Şimdi Ara

Sony 46HX920 mi , 46HX850 mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TeknoKardeslik

3D ile ilgili bu tür problemleri biliyorum , açıkcası şu andaki haliyle 3D hala emekleme döneminde gibi geliyor bana. En başta da yazdığım gibi 3D birinci derecede önemli kriterlerden birisi değil benim için. Ama bu , bile bile 3D de sorunlu olan bir cihaza dünyanın parasını vermek anlamına da gelmiyor elbette. Bunun da ötesi 3D konusunda Sony TR nin yaklaşımına ayrıca sinir oluyorum , 3D gözlükler için inanılmaz fiyatlar var. Sony'nin son çıkan titanyum 3D gözlüklerinin yetkili satıcı fiyatı 337 TL ! bu gözlük Amazon US de 70 $'a satılıyor. Titanyumu geçtim normal gözlük bile 160 TL. 46 inch TV ye zaten 4.000 - 4.500 arası bir para veriyorsun , üzerine de min. 3 gözlük alacak olsan 500 TL de gözlük parası ! Bundan daha ucuza şu anda 55ES8000 satılıyor. Hiç niyetim yokken bana Samsung aldıracak bu adamlar...

BR250 gözlüklerin 3 tanesi yanında 2 adet bluray filmle beraber 259 lira.BR750'lerin fiyatı da en son 230tl civarındaydı.Ayrıca arkadaşın bahsettiği 3d görüntülerde bozulma olayını ben yaşamadım.

• Meslegin olan konulari bilmen cok dogal ama bununla prim yapmaya calisman cok garip.
    Konuyu baska yerlere cekmissin( pastel renkler,enerji tuketimi vb) ve 3 d yi unutturmussun.
    Iddaa ediyorum Sony de 3 d de cok az harekette bile 3d kayboluyor
    Insan meslegide olsa herseyi bilemeyebilir:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: z.C..

quote:

3D ile ilgili bu tür problemleri biliyorum , açıkcası şu andaki haliyle 3D hala emekleme döneminde gibi geliyor bana. En başta da yazdığım gibi 3D birinci derecede önemli kriterlerden birisi değil benim için. Ama bu , bile bile 3D de sorunlu olan bir cihaza dünyanın parasını vermek anlamına da gelmiyor elbette. Bunun da ötesi 3D konusunda Sony TR nin yaklaşımına ayrıca sinir oluyorum , 3D gözlükler için inanılmaz fiyatlar var. Sony'nin son çıkan titanyum 3D gözlüklerinin yetkili satıcı fiyatı 337 TL ! bu gözlük Amazon US de 70 $'a satılıyor. Titanyumu geçtim normal gözlük bile 160 TL. 46 inch TV ye zaten 4.000 - 4.500 arası bir para veriyorsun , üzerine de min. 3 gözlük alacak olsan 500 TL de gözlük parası ! Bundan daha ucuza şu anda 55ES8000 satılıyor. Hiç niyetim yokken bana Samsung aldıracak bu adamlar...

BR250 gözlüklerin 3 tanesi yanında 2 adet bluray filmle beraber 259 lira.BR750'lerin fiyatı da en son 230tl civarındaydı.Ayrıca arkadaşın bahsettiği 3d görüntülerde bozulma olayını ben yaşamadım.

http://www.hepsisony.com/?urun-4342-Sony-TDG-BR750-3D-Titanyum-Gozluk.html

337 TL ; Sony abartmış her zamanki gibi...

Daha bu akşam İstinye Park'daki Sony'de sordum , neden bu gözlüklerin fiyatı bu kadar yükseldi böyle diye , adam tam bir cevap veremedi , "stoklar bitmiştir , yeni parti gelmiştir..." gibi birşeyler söyledi.

Ama BR250 + Blu-ray film paketi fena sayılmaz , TV yi almış olsaydım kaçırmazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BrerarHD

Meslegin olan konulari bilmen cok dogal ama bununla prim yapmaya calisman cok garip.
    Konuyu baska yerlere cekmissin( pastel renkler,enerji tuketimi vb) ve 3 d yi unutturmussun.
    Iddaa ediyorum Sony de 3 d de cok az harekette bile 3d kayboluyor
    Insan meslegide olsa herseyi bilemeyebilir:))

Canım arkadaşım, sen bana bir yerlerde izle diyorsun ya; ben de sana söylüyorum işte, kullanıyorum ben diye. Yani son kullanıcı olduğum için mağazaya gidip yüksek ışık altında izlediğin videolarla yaptığın değerlendirme; benim izlenimim kadar olamaz. Bir de emin ol; hiç ama hiç prim yapma gereği duymam kendimde. Yeteri kadar yapmışım çok şükür
    Senin ve diğer arkadaşlar için de ufak bir karşılaştırma fotoları vermek istedim. Belki alacak arkadaşlar bilgi sahibi olur diye

Sony 46HX920 mi , 46HX850 mi ?

• quote:

Güncel fiyat...

46HX850 : 3.699 TL

http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/led_tv/1053/110012348/sony_kdl46hx850_fhd_3d_edge_led_lcd_tv

İsteyen olursa elimde 100 TL'lik teknosa hediye çeki var. 85 TL'den verebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: edi1907
    İsteyen olursa elimde 100 TL'lik teknosa hediye çeki var. 85 TL'den verebilirim

"Turuncu indirim" adını verdikleri kampanya kapsamında yapılan satışlarda hediye çeki kullanılamıyor...
  • 40hx750 mi
    42pfl6877 mi arkadaşlar hangisi daha iyi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: z.C..

quote:

http://www.hepsisony.com/?urun-4342-Sony-TDG-BR750-3D-Titanyum-Gozluk.html

337 TL ; Sony abartmış her zamanki gibi...

Daha bu akşam İstinye Park'daki Sony'de sordum , neden bu gözlüklerin fiyatı bu kadar yükseldi böyle diye , adam tam bir cevap veremedi , "stoklar bitmiştir , yeni parti gelmiştir..." gibi birşeyler söyledi.

Ama BR250 + Blu-ray film paketi fena sayılmaz , TV yi almış olsaydım kaçırmazdım.

Sony TDG-BR750 3D gözlük, titanyum bir gözlüktür. Ağırlığı sadece 34 gr olan gözlük ile gözünüzde kendi güneş gözlüğünüz gibi hisseder, sadece 5 dakika şarj ile 3 saatlik bir filmi sorunsuz izleyebilirsiniz
    Ayriyeten TDG-BR750 şu an dünya üzerindeki en yüksek renk gerçekliği ve kontrastlı 3D aktif gözlük olma ünvanını elinde bulundurur.
    Sanırım bu yüzdendir ki fiyat biraz pahallıdır

İsteyen arkadaşlar 214 liraya da buradan ürüne sahip olabilir.

http://www.telepanya.com/TDG-BR750_31033.html?ref=akakce&v=0.25.2#0

Yalnız beklemeleri durumunda 6 ay içinde fiyatın 120-150 bandına düşeceğini düşünmekteyim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BrerarHD

Tum aktif 3d kullanan Tv lerde ayni goruntu kaybi var diyen arkadasim,bugun Panasonic veya Samsung un 3D yayinlarini bir yerde izlemeni tavsiye ederim.Modelleri ne olursa olsun bu 2 markanin 3D leri sorunsuz

Panasonic ve Samsung tv'ye metheden arkadaşım, ben zaten Türkiye'nin en büyük tekno marketlerinden birinde yönetici olarak çalışıyorum
    İkinci olarak da bu tvleri bir yerlerde izlememe gerek yok. Ben çıkan bütün tvleri parayı basıyorum; evime alıyorum. Bak senin sevdiğin tvlerle ilgili iki örnek vereyim istersen

Bu Samsung'un tvsi hakkında; şu an es8000 duruyor çocukların odasında. Çizgi film izlemek zevkli oluyormuş diyor çocuklar; tabi vıcık vıcık pastel renkler etkiliyor çocukları

http://www.turkey forum.com/satforum/showpost.php?p=7807114&postcount=45
    (turkey ile forum arasındaki boşluğu kaldırınız)

Bu da vt30 (şu an vt50 ile değiştim) elektrik yakmıyor tv, resmen emiyor... (sinema odasında duruyor)

[DHTube=http://www.youtube.com/watch?v=n7knY9T6kzI&list=UUiDCvaV2id_-euoJRrh10mA&index=6&feature=plcp]

Bu da sony hx850 televizyonum ile bazı resimler

Bu da benden sana jest gelsin. Samsung ile bu siyahı belki 2025-30 arası görürsünüz.

Yani neymiş efendim; bazı kişiler senden daha fazla bilgi sahibi olabiliyormuş. Son olarak; philips aldım dün, istersen onun hakkında da konuşabiliriz

Merhaba
    Nx720 de kullanmamis olamazsiniz o zamam :)
    Su an teknosada fiyati 3200tl, 55" olani.
    55hx850 ile arasinda 2 milyardan fazla fark var. Sizce aralarinda o kadar performans farki var mi? Deger mi fazla vermeye?

Birde 5-6 milyari gozden cikarsak hx850 ile vt50 arasinda hangisini tavsiye edersiniz?

Tsk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba @spdrmn, NX720 sony'nin çok iyi bir televizyonu. Yalnız HX850 geçen seneki HX920 ile aynı siyah seviyesine sahip bir televizyon. Bazı arkadaşlar belki bu yorumu beğenmeyecektir ama televizyonda görüntünün kalitesi; tvnin verebileceği siyah rengi ile eş orantılı. Ne yazık ki HX850 ile alabileceğin siyahı NX720 ile alamıyorsun

Sana konuyu şöyle açıklayayım.

1.05'deki iki topun rengine bakarsan beni daha iyi anlayacaksın

VT50 bu konuda tartışmasız lider bir tv. O plazmanın verdiği sonsuz siyahı şu an hiçbir led tv veremiyor. Ayriyeten plazmada banding, bleeding, clouding ve ışık süzmesi gibi hatalar da mevcut değil.

Yalnız birkaç eksi yönünü belirtmem lazım.

1- Enerj tüketimi olarak panasonic plazma kendini geliştirse de halen manyak elektrik tüketiyor, HX850 ne ise tam iki katı. Elektriğin bu kadar pahallı olduğu ülkemizde bunu gözardı etmemek gerek
    2- Bu tv yi mutlaka salon tv si olarak kullanman gerekiyor. Yani durum şu ki; hanım geçen ay çocukların odayı temizlerken ufakları sinema odasına getirmiş ve plazmanın karşısında birkaç saat baby tv yi izletmiş. Akşam eve geldiğimde gördüğüm tablo çok dramatikti; ağlamamak için kendimi zor tuttum Çünkü halen baby tv yazısı köşede duruyor. 1 aydır düzenli olarak kaydırma çubuğunu çalıştırmama rağmen sonuç negatif. Halen rahatça görülebilecek bir logo izi var. Zamanla çıkar umarım
    Yani plazmada bu burn-in sorunu biraz can sıkıyor. Oysa ki ben ilk 200-300 saat çok dikkat ederek renk videoları da oynatmıştım tvimde.
    3- Gece halen beyaz ekranlarda rahatlıkça duyabileceğin vız diye bir buzzing sesi

Karar senin...
    Örneğin görmemişlik gibi olacak ama bizim evde
    çocuklar es8000 ile çizgi filmleri
    hanım çalışma odasında philips ile haber ve ekonomi programlarını
    Salonda ben hx850 ile dizi ve bazı filmleri
    Sinema odasında ailece VT50 ile sinema filmleri ve futbol müsabakalarını izlemeyi çok ama çoook seviyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi1907 -- 20 Ekim 2012; 14:20:35 >

• O iki tane siyah fotodan; ustteki hx850, alttaki vt50 dir

• "Gerçek siyah" konusunda VT50 nin üstünlüğü tartışılmaz ( sonuçta plazma - LCD farkı ) ama burn-in konusu son derece can sıkıcı. Tek başına bu bile plazma tercih etmemek için yeterli bir sebep benim açımdan.

Benim seçeneklerim başlığa göre biraz değişti bu arada ; 55HX850 - 55ES8000 arasında karar vermeye çalışıyorum.

Bugün ES8000 de Digiturk Eurosport HD de tenis maçı izledim bir süre , olması gerektiği gibi başarılıydı , daha fazlası değil... Özellikle biraz yakından ( 2-2.5 m civarı ) koyu renkli alanlarda "pixelleşme" olarak tanımlayabileceğim bir durum görülebiliyordu. Fiyatları biraz daha yaklaşırsa daha fazla düşünmeden HX850 yi tercih ederim ama bilmiyorum Sony biraz daha fiyat düşürür mü...
  • quote:

Merhaba @spdrmn, NX720 sony'nin çok iyi bir televizyonu. Yalnız HX850 geçen seneki HX920 ile aynı siyah seviyesine sahip bir televizyon. Bazı arkadaşlar belki bu yorumu beğenmeyecektir ama televizyonda görüntünün kalitesi; tvnin verebileceği siyah rengi ile eş orantılı. Ne yazık ki HX850 ile alabileceğin siyahı NX720 ile alamıyorsun

Sana konuyu şöyle açıklayayım.

1.05'deki iki topun rengine bakarsan beni daha iyi anlayacaksın

VT50 bu konuda tartışmasız lider bir tv. O plazmanın verdiği sonsuz siyahı şu an hiçbir led tv veremiyor. Ayriyeten plazmada banding, bleeding, clouding ve ışık süzmesi gibi hatalar da mevcut değil.

Yalnız birkaç eksi yönünü belirtmem lazım.

1- Enerj tüketimi olarak panasonic plazma kendini geliştirse de halen manyak elektrik tüketiyor, HX850 ne ise tam iki katı. Elektriğin bu kadar pahallı olduğu ülkemizde bunu gözardı etmemek gerek
    2- Bu tv yi mutlaka salon tv si olarak kullanman gerekiyor. Yani durum şu ki; hanım geçen ay çocukların odayı temizlerken ufakları sinema odasına getirmiş ve plazmanın karşısında birkaç saat baby tv yi izletmiş. Akşam eve geldiğimde gördüğüm tablo çok dramatikti; ağlamamak için kendimi zor tuttum Çünkü halen baby tv yazısı köşede duruyor. 1 aydır düzenli olarak kaydırma çubuğunu çalıştırmama rağmen sonuç negatif. Halen rahatça görülebilecek bir logo izi var. Zamanla çıkar umarım
    Yani plazmada bu burn-in sorunu biraz can sıkıyor. Oysa ki ben ilk 200-300 saat çok dikkat ederek renk videoları da oynatmıştım tvimde.
    3- Gece halen beyaz ekranlarda rahatlıkça duyabileceğin vız diye bir buzzing sesi

Karar senin...
    Örneğin görmemişlik gibi olacak ama bizim evde
    çocuklar es8000 ile çizgi filmleri
    hanım çalışma odasında philips ile haber ve ekonomi programlarını
    Salonda ben hx850 ile dizi ve bazı filmleri
    Sinema odasında ailece VT50 ile sinema filmleri ve futbol müsabakalarını izlemeyi çok ama çoook seviyoruz

HOCAM. güzel bilgiler vermişsiniz. teşekkür ederim. sizde şimdi philipsin 8007 si de vardır. maşallah her yeni tv mevcut. ben philips 9705 kullanıyorum oldukça memnunum. siyah seviyes çok çok iyi. param olsaydı 9706 alırdım tabi...

philips tvlerin siyah seviyeleri çok iyi oluyor gnelde.
    philipsin hangi tv si var ve philips konusundaki görüşlerinizi merak ettim.

• Hala bekliyorum beklemesine ama 46/55 HX 850 fiyatları makul bir seviyeye inmeyecek gibi görünüyor ; 55 inch hala 5.800 gibi abuk bir fiyatta.
    2013'ün yeni panelleri gelecek ve bu modeller de fiyatlarda ciddi bir düşüş olmadan stoktan çıkaracaklar herhalde...
  • EDİ SENN aylık 10.000 tl gelirin var heralde evdeki tvlere bakılırsa
  • teknosa hx 850 yi bi hafta sonu yarı fiyatına satmıştı ama evi taşıyacağım için cesaret edip alamamıştım hala dövünürüm
  • 46 HX850 için güncel bir fiyat bilgisi vereyim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Televizyon/sony-46hx850-kdl-46hx850-3d-full-hd,117cm-led-tv,1920x1080,xr-800hz,wi-fi,-4xhdmi,2xusb/productdetails.aspx?I_ID=60397

Bir de şöyle bir şey sorsam.
    2799 TL'ye (hatta puan tutarı 200 TL düşünce 2599 TL) LG 47LM760S almak yerine neden 3499 TL verip Sony 46 HX850 alınır? Birbirlerine göre +/- leri nedir?
    http://www.kliksa.com/UrunDetay/tv-goruntu-sistemleri/led-lcd-televizyon/900190867

• ne zaman öğreneceğiz şu SONY le SAMSUNG gu kıyaslamayı... asla iki side birbirinden çok farklılar hem fiyat konusunda hem kalite tasarım ...en önemlisi görüntü ve motionflow özelliği açısından asla bir sony tv samsung tv lerle boy ölçüşemez kıyaslanamaz sony herzaman ön plandadır herzaman en iyidir sony elektronik te 1 numaradır herzamanda öyle kalacaktır daha öncede söylemiştim bir mağazaya gittiğinizde teknosa bimeks vb.... buradaki satış danışmanları elektronik deneyimi olmayan şahıslar ...bu bilgisi olmayan müşterilere yanlış bilgi verirler ...örnek vericek olursak sony alıcak müşteriyi on anda samsungda veya samsung düşünen kişiyi lg ye yölendirmesi gibi bu hareketler çok yanlış bu arkadaşlara inanmayın kendiniz araştırın soruşturun test edin sony tvler gerçekten müşterisine en iyi izleme deneyimi sunarlar SAMSUNG markası AVRUPANIN VESTELİDİR . SONY İLKLERİN ÖNCÜSÜDÜR . SAMSUNG TV LER ASLA DOĞALA YAKIN RENKLERİ VEREMEZLER RENKLERİ OLDUĞUNDAN DAHA CANLI VERİRLER... HD YAYINLARDA GÖRÜNTÜLERİ BİRAZ PÜRÜZLÜDÜR ÇOK SATAN BİR MARKA EN İYİ ANLAMINA GELMEZ

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.