Şimdi Ara

Sony 46x4500 inceleme ve yorumları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ölü pixel çıkma riskini bertaraf etmek için teşhirdeki bir ürünü almak mantıklı değilmi.tabi kim bu paneli teşhire koyacak oda var
  • Sharp SX1 teşhirde olduğu ülkemizde 46X4500 bulmak zor değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutluhappyman

ölü pixel çıkma riskini bertaraf etmek için teşhirdeki bir ürünü almak mantıklı değilmi.tabi kim bu paneli teşhire koyacak oda var

Mantıklı ve hatta bana görede daha doğru,en azından tipik bazı panel sorunlarını görebilirsiniz,kısaca benim için dert değil,
    zaten ben HP Motitörümüde böyle almıştım(kapalı ellerinde 2 tane daha olmasına rağmen 250 saatte olanı teşhirden almıştım!!)

SONY zaten bazı panellerde 5 ve üzerinde Dead/Stuck-pixel hatasını kabul ediyor,bu hatalı pixellerin yerleri bile çok önemlidir!yan-yana 2/3 tane olursa
    başka;çeşitli yerlere dağılmış olanlar başka v.s v.s

Sizin bu gibi durumlarda TV nin değişmesi olayı çoğu üreticilerin yaptıkları bir hareket değildir,bunlar Satıcıların kendi insiyatifleri ile uyguladıkları
    bir durumdur,yoksa üreticiler böyle bir kaç hatalı pixeli olan panelleri "tanımaz"!!!!

Hele SONY ye göre daha bir sürü hata/sorun NORMAL dir!!!

Clouding sorun değildir onlara göre örneğin
    Baclight-bleeding te öyle(aşırı sapma yoksa)

++

• quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

Orijinalden alıntı: MaiNStreaM

gardaşım yurt dışında bile incelemerde fiyat yönüyle paalı bulunan bi cihaz:

http://www.testseek.com/home_electronics/tv/lcd_tvs/sony_kdl-46x4500-p-6d4c91be-d32e-d292-8d70-d01caa9fe17b.html
    http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/04/07/Sony-Bravia-KDL-46X4500-46in-LCD-TV/p1

al incele paran çoksa bi tane de bana al ne diyim

Birader onun yerine bunu alın dediğin panelle bu birmi ? Bu RGB samsung ne ki ? Şu an için iki RGB var piyasada diğeri Sharp SX-1 onuda almaya güç yetmez bunun rakamlarına sharp'a göre daha uygun ,

Siz RGB kaça almayı düşünüyordunuz ??? Samsung , Toshıba , Phılıps , RGB yok whıte led vs vs vs diye gidiyorlar ama RGB yanında hikaye tabi bunlar sözün özü RGB alıcaksanız fiyatı pahalı şöyle böyle denilmez !!! Bu panel prof kullanıcılar için...

gardaş herkes led tv 'nin yapılanma sürecinde olduğundan ve daha tam oturmadığından bahsediyor. ki hatırlarsan FULL HD de ilk çıktığında çok pahalıydı ve ulaşılmaz gibiydi. şimdiyse ayağa düştü.

asıl beklenen OLED teknolojisiydi. çünkü benim gibi konunun uzmanları bilir lcd lerde en önemli handikap tepkime süresidir.görüntünün bir renkten tekrar aynı renge geçene kadar olan süredir. bu sürenin uzunluğu yüzünden lcd lerde görüntülerde takılmalar yaşanmaktadır. bugün en kral standart lcd nin tepkime süresi 8 sn'dir. sanırım sharpın bi paneli 4 sn gerçek rakamı yakalamıştır. filibis vs markalar insanları çakma ölçüm sonuçlarıyla (gtg vs) kandırmaktadırlar. fakat oled teknolojisini henüz büyük ekranlara uyarlayamadılar. şimdilik led teknolojisiyle heyecan yaratılıyor. renk derinliği arttırılıyor ve fakat paneller hep aynı panel.

özetle ben led' in devrim niteliğinde bir teknoloji getirdiğini düşünmüyorum. albany arkadaşımızın belirttiği gibi zaten eski olan (notebook lcd lerindeki) teknolojinin lcd ye uyarlamasıdır. Samsungun white ledi başarısızdır. RGB led başarılıdır fakat fiyatı bana göre aşırıdır şu an için.
    http://www.webdenal.com/store/sony-kdl-46x4500-full-hd-lcd-tv_fiyat.htm?idProduct=116828&idCategory=531&topnavCategory=36 ==> 7800 TL
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG-_LE-46B651-LCD-TV,8692.html ====>2750 TL

arada 3 katı bırak 1.5 kat görüntü farkı varsa bile git x4500' ü al bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaiNStreaM -- 6 Ağustos 2009; 0:12:23 >

• dakka başı değiştirdiğiniz yazınızdan ötürü bende tükürdüğümü yalıyorum. ben size akıl danışıyorum.danışıyorum derken alçak gönüllü olmaya çalıştığımıda bilin. uçak elektronik mühendisiyim ve 4 yılı amerikalılarla olmak üzere 13 yıldır savaş uçağı simülatöründe bakım mühendisliği yapmaktayım.ama yinede sizlere abilerim-ablalarım diye hitap ediyorum.
    ben ne olursa olsun bir defa alacağım bu lcdyi.
    belki 2. sini 10 yıl sonra alacağım (oda belki ).
    gözümün farkedemiyeceği 1ms tepki- 400hz tazeleme gibi abidik teknolojileri beklemem yerine x4500 ü 46" yada 55" olanı almayı diliyorum.
    kendime bunu yakıştırıyorum.ha bunun için 10.000 lira veremem enayi gibi ama 4000 e düştüğündede (eğer düşerse) hiçkimsenin lafına bakmam.yeni çıkmış sıfır clio yerine depoda ellerinde kalmış sıfır wv passatı alırım.benim mantığım..
    şimdi bu forum arabalarla ilgili olsaydı ve ben deseydimki :" arkadaşlar toyota bir araba yapmış elektirikle çalışıyormuş- 200km/h hız yapıyormuş- hiç içine ses almıyormuş-çok sağlammış ama fiyatı beni aşıyor acaba biraz beklesem mi acaba" diye akıl danışsaydım çıkıp bana "gardaş neetcen caponu o teknoloji oturana kadar sen al bi şahin, doğan ( tanınmış markalar olduğu için diyorum ha sakın yanlış anlamayın) tak tüpünü bak dalgana" dermiydiniz?
    yoksa arkadaşım 1. dünya savaşından kalma yürüyen aksamı olan arabayla ne işin olur.
    almışken iyisini almaya bak eski püskü teknolojilere prim vermeyin artık diye benim gibi akıl danışanlara yolmu gösterirdiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutluhappyman -- 6 Ağustos 2009; 0:55:22 >

• quote:

quote:

quote:

http://www.testseek.com/home_electronics/tv/lcd_tvs/sony_kdl-46x4500-p-6d4c91be-d32e-d292-8d70-d01caa9fe17b.html
    http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/04/07/Sony-Bravia-KDL-46X4500-46in-LCD-TV/p1

Birader onun yerine bunu alın dediğin panelle bu birmi ? Bu RGB samsung ne ki ? Şu an için iki RGB var piyasada diğeri Sharp SX-1 onuda almaya güç yetmez bunun rakamlarına sharp'a göre daha uygun ,

Siz RGB kaça almayı düşünüyordunuz ??? Samsung , Toshıba , Phılıps , RGB yok whıte led vs vs vs diye gidiyorlar ama RGB yanında hikaye tabi bunlar sözün özü RGB alıcaksanız fiyatı pahalı şöyle böyle denilmez !!! Bu panel prof kullanıcılar için...

gardaş herkes led tv 'nin yapılanma sürecinde olduğundan ve daha tam oturmadığından bahsediyor. ki hatırlarsan FULL HD de ilk çıktığında çok pahalıydı ve ulaşılmaz gibiydi. şimdiyse ayağa düştü.

asıl beklenen OLED teknolojisiydi. çünkü benim gibi konunun uzmanları bilir lcd lerde en önemli handikap tepkime süresidir.görüntünün bir renkten tekrar aynı renge geçene kadar olan süredir. bu sürenin uzunluğu yüzünden lcd lerde görüntülerde takılmalar yaşanmaktadır. bugün en kral standart lcd nin tepkime süresi 8 sn'dir. sanırım sharpın bi paneli 4 sn gerçek rakamı yakalamıştır. filibis vs markalar insanları çakma ölçüm sonuçlarıyla (gtg vs) kandırmaktadırlar. fakat oled teknolojisini henüz büyük ekranlara uyarlayamadılar. şimdilik led teknolojisiyle heyecan yaratılıyor. renk derinliği arttırılıyor ve fakat paneller hep aynı panel.

özetle ben led' in devrim niteliğinde bir teknoloji getirdiğini düşünmüyorum. albany arkadaşımızın belirttiği gibi zaten eski olan (notebook lcd lerindeki) teknolojinin lcd ye uyarlamasıdır. Samsungun white ledi başarısızdır. RGB led başarılıdır fakat fiyatı bana göre aşırıdır şu an için.
    http://www.webdenal.com/store/sony-kdl-46x4500-full-hd-lcd-tv_fiyat.htm?idProduct=116828&idCategory=531&topnavCategory=36 ==> 7800 TL
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG-_LE-46B651-LCD-TV,8692.html ====>2750 TL

Merhaba

Sharpın bir paneli demişsiniz bahsettiğiniz modüldür ve modülün adını telefuz etmemişsiniz ? Shap AVS modül olucak bunun artılarını ve eksilerini uzun uzun yazmak istemiyorum örneğin cam levhaların kesim işleminin yanlış yapıldığı için Bandıng sıkıntısının oluştuğu gibi
    En düşük sharp değeri 4 ms değil 2ms ile Aquos modelindedir , Oled konusuna değinmiyorum bile !!!

Görüldüğü gibi bir uzman değiliz ama ilgimiz bu konular olduğu için detaylı şekilde biliyoruz konuyu , bilgilendirme için teşekkürler...

• hacım arenaline gerek yok. ben elimden geldiğimce bilgilerimi paylaşmaya çalışıyorum o yüzden biraz fazla değiştirdim çünkü uzun zamandır lcd olayıyla ilgilinemekteyim ve değişmeleri takip etmekteyim.

bana göre lcd seçerken en iyi yöntem izleyerek görmeniz ve karar vermenizdir.
    1.00000000 trilyon renk var arka planda ambilight var, 1 ms tepki süresi var, 2000 hz tazeleme hızı var filan hepsi teorik.

gidip izliyceksin ikisini de hangi yayın türü senin için önemliyse onu açtırıcaksın gerekirse yanında blue ray disc götürceksin vs vs.... gözün karar verecek. yorumlarla zor bu iş.

naçizane kendim b65x serisini izledim ve çok beğendim. parlaklığın görüntüye ayrı bir derinlik kattığını gözlemledim.bu benim kişisel gözlemim. sen izlersin yapay gelir görüntü ona bişey diyemem. ama benim cebimde 1 trilyon olsa dahi bunu alırım.çünkü her açıdan tatmin edici buldum.

diğer yandan albany arkadaş bu konuda uzmandır bilir. bi lcd alınca 1000 tane ayarı var. 100 hz i açıosun bulanıklık gidio derken görüntüde kırılmalar yaşanıo, motion xxx plus slx 'i açıosun bu sefer görüntüde renkler istediğin gibi olmuo... bütün bu bugların sebebi lcd teknolojisinin mükemmel düzeyde olmamasından kaynaklanıyor. sen ferrari alacam bana dokunmayın diosun ama ben de diorum ki dostum ferrari filan yok paranı çöpe atma

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba

Sharpın bir paneli demişsiniz bahsettiğiniz modüldür ve modülün adını telefuz etmemişsiniz ? Shap AVS modül olucak bunun artılarını ve eksilerini uzun uzun yazmak istemiyorum örneğin cam levhaların kesim işleminin yanlış yapıldığı için Bandıng sıkıntısının oluştuğu gibi
    En düşük sharp değeri 4 ms değil 2ms ile Aquos modelindedir , Oled konusuna değinmiyorum bile !!!

Görüldüğü gibi bir uzman değiliz ama ilgimiz bu konular olduğu için detaylı şekilde biliyoruz konuyu , bilgilendirme için teşekkürler...

eywallah hacım bilgilendirdin. uzmanız dediysek son kullanıcı bazında uzmanız. teknik detaylarda ve terimlerde çuvallayabiliriz ama halk anlasın anlatmak istediğimi yeterli benim için
    malesef türkiyede ciddi bir hdtv platformu oluşmadı. buna donanimhaber de dahil.
    konuda uzmanlaşmak için hep dış kaynaklı siteleri takip etmek durumundayız. kalburüstü hdtv lerin çoğu ülkemize gelmio bile. gelince de böyle olay oluo XD
    konuyu fazla genişlettiğimin farkındayım ama ben genel bir bakışla bakmak istiyorum olaya.öyle baktığımda da görüyorum ki lcd teknolojisi ilk çıktığından bu yana çok yol aldı evet. ama bi yandan bakılınca da artık sonuna geldi tıkanmaya başladı. ms değeri 8'in üstüne çıkmayınca kontrasta kuvvet verdiler.ultra mega sonsuz kontrast tv ler çıktı.bu aynı fotoğraf makinesindeki MP olayı gibi ne kadar çoksa o kadar iyi fotoğraf kalitesi.
    LCD teknolojisinde olay panel kalitesi ve işlemci kalitesine bakar.Şu anda işlemciler hala geliştirilmeye devam etmekte BE1 BE2 BE3 , piksel plus, piksel plus plus, hd plus piksel precise vs.. her ne kadar sony bravia oturmuş ve stabil gözükse de şu anda tam anlamıyla sorunsuz bi işlemci icat edilmedi.
    panellerin eksileri işlemci gücüyle ve yazılımla giderilmeye çalışılıyor ama nereye kadar yamayabilirsin. ledler donanimsal olarak bir alternatif güç fakat daha yolları var hem maliyet hem de kalite olarak

led ler gelişecek, yaygınlaşacak ve ucuzlayacak
    ve fakat asıl devrim oled leri (ferrari) daha çok bekliycez gibi duruyor

• Daha öncede söylediğim gibi ayrıntılara çok fazla takılmayın…

Elbette ki daha iyisi gelecek…

Bu kaçınılmaz…

Fiyatlarda tabii ki düşecek…

Bu da kaçınılmaz…

Teknolojinin doğası bu…

Ancak her şeye rağmen 46X4500 mevcutlar arasında en iyilerden birisi…

Tabii abuk subuk SD dizi ve yarışmaları izlemiyorsanız…

Yok, ben bu dizi ve yarışmalardan vazgeçemem diyorsanız boşuna paranızı bu cihaza yatırmayın…

Elinizdeki gül gibi CRT’yi kullanmaya devam edin…

Çünkü hiçbir şey değişmeyecek…
  • Arkadaşlar Merhaba,

Yaklaşık 1 ay kadar önce bu tvyi aldım ve sorunsuz kullanıyorum, tatil iş vb derken söz verdiğim incelemeyi yapma fırsatım olmadı önmüzdeki pazartesi-salı inşallah incelememi resimlerle burada başlatacağım , dediğiniz gibi inceleme yapılmadan alınabilecek bir tv ama bir çok kişiye fikir verecektir eminim.

Bu arada X5500 ler RGB değil white-led olarak çıkacak diye biliyorum...üretim maliyeti açısından white led daha avantajlı ve bunun yanında enerji tüketiminde daha avantajı var , ancak RGB led performans açısından daha başarılı.

Bu arada 46'' için 5.000 TL iyi fiyatmış
  • Ayrı konu açtım gerçi de Bravia X serisi piyasada artık bulunmuyor. Türkiye resmi sitesinde 55" dışında 40 ve 46 modeller çıkarılmış. Bundan sonra X serisi ülkemize gelmeyecek mi acaba? Ya da tek 55" mi gelecek?
  • İyi günler

-Üreticiler artık neredeyse tamamen 8-bit Modüllere geçtiler!!!açığı ise Görüntü işlemcide kapatıyorlar ve zaten insan gözü bunları göremiyor,
    yayınlarda max.seviyede bu sisteme yeterli geldiği için bizim "uyanık çekik-gözlüler" işi artık rekabetten çıkarıp tamamen "maliyete" yıktılar!!

-Ancak 55" Modüller CMO/Taiwan kullanılıyor ve tavsiyem bunlardır
    10-bit Modül kullanılıyor genelde 50" ve üstündeki panellerde

-X45x/55x arasında fark olmaz,ama daha iyi/üst v.s gibi tabiki lansmanı yapılacaktır

-RGB ile White LED sistemi maliyet açısından farklı bir durum tabiki,bildiğim kadarıyla RGB için Sharp a Lisans bedeli ödeniyor!!
    Çünkü sistemin bulucusu Sharp tır!

Sony de artık yeni ortağı olarak,yeni panel üretim yatırımları için ciddi yatırımlara gitmiştir(Sakai-City Plant tesisleri için)

-Bize gelirsek,sanırım yakın gelecekte X45x güzel fiyatlara gelecektir,ama bu uyanıklarda piyasaya paso X45x vermeyecektir!!!
    yani öyle yağma yok,herifler yeni seriyi satacaklardır,büyük ihtimalle zaten X45x üretimi(montajlanması)bitmiştir,hatta epeyi
    bir süre evvel bitmiş olması lazımdır,sadece Stoklardan mal veriliyor ve bununda hesabını bunlar iyi yaparlar,kısaca X55x leri
    verdikleri anda X45x ciddi azalışa geçer,ancak TR deki durum tam nedir bilemiyorum,burada bir strateji durumu söz konusudur,
    bekleyip göreceğiz fiyatlarını++

• üstad çok güzel konulara değinmiş yine. işin özü maliyettir evet. adam bi ton para harcayıp kaliteli malzeme kullanıp, lisanlar ödeyip tv üreticek sonra üzerine de kar koyucak fiyat olacak fahiş. kaç kişiye satabiliecek o tv'yi.
    kaliteli tv yapmak para kazandırsa pionnerin en zengin ve en çok satan üretici olması gerekirdi.
    sony nin 5500 serilerinde malzeme kalitesinden çaldığı bilinen bir gerçek. bundan sonra da böyle olacak ses sistemini daha kalitesiz yapacak panelini 8 bit kullanıp işlemci gücüyle yapabildiği makyajı yapacak ve satıcak ki 5500 serisi emininm 4500'lere göre popüler bir satış grafiği yakalamıştır.,
    vatandaş gördüğü değerlere bakıyor. 100.000 dinamik kontraslı tv 'yi uygun fiyatlı satıcaksın bi kaç da ekstra özellik koyacaksın kapış kapış gidicek.

by the way geçenlerde teknosada 2.700 Tl'ye teşhir 5090 vardı sadece 1 gün durdu. kaliteli bi teşhir ürünü yakalamak da son kullanıcı için bir diğer alternatif. 46x4500 lerin de fahiş fiyatından dolayı satılmayan teşhir modellerini çok düşük fiyata yakalayabilirsiniz şanslıysanız

• Benim 46X3500'üm vardı. 9 ay kullandım, şu anda 46X4500'üm var. Eski bir X3500 kullanıcısı olarak, X4500'ü X3500'le kıyaslamak istiyorum, ancak üstadgların kullandığı ghosting falan gibi terimlerin hangi problemlerin tanımı olduğunu çok iyi bilmediğpimden kendime göre örneklerle anlatmaya çalışacağım :

Kontrast : Kontrastı 4500'ün daha yüksek, ama beklediğim kadar değil. X3500'ünkü de yeterliymiş.
    Dış görünüş : X4500, X3500'den daha büyük gibi görünüyor.
    Ölü piksel : Yok (X3500'de de yoktu).

X 3500'de en kızdığım, herhalde bütün LCD'lerin klasik problemi olan şöyle bir olay oluyordu : Kamera sabit, uzakta bir konu var ve onu seyrediyoruz. Motion flow en üst değerinde açık. Aniden ekranın sağından, yakın plandan, bir adam ekrana giriyor ve diyelim ki ekranın solundan çıkıyor. Ancak adamın sadece yüzünü görüyoruz, yani o kadar yakın plan. Adam ekrana girer girmez, 1 titriyor ve 10 cm ilerliyor, 1 daha titriyor 10 cm ilerliyor. Daha sonra ekran kendini toparlıyor ve ekranın kalan yarısında hiç titremeden sol taraftan çıkıp gidiyor.

Bu olay beni X3500'de deli ediyordu. Sırf bu yüzden "ulan elim kırılaydı da LCD almasaydım" diyordum. İşte bu olaya, X4500'de rastlamadım. 4 DVD, 2 Blu-ray film izledm, buna henüz rastlamadım. Sanırım bu hatayı nihayet çözmüşler.

Ama, şu problem, (sanırım 8 ms'den kaynaklanan) aynen devam ediyor :
    Diyelim ki ekranın sol tarafında dikine siyah çizgiler var ekranın yarısına kadar. Ekranın sağ tarafında da boşluk var. Kamerayı sağa doğru çevirdiğimizde, normalde titremeden siyah parmaklıkları geride bırakmamız lazım. Evet titreme yok ama, beyaz rengin siyah renge, siyah rengin de beyaz renge hafif karıştığını, yani bu 2 rengin birbirinden kesin çizgilerle ayrılamadığını görüyoruz. Bu hata, X3500'de de vardı, X4500'de de var.

Soracağınız başka şeyler olursa cevaplamaya çalışırım.

• @atib

1-X35x çok çok iyi bir paneldir ama set etmekte zordur!
    Ayrıca genelde her panelde olan "stabilite" dediğimiz sorun X35x lerde vardır(şahsi görüşüm olarakta çok uzun
    takip ettiğim için kullanıcı yorumlarından dışarda;oran olarak yüksektir!!)
    Sendeki durumun bir sebebide budur!!
    Örneğin her X35x tede böyle sorun yoktur(kısaca Şans faktörü)

Ayrıca MFlow özelliğini yeterince test ettinmi yani bu durumlarda hangi konumlarda olacağını??
    ayrıca bu işlemi yaparken(diyelimki MF Filmi izlerkenmi değiştirdin yoksa görüntüyü stop edip,MF yi
    ayarlayıptamı tekrar play yaptın!!

Samy/Sony/LGD hatta Phil lerin lerin en büyük handikapı Motioın ayarıdır!!
    Birde Processor stabil çalışmıyorsa işin iş demektir ve MF fazla bir işlev görmeyecektir,kaldıki bunların
    kullandıkları Chipset ler yetersiz(yeterince işlevsel akıllılıkta değildir) ayrıca Processor de özellikle fastmotion da
    hareketi güzel/doğru ve hıza uygun anında tepki verip yeterli emri göndermediği için bahsettiğiniz sorunlar
    oluyor/olcaktır veya olabilir v.s v.s

Not;bu arada atladığın bir şey var birisi eski model CCFL diğeri ise yeni ve LED panel!!+Processor olarakta tabiki biraz daha iyi!!!
    CR(Contrast-ratio) değerinin yüksek olmasıda normal, çünkü üzerinde yeni nesil daha yüksek değerli CR li Modül bulunuyor!!

Daha sonra tarif ettiğin ise bizim "Camera pan-scan" dediğimiz yataylı taramalarda(geçişlerde) çoğu panelde sorunlar
    olur ve çuvallarlar aynen!!ama sorun fazla ise senin dediğin Judder/Stutter>>atlayarak/tavşan gibi hoplayarak/takılarak v.s ilerler!

Sebebini ise yukarıda yazdım>>>Processor hıza anında tepki veremiyor,daha doğrusu geç algılıyor ve senin dediğin gibi sonra toparlıyor!!
    ama iş işten geçtikten sonra!

2-Gelelim LED X45x lere;yukarıda yazdım Modül yeni nesil+Processor daha iyi/gelişmiş/hızlı v.s +LED olmasının aydınlatma ve Contrast
    üretimi konusunda daha iyi olması v.s

8ms sorun değildir>>Marka ismi vermiyeyim,birileride 2/3/4ms diyor ama sıkıntılar "ortak" buna takma kafanı,Makine iyi değilse isterse
    RT değeri -8ms olsun

Ama son paragrafta yazdığını tam anlıyamadım bunu nereden tesbit ettin yada Testmi yaptın herhangi bir programla???
    aslında olayı biliyorum ama sen bana net bir açıklama verirsen bunuda anlatırım OK+
    Ama öncelikle normal olduğunu söylemeliyim(benim düşündüğüm olay ise tabiki!!)

++

• yaw benim üstteki msg ımdaki bazı ***** olan yerler neden uçmuş???
    orada hangi kelime vardı valla bende unuttum

++
    Bu paneller zaten HDTV dir!!!kısaca HD görüntülerin işlenmesi....

SD için hiç bir yeri kriter değildir*!!!

Ancak iyi bir panel o yukarıda bahsettiğimiz Motionhandling sıkıntılarını yapmaz SD de bile!

A-Görüntü kalitesi ve resmin işlenmesi v.s v.s ayrı bir olay
    B-Motionhanling ise ayrı bir olaydır

dolayısıyla TV demek "dinamik bir resim işlenmesi" olduğuna göre,Motionda bunun en başta gelen
    hatta 1.numaralı faktörüdür,iyi hız yapamayan bir panel hiç bir işe yaramaz!!görüntüsü süper olsa bile!

*=Bu durumda SD/HDTV de olsa Motionhandling farklı bir kriter olarak karşımıza çıkar,ayrıca paneller
    Motion konusunda SD/HD diye ayrı ayrı çalışmazlar!sadece SD lerde başka bozulmalar v.s olur/olabilir
    ama bunların Hız konusuyla alakası yoktur,kaldıki panel Hız da iyi değilse SD/HD farketmez hepsinde
    çuvallar ve zaten çoğu panelde bir şekilde çuvallıyor(az veya çok)

++
    Benim en korktuğum şeyde bu Motion olayı,yoksa Siyah yada renklerin bilmem ne olması v.s bunlar beni
    o kadar fazla etkilemiyor ben Makinenin sadece hızına bakarım!!bütün hızlarda sınıfı geçiyorsa OK dir+
    ZF355 de bu konuda en iyi panel işin kötü tarafı ise bundan sonra ne panel alınacağımdır
    ZF lerin meşhur çizgi hatası vardır ve TV değişiyor ama artık ZF kalmadı
    Hatta USA dan bir kaç kişi biliyorum adamlar paneli çizgili kullanıyorlar hala karar vermiş değiller
    yerine ne alacağız diye!!

++

Maalesef günümüz panelleride hala bu konuda ciddi özürlüdür(Tosh hariç)atıyorlar-tutuyorlar sallama bir sürü
    değerler v.s ama FastMotiondan hala sınıfta kalıyorlar nasıl işse,input-lag hala sorun v.s v.s
    (LED lerde dahil bu işe tabiki!)

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 4 Eylül 2009; 0:30:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: joven

albani yeni panel düşündüğüne göre imzandaki 46 seni kesmiyor sana 52'de az gelir sen en iyisi 56 inch 21:9 al

Sanırım yanlış anlattım şöyleki;

ZF/XF ler malum çizgi hatasının en çok çıktığı seriler oldu maalesef,özelliklede en fazla 46" larda çıktı ama 40" ta 1 tane
    bile çıkmadı veya 52" dede 1 tane bile çıkmadı bunlar ZF için+

XF lerde ise en çok 40" larda çıktı sonrada 46" larda 52" yine sıfır hata hiç çıkmadı gibi gidiyiro bu seriler+

Sorun şu ki;bu seriler üretimden kalkalı bir seneyi bile geçti ve stokları filan yok,hani birisinde bundan sonra çıkarsa
    ZF filan vermiyorlar,başka bir Tosh veriyorlar onlarda ZF nin yanında geçemeyen paneller!
    Sanırım olayı çaktın,başıma bir iş gelse neyle değiştireceğide bilemiyorum doğrusu olay bu kısaca+

Dolayısıyla AVS den bir çok kişi biliyorum,herifler bu yüzden panelden aşırı memnun oldukları için(değiştirme imkanları
    olduğu halde)XV5x panelini(ZF nin USA daki modelidir)çizgili olarak kullanıyor

Herifler böyle bir seri henüz çıkaramadı!!USA daki LED SV6x bile bunun yanında geri kalıyor gibi,yaw bu panel çok çok özel,
    hiç bir üreticide böyle bir seri henüz çıkmadı>>Pio da bile kullanıcı yorumlarında şikayet okuduk ama ZF için bir Allahın kulu
    hiç bir şey yazamadı!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 4 Eylül 2009; 1:46:17 >

• valla VSL hatası çıkarsa;benim ilk teklifim "para iadesi" olur zaten taksitlerimde bitti!
    parayı kaparsam alır aynen kaçarım TNB ninde yüzünü şeytan görsün+
    yok para vermezlerse;zaten gider yeniden bir panel alırım
    değişenide bir başka odaya koyarım artık!veya satarım!

++
    İmzamdaki Sony ne güne duruyo yaw,22.senesi dolmak üzere,rekor kıracağım böyle giderse!görüntü
    inanılmaz güzel hala!!tek sorun 55cm lik ekran artık cidden ufak kalıyor,bulsam hesaplı ve istediğim
    Pany LCD yi hemen alacağım,ama ne İB de nede başka yerlerde yok!
    DB de buldum ama adam 1580 dedi,kuruş aşağı inmedi!!(32")ben ise 1000 kağıt teklif etmiştim
    Tekofaks Garantili olduğunu öğrenince kafamdan 250 kağıt daha koydum ama adam vermiyor!!
    Olmadı haftaya artık sanırım alacağım(satılmamışsa>>ama 2007 model bir panele bu saatten sonra
    kim 1600 kağıt verir bilmem,ama adama göre çok soran v.s varmış(palavra tabiki)

++
    yada en kötü ihtimal notları biraz düşükte olsa(2009 modeller) İB den alacağım Pany LCD yi,adamların
    sitesinde 2006 modellerden başlayarak Pany LCD ler sıralanmış ama tek bir tane yok yaw!!

++

• Albani hocam selamlar
    Bu gün İB deydim bir arkadaşa sony lcd aldık .
    şimdi diyeceksin istanbulda alacak başka yer bulamadınızmı?
    Tabiki var ama malum sebep (bütçenin kısıtlı olması) sebebiyle ancak oradan alabildi 10 taksit.
    İB de panasonic paneller var bu gün izledim zannersem 2009 modeller galiba G serileri idi
    DB daki cem beyle anlaşamamıssın herif ammada sıkı pazarlıkcıymış,nuh diyor peygamber demiyor.Belliki tok satıcı
    DB ve civarında tanıdık bir iki esnaf arkadaş var onları devreye sokayım belki fiatı biraz daha aşağıya çekerler.
  • Gerek yok kardeşim,millette 3/5 milyarın hesabını yapıyorlar sanacak

Ama benim dediklerimde aynen doğrudur,yaw kim alır 2007 vede hiç bilinmeyen bir panel o fiyata,yani olay
    odur,biraz daha geçsin,aslında onu kafamda almak var+

İB hikaye,onlarda işi bilmiyorlar,ama Sitelerinde Pany lerin 2007 den beri bütün panelleri var
    2009 ları beğenmiyorum ve test notlarıda çok iyi değil,üstelik pahalı o fiyatın malı değil bunlar,ama Pany
    LCD lerin başka özellikleri(maliyet dezavantajı)olduğu için pahalıdır zaten kimsede almaz bunları,sadece
    benim gibi anlayan çok özel kullanıcısı vardır!
    Panasonic in de zaten LCD den bir beklentisi olmadığı için o işe bakmıyor fiyat olarak,ama çok ciddi iyi
    panellerdir onlar(hatta en iyisi)fazla yazmıyayımda millet uyanmasın!!

++

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.