Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ercu71

Merhabalar cumartesi günü SonyHX920 aldım.Görüntü olarak gayet iyi diyebilirim anacak rastgele affedilmeyenler filmini açtığımda ekteki resimden görüleceği üzera ekranın sağ ve sol alt köşelerinnden yukarı doğru 5 cm lik ışık sızması var gibi ancak bu olay <<hdmı ayarlarını 1080p>> yaptığımda resimdeki gibi oluyor ışık sızmasının olup olmadığını daha iyi bir şekilde nasıl test edebiliri zira siyah resim izlediğimde ışık sızması gözükmüyor
    sizlerden ricam bu olay normalmidir,ışık sızmasını nasıl test edebilirim, ayarla bu sorun sorun ise giderilebilirmi ayarlar nelerdir yoksa servisi çağırdığımda ayarla düzeltip iade almazlar diye servise şu an tv yi iyice keşfetmeden aramak istemiyorum yardım ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!!

3.tv geldi aynı sorun var artık bende bu şekilde kullanmayı kabullendim

• quote:

Orijinalden alıntı: kutbul

quote:

Orijinalden alıntı: haviconi

Arkadaşlar merhaba,

geçen hafta sonu 46hx920 aldım. ışık sızması var gibi geliyor bana, bir de siz değerlendirebilir misiniz?

slm arkadaşım sen bu testi nasıl yaptın çekimi nasıl yaptın biraz anlatırmısın sanki ben yapamamısım gibi birde arkadaslar test yaparken kullanabilecegim foto video falan varsa linkini paylaşabilirlerse sevinirim.

Öncelikle "Sistem Ayarları/Eko" içinden ışık sensör ayarını ve diğer "Sahne Seçimi Senkranizasyonu" seceneklerini kapatın. sonra "Option" tuşuna basarak "Resim" ayarlarına girerek en altta "Gelişmiş ayarlar" bölümüne girip "Led Dimanik Aydınlatma" Seçeneğini (HX920 modelinde farklı yazması gerek) kapatın. Sonra pixel testi yaptıysanız elinizde siyah fotografı USB içine atıp TV'ye takın. "Medya" kısmına girip "Fotoğraflar" Bölümünden siyah fotoğrafı secip Kontrol edin.

Belki bu bölümde "Led Dinamik Aydınlatma" Seceneği varsayılan acık olabilir, tekrar "Resim" ayarları "Gelişmiş Ayarlar" kısmından kapalı olduğundan emin olun...

• quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

quote:

Orijinalden alıntı: kutbul

quote:

Arkadaşlar merhaba,

geçen hafta sonu 46hx920 aldım. ışık sızması var gibi geliyor bana, bir de siz değerlendirebilir misiniz?

slm arkadaşım sen bu testi nasıl yaptın çekimi nasıl yaptın biraz anlatırmısın sanki ben yapamamısım gibi birde arkadaslar test yaparken kullanabilecegim foto video falan varsa linkini paylaşabilirlerse sevinirim.

Öncelikle "Sistem Ayarları/Eko" içinden ışık sensör ayarını ve diğer "Sahne Seçimi Senkranizasyonu" seceneklerini kapatın. sonra "Option" tuşuna basarak "Resim" ayarlarına girerek en altta "Gelişmiş ayarlar" bölümüne girip "Led Dimanik Aydınlatma" Seçeneğini (HX920 modelinde farklı yazması gerek) kapatın. Sonra pixel testi yaptıysanız elinizde siyah fotografı USB içine atıp TV'ye takın. "Medya" kısmına girip "Fotoğraflar" Bölümünden siyah fotoğrafı secip Kontrol edin.

Belki bu bölümde "Led Dinamik Aydınlatma" Seceneği varsayılan acık olabilir, tekrar "Resim" ayarları "Gelişmiş Ayarlar" kısmından kapalı olduğundan emin olun...

Alıntıları Göster
    ercu71, aynen benimde 3'üncü tv oldu sol alt ve sağ alt köşesinden ışık sızıyor. Fakat 3'üncü diğerlerinden bayağı az olduğu için değişim ve iade etmedim. Bu arada bu ışık sızması nasıl oluştuğunu farkettinizmi? televizyonu ilk actıktan 1-2 dakikaya kadar kesinlikle pürüssüz yani ışık sızmasının s'si yok, ama daha sonra ufak olarak beliriyor. Bir alman forumunda SonyHX850 bölümünde okumuştum, "montaj safhasında köşelere gelen panelin arka vidalarının torku paneli kastığı için bu ışık sızması oluşuyor" diyorladı. Eğer o vidalar biraz gevşetilirse bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Servis ile bu konu hakkında konuşmak gerek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 16 Kasım 2012; 13:18:42 >

• ne 55hx920 de nede diger evimizdeki 46hx820 de ışık sızması , clooding en ufak derecede bile yok.

resim paylaşan arkadaşlarda görüyorumki çok kötü bir biçimde var, böyle bişi kabul edilemez.

üzgünüm ama bunlar bayilere geri verilip tekrar satılan mallar olabilir. çünkü hx920 ve diger modeller artık üretilmiyor diye biliyorum. hx950 hx850 falan çıktı, hemen hemen aynı ama güncel model onlar, eski modeller gelmiyor.
  • Dün çekmiş olduğum fotoğrafları kurulum yapan servise gönderdim. Işık sızması olduğunu kabul ediyorlar ancak bunun normal oluğunu, ellerindeki diğer televizyonlarda da
    bulunduğunu şayet gelip incelediklerinde sorun tespit edilmez ise (ışık sızması normal olduğundan sorun kabul edilmiyor bu arada ) servis ücreti talep edeceklerini söylediler. sony genel merkezi aradım durumu anlattım başka bir servis istediğimi söyledim. bakalım yeni servis bu akşam gelip inceleyecek

Bu arada televizyonu dün akşam biraz daha inceleme fırsatım oldu. ekranda menü ile ilgili örneğin hdmi yazısı yazdığında üst köşede yazı dan itibaren
    köşelere doğru ekranda beyazlanmalar (her halde ışık sızması) beliriyor yazı gittiğinde kayboluyor.

Söylemiş olduğunuz ayarları akşam eve gidince deneyeceğim teşekkürler...

• Yusuf Bey, bende sizin dediğiniz gibi olduğunu düşünüyorum. İade olan ürünleri bir şekilde anlayabilir miyiz? veya bu durumda ne yapabiliriz , teşekkürler....
  • quote:

Dün çekmiş olduğum fotoğrafları kurulum yapan servise gönderdim. Işık sızması olduğunu kabul ediyorlar ancak bunun normal oluğunu, ellerindeki diğer televizyonlarda da
    bulunduğunu şayet gelip incelediklerinde sorun tespit edilmez ise (ışık sızması normal olduğundan sorun kabul edilmiyor bu arada ) servis ücreti talep edeceklerini söylediler. sony genel merkezi aradım durumu anlattım başka bir servis istediğimi söyledim. bakalım yeni servis bu akşam gelip inceleyecek

Bu arada televizyonu dün akşam biraz daha inceleme fırsatım oldu. ekranda menü ile ilgili örneğin hdmi yazısı yazdığında üst köşede yazı dan itibaren
    köşelere doğru ekranda beyazlanmalar (her halde ışık sızması) beliriyor yazı gittiğinde kayboluyor.

Ama burda yanlış yaptıgınız birşey var, paneli sağdan soldan üstten veya alttan fotoğraf çekip incelerseniz hangi marka olursa hangi model olursa olsun bu rengi verir ışık sızması diye düşünürsünüz. Ekranın tam karşısına geçip fotoğraf çekmeniz ve ışık sızıyor ise sızan yerlerin şiddetine bakmanız gerek. Bu fotoğrafları servise verdiyseniz doğal olarak hepsinde bu var der...

Örnek olarak bir link vereyim ne dediğimi anlarsınız, Link:http://www.youtube.com/watch?v=8RszqO0Cbu4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 16 Kasım 2012; 15:25:52 >

• quote:

Yusuf Bey, bende sizin dediğiniz gibi olduğunu düşünüyorum. İade olan ürünleri bir şekilde anlayabilir miyiz? veya bu durumda ne yapabiliriz , teşekkürler....

teknik olarak bilmiyorum ama, kutulama, panel ön ve arkasını iyice cm cm inceliyerek anlıyabilirsiniz az çok 0 mı yoksa iade malmı oldugunu.

özellikle tv nin ayak aksesuarının takıldıgı bölüme, duvara asma vidalarına falan bakın oraya oturtuken genelde oraları çizer veya boyasını kaldırırlar.
  • quote:

Dün çekmiş olduğum fotoğrafları kurulum yapan servise gönderdim. Işık sızması olduğunu kabul ediyorlar ancak bunun normal oluğunu, ellerindeki diğer televizyonlarda da

Sony genel merkezin tavrini cok merak ediyorum. forumlarda hep sony 'nin satis sonrasi desteginin cok iyi oldugu, musteri memnuniyeti adina sayisiz TV degisimi yaptigi soyleniyor.
    ben de sırf bu destek yuzunden sony tercih edecektim ama bu ışık sızması probleminde yan cizerlerse sony 'e o kadar fark vermenin de pek bir anlamı kalmıcak

• quote:

Orijinalden alıntı: BuZZLuCK

quote:

Sony genel merkezin tavrini cok merak ediyorum. forumlarda hep sony 'nin satis sonrasi desteginin cok iyi oldugu, musteri memnuniyeti adina sayisiz TV degisimi yaptigi soyleniyor.
    ben de sırf bu destek yuzunden sony tercih edecektim ama bu ışık sızması probleminde yan cizerlerse sony 'e o kadar fark vermenin de pek bir anlamı kalmıcak

Bende bu söylentilere güvenerek aldım, bakalım ne göreceğiz ....

• quote:

quote:

Ama burda yanlış yaptıgınız birşey var, paneli sağdan soldan üstten veya alttan fotoğraf çekip incelerseniz hangi marka olursa hangi model olursa olsun bu rengi verir ışık sızması diye düşünürsünüz. Ekranın tam karşısına geçip fotoğraf çekmeniz ve ışık sızıyor ise sızan yerlerin şiddetine bakmanız gerek. Bu fotoğrafları servise verdiyseniz doğal olarak hepsinde bu var der...

Örnek olarak bir link vereyim ne dediğimi anlarsınız, Link:http://www.youtube.com/watch?v=8RszqO0Cbu4

Karşılaştırma açısından sizin değiştirmiş olduğunuz panellerin fotoğrafı varsa foruma yükleyebilir misiniz?

Akşam eve gittiğimde yeni fotoğrafları yüklerim. Birde sizin televizyonlarda da siyah zemin üstüne köşelerdeki bilgilendirme yazıları yazdığında kenarlara doğru beyazlanmalar oluyor mu (örneğin hdmi 3 yazısı veya sağ üst köşede dönen işlem yapılıyor simgesi gibi)? Bu normal midir? Teşekkürler...

• Ne marka alırsan al bu olay hep var. Önemli olan izleme anında görüntüyü bozmaması. Bunun dışında çok kafana takmamanı tavsiye ederim.
  • quote:

Karşılaştırma açısından sizin değiştirmiş olduğunuz panellerin fotoğrafı varsa foruma yükleyebilir misiniz?

Akşam eve gittiğimde yeni fotoğrafları yüklerim. Birde sizin televizyonlarda da siyah zemin üstüne köşelerdeki bilgilendirme yazıları yazdığında kenarlara doğru beyazlanmalar oluyor mu (örneğin hdmi 3 yazısı veya sağ üst köşede dönen işlem yapılıyor simgesi gibi)? Bu normal midir? Teşekkürler...

Bu ilk gelen

Bu 2.ci gelen

Buda 3. gelen

3. Gelen Tv'de beyazlaşma falan görmedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 16 Kasım 2012; 17:01:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sami Ertaga

Hiç geçmeyen bir hastalık SONY hastalığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Percipience -- 16 Kasım 2012; 18:52:11 >
  • Hangi mağaza olduğunu yazmayacağım LCD TV lere bakıyordum, Sony den ucuz ama daha parlak bir Samsung LCD TV vardı, Sony'nin kumandası vardı baktım ayarlara daha önce girilmiş kontrast düşürülmüş vb. Samsung'un arkasında çok kalın bir parça vardı 2 TV kadar tutturmuşlar bu ne böyle dedim arkadaşım TV nin geri kalanı dedi. Bir LCD TV bu kadar mı kalın olur görmeliydiniz.

Zaten bir konser izlettiriyorlar mavi, yeşil, sarı ve kırmızı spotlar var detay diye bir şey yok. Göz gözü görmüyordu 20 TV de aynısı vardı. kabloların kalitesinide düşünün artık. Bu mu aradaki görüntü kalitesi ve diğer tüm özellikleri belirliyor. hangisi daha sarıysa alalım mı? daha mavi daha parlak olan mı da doğal ve doğru renkleri veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Percipience -- 17 Kasım 2012; 2:31:21 >

• quote:

quote:

Bu ilk gelen
    ...
    3. Gelen Tv'de beyazlaşma falan görmedim...

ışık sızması ikincide baya belirgin.Bu lcd olayıda da tamamen şans galiba.Bir panel bir panel
    tutmuyor...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• HX920 modelinin bir kısmının full led, bir kısmının da edge led olması gibi bir şey olabilir mi? Bu bana mantıklı gelmedi.
  • Resimlerdeki ışık sızmaları berbat ya ..bu Sony e hiç yakışmayan hareketler..
  • Arkadaşlar iyi akşamlar,

Servis bazı aksaklıklardan dolayı bu gün geldi. Işık sızması olduğunu tespit ettiler servis formuna yazıp televizyonu götürdüler. Depoda varsa yenisi ile değiştirilir yoksa merkezden gelmesi bekleneceğini söylediler. Durum ile ilgili raporu sony merkezine göndereceklerini söylediler.

Birde gelen servisle beraber televizyonun başka bir yerde kullanılıp kullanılmadığına baktık, benim tespit ettiğim daha doğrusu panel kurulum yapıldıktan sonra arka tarafında, üst askı aparatının altında kalan askı yerleri ( panelin metal kısımları ) geriye doğru kalkmıştı, bunu gelen arkadaşlara gösterdim böyle bir şey olabilir mi diye meğerse alt askı aparatının orada vidaların olması gerekiyormuş tabi bizim televizyonda yoktu.

Şimdilik televizyonu alıp gittiler, bakalım beklemedeyiz...
  • Daha önce kaullandığım 40V3000 ve şimdi kullanmakta olduğum 60EX700 modelinde böyle bir sorunla karşılaşmadım.
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.