Şimdi Ara

Sony: 535,000 adet Vaio, aşırı ısınma sorunuyla yüz yüze

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Dünyanın en büyük elektronik firmalarından Sony'den, Vaio CW ve Vaio F kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Japonya merkezden yapılan açıklamaya göre yaklaşık Ocak 2010 sonrası satışa sunulan i3/i5 ve i7 işlemcili 535,000 adet Vaio CW ve Vaio F model dizüstü bilgisayarlar aşırı ısınma sorunuyla karşı karşıya.

Firmadan yapılan açıklamaya göre BIOS'daki bir hatadan dolayı bilgisayarlar, sıcaklığı kontrol edemiyor. Bunun sonucunda da kasada deformasyon ya da yanması gibi tehlikeli sonuçlara yol açan aşırı ısınma sorunu meydana geliyor.

Sony, hazırladığı sayfa (Japonca) ile kullanıcılara bilgisayarlarının bu sorunla karşı karşıya olup olmadığını kontrol etmelerini ve bilgisayarlarının ilgili 535,000 bilgisayar arasında yer alması durumunda BIOS güncellemesi ile sorunu gidermelerini öneriyor.

• intelin i 3 ve üstü serisinde hepsinde busorunvar bende asus var ondada öyle yanıyor cihaz soğutucu aldım ama hikaye
  • sonunda f11 lerin deli gibi fan calışmasına biraz da olsa mantıklı bi yaklaşım getirebildiler hayırlısı bakalım!!
  • gerçekten bu ısınma problemi çok berbat birşey ..bazen lettop çok ısınıyor lanet olsun biraz yavaş olda ısınma diyoruım:))
  • Sony'e koca bir günaydın! Şubat ayından beri tüm forum sitelerinde millet bas bas bağırıyor adamlar yeni tedbir almaya başladılar
  • Sony için kalite devri artık yavaş yavaş bitmekte... Özellikle soğutma sistemlerindeki kalitesizlik F serisi ve CW serisinde ne zaman ciddiye alındı?! ...

39 adet F ve CW model dizüstü aşırı ısınmaya bağlı deforme ve bozulma olana kadar... Sony buna çözüm olarak ne getiriyor?!

BIOS güncellemesi! ile ...

Bunca aydır birçok kişi şikayetçi olmakta sadece 39 kişininki mi fark edilmiş! Ya peki binlerce şikaet edilen diğer ORTAK sorunlar!?... Bunlara çözüm yok! NEden?

Çünkü bu habedeki gibi yanma deforme veya bozulma olmuyor da ondan!... Yani Sony bizlere bilgisayarınız yanmıyorsa İDARE edin! diyor! ...

Sony bu haberdeki sorun için BIOS güncellemesi çıkardı ve imzamdaki Sony',n BIOS unu güncelledim... Ama ne kada etkili olacak zamanla göreceğiz... Diğer ortak donanımsal arızalarda cevapsız kalması cabası...
  • E serisinde durum nedir? Bir de bana çok basit bir şekilde hangi serinin asıl amacının ne olduğunu açıklayabilmeniz mümkün mü? Bu seri normal işler bu seri daha çok multimedya gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • F serisi genelde video düzenleme işlerinde, photoshop renk doğrulupu önemli olan işlerde illa dizüstü şart ise F serisi uygundur... Bir de Blue-Ray oynatıcısı ile FULL HD, yüksek kontrast ve yansımasız parlaklığı yüksek ekranıyla FİLM seyredebilmesi ömn plandadır...

Ekran kartı orta sınıf olup ortalama değerlerde birçok oyunu da kaldırmakta... Ama F serisi oyun odaklı bir seri değildir...

E serisi ekranı farklı ebatlrda var.. En son 17,3" likte FULL HD olanlar çıkacak.. Performnas olarak F serisinden biraz altında olacak... Şimdilik FULL HD li E serisi yok... E serisinin ekran kartı Ati ama onunda performansı çok iyi değil orta sınıfta...

Sony zaten oyun amaçlı bir dizüstü pek üretmez.. Yoksa PS3 e rakip olurdu...

E serisindeki durumu en iyi yabancı forumlardaki kullanıcı yorumları belirleyecektir...

Aslında tüm Sony Vaio ların serileri için kullanım amacı kendileri çok iyi özetlemişler işte resmi Sony sitesi bir göz atın :

http://www.sony.com.tr/hub/vaio-notebooks

• Apple olsaydı ısınma sorunu olmazdı ...
  • Bu haberı yapan arkadas keske hangı serıler oldugunuda yazsaydıkı.Türkiyede sony eurasia altında satılan ürünler yok biraz araştırılıp bulunabilir.

ve ayrıca her markada ısınma problemi olur.Bugune kadar sattığımız ürünlerde ısınma ve ses problemı ıle gelen 1 adet urun oldu bıze onuda yenısı ıle degıstırılıp problem cozuldu.
  • Sizce şu ürün nasıl?

VPCEB2X5E 1.127,99 €

* Intel® CoreTM i5-450M, 2,40GHz
    * Legales Windows® 7 Home Premium
    * Weiß
    * 500 GB Serial ATA (5400 U/Min)
    * 6 GB 1066MHz DDR3-SDRAM
    * Blu-ray Disc(TM) Player
    * 39,4 cm LCD, 1920x1080, Kamera
    * ATI MobilityRadeon HD5650 1GB
    * Office 2010 Home & Student
    * McAfee® - 60 Tage Schutz
    * Ohne Adobe® Creation
    * Ohne Adobe Photoshop Lightroom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D06A31849 -- 3 Temmuz 2010; 14:04:30 >
  • arkadaşlar bende vaio vpc f12e1e/h modeli war alalı 4 gün oluyo fperformans ii ama ısınması hakkatten dogru peki bu bios güncellemesi benim bildigim kadarıyla tam analamayan birin yapması biraz sakat hadi dieye lim ki bios güncellemsi sırasında bi aksilik çıktı ne olacak sony garanti kapsamına alacak mı yada benim bulumdugum yerde servis yok ne yapmam gerkiyo ?
  • Ben aralık 2010 da SONY VAIO , VPC-F13S0E/B serisi Intel Core i7 740QM 1.73GHZ 6GB 500GB 1GB GT425M 16.4 Notebook W7HP Bluray özellikli bir laptop aldım.bu bilgisayar şu anda resmen fanından dolayı neredeyse yanıyor. En iyisi sony dedim ve gittim en verimli serisi olan bir laptop alayım dedim. ama şoklar içindeyim. inanın fanı resmen tutuşuyor ve cd-writer hiçbirşey olmamasına rağmen şu anda hiçbirşey okumuyor. resmen rezalet. ben bunları hatalı ürün satmaktan mahkemeye vereceğim. nasıl böyle bir hata olur..herkese söylüyorum sony sakın almayın. bundan evvel Asus marka laptop kullanıyordum inanın buna on çeker..
  • VPCCW1S1T Serisi laptop sahibiyim 2 kez aşırı ısınmadan ötürü ekran kartınınn çökmesi nedeni ile servise gitti bu hafta 3. kez servise gidecek ve ücret iadesi için tüketici mahkemesine başvuruyorum...

2.100 TL BAĞIRTA BAĞIRTA İADE ALACAĞIM...
  • aynı sorun bende de var, sony notebook hıc bısey yapmazken cok ısınıyor. fandanda cok ses gelıyor.. o kadar para verdım cok pısmanım sony almaklaa.. sakın sony almayın.. paranız bosuna gıtmesınnn...
  • Evet 3. kez servide götürdüğümde ilk ikisinde bu cihazda hiçbir arıza yok diyen servis yetkilileri bu kez anakartın değişmesine karar verdiler...

Ama dediğim gibi çekirge bir zıpladı iki zıpladı sonunda faka bastı... bu iş tüketici hakem heyetinde biter.
  • sadece bu F serisi ve CW serisinde mi bu sorun var ? ben E serisi almayi dusunuyorum da sony vaio nun sitesinden alicam abd deyim suan o yuzden burda daha uygun bu E serisinde de isinma sorunu olur mu ?
  • Ben de VPCEB4X1E BQ serisini kullaniyorum.Asiri isiniyor ve fandan fazlaca ses geliyor.CPU kullanimi 100 den inmiyordu.Antivirus spyware ve malware programlari kurdum.Sorun duzelir gibi oldu en azindan CPU kullanimi bayaga bir azaldi.Fakat aradan 1-2 gun gecince ayni sorun tekrar basladi.Sorunun virus kaynakli olmadigini gormus oldum.Su an hala ses ve isinma sorunu var!
  • E Serisi kullanıyorum, yüksüz 50'yi geçmiyor makine... Sanırım E serilerinde çok büyük bir sorun yok
  • bende e serisi var i3 islemci ama hic mennun degilim. asiri isiniyor ve sogutma fani neredeyse sac kurutma makinasi kadar ses cikartiyor bazen kapattigimda ooh be dünya varmis diyorum. bide zirt pirt basit hatalari var yok iste standby dan tekrar actigimda isik ayari yapamiyorum falan bir daha zor sony alirim bana kalirsa sadece görüntü baska bir numarasi yok vaiolarin daha önce dell kullaniyordum tas gibiydi ne isinma ne bise bi dahakine yüzde yüz dell alirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 23421432431 -- 20 Temmuz 2011; 1:37:12 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.