Şimdi Ara

Sony 5+1 Ses sitemini yükseltmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde Sony Smaster 5+1 Ses sitemi var bunun hoparlörleri her biri 100 w. Sadece Receiver değiştirip 5.1 kanal sinema av receiver alıp güncellesem Dolby Atmos gibi güçlü ses özellikleri için yeterli olur mu. Televisyon 55KS8500 Samsung, Ses sitemimin resimleri de aşağıdaki gibi. Yada tamamen bu sistemi satıp (alan olur mu bilmiyorum) kablosuz biz sisteme mi geçmemi tavsiye edersiniz. Bütçem 10.000 TL civarı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• efeerol kullanıcısına yanıt
    Sony setinizdeki hoparlörler 4 ohm dirence sahip olduğu için teknik olarak yapmak istediğiniz şey mümkün. Ama değer mi orasını bilemiyorum.

https://www.sony.ee/electronics/support/res/manuals/2599/25996181M.pdf

Çünkü atmos destekli en düşük seviye 7.1 bir avr 20-30 bin arası.
    Ayrıca Sony’nin Sub’ı pasif yani Sub’ın kendi amfisi yok. AVR’ler aktif sub ile kullanılır. Hali ile mevcut Sub’ı beslemek için ek olarak bir Sub amfisi almanız gerekecek. AliExpress yada Amazon’dan 1000-1500 tl arasına Sub amfisi alınabilir.

Ayrıca avr ile atmos ses almak için 6. ve 7. tavan hoparlörleri de almanız gerekiyor. Hali ile 10 bin tl bütçe ile bunları yapmanız zor.

Bu sebeple ben sizin yerinizde olsam, mevcut sistemi 3-5 bin neyse satıp üstüne para ekleyerek 20 bin tl civarına Samsung 990c gibi arka surround hoparlörleri de olan bir soundbar alırdım. Soundbar ana konusunda bir önceki 990b ve güncel 990c modelini kullanan bir sürü insan var ve çoğu memnun görünüyor. Şahsen dinlemedim ama bu konularda deneyimi olan kullanıcılar da bu modeller için olumlu yorumlar yapıyor.

Bu arada torrent’ten 70-80 gb’lık gerçek atmos (dolby true hd tabanlı) yada dts hd sesli filmler indirip izlemiyorsanız yani sadece netflix vs gibi stream servislerini kullanıyorsanız soundbara geçişte de çok büyük bir fark görmeyebilirsiniz. Bu sebeple sistemi satmadan önce mediamarkt vs gibi yerlerde bu soundbarları bir deneyin derim. Geçmeye değer bir fark var diyorsanız ona göre mevcut sistemi satarsınız. Yoksa mevcut ile gittiği kadar devam edersiniz.

• Üstad sat bu seti al yeni nesil bir Sony avr STR DH 840 olabilir 730 olabilir 1080 olursa daha iyi olur ama fiyatlar malum.5 adet de tannoy mxc serisi center bir de subwoofer ekle bak sese o zaman .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.