Şimdi Ara

Sony 46X4500 & Samsung 46A956 tercihi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
4.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: universteli

Samsung yine çok büyük bir hata yaptı.kendi bindiği dalı kesti. malum 9 serisi çok kaliteli ve yerli yabancı bir çok kişi tarafından kalitesi beğeniliyor testler de övülüyor.şimdi diyeceksiniz ki yanlış bunun neresinde? yanlış şurda;9 serisinden önce piyasalara hangi seriler çıkacak 7,8 (6 serisi zaten gümledi). peki siz 9 u çok över piyasada çok konuşturur ve şu tarihte(bu çok uzun bir tarihte değil) piyasalara sürecem derseniz 7,8 serisine kaç kişi bakar? kaç kişi 9 bu kadar övülmüş,beğenilmiş,testlerden başarıyla geçmiş bir seriyi almak varken gider de 7,8 serisini alır? halbuki Sony ne yaptı.x3500 piyasalar da çok dikkat ettiyseniz neredeyse yok gibi.olanında bir çoğu teşhir ürünü.şimdi ise x4500 piyasalara gelecek.zaten o gelene kadar kalan çok az sayısa x3500 de kampanyalarla eritilecek.(dikkat ettiyseniz bir çok arkadaş x3500 almak için sırada).yani Sony burda mükemmel bir taktik uyguladı.bir seri çıkartıp o seriyi piyasa da eritip ardından yeni bir seriyi duyurdu ve çıkardı.x3500 den yiyebileceğinin max. yedi.halbuki Samsung daha 7 piyasada yeniyken sadece konuşulan 9 yani 7,8 serisi 100 adet satacaksa şimdi 40 adet satacak.çünkü 60 kişi 9 serisinin kısa zaman sonra geleceğini ve çok kaliteli olduğundan beklemeye değer olduğunu biliyor.(dikkat ettiyseniz konuşulan sadece 9 serisi) bu çok yanlış bir strateji.Samsung bunun ceremesini çekecektir. Saygılar

Şimdi rakibiniz sizden 2 kat pahalıysa ve diğer markalar sizi pazarda tehtit etmiyorsa o zaman 3 de çıkarır 1 de çıkarır beş de çıkarır. Bu arada 656 gümledi vs diyoruzda bahsettiğimiz ürün satış rakamlarında Avrupa da kimi ülkelerde 1 . sırada en kötü ilk üçde. Bu sıralamalarda sony x serisi yada samsung 9xx serisini tepelerde beklememek lazım.Sony W serisiyle samsung 6xx serisiyle giriyor bu sıralamalara. Ama satıyormu evet.
    Benim şahsi kanaatim 3 serininde pazar grupları farklı olur . 3 serininde satışlarda hayal kırıklığı yaşamayacağını düşünüyorum.
    Sony ise 46 ve üstü led satışlarında bu fiyatlarla Avrupada bile belli bir yere gelemez.4500 € az bir fiyat değil . 46 ve üstünde x3500 den sora aynı satış rakamlarına ulaşma şansı pek yok gibi.

• Samsung 6 serisinde ki düş kırıklığını 9 serisiylew gidermeye çalışacak.6 sersini dış görünümü ve kağıt üzerindeki rakamlarına aldanıp alanların çoğu bu seriden soğumuştur.(arızaları bitmek bilmiyor.forumda çokca mevcut). 9 serisi dediğim gibi çok iyi yolda şu an.ancak bu 7,8 serileri için iyi değil.çünkü o seriler için şu an yorum yok(7 serisi için yabacı forumlarda çok iyi olmadığını bir kaç kere okumuştum.).8 serisi ise daha hiç yorum almadı teste tabi tutulmadı.varsa yoksa 9 serisi.7,8 serilerinin satışını törpileyecektir 9 serisi.halbuki x4500 serisinin kendinden başka rakibi yok.diğer seriler ayrı zaten.Samsung burda çok ciddi strateji hatası yapmıştır.

quote:

diğer markalar sizi pazarda tehtit etmiyorsa

Örneğin, Philips 9803.o da çokca övgü almıştır.hatta benim açtığım topicte bile gören arkadaşlar öve öve bitiremiyorlar.Samsung çok ciddi tehtid altında. Saygılar

• quote:

Örneğin, Philips 9803.o da çokca övgü almıştır.hatta benim açtığım topicte bile gören arkadaşlar öve öve bitiremiyorlar.Samsung çok ciddi tehtid altında. Saygılar

Şimdi Albani olsa o daha fazla Philips ve pazar payıyla ilgili yazar ama benim kastettiğim philips 9803 ün ne kadar iyi bir tv olmasından ziyade Avrupa dışında nerede satacağıdır. Bence 7 ve 8 serileride satar. 9 serisi daha üst sınıf (kalite beklentisi ve buna verilecek para bazında söylüyorum) tüketici için hedef olacakdır.
  • Hayret birşey koskoca samsung ta on binlerce mühendis,tasarımcı,argeci,pazarlamacı vs çalışıyor o kadar kişi senin düşündüğünü düşünemedi bir sen düşündün.
    satış politikasını emin ol senden çok daha iyi bilen ve düşünen kişiler var samsungta.bir kere 7 serisi samsungun yeni plazma serisidir, 8 serisi ise ccfl lcd ve orta sınıfa hitap eden bir lcddir, 9 serisi ise amiral gemisidir ve oled bir lcd dir fiyatı pahalıdır herkes alamaz. 2.000.000:1 kontrast teorik gerçek kontrast ise 500 000 -600 000 civarındadır ve bu oledin işidir.birde şu 6 serisini kötülemekten vazgeç çünkü en çok satan lcdlerden biri.o kadar insan aptal sen sadece tek akıllı
    işte sana yeni samsunglarla ilgili link
    http://www.samsung.com/global/experience/ifa2008/index.jsp
    bak bakalım 7 serisi lcd mi plazmamı???
    quote:

Samsung yine çok büyük bir hata yaptı.kendi bindiği dalı kesti. malum 9 serisi çok kaliteli ve yerli yabancı bir çok kişi tarafından kalitesi beğeniliyor testler de övülüyor.şimdi diyeceksiniz ki yanlış bunun neresinde? yanlış şurda;9 serisinden önce piyasalara hangi seriler çıkacak 7,8 (6 serisi zaten gümledi). peki siz 9 u çok över piyasada çok konuşturur ve şu tarihte(bu çok uzun bir tarihte değil) piyasalara sürecem derseniz 7,8 serisine kaç kişi bakar? kaç kişi 9 bu kadar övülmüş,beğenilmiş,testlerden başarıyla geçmiş bir seriyi almak varken gider de 7,8 serisini alır? halbuki Sony ne yaptı.x3500 piyasalar da çok dikkat ettiyseniz neredeyse yok gibi.olanında bir çoğu teşhir ürünü.şimdi ise x4500 piyasalara gelecek.zaten o gelene kadar kalan çok az sayısa x3500 de kampanyalarla eritilecek.(dikkat ettiyseniz bir çok arkadaş x3500 almak için sırada).yani Sony burda mükemmel bir taktik uyguladı.bir seri çıkartıp o seriyi piyasa da eritip ardından yeni bir seriyi duyurdu ve çıkardı.x3500 den yiyebileceğinin max. yedi.halbuki Samsung daha 7 piyasada yeniyken sadece konuşulan 9 yani 7,8 serisi 100 adet satacaksa şimdi 40 adet satacak.çünkü 60 kişi 9 serisinin kısa zaman sonra geleceğini ve çok kaliteli olduğundan beklemeye değer olduğunu biliyor.(dikkat ettiyseniz konuşulan sadece 9 serisi) bu çok yanlış bir strateji.Samsung bunun ceremesini çekecektir. Saygılar

• Merhaba Arkadaşlar;

Net'de yaptığım uzun araştırmalar neticesinde 40X4500 ün test sonuçlarını veren bir siteye ulaşabildim. Testlerde nelere dikkat edilmesi gerektiğini de gayet güzel açıklamışlar. En güzel özellik ise 2 tv'yi aynı anda aynı test için karşılaştırabilme özelliği olmuş.

40w4500 ile 40x4500 'ü karşılaştırdım ve görünüşe göre 40w4500 çoğu test de 40x4500 den daha iyi sonuçlar almış.

İncelemek isteyen arkadaşlar için sitenin ismini aşağıya ekliyorum. Test sonuçlarını inceledikten sonra görüşlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=16&mo1=310&p1=3862&ma2=16&mo2=326&p2=3964&ph=10

• Sn.Black

Bu test hiç bir şey ifade etmez,DEFUALT ile değerlendirme ise bu işte yani prof.tarz bir incelemede doğru değildir!

Her seride Defaut değerler farklıdır,zaten ben iki yere baktım bunu anladım,bununla şu model iyidir dersen,yanılırsın!
    Prof.ISF calibration ile duruma bakmak lazım!

Böyle ne bir tanım var,nede anlatım var!

-Contrast değerlerinde ise bir kolonda ya yanlış basım yada hata var!

Bazı TV ler DEFUALT olarak çok kötü gelirler,bunlarda almışlar panelleri böyle bakmışlar,kısaca olay bu++
  • quote:

bir kere 7 serisi samsungun yeni plazma serisidir

samsung marka panelin var benim kadar tanımıyorsun samsung u.demek 7 serisi plazma serisi.bak bakalım bu kaç serisi ve plazma mı lcd mi?(sana artık acımaya başladım)

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE40A756-LCD-TV,6512.html

http://www.lcd-compare.com/televiseur-SAMLE40A786-SAMSUNG-LE40A786.htm

quote:

satış politikasını emin ol senden çok daha iyi bilen ve düşünen kişiler var samsungta.

o yüzden mi yerli yabncı forumlarda sadece 9 serisi konuşuluyor.yahu test sitelerinde daha düne kadar 7-8 serisinin test verileri yoktu.onlar yokken 9 serisinin ki vardı.araştırmadan bilmeden ezbere konuşma

quote:

9 serisi ise amiral gemisidir ve oled bir lcd dir fiyatı pahalıdır herkes alamaz

millet 9 serisi için kuyrukta ama sen ezbere konuşmaktan vazgeçmiyorsun.şaşarım aklına

quote:

birde şu 6 serisini kötülemekten vazgeç

uzmanlar iyi demiyor ben nasıl iyidir diyeyim.kaldı ki bende bizzat görüp incelemişken

• 6 serisi siyahı mavi gosterenmavinin derinligini veremeyen bir seridir

bkz :happy feet
  • taner11,
    samsung 9 serisi oled değildir. sadece arka aydınlatma teknolojisi led dir. bu led aydınlatmada ise tek renk yani beyaz led kullanılmaktadır.

quote:

Orjinalden alıntı: taner11

Hayret birşey koskoca samsung ta on binlerce mühendis,tasarımcı,argeci,pazarlamacı vs çalışıyor o kadar kişi senin düşündüğünü düşünemedi bir sen düşündün.
    satış politikasını emin ol senden çok daha iyi bilen ve düşünen kişiler var samsungta.bir kere 7 serisi samsungun yeni plazma serisidir, 8 serisi ise ccfl lcd ve orta sınıfa hitap eden bir lcddir, 9 serisi ise amiral gemisidir ve oled bir lcd dir fiyatı pahalıdır herkes alamaz. 2.000.000:1 kontrast teorik gerçek kontrast ise 500 000 -600 000 civarındadır ve bu oledin işidir.birde şu 6 serisini kötülemekten vazgeç çünkü en çok satan lcdlerden biri.o kadar insan aptal sen sadece tek akıllı
    işte sana yeni samsunglarla ilgili link
    http://www.samsung.com/global/experience/ifa2008/index.jsp

• quote:

Orjinalden alıntı: taner11

Dostum 7 serisinde hem plasma var hem lcd var. lcd ler led ve florasan aydınlatmalı. LE serisi lcd olarak 3 model var . LE 756 normal florasan aydınlatmalı, LE 786 ve LE 796 modelleri led lcd.
    PS 756 ise plasma.
    Bu arada genellemek doğru olmayabilir ama 656 daki kusura bende şahit oldum.
  • quote:

samsung 9 serisi oled değildir. sadece arka aydınlatma teknolojisi led dir

çok haklısın o kadar yanlış şeyler yazmış ki bu gözümden kaçmış.Sözde bide Samsung u savunuyor arkadaş daha samsung u tanımadan.üstelik samsung paneli olduğu halde. Başka Söze Ne Hacet. Saygılar
  • quote:

Dostum 7 serisinde hem plasma var hem lcd var.

plazma olduğunu da biliyorum.fakat arkadaş lcd yok dediği için sadece onu örnek verdim. Saygılar
  • quote:

quote:

Dostum 7 serisinde hem plasma var hem lcd var.

plazma olduğunu da biliyorum.fakat arkadaş lcd yok dediği için sadece onu örnek verdim. Saygılar

Zaten onu sana yazmamışdım. Ortaya bilgi olsun dedim.
  • quote:

Zaten onu sana yazmamışdım. Ortaya bilgi olsun dedim

ok. Saygılar
  • Üslup konusuna bir miktar dikkat etmemiz gerekiyor sanki arkadaşlar, sonuçta tartışılan şey tv, lütfen.
  • Toshiba 46zf355 yeni seride yakında geliyor.....
    Sony 46x3500 bulmak zor teşir kaldı etrafda mal yok.....
  • 2 tv de oled teknolojinini kullanıyor kuşkusuz harika olacaklardır.

Bir karşılaştırma sitesinde 46A956 sony nin 46x4500 den daha yüksek notlar almış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

2 tv de oled teknolojinini kullanıyor kuşkusuz harika olacaklardır.

Bir karşılaştırma sitesinde 46A956 sony nin 46x4500 den daha yüksek notlar almış.

Arkadaşlar led le oledi karıştırmayalım . İki tv led kullanıyor.
    Oledin ne olduğunu öğrenmek istiyene wikipediden açıklama aşağıdadır.

OLED
    Vikipedi, özgür ansiklopedi

Organik LED (Işık yayan diyot) "Organic Light Emitting Diode"

Kodak şirketi tarafından geliştirilmiş bir teknolojidir. OLED'ler çoğunlukla düz ekran için kullanılmaktadır. LCD teknolojisine alternatif olarak sunulmaktadır. Normal operasyonda düşük enerji tüketmesi, ince ve hafif olması sayesinde son zamanlarda cep telefonlarında kullanımı yaygınlaşmıştır. Zamanla parlaklıklarını yitirdikleri şeklinde eleştiriler almaktadır. Gelişmekte olan ve gelecek vaad eden bir teknolojidir. Işık yayan diyot(LED) familyasının son türü "Organic Light Emitting Device" ya da "Organic Light Emitting Diode" açılımına sahip bir akronimdir. "Organic Electroluminescent Device" (OEL) olarak da anılır. Tipik olarak iki elektriksel kontak(elektrot) arasında kalan ve ışık yayan bir dizi ince film organik katmandan oluşur. OLED'ler molekül ağırlığı düşük organik malzemeler (SM-OLED)veya polimer bazlı materyalden (PLED , LEP) oluşur. Farklı katmanlara sahip LCD'ler ve FED‘ lerden farklı olarak OLED'ler monolitik (tek katmanlı)dırlar. Çünkü yapılışı sırasında her katman diğeri üzerine kaplanarak yekpare olacak şekilde üretilir.

Başlangıçta gösterge uygulamaları için geliştirilen OLED'ler parlak renkli görüntüleri ile düşük güçte geniş görüş açısı sağlayan ekranların yapılabilmesini sağladılar. LCD ekranlarda olduğu gibi bunlar için arkadan aydınlatma gerekmez. OLED'ler genelde cam üzerinde üretilirler ancak plastik ve kıvrılabilir malzeme üzerinde olabiliyorlar. Örneğin Universal Display'in yaptığı fleksibl(kıvrılabilir) OLED modeli "FOLED" böyledir. Bu türden ekranların üretilmesinin ileride taşınabilir cihazlarda devrim yaratacağı konuşuluyor. Örneğin cebinizden bir kalem çıkarıyorsunuz. Çekince açılıyor, üzerine rulo şeklinde sarılmış ekran ortaya çıkıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

2 tv de oled teknolojinini kullanıyor kuşkusuz harika olacaklardır.

hangi site?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mokinto

quote:

Şimdi Albani olsa o daha fazla Philips ve pazar payıyla ilgili yazar ama benim kastettiğim philips 9803 ün ne kadar iyi bir tv olmasından ziyade Avrupa dışında nerede satacağıdır. Bence 7 ve 8 serileride satar. 9 serisi daha üst sınıf (kalite beklentisi ve buna verilecek para bazında söylüyorum) tüketici için hedef olacakdır.

Beyler bazı şeyleri herhalde karıştırıyorsunuz!

Phil 9803 süper bir seri ama sadece adı "süper"
    Mühim olan fiyatıdır!

Samsung tehdit altında...........herhalde bilmeden sallıyorsunuz!

Samy global pazarda bir numaralı satıcıdır>>USA da yine bir numara,Avrupada yine öyle,gerçi Avrupa hikayedir ama yinede bir numara!

Samy 9 seri ise Sony yi fiyattan vurdu kafadan!! şimdilik 9 serisi çok ciddi önde,Samy/Sony LED serileri ortalama aynıdır,birbirlerine üstünlükleri
    yok zaten aynı altyapıyı kullandılar!!!aynı paneli kullandılar v.s.v.s ama fiyatta Samy avantajlı(şimdilik)
    Bütün bu söylediklerim her ne kadar USA için geçerli olsada,bütün diğer pazarlardada aynen durum böyledir,kaldıki bu üreticiler sadece USA pazarına bakarlar
    çünkü parayı oradan kazanıyorlar++

Phil Ocak/2008 tarihinde USA daki faaliyetlerini resmen bitirdi,daha doğrusu re-organisation ile yeniden girmek üzere,şimdi yerel bazı ortaklıklar ve yeni seriler ile giriyor,
    ancak orada Phil satmaz,çünkü maliyetleri çok yüksek olduğu için perakende pazarda işleri çok zor,bu arada Phil,belki çoğunuzun tahmin etmediği yada aklına getirmediği
    çok büyük bir pazar olan Avustralya danda resmen çıktı++

Kısaca 9803 alacaklar gidip alsınlar,fiyatı şayet uyarsa,mal süper bu arada!!

Samy F96 ise dünyada ilk çıkan ticari LED idi ama çok fena çakıldı,zaten verdikleri "değerlerde palavra" idi,olay bitti,işin ilginci ise bunu alan
    insanlar panelin Samy olduğunu sanıyorlardı,halbuki panel "CMOs" idi(Taiwan),kimisi kafayı duvara vuruyor,yaw Samy bu,bu işlerde de bir numaralı
    üreticidir!

LED ise hala erken bir devrede,bunun mucidi ve Patent hakı da zaten sahibi olan SHARP tır,siz kafayı LED e takıyorsanız Sharp ın XS1 serisi bekleyin,Sn.Universli
    bunun bilgileri verdi bir başka topicte+
    LED budur,ama parasını sormayın,ama adam gibi LED isteyen bunu alsın,hiç kaçırmasın,zaten panelde al beni diye bağırıyor,panellerin Ferrarisi gibi meret
    Speaker system bile Pioneer!

LED lere daha çok erken,çok!!!
    Kaldıki fiyatları çok ciddi yüksek,ayrıca bizde millet paso SD izliyor,yaw LED kime ne gerek
    Şimdi adam LED alır,sonrada.............abi bunda SD performansı nasıl......... diye sorarsa hiç şaşırmayın

++

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.