Öncelikle hayırlı olsun. Forumun genel kanaati olarak en iyi tv'lerden biri kabul edilen Pioneer 5090 almışsın. Güle güle kullan.
Ben plazmalara yabancıyım. Ama yine de nacizane yardımcı olmaya çalışayım.
Bilmelisinki TF'de albani hocanın, burda da benim açtığım konuda anlatılan "temel ayarlar" işinin korkulacak bir zorluğu yok. Kısa sürede halledersin. Bunu yaptığında tahmin ediyorum ki zaten çok parlak, canlı ayarlar ortaya çıkmayacaktır. Dolayısıyla ilk 200 saat içinde geçerli olur diye düşünüyorum. O ilk 200 saat olayı da biliyorsundur, yüksek kontrast ve parlaklık ayarlarında kullanıp da "burn in" riski oluşmasın diyedir.
Buna rağmen forumun Pioneer plazma ansiklopedisi konusunda ilk sayfasında tavsiye edilen ayarlar vardı; onları da kullanabilirsin. Çoğu Pioneercı bu ayarları kullanıyor gözüküyor ve burn in gibi olumsuz durumla karşılaşanı duymadığım gibi ekser çoğunluk renk ayarlarından da memnun gözüküyor.
Benim bildiklerim bu kadar...
Damas kardeş,TF den gördüm msg ını ve cevabımıda verdim,okursun bir ara+
Ülen oldukça fazla sayıda insanı 5090 sahibi yaptım desem yeridir! sonunda malıda bitirdik,artık tek-tük sağda-solda kalır ama kimileri acaip geçirmece rakam çekiyorlar,çünkü bana hala bir dolu insan yazıyor!! 7 kağıt bile çeken olmuş bugün birisine ++ Sen artık DH de Pio başlığına bakacaksın orada bütün bilgiler vardır+ ++
"Break-in Period" dediğimiz Türkçesiyle "Rodaj" aslında 200 saat değil günümüzde 500/1000 saatlere çıkmıştır!!! USA da klasik 500 saattir ama bunu 1000 lere epeyi getirenlerde oluyor!!
Ayarlar düşük seviyede,ve bunlar zaten Pio başlığında vardır,Advanced ayarlara zaman içinde girersin,çünkü Pio lar eskiden beri özellikle SM den düzgün set edilerek gelir Default olarak!!
Benim Testten yapsan bile yaklaşık şu değerler gelecektir;
Ancak bu değerleri Break-in period tan sonra girmen gerekiyor,ayrıca geçenlerde Teimo isimli bir üye var TF de,bana birşeyler yazmıştı bende ona 3/4 tane dosya verdim RS.COM daki dosyalarımdan,onlarıda indir ve incele!!!o başlıkta belkide gördün benim verdiğim linkleri?? Break-in için orada çeşitli görüntüler(pattern/test v.s)var++
Benim Blog ta sanırım 5090 için bütün ayarlar olabilir!
++
Higvay hocam iyi dileklerin ve açıklamaların için teşekkürler,Pionner konusunu uzun zamandır takip ediyorum ama ilk sayfaları pek okumamıştım,bir göz atarım.
Albani hocam selamlar . Sende yazmışsın sayende bir sürü insan 5090 sahibi oldu bende dahil halbuki ben yola sony 46x 4500 led alacağım diye çıkmıştım. Hem fiatı hemde kullanım amacım hemde formlarda okuduklarım ibreyi LCD den Plazmaya çevirdi 1,5 yıllık panel serüvenimiz 5090 ile sona ermiş oldu. Hocam fırsatçılar sahne almış demekki 7 kağıt fiat çektikerine göre yahu bu adamların "dini yokki imanlarına zarar gelsin" El insaf Ne yaparsın hocam serbest piyasa ekonomisi ""Kör tuttuğunu sever"" misali Kalın sağlıcakla..
Bende dün 46x4500 aldım.. Sony bayinden teşhir ürünü aldım. Elinde son 1 tane kaldı daha yeni açtım istersen uygun fiyata vereyim al dedi.. İyimi yaptım kötümü içime kurt düştü açaba çok kullanılmışmıdır diye.. Kullanım süresi için servis menüsüne girdim bişey anlamadım...
incelemem hazır geliyorum 4 ay oldu yokuz burda ancak bekleyin az kaldı
quote:
Orijinalden alıntı: GOGOMEZ
incelemem hazır geliyorum 4 ay oldu yokuz burda ancak bekleyin az kaldı
5 ay daha bekle bari de "dokuz ay, dokuz doğruttun" diyebilelim rahatlıkla...
Şaka tabi, hoşgeldin...
quote:
Orijinalden alıntı: D@rkf
Bende dün 46x4500 aldım.. Sony bayinden teşhir ürünü aldım. Elinde son 1 tane kaldı daha yeni açtım istersen uygun fiyata vereyim al dedi.. İyimi yaptım kötümü içime kurt düştü açaba çok kullanılmışmıdır diye.. Kullanım süresi için servis menüsüne girdim bişey anlamadım...
Hayırlı olsun güle güle kullan, çok iyi bir panel aldın kullanım süresini görmek için servisten talepte bulunabilirsin. Ben 1.5 yıl bu panelin peşinden koştum fiatı yüksek olduğu için alamadım . Sonunda pionner 5090 aldım. İçine kurt falan düşmesin,kafana takma kullanım saatini falan almışsın artık panelin keyfini sür. İyi seyirler.
quote:
Orijinalden alıntı: damasyus
quote:
Orijinalden alıntı: D@rkf
Hayırlı olsun güle güle kullan, çok iyi bir panel aldın kullanım süresini görmek için servisten talepte bulunabilirsin. Ben 1.5 yıl bu panelin peşinden koştum fiatı yüksek olduğu için alamadım . Sonunda pionner 5090 aldım. İçine kurt falan düşmesin,kafana takma kullanım saatini falan almışsın artık panelin keyfini sür. İyi seyirler.
Sağolasın, bende 5090 la x4500 arasında kalmıştım bunu aldık bakalım.. Haklısın dediğin gibi aldık artık keyfini sürelim..
arkadaşım hayırlı olsun güle güle kullan ben 46x4500 ü 14 ağustosta almıştım izmirde bir bayide teşhir ürünü var hala fiyatı düşeceğine artmış sanki
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme