<font color='red'><font size='2'><font face='Tahoma'> Şu an elimde yaklaşık 5 ay önce sıfır aldığım bir SONY 52X CD-ROM bulunuyor. Alet yeni olmasına ve çok titiz kullanıyor olmama karşın, bazı cdlerde okuma sorunları yaratıyor.
Divx takası sonrası aldığım ve sıfır yazılmış olan beş kadar NORTECH marka kopya cdyi okuyamadı. Okumaya çalışıyor ama sanki takılmış gibi ışık bir yanıyor bir sönüyor (ağır ağır ve aynı şekilde ağır bir sesle...) Aynı şekilde daha önce okuduğunu tahmin ettiğim DMS marka kopya (fakat temiz) cdyi de okuyamadı. CD'ler son derece düzgün çalışıyor (cd yazıcımda ve arkadaşın cd-rom'unda denedim. onda LG52X var)
Sony'lerin bazı cdleri okumada zorluk çektiğini duydum. Var mıdır bu olayın aslı ve sorun nedir sizce?
O CD'leri başka bir 52X Sony'de deneme şansın var mı? Belkide seninkinde problem vardır. Sony'leri duymadım ama creativ CD romlar'ın böyle problemleri vardı bir zamanlar(Şimdi nasıllar bilmiyorum). Garantisi varken değiştir diyeceğim ama sırf bir kaç CD'yi okumuyor diye değiştirirler mi bilmem. En iyisi aldığın yere götür. CD'lerini başka bir Sony'de denesinler. Eğer oda öyle yapıyorsa belkide başka marka CD sürücü ile değiştirirler. Bu arada değiştirirlerse Samsung SC-152 52X tavsiye edebilirim. Hata düzeltme oranı çok iyi ve Copy cd'lerde hiç problem yaşamadım.
Yada daha başka bir alternatif CD Bremse diye bir program var. Bu program ile CD sürücüyü düşük hızlara sabitleyip okunamayan bazı CD'lerin okunabilinmesi sağlanabiliniyormuş.. (Nette arama yapıp bu programı bulabilirsin.)
Yanlız bu program Samsung ile düzgün çalışmadı. Sony ile çalışırmı bilmem...
Çok sağol. Söylediklerin aklımda...
bendede sony 52x cdrom var ve hiç memnun değilim. bazı cd leri okuyamıyor. yamaha cdwriter ile yazdığım cdlerin bazılarını nedense okuyamıyor. yamah ise canavar gibi okuyor. daha önce kullandığım asus 50x de bu sorunlar yoktu. sony diye aldık ama beş para etmez. hem ön kapağınada sony filan yazmamışlar. sadece üzerinde etiket var. ben sony 52x i hiç sevmedim doğrusu.
valla 4 senedir 48x sony kullanıyorum baska cdromda calısmayıpta benim cdromda calısan cd cok oldu ama benim cdromda calısmayıp baska cdromda calısan cd gormedim açıkçası belki senin aldıgında bi sorun vardır veyahut 52xlerde belki genel bir problemdir
Üzerinde play/pause tipinde bir tuş var.. Ona 2sn kadar basılı tut ve elini çek.. Bu CD-Rom'u nun okuma hızını yavaşladır.. Ama bu çizik CD'lerde işe yarıyordu.. Özetle Sony diye markaya baktın Öyle baka kaldın ne diyeyim... Ayrıca 52x ile 48x arasında pek bir şey de değişmiyor... Benim Lg52x den memnun değilim.. Samsung dedikleri gibi hata düzeltme payı yüksek
slm bende 52X LG VAR ilk çıkan modellerinden.
geçen gün yarısı kırılmış olan neşat ertaş cdsini okudu.
bugüne kadar hiç problem yaşamadım.. LG en iyisi
AMA BOX OLMASINA DİKKAT EDİN PİYASADA SAHTELERİ CİRİT ATIYOR
sony marka cd-rom sürücülerin çizik ve copy cd-rom ları okumakta sorun yaşadıkları bir gerçek bu nedenle LC tafsiye ederim bir çok kullanıcının makinasına monte ettiğim LC cd-rom sürücülerin hiç birinde okumama sorunu çıkmadı bilgisayar sektoruyle ilgili dergileride takip edersen çizik ve copy cd-rom ları okumada en ii markanın LC olduğunu gorüceksin..
ßai
LC derken LG mi demek istiyorsun?
Lg demek istemiştir heralde.. Benim CD-Rom sürücüde okuma problemi pek çıkmadı şimdiye kadar.. Ben performansını sevmedim.. Bilmiyorumm Ama sinir oldum.. Yawaş geliyor bana..
Lg demek istemiştir heralde.. Benim CD-Rom sürücüde okuma problemi pek çıkmadı şimdiye kadar.. Ben performansını sevmedim.. Bilmiyorumm Ama sinir oldum.. Yawaş geliyor bana.. Şimdiye kadar 1 adet CD'yi okumadı. Adamlar gitti Sony'e taktı okudu.. Bazen tutuyor ilginçliği.. Ama sony 10 cd okumaz benimki okur.. Benimkinden memnun değilim ama Sony den de iyi olduğu muhakkak.
:)
BeAr 'ın yazdığı doğru. Sony aslında Philips ile birlikte CD 'yi 1982 yılı civarında ilk geliştiren firma, yani bu işin yaratıcısı onlar aslında fakat o kadar evladiyelik cihazlar üretmesine rağmen arada sırada bilhassa optik cihazlarında sorunlar çıkabiliyor.Ama optik sorun aslında sadece "lens" le ilgili! Lensin kirlenmesi yani. CD'yi tam okumayı sağlayan elektro-mıknatıs güdümlü bir hareket eden lens vardır. En çok onun kirlenmesi dolayısıyla bu "okuyamama" sorunu patlak verir. Bazı tamire el yatkınlığı olan arkadaşlar CD-ROM'un için açıp bu lensi üst tarafından kulak temizleme pamuğu ile temizleyip başarılı sonuçlar alabilir ama bazen 5-6 ay kullanılmış CD-ROM'ların bile lensleri sadece üstten değil alttan da kirlenebilmektedir (işi çok daha zorlaştıran bir durum) bu durumda optik bloğu (ki buna 'optical pick-up block' denmektedir) kızağından tamamen çıkarıp müdahale etmek gerekmektedir, bu durumda daha küçük yıldız tornavidalar da gerekebilmektedir çünkü lensin alt tarafına ulaşabilmek için açılması gereken vidalar optik bloğun üstündedir ve o yüzden çok küçük olmaktadır. Lensin altına çok rahat ulaşılmışsa kulak pamuğu yeterlidir ancak zor ulaşılıyorsa benim tavsiyem biraz kalın bir bakır elektrik kablosuna uygun bir şekil vererek ve ucuna pamuğu "bally" ile yapıştırıp temizlemektir. Pamugun ucuna CD yüzeyi temizlemede kullanılan sıvı püskürtülebilir ama bu durumda başka bir kuru pamukla durulamak da gerekebilir cünkü sıvı kururken iz bırakabilir. Sonuçta Sony ve Pioneer gibi önde gelen markaların CD-Rom'larında bu işlemleri başarıyla yaptım. Ama bir Acer vardı onda yapamadım cunku optik bloğu tutan kızaklarda vida yoktu; sürekli sabitlenmişti, yani herhangi bir lens kirlenmesi durumunda aleti çöpe at. Fakat tüm bunlar bile hiçbir marka ve modeli ne özellikle iyi ne de kötü yapacaktır çünkü asıl mesele, tüm CD-ROm larda bu lenslerin toz kapmasını önleyecek bir sistemin kullanılması yada oluşan tozun kolaylıkla temizlenebileceği bir yapı kullanmaktır. Bu yapılmadığı için bir CD-ROM'un $30 bir DVD-ROM'un $60 olmasının da pek anlamı kalmıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme