Şimdi Ara

Sony 40Z4500 -Sony 40Z5500 -Sony 40W5820- LG 42LH9000[/font]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Sony 40Z4500-40Z5500-40W5820- LG 42LH9000 bu Lcd Tv'lerden hangisini önerirsiniz.Yardımlarınızı bekliyorum.Hayırlı akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon1000 -- 19 Şubat 2010; 22:14:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dragon1000

Arkadaşlar Sony 40Z4500-40Z5500-40W5820- LG 42LH9000 bu Lcd Tv'lerden hangisini önerirsiniz.Yardımlarınızı bekliyorum.Hayırlı akşamlar.

arkadaşım bence 40z4500 ile 40z5500 arasındaki fiyat farkına bakıp karar vermelisiniz.Büyük bir fark varsa mesela 1000TL civarlarında eski seriyi de hiç düşünmeden alabilirsiniz. Çünkü motionflow olarak bir fark bulunmamaktadır. ancak fiyatları yakından takip etmediğim için daha fazla yorum yapamayacağım.
    şahsen 5820 denen modellerde satelite dışında bir artı göremedim. LG yi ise Sony ile kıyaslamayı pek doğru bulmuyorum, daha çok Philips ile kıyaslarsanız daha doğru olur. Çünkü panel teknolojisi S-IPS olmasından dolayı farklıdır.
  • Philips'lerin de çoğu modeli s-ips kullanıyor malesef. Sadece yeni serilerin büyük boyutlarında sharp asv kullanılmış.
    Onlar da malesef sharplardaki yeni seri asv'lerden değil. Eğer modül olarak s-pva düşünüyorsanız, 40" veya daha büyük başlıca
    samsung, sony, toshiba modellerine yönelmelisiniz. z5500 ile z4500 arasında sadece görüntü işlemci farkı vardır.
    Ben olsam be3 işlemcisinden dolayı z5500 yada w5500(5820) seçerdim. Yeni işlemciyle birlikte motionflow artefactları eski serilere oranla
    büyük ölçüde yok edilmiş. Fakat 100-200hz arasında 50-100hz arasında olduğu farkın yarısı kadar bile fark yok.(profesyonel test sitelerine ve kullanıcılara göre)
    Dolayısıyla z5500 ile w5500 arasındaki fiyat farkı büyükse tercihe bağlı w da düşünebilirsiniz. Veya stoklarda bulabilirseniz 40x4500'de olabilir. (be2 pro işlemci kullanmakta)
    Alacağınız tv'de hem görüntü işlemciyi hem de lcd modülü iyice araştırmanızı tavsiye ederim, bu 2'si tv'nin performansını belirler, gerisi çerezdir.

• Sayın umutcan ve bigmaster077 ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Umutcan kardeş görüntü işlemcisi ve modül seçimini iyi yapmalısın dediniz bütçem 2.500.00 TL ye kadar müsait siz ne önerirsiniz.Ayrıca şunuda sorayım bravia 3 işlemci 100 hz ile bravia 2 200 hz arasında hareketli sahnelerde fark olurmu yardımlarınızı bekliyorum.Hayırlı ve sağlıklı günler dilerim.
  • Yeni işlemcinin farkı 100hz ve 200hz görüntülerde kare sayısının işlemci tarafından artırılması sonucu ortaya çıkan artefact'lerin(görüntü hatası)
    azaltılması, ve jaggies denilen düşük çözünürlüklü görüntünün upscale edilmesi sonucu oluşan kenarlardaki tırtıklanmaların azaltılmasıdır.(bu sd yayının kalitesi için önemlidir)
    Bazı renk problemleri de düzeltilmiş test sitelerine göre ama o konuda tam bir bilgi veremeyeceğim. Yani be2'ye oranla görüntüyü biraz daha geliştiren bazı yenilikler var.
    Ben olsam philips yerine sony'e alternatif marka olarak samsung düşünebilirdim. Samsung b650 ve b750 serilerine bir bakın bence, w5500 ve z5500 ile aynı tip modül kullanıyorlar.
    (S-pva CR 8000:1) bu modül şu an siyah performansı ve görüş açısı olarak piyasadaki uygun fiyatlı tv'lerde kullanılan en iyi lcd modüldür. Yeni sony'lerin Lx serilerinde büyük boyutlarda
    çok daha gelişmiş olan sharp uv2a lcd modül kullanılacak, ancak bu modülü kullanan tv'ler uçuk fiyatlarda olacaktır. Ben 2009 serilerinden Sony w5500, z5500 Samsung b650, b750 tavsiye edebilirim.
    Güncel fiyatları araştırıp bütçenize hangisi uyuyorsa onu alabilirsiniz. Fiyat konusunu etkileyen en büyük faktör ekran boyutu.
    Sanırım siz 40" de karar kılmışsınız, ev sineması düşünüyorsanız daha büyük boyutlara bakmalısınız. Sadece sd tv izlemek için ise 40" full hd fazladır bile.

• quote:

Sayın umutcan ve bigmaster077 ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Umutcan kardeş görüntü işlemcisi ve modül seçimini iyi yapmalısın dediniz bütçem 2.500.00 TL ye kadar müsait siz ne önerirsiniz.Ayrıca şunuda sorayım bravia 3 işlemci 100 hz ile bravia 2 200 hz arasında hareketli sahnelerde fark olurmu yardımlarınızı bekliyorum.Hayırlı ve sağlıklı günler dilerim.

neden lcd? yada kullanım amacınız nedir?(sd,hd,bd,konsol..vs)birden fazla ise kullanım ağırlıkları nedir? tv alım aşamasında bence en önemli konu budur.
    ancak bu şekilde doğru ürünü alabilirsiniz.

yinede bir öneri yapacak olursam ( kullanım amacını ve ağırlığını bilmediğim için f/p olarak çok iyi tv'ler olan panasonic plazmalarıda katıyorum.)

sd için panasonic plazma g-v serisi ve

oyun için sony z4500 , panasonic g serisi

hd-bd için sony z5500 ve panasonic v serisi plazma gibi.

sony w5xxx serisi tercih olarak üstteki tv'lerden sonra anacak 1 seçenek olabilir.

son olarak LG 42LH9000 modelide sadece i.b'de var modulden dolayı pek tavsiye etmiyorum.kısaca ben olsam almam.

bu arada sony'nin yeni modelleri gelmeye başladı biraz beklemek akıllıca olabilir.

• arkadaşlar ilginiz için teşekkürler. Ben şuan sd yayın ve bilgisyarımda bulunan tv kartımdan hd yayın için kullanacağım ben ağırlıklı olarak bu şekilde kullanacağım C.@.N kardeş verdiğiniz bilgi doğrultusunda LG 42LH9000 yi eledim. sayın umutcan samsung'un renkleri pek beğenilmiyor doğrumudur. doğru renk vermiyormuş diye birçok yorum okudum.
  • Samsung'un renkleri sony'e göre biraz daha abartılıdır. Ama evde doğru ayarlar sonucu renkler film endüstrisi standartına bir miktar da olsa getirilebilir.
    Kesin olarak lcd düşünüyorsanız bir önceki mesajımda bahsettiğim modelleri düşünebilirsiniz bütçeniz doğrultusunda.
    Arkadaşın da dediği gibi sd yayınlarda plazmalar daha iyidir yapılarından dolayı. Hd yayın(özellikle full hd) ve pc bağlantısı için ise pixel yapısı açısından lcd daha iyidir.
  • quote:

arkadaşlar ilginiz için teşekkürler. Ben şuan sd yayın ve bilgisyarımda bulunan tv kartımdan hd yayın için kullanacağım ben ağırlıklı olarak bu şekilde kullanacağım C.@.N kardeş verdiğiniz bilgi doğrultusunda LG 42LH9000 yi eledim. sayın umutcan samsung'un renkleri pek beğenilmiyor doğrumudur. doğru renk vermiyormuş diye birçok yorum okudum.

o zaman sony z serisi fazla lüks kaçar.lcd alacaksanız sony w5xxx serisi ve samsung 65x serisi bakın ama tavsiyem özellikle panasonic ''V'' serisi plazma olur.
    fiyat/performans olarak harika bir tv forumda paylaşımlarıda var yakından görmenizi tavsiye ederim.
    bu arada bu modellerede i.b'den mi bakıyorsunuz eğer öyle ise tavsiye etmem çünkü fiyat farkı bu riske değmez.bir yerde mağaza garantisi bir yerde
    sony,panasonic,samsung garantisi ..vs.. ok.

bir ayrıntı daha var o da sony'nin yeni modelleri tr'de satılmaya başlandı.mesela özelliklerine bakacak olursak sony 40ex500 sanki w5xxx serisinin devamı gibi.
    ancak daha yeni olduğu için performansı hakkında söylenebilecek bir şey yok.

http://www.hepsiburada.com/sony-kdl-40ex500-40-full-hd-wi-fi-ready-lcd-televizyon-100-hz.-/productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evsonykdl40ex500

http://www.hepsisony.com/?urun-detay_1994_Sony_KDL-40EX500_40_inc__102cm__Full_HD_1080_Wi-Fi_Ready_LCD_TV__Motionflow_100Hz__cevrimici_servisler__cevre_dostu.html

• sayın C.@.N pc yi bağlayacağımdan plazmayı pek düşünmüyorum. Sadece TV izlemek için olsaydı senin plazma önerin çok doğru bir seçim olurdu. Birde plazmalarda logo yanması sorunu giderildimi eski modellerde bu sorun vardı yenilerini bilmiyorum.
  • Kesinlikle o fiyat arlığında 46B650 alırdım ve sd kalitesi olsun hd olsun mühteşem diyebilirim ...
  • quote:

sayın C.@.N pc yi bağlayacağımdan plazmayı pek düşünmüyorum. Sadece TV izlemek için olsaydı senin plazma önerin çok doğru bir seçim olurdu. Birde plazmalarda logo yanması sorunu giderildimi eski modellerde bu sorun vardı yenilerini bilmiyorum.

mesela pioneer'larda yanma durumu nerdeyse yok denecek kadar azdır.panasonic'de oldukça azalttı bu problemi.
    ama madem pc bağlayacaksınız geriye sony ve samsung kalıyor. sony mat samsung ise parlak ekran(yansıma) , renkler sony'de daha doğal samsung'da
    daha canlı. iş göz zevkinize bakar.birde yeni ex500 var ama dediğim gibi performans olarak kapalı kutu.
  • küçük bir ilave yapayım. bana göre motion başarısında en önde firma sony dir. ayrıca ultra clear panelin tek olumsuz özelliği defalarca yazdığım gibi sadece yansıma yapması değil, siyah başarısını arttırmak için kullanan ekran önü filtrenin aynı zamanlarda karanlık bölgelerdeki detayları da küçük bir ölçüde yok etmesidir. bunlar çok dikkatli ve bilerek bakıldığında anlaşılabilecek detaylardır.
    quote:

Orijinalden alıntı: C.@.N

quote:

sayın C.@.N pc yi bağlayacağımdan plazmayı pek düşünmüyorum. Sadece TV izlemek için olsaydı senin plazma önerin çok doğru bir seçim olurdu. Birde plazmalarda logo yanması sorunu giderildimi eski modellerde bu sorun vardı yenilerini bilmiyorum.

mesela pioneer'larda yanma durumu nerdeyse yok denecek kadar azdır.panasonic'de oldukça azalttı bu problemi.
    ama madem pc bağlayacaksınız geriye sony ve samsung kalıyor. sony mat samsung ise parlak ekran(yansıma) , renkler sony'de daha doğal samsung'da
    daha canlı. iş göz zevkinize bakar.birde yeni ex500 var ama dediğim gibi performans olarak kapalı kutu.

• plazmalarla ilgili düşüncelerinizde çok haklısınız. Bu konu maalesef belli markaların özellikle satıcıları tarafından mecburen problem kalmamış gibi yoğun bir şekilde lanse ediliyor ve elbette öyle anlaşılıyor. çünkü başka çareleri yok. kullanım ile ilgili detaylara girdiğinizde şuna dikkat , buna dikkat, eğer olursa şöyle yapacaksın, böyle yapacaksın yok geçici olur, 2 hafta sonra birşey kalmaz vs dendiğinde zaten sorunun varlığı anlaşılıyor.
    ben plazma alacaklar için ve problem olmaz diyenler için tek birşey söyleyeceğim, böylece uzun uzun tartışmaya gerek kalmayacak,çünkü ben böyle diyeceğim, başkaları hayır diyecek.
    önerim, alacağınız plazmanın ekran yanması, yada ekranda iz kalması sorununa karşı garanti süresi içinde yani 2 yıl için satıcı firmadan yazılı garanti isteyin, verebiliyorlarsa alın. (kullanım kılavuzunda da bu konuda açıklamalar olabilir bunları dikkatle okuyun sorunun varlığı yönünde bir işaret alırsanız bilin ki başınıza geldiğinde kullanıcı hatası olacaktır)

plazmada ne zamanki fosfor maddesi kullanılmaz o zaman oturur konuşuruz ekran yanması olmayacağını.

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: bigmaster077

plazmalarla ilgili düşüncelerinizde çok haklısınız. Bu konu maalesef belli markaların özellikle satıcıları tarafından mecburen problem kalmamış gibi yoğun bir şekilde lanse ediliyor ve elbette öyle anlaşılıyor. çünkü başka çareleri yok. kullanım ile ilgili detaylara girdiğinizde şuna dikkat , buna dikkat, eğer olursa şöyle yapacaksın, böyle yapacaksın yok geçici olur, 2 hafta sonra birşey kalmaz vs dendiğinde zaten sorunun varlığı anlaşılıyor.
    ben plazma alacaklar için ve problem olmaz diyenler için tek birşey söyleyeceğim, böylece uzun uzun tartışmaya gerek kalmayacak,çünkü ben böyle diyeceğim, başkaları hayır diyecek.
    önerim, alacağınız plazmanın ekran yanması, yada ekranda iz kalması sorununa karşı garanti süresi içinde yani 2 yıl için satıcı firmadan yazılı garanti isteyin, verebiliyorlarsa alın. (kullanım kılavuzunda da bu konuda açıklamalar olabilir bunları dikkatle okuyun sorunun varlığı yönünde bir işaret alırsanız bilin ki başınıza geldiğinde kullanıcı hatası olacaktır)

plazmada ne zamanki fosfor maddesi kullanılmaz o zaman oturur konuşuruz ekran yanması olmayacağını.

quote:

yaklaşık 1,5 yıldır 8.gen pioneer plazma tv (5080xa) kullanmaktayım.Oyun modunda 6-7 saat ps3 veya xbox360 da aynı oyunu oynadığım oldu.Standart modda belki abartısız 7-8 saat kadar aynı kanalın izlendiği oldu.Ekran yanması değil, ekranda en ufak bir iz dahi kalmadı.Eğer ki plazma tv ye gidip te 10 saat sabit resim koyar ve tv yi dinamik modda bırakırsan elbette ekran yanması olur.Bu tv nin sorunu olmaz kullanıcı hatası olur.Zaten plazma tv alıpta dinamik modda izleyecek bir insan bence lcd tv almalıdır.Çünkü bu tarz seyir zevkinden hoşlanan kişiler parlak renklerden daha çok hoşlanırlar.Tabi ki bu ekran yanması konusunda pioneer ın 8. ve 9. jenerasyon tv lerin çok sağlamdır.Panasonic in son serileri de aynı şekilde.Fakat lg ve samsung plazmalar için bunu söyleyemeyeceğim.Fakat arkadaşımız dragon1000 pc bağlayacağını zaten belirtiyor bu yüzden lcd tv onun için daha uygun.Mesela elimde ki plazma tv nin menüsünde ekran yanmasını önlemek için mevcut bir ayarı var orbiter (ne demekse artık ) Tv pc sinyali aldığında bu seçenek aktif olmuyor, dolayısıyla ekran yanığı riski artıyor.Buna rağmen laptopumu pc ye bağlayarak yaklaşık 3 saatlik yüzüklerin efendisi filmlerini mkv formatlı olarak tv de izledim.Filmlerde alt ve üstte kısa olmak üzere barlar hakim, çünkü çözünürlüğü 1280*528.Belirtmiş olduğum burn-in koruması aktif olmamasına rağmen yaklaşık 3 saat kadar bu siyah barlar tv de sabit olarak kaldı, buna rağmen en uzak kalıcı bir ize rastlamadım.Tabi ki bu riskliydi zaten cihazın kullanma kılavuzunda özellikle belirtmiş pc sinyali algılandığında orbiter koruma kapalıdır.Bu durumda ekran yanığı değil en ufak bir kalıcı ize rağmen rastlamadığımdan dolayı belirtilen korumanın aktif olduğu zaman (pc sinyali hariç diğer tüm kullanım durumlarında aktifdir) ekran yanığı olma riski hemen hemen imkansızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 20 Şubat 2010; 15:04:00 >

• arkadaşlar günde en az 10 saatkullanacağım bi panel almak üzereyim çok kararsız kaldım lcd mi plazmamı şu an plazmam var teknosada kıyaslama imkanı bulduğum pan g15 plama sam b650 lcd tv arasınd kararsız kaldım g15 renkleri tamamen doğal ve mukemmeldi ama beyazlar b650 ye nazaran bayağı soluktu üstelik b 650 nin siyah ve beyaz performansı çok iyiydi renkleride ayarlayarak biraz daha doğal olabildi ben genelde xbox ve ps için kullanacağım birde mkv film izliyorum sd performansı çok ta onemli değil ama alaağım lcd de input lag olmasından korkuyorum bu beni çok rahatsız eder lcd almaktan sadece bu yuzden korkuyorum aslında seçeneklerimi bayağı azalttım ama hangisini almalıyım 42 veya46 alacağım panny g15 v10 sam b650 yada philips pfl 9704 arasında bi seçim yapmak gerekirse hangisini seçmeliyim lutfen yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.