Şimdi Ara

sony 40hx720 mi 40nx720 mi yoksa samsung 40d8000 mi?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ignorant

markadan ziyade format biçimi seçeceğini düşünüyorum ben. ama sony her türlü usb'den medya oynatmakta sıkınıtlı, bunu bilmeyen yok. ama zaten adı üzerinde televizyon, medya oynatıcısı herkesin dediği gibi 200tl lik bir hadise.

ben hiçbir zaman nx serisinin hx'ten pahalı olduğunu görmedim bu arada internette. ayrıca pahalı olması da bence saçma. fiyat performans açısından nx daha iyi olabilir fakat hx'in daha üstün bir cihaz olduğu bence aşikar.
    forumda son haftadır nx720 fırtınası esti ama hiç anlayamadım nasıl oluyor da hx720 den daha üstün bir cihaz oluyor açıkçası.
    gorilla glass güzel bir detay ama hepsi bu, geri kalan özelliklerde bence hx daha üstün.
    ha alır mısın derseniz, ben nx'den de cayıp ex almayı düşünüyorum şu sıralar. çünkü 3d film izleyeceğime pek emin değilim. hx920, d8000 dahil bir çok tv de 3d izledim, açıkçası pek açmadı beni. oyunlarda çok hoşuma gitti ama film izlerken pek hoşlanmadım desem yeridir. ve burada crosstalk tan falan bahsetmiyorum, 3d olayını oldum olası sevemedim. IMAX de avatar'ı izledim, sonra 2d versiyonunu izledim, evet 3d etkileyici bir teknoloji ama ben 2d yi daha çok sevdim.

tabii ki zevkler kişiye hastır, ama 46nx veya 46hx alacağıma 55ex mi alsam diye düşünüyorum.
    bu arada sony alan/almayı düşünen arkadaşların yorum kalitesi de beni çok tatmin ediyor son haftalarda, açıkçası doğru güruha girdiğimi düşünerek memnun oluyorum.

son golü de atayım, SHARP 46LE830. nasıl ama. (bu son satırı kaale almadan cevap verirseniz daha makbule geçer)

hx720 daha üstün bir cihaz ama kasa olarak nx720 çok çok şık bana göre ben bu nedenle nx720 ya da hx820 lere bakıyorum ister istemez. 3 d benim içinde çok önemli değil zaten aldığım zaman kampanyalı vermezler ise gözlük ilk etapta almayacam alamam çünkü bütçemi çok zorlayarak alacam. 46 lıra görünce de 40 lık bir tv almaya gönlüm el vermiyor almışken 46 alayım diyorum fazlası oturma odasına büyük gelir 5 metre boyu var oturma odasının orada kullanacam televizyonu izleme mesafemde maksimum 4 -4,5 normalde 3 -3,5 metre olacak. bende kararsızım anlayacan geçenlerde 46 nx720 ile samsun d 8000 karşılaştırdım bariz üstünlüğü vardı sonynin.

hx720 de mutlaka iyidir ama kasa pek hoşuma gitmedi bilimyorum biraz daha bakarsam severmiyim acaba diye düşünüyorum :) 46 ex720 lere genelde görüntü olarak giriş seviyesi olduğu için seni tatmin etmez diyorlar bu nedenle uzak duruyorum . 3 d olayı çok önemli değil ama ne biliyim arada bir seyeredersem diye de insan içinden geçirmeden duramıyor şimdi o kadar para verip gözlük alınca da iyi bir performans alamazsam canım sıkılır ama yine de ilk öncelik olarak bluray film ve ps3 de oyun performansı benim için birinci planda gerisi ikinci planda kalıyor.

Araştırmama göre ps3 performansı iyi olan sony ve philips tvler genelde bu nedenle phlips 9705 uygun bir fiyata olursa ya da olmazsa sony nx720-hx720-hx820 lerden birini alacam kafamdaki modeller bunlar. Philips 9705 de biraz sorun var araştırdığıma göre ama iyi çıkanlarda var sorun derken çok fazlada sayılmaz ancak yinede bir kaç problemden yakınanlar olmuş bu nedenle temkinli yaklaşıyorum ister istemez. aldığımda problemli bir panel çıkarsa sonrasında neler olur pek emin değilim. Sonuçta teknik servis ve müşteri memnuniyeti olarak sony ilk sırada gelir dersek yanlış söylemiş olmayız sanırım.

• Son derece haklısın bigboss arkadaşım. Ben de tam olarak bu şekilde düşünüyordum. Şimdi ise maliyet hesabı yaptım ve fikrimi değiştirdim.
    46hx820 (kabul edelim bu yola giren hx720 yi begenmez, nx720 de ozellik olarak eksikli gibi kalır ve gözünü hx820 ye çevirir) alsam, gözlükler ile de maliyeti çok yükseliyor. 46ex720 ile de, televizyon yayını ve 2 boyutlu hd filmlerde hx820 hatta hx920 ye çok yakın bir performans alacağıma eminim. Son kullanici gozuyle %5 ten fazla fark olmayacagi teknoloji konusundaki tecrubelerimle sabittir. Arada %100lere varan fiyat farkini buna verecegime bir adet optoma gt750 projeksiyon cihazi almaya karar verdim. 1600tl ve bir adet gozluk hediyeli. 720p ve hdmi 1.4 ozelligi mevcut. Ustelik gaming serisi bir cihaz, 0ms gecikme ve ghostingsiz 3d sunuyor. Üstelik 1500 liraya 120-170 inçlik bir ziyafet cekmeye karar verdim. Yatak odamın bir duvarını buna tahsis edeceğim ve ufak bir medya playeri da salon ile yatak odasi arasinda tasiyarak cozmeyi dusunum. 240x200 luk storlu br perde alacagim, guzelce de saklarsam kiyafet dolabinin onune bile perdeyi gerektiginde cekecek sekilde koyabilirim.
    Ne dersiniz, fikir iyi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ignorant

Son derece haklısın bigboss arkadaşım. Ben de tam olarak bu şekilde düşünüyordum. Şimdi ise maliyet hesabı yaptım ve fikrimi değiştirdim.
    46hx820 (kabul edelim bu yola giren hx720 yi begenmez, nx720 de ozellik olarak eksikli gibi kalır ve gözünü hx820 ye çevirir) alsam, gözlükler ile de maliyeti çok yükseliyor. 46ex720 ile de, televizyon yayını ve 2 boyutlu hd filmlerde hx820 hatta hx920 ye çok yakın bir performans alacağıma eminim. Son kullanici gozuyle %5 ten fazla fark olmayacagi teknoloji konusundaki tecrubelerimle sabittir. Arada %100lere varan fiyat farkini buna verecegime bir adet optoma gt750 projeksiyon cihazi almaya karar verdim. 1600tl ve bir adet gozluk hediyeli. 720p ve hdmi 1.4 ozelligi mevcut. Ustelik gaming serisi bir cihaz, 0ms gecikme ve ghostingsiz 3d sunuyor. Üstelik 1500 liraya 120-170 inçlik bir ziyafet cekmeye karar verdim. Yatak odamın bir duvarını buna tahsis edeceğim ve ufak bir medya playeri da salon ile yatak odasi arasinda tasiyarak cozmeyi dusunum. 240x200 luk storlu br perde alacagim, guzelce de saklarsam kiyafet dolabinin onune bile perdeyi gerektiginde cekecek sekilde koyabilirim.
    Ne dersiniz, fikir iyi mi?

hocam. güzel fikir ama bence televizyon gibi kullanışlı değil. ve yinede bir tv kadar performans alamazsın. bu nedenle kesinlikle bu işe girme derim ben. girersen hata yaparın. geçenlerde arkadaş aldı öyle duruyor evinde hiç kullandığı filan yok. KESİNLİKLE tavsiye etmiyorum.
    3 de olayı da olmasa da olur dediğim giibi benim için böyle.
    ben dediğim modellerden birini alacam olmadı 40 inc alırım 46 yı bırakırım sonuçta büyük televizyonların yanında 40 inç küçük gibi duruyor ama evde tek başına baya büyük duracaktır diye düşünüyorum:) 40 inç alırsam sony 40 nx720 ya da hx720 yı 2500-2700 civarlarında alırım diye düşünyüorum belki daha da ucuz olabilir çünkü geçenlerde 2800 TL idi kampanya varken avrupatr de olmadı philips pfl9705 serisi var benim için aynı fiyat ve 46 inç o da olmadı biraz zorlayarak 46nx720 , hz si yüksek olduğu için şıklıktan feragat edip 46hx720 alırım. yani aslında çok ihtimal var. philips 9705 burada teknosada olsa bakacam ve alacam ama burada yok malesef netten getirecekler geçenlerde kampanyalı gözlük hediyeli filan vermişler kaçırdım ben onu o zamanlar askerdeydim :( ama görüntü olarak harika diyorlar sony hx820-hx920 serilleri ile hemen hemen aynı kalitede görüntü veriyor anladığım kadarıyla bu nedenle 2700 TL ye üst seviye ve 46 inç bir led tv çok çok uygun düşüyor kafa atıyor hiç düşünmeden alayım diyorum hatta ama biraz daha kendimi frenleyip bekleyecem sanırım

46 inç ile 46 inç arasında bariz fark var ama evde dediğim gibi tv yi yalnız başına bir odaya koyunca bu fark pek sorun yaratmaz gibi düşünüyorum ama yine de kullanan arkadaşlar daha iyisini söyleyeceklerdir.

• Arkadaşlar selam,

Forumdaki yazıları okuduktan ve media markt satış temsilcisini dinledikten sonra bugün 40hx720 satın aldım (Diğer alternatif 40nx720 idi). Fiyatı da bence uygun olduğu için sizinle paylaşmmak istedim. etiket fiyatı 2999TL idi. Satış temsilcisi arkadaş müdürüne sordu ve 2499 TL ye bıraktılar. Balçova Kipadaki sony center en son 3000 olur dedi. Bende düşünmeden aldım. Umarım memnun kalırım. Görüşlerimi de ayrıca yazacağım.
  • 2.499 a hediye fln da varmı yoksa sadece tv mi ??? guzel fiyata almıssın güle güle kullan
  • görüşlerini bizimle en yakın zamanda paylaşırsan seviniriz
  • fikirlerin önemli ekran görüntüsü de koyarsan daha makbule geçer...
  • Ben de bugün Teknosa'daki indirimden faydalanıp 40NX720 + SUB401SAEP Hoporlör hediyesiyle birlikte 2.699TL'ye aldım.İnşallah memnun kalırım.Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.
  • Bende 40HX720 ve 40NX720 arasında kalanlardanım, bilgili arkadaşlar bir açıklayabilirse memnun olurum
  • İlla Led Tv alcaksanız kesinlikle SONY alın derim ama.Evet bu ama şu oluyor film meraklısı iseniz ve 1. öncelik kaliteli görüntü ise ve özellikle doğal renklerden hoşlanan biris iseniz ve hiç düşünmeyin gidip Panasonic G veya V serisi alın derim V serisi daha pahalı.
    Bunu neden böyle dediğimide söyleyeyim.Salonumda Panasonic 46'GW30E var yatak odasında Sony 3D 40HX720 var Sony Led Tv de iyi bir tv yalan yok ama ne biliyim siyahlarda karanlık sahnelerde yada çok parlak sahnelerde plazma bariz önde kimse bana led ler siyahta plazmaları yakaldı hikayesini anlatmasın gözümüzle görüyoruz.Artı odayı karartığımda ve film izlediğinizde ekranın alt ve üstünde kalan siyah alanların köşelerinde ufaktanda olsa beyaz sızması görülebiliyor.Haa çok mu büyük sorun değil ama bu olay plazmada asla olamaz.
    Burn in den korkmuyorsanız ve plazma kullanmayı biliyorsanız alın bir Panasonic keyfinize bakın derim hem ucuz hemde süper görüntü.

• quote:

Orijinalden alıntı: NaviNeytiri

İlla Led Tv alcaksanız kesinlikle SONY alın derim ama.Evet bu ama şu oluyor film meraklısı iseniz ve 1. öncelik kaliteli görüntü ise ve özellikle doğal renklerden hoşlanan biris iseniz ve hiç düşünmeyin gidip Panasonic G veya V serisi alın derim V serisi daha pahalı.
    Bunu neden böyle dediğimide söyleyeyim.Salonumda Panasonic 46'GW30E var yatak odasında Sony 3D 40HX720 var Sony Led Tv de iyi bir tv yalan yok ama ne biliyim siyahlarda karanlık sahnelerde yada çok parlak sahnelerde plazma bariz önde kimse bana led ler siyahta plazmaları yakaldı hikayesini anlatmasın gözümüzle görüyoruz.Artı odayı karartığımda ve film izlediğinizde ekranın alt ve üstünde kalan siyah alanların köşelerinde ufaktanda olsa beyaz sızması görülebiliyor.Haa çok mu büyük sorun değil ama bu olay plazmada asla olamaz.
    Burn in den korkmuyorsanız ve plazma kullanmayı biliyorsanız alın bir Panasonic keyfinize bakın derim hem ucuz hemde süper görüntü.

sony nin tek iddiası gerek bravia serilerinde olsun gerekse x-realty serilerinde olsun sadece sadece gerçek rengi yakalamaya çalışmaktır. x-reality adı üstünde teknolojinin ismi bile x-gerçeklik. hx serisinde bunun pro versiyonu var üstelik.

• quote:

Orijinalden alıntı: brs10

Bu 3 tv arasında kaldım bir kaç gün içinde almayı düşünüyorum hangisini tavsiye edersiniz ve neden? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Sayın üye,

Düşündüğünüz televizyon serileri hakkında her türlü bilgi ve yardım için bize müşteri hizmetleri telefonu üzerinden ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

Btsony Online
    0 530 281 16 16
    www.btsony.com
  • Bu soruya birkaç günlük hx720-820 kulanıcısı olarak 40d8000 diyorum.

Nedeni ise samsungda bahsedilen sorunlar bu panellerde de var! Söz konusu modellerin satışı d serine göre az olması nedeniyle sorunları dışarı daha az yansıtılıyor...Sony tv lerin artısı, Sony Eurasia bayi ve servislerinin malın arkasında durması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alone18 -- 3 Mart 2012; 16:07:07 >
  • arkadaslar dün balçova sony centerdan 46nx720 modelını aldım,yanında herhangı bır hedıyesı yok,pazarlıkla 3300tl aldım.Çok hassas bırı oldugum ıcın almadan once cok arastırdım ve en son gıdıp kendı gozumle goreyım dedım.Buarada benım en buyuk amacım ps3 ve blueray fılm ızlemek.Sonu centerdakı calısanlara rıca ettım ve tv yı almadan once ps3 performanslarına ve fılm performanslarına bakmak ıstedım.Ps3 taktılar ve battlefield3 oyununu actırttım,nx720,hx820,hx920 modellerının hepsıne baktım,ve suna emın olun kendı gozlerımle gordum hıcbırının arasında en ufak bır fark gormedım,cok yordum kendımı aralarıdakı farkı gormek ıcın ama hıcbır fark goremedım.Eger gercekten hx serısınde daha ıyı goruntu gorseydım emın olun kendımı zorlayıp hx serısı alacaktım.Ayrıyetten nx720 gorunum olarak cok daha ıyı duruyor,ps3 ardından fılm actırttım ve fılmdede hıcbır fark goremedım,bu nedenlerden dolayı 46nx720 aldım,alacak arkadaslara onerım bu tv oılacak,cunku hx serısı teknık ozellıkler bakımından kesınlıkle daha ıyı bır model ama gercekte boyle bır farkı ancak profesyonel testlerde anlarız.Eger en ufak bır fark olsaydı emın olun soylerdım burda ve 30 yasındayım elektronık konusunda fena sayılmam,bana guvenın...

• Teşekkürler yorumun için.Ben de böyle içten yorumları takip ediyorum ve sanırım bu yaza 46nx720 yi alacağım.Birkaç yıldır bekliyorum artık sıkıldım sanırım bu model bizi 10 yıl götürür..
  • Hiçbir model 10 yıl götürmez.
  • rica ederim eminsayın,gercekten dusuncen dogru yolda, umarım içine sinen bir model alırsın
  • Arkadaşlar bazılarımız D8000 izlemeden incelemeden gelişi güzel alınmaz diyor , o önerdiğiniz tv leri sd yayında yan yana gidin siz görün ..

Her D8000 sorunlu alacak diye bir şey yok zaten sorun varsada gelirler yenisini verirler.
  • @Nohgye nx720 ile hx720 nin farklılıklarını sıralayacak olursak; NX serileri tasarım serisi; televizyonlarin dizaynlari önemli olan, HX serileri performans serisi; işlemcisi x-reality pro.
    400 hz dir HX serisi NX serisi 200 hz ama ikisindede izledim ben ayni şeyleri çok aman aman fark göremedim söyleyeyim.Televizyonlarda hz teriminin ne demek olduğunu tam olarak bilmiyorsanız eğer oyunlarla aranız var ise fps diye bir şey vardır.Buna benzetebiliriz. Yüksek hz'de görüntü daha akıcı olur düşük olana göre mesela tenis maçını izlediğinizi düşünün.Kameranın seyircileri camera pan olarak soldan sağa çektiğini düşünün.100 hz bir tv de suratlar fazla belirgin olmaz.200 hz ve üstünde suratlar net algılanabilmektedir.Önemli bir ayrıntı bence hz tvlerde bakılması gereken.Ama dediğim gibi 200 hz idare eder bence.Yani hardcore oyuncuyum diyorsanız hx serisini tercih edebilirsiniz. Bu farklar dışında fazla farklılıkları yok,led teknolojileri aynı..

• hx920 > hx820 > nx720 > hx720 > Samsung D7000 > Samsung D8000 derim ben..

nx720 ile philips 7696 goruntulerini karşılaştırın bence bir almadan önce, birbirine cok yakın dogal goruntusu var iki tvnin de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvven -- 5 Mart 2012; 15:44:33 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.