Şimdi Ara

Sony 46X4500 & Samsung 46A956 tercihi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
4.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ib den alıncada aynı sey garantisi yok sadece kendi firmalarının garantısını veriyorlar.demek istedigim olay şu almanyada tanıdgınız varsa urunu aldıgında zaten 24 ay garantısı var.turkıyede sorun dahi cıksa ordaki arkası bedava gereklı arızalı urunu alabılırler.sonucta burdada servise verilse bekleme suresi veriliyor pek birsey fark ettiği yok.turkıyede bir avatajı elbetteki garanti urun degişimler super bir garanti.risk sıfır derseniz paraya kıymak lazım ama ucuz dersiniz riske girmeniz şart.gurmruk vergisi olarak sadece ötv alıyorlar sanırım 30 la 120 euro arası.birde %18 kdv.ama bir avnataj daha var ordakı akrabalrınıza rica edin kesin donus yapanlar var onlarda 0 gumrukle getırebılırler.secenekler ok.ameridana alırsanız fiyatlar yarı yarıya daha ucuz % 100 risk garantılı getırtebılıyorsunuz.secenekler acıkcası cok cok fazla artık sınırlar kalktı ticarette.kendi fikrim % tyrt ici ve full garantılı alırdım ama 300 ytl fazla varsın olsun deger en azından bozuldu arızalandı ne yapıcam derdiniz olmaz.ib bilimde fiyatlar cok ucuzda ben orayı anlmıs degılım cok enteresan bir satıs politikaları var.şahsi fikrim ben ordan almam

• Rush abi acele etme iyice araştır burada yeterli bilgiye sahip olursun.mademki yabancı bi marka düşünüyorsun bence de sony tercih etmen faydalı olacaktır.
  • Fazla soze gerek yok forum da Sony kullananlarin ezici bir üstünlügü var sanirim
    saglamlik, kalite ve karizma elbette SONY
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rush

46X3500 en mantıklı, parasının hakkını vericek ürün gibi görünüyor... ama ürün ne hikmetse bi tek İB de ucuz. geri kalan heryerde pahalı.

bi arkadasın dedigi gibi almanya dan getirtmeyi düşünücem ama ne kadar fark eder, nasıl gelir, garanti kosulları yine 5 yıl Eurosia garantisi dahilinde olur mu acaba...

özelliklerini inceledigimde 46X3500 gercekten alınası bi ürün...

hiç bir firma 5 yıl süreyle uluslararası garanti vermez. Saygılar
  • Ben birkaç haftadır 52X350A (52X3500) kullanıyorum. benim de kullanma amacım digiplus ve ps3'dü, şimdi notebook da bağladım, üçünü birarada kullanıyorum. Ben aslında 52W'ye niyetlenmiştim ama bu forumdaki üstadlar fikrimi değiştirdi ve 52X aldım. Teknik olarak herhalde epey fark vardır, en azından 52X 52W'den 10 kg daha ağır, ama ben mağazadaki demo da ikisi arasında çok bir fark göremedim, aslında hiç göremedim, belki kullandıkları demo film sayesinde, bir arkadaş sürekli balık avlıyordu, çok fazla hareketli görüntü yoktu.
    Benim fikrim, bir üst seviyede olacak diye ekran boyutunu düşürmeyin, çünkü benim gibi ortalama kullanıcılar için X ve W arasında film izlemek açısından çok fazla fark olduğunu düşünmüyorum, ama bilgisayar bağlayacaksanız, büyük ekran çok faydalı oluyor, benim de izleme mesafem 3-4 metre ve notebook'u full HD olarak ayarladığımda nesneler çok küçük oluyor, o yüzden keşke 65' lik Samsung plazma mı alsaydım diye düşündüğüm oldu. Ben bilgisayar bağlamam diye de düşünmeyin, benim notebook'un ekranı 18.4' olmasına rağmen, tv'ye bağlayıp, bluetooth klavye-mouse ile kullanmaya bağlayınca çok keyifli oluyor, neredeyse notebook'u sürekli böyle kullanıyorum.
    Demek istediğim iyi bir marka'nın 52' inden vazgeçmeyin.

saygılarımla.

• tv ye pek notebook baglayacagım düşüncesinde degilim... ps3 bana yeter :)

46X3500 fiyat olarak da alınası bi ürün. 52X3500 ü ne kadara nerden aldın acaba ?

forumda okudugum yazılardan X4500 ün cıkmasının an meselesi olması :) biraz düşündürdü...

alınabilecek bi fiyatla mı gelicek mesela 46" için

yoksa çok mu uzak rakamlar olucak ve ayrıca X4500 ün cıkması X3500 ü daha da mı düşürücek...

100hz ve motionflow olayı x3500 lerde var mı ? yoksa sadece x4500 e ait özellikler mi...

bu işin içinden çıkmak gerçekten zor
  • sony KDL 40U4000 buldum sıfır ambalajında yurt dısından getirmişler fiyatı 1000 ytl dediler.alınması sizce dogrumudur fiyat cok ucuz oldugu ıcın cazip geldi acıkcası.faturlaı urunmus gumruk cıkısı vs hepsinin tamam oldugu soylendi.ama sonucta yukarda yazan arkadasın dedigi olay var arıza halinde ne olur o korkutuyor insanı.ama biranda dusununce 1000 ytl cazip geliyor.urunu arastırdım sony turkiyeden super birsey yok yok gibi gozukuyor.sizin fikriniz ne olurdu alınırmı
  • biraz araştırınca Sony her koşulda Philips' i geçtiği ortada ancak şimdi de Samsung' un yeni çıkaracağı 9 serisi girdi işin içine.

özellikle Samsug' un 46A956 modeli Sony'nin 46X4500 serisinden daha ağır basmaya başladı benim için...

tabi bunda fiyatının Sony' e göre daha makul rakamlarda olmasındaki ihtimali de unutmamak lazım.

Samsung 46A956 için görüşleriniz ve özellikle TR' ye geliş tarihi, tahmini satış rakamları ile ilgili yorumlarınızı da bildirirseniz sevinirim.

Teşekkürler...
  • Bu gibi urunlerde uzun sureli parca kalitesinide dusunmek lazım derim ben aldıgınız urun cok guzel bile olsa 3-4 sene sonra dokulmeye basladıgında iciniz erimesin
  • forumdaki bi yazıda okumuştum.. 125 HD TV test edildiginde 1. seçilen Samsung 46A956 olmuş.

bu lcd tv, eğer bu kadar iyiyse ve Sony 46X4500 e göre hatırı sayılır bi fiyatı ucuzsa daha ağır basıyor gibi...

Samsung' un bu 9 serisindeki ürününün TR' de satışa çıkmasını beklemek gerekicek. Gerçi İB şimdiden 5,300 ytl gibi bi rakam yazmış ama sadece yazmış.

2009 Ocak gibi gelmesi bekleniyor, o da kesin değil...

Geldiği gibi çok uçuk rakamlardan giriş yapmaz da 5000-5500 aralığında olursa ilk alacak olan kişilerden biri olacağım. (max.6000)
  • 46X4500 çok iyi bir ürün ancak onun fiyatı sizin belirlediğiniz miktarı bayaa aşıyor, İB'de bile 9000 ytl, eurasia garantili olanı en az 10000 ytl olur. Bence X3500 alsanız pişman olmazsınız.
  • sn arkadaşım, siz o testlere fazla aldanmayın, samsung 9 serisi x4500 den ucuz olmak zorunda. çünkü x4500 daha üstün bir ürün olarak geliyor. her iki ürün de geldiğinde fiyatlarını ve kalitesini mukayese ederek kararınızı verirsiniz. ancak görüntü kalitesi sizin birinci tercihiniz ise yine sony ilk sırada olacak.

quote:

Orjinalden alıntı: Rush

forumdaki bi yazıda okumuştum.. 125 HD TV test edildiginde 1. seçilen Samsung 46A956 olmuş.

bu lcd tv, eğer bu kadar iyiyse ve Sony 46X4500 e göre hatırı sayılır bi fiyatı ucuzsa daha ağır basıyor gibi...

Samsung' un bu 9 serisindeki ürününün TR' de satışa çıkmasını beklemek gerekicek. Gerçi İB şimdiden 5,300 ytl gibi bi rakam yazmış ama sadece yazmış.

2009 Ocak gibi gelmesi bekleniyor, o da kesin değil...

Geldiği gibi çok uçuk rakamlardan giriş yapmaz da 5000-5500 aralığında olursa ilk alacak olan kişilerden biri olacağım. (max.6000)

• Samsung yine çok büyük bir hata yaptı.kendi bindiği dalı kesti. malum 9 serisi çok kaliteli ve yerli yabancı bir çok kişi tarafından kalitesi beğeniliyor testler de övülüyor.şimdi diyeceksiniz ki yanlış bunun neresinde? yanlış şurda;9 serisinden önce piyasalara hangi seriler çıkacak 7,8 (6 serisi zaten gümledi). peki siz 9 u çok över piyasada çok konuşturur ve şu tarihte(bu çok uzun bir tarihte değil) piyasalara sürecem derseniz 7,8 serisine kaç kişi bakar? kaç kişi 9 bu kadar övülmüş,beğenilmiş,testlerden başarıyla geçmiş bir seriyi almak varken gider de 7,8 serisini alır? halbuki Sony ne yaptı.x3500 piyasalar da çok dikkat ettiyseniz neredeyse yok gibi.olanında bir çoğu teşhir ürünü.şimdi ise x4500 piyasalara gelecek.zaten o gelene kadar kalan çok az sayısa x3500 de kampanyalarla eritilecek.(dikkat ettiyseniz bir çok arkadaş x3500 almak için sırada).yani Sony burda mükemmel bir taktik uyguladı.bir seri çıkartıp o seriyi piyasa da eritip ardından yeni bir seriyi duyurdu ve çıkardı.x3500 den yiyebileceğinin max. yedi.halbuki Samsung daha 7 piyasada yeniyken sadece konuşulan 9 yani 7,8 serisi 100 adet satacaksa şimdi 40 adet satacak.çünkü 60 kişi 9 serisinin kısa zaman sonra geleceğini ve çok kaliteli olduğundan beklemeye değer olduğunu biliyor.(dikkat ettiyseniz konuşulan sadece 9 serisi) bu çok yanlış bir strateji.Samsung bunun ceremesini çekecektir. Saygılar

• evet, Sony X4500 gercekten cok iyi bi cihaz ama fiyatı da min. 10.000 ytl' den baslicak gibi görünüyor...

Samsung 9 serisi 5.000 ytl civarında seyredicek dersek arada gercekten hatırı sayılır bi fark var.

Kağıt üzerinde kontras olarak, LED tech. olarak, 120hz olarak samsung gercekten iyi gibi görünüyor.

daha doğrusu en üst düzey alıcı olarak sayılmasa da 5000-6000 fiyat aralıgındaki alınabilecek en mantıklı cihaz gibi görünüyor.

test eden sitelerde ve kullanıcılarda iyiye dayalı birşey olmasa o kadar bahsedilmezdi diye düşünüyorum...

bu arada üniversitelinin dediğine katılmamak mümkün degil, Sony cok iyi bi pazar politikası yürütürken, Samsung' un TR' de kısa zaman içinde gelicek olan 9 serisi varken, kimsenin kolay kolay 6-7-8 den alacagını düşünmüyorum...

Samsung 46A956 ile ilgili daha cok yazı ve karsılastırmalı test etme fırsatı bulundukca bu ürünün alınabilirliği konusunda düşünceler daha da net olacağı kanısındayım...

• 46ları herhalde 8,5 olur bilgi icin tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: noyancelebi

46ları herhalde 8,5 olur bilgi icin tesekkurler

46 en az 10 bin olur, bakınız İB fiyatı bile 9 bin ytl. Zaten 40X4500 ile 46X4500 arasındaki fiyat farkının çok olması normal çünkü 46 inç olanı LED lcd.
  • evet, bence de 46" lar 9.000 gibi bi rakamdan giriş yapıcaklar... bi de hayırlısıyla samsung 9 ları da görsek :)

PS : eğer İB fiyatı 9.000 ise 11.000 bile beklerim :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rush -- 29 Ekim 2008; 0:40:30 >
  • haklısın hocam. ben samsungun ne kadar teknik olarak guzel bir makina cıkarsada uzun sureli kullanımda ilerde patlayacagını dusunuyorum
  • İnşallah Samsung un bu LED lcd modeli beklendiğine değer ve verilen parayı hakeden bi ürün olur...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.