Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony ile aramız iyidir kolay kolay sıkıntı yapmıyor. 3d gözlük 3 tanesi ebayda 72 dolar falan oradan alırım sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminsayin

Sony ile aramız iyidir kolay kolay sıkıntı yapmıyor. 3d gözlük 3 tanesi ebayda 72 dolar falan oradan alırım sanırım.

• 55hx920 6500 tl Antalya Media markt meraklısına ....
  • arkadaslar bende hx920 var ve usb benım hdd yı bulmuyor neden?? mac e uyumluydu hdd ben onu ntfs yaptım ve ona fılm yukledım ama tv ye taktıgımda oge bulunamadı dıo ... bı bılgısı olan varsa yardım lutfen tskler
  • cevap yazan yokmu??
  • Bu şubat ayında mediamarkttan 55hx920 tv almıştım. Daha 5 ay bile olmadan televizyonun ekranında bir çatlak oluştu. Darbe falan kesinlikle yok. Durduk yerde oluşmuş. Böyle birşey olabilir mi? Bilgisi olan var mı? Evde çoluk çocuk yok, zaten ikinci tv olarak alınmıştı. Bu süre içinde çok az izlendi. Bugün mediamarkta gittim konuştum, darbe olmadan ekran çatlamaz, kullanıcı hatası diyorlar. Cinler periler mi vurdu cihaza? Ekranın dış kısmında hiçbirşey yok. Görüntüde de hiçbir problem yok. Ama yakından bakınca boydan boya içerdeki ekranın üzeri çatlak. Yeni panel mi satın almak lazım şimdi? Bir tv ye iki tv parası mı vericez durduk yere? Çok can sıkıcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comoergosum -- 18 Ekim 2013; 23:05:12 >
  • Bu şubat ayında mediamarkttan 55hx920 tv almıştım. Daha 5 ay bile olmadan televizyonun ekranında bir çatlak oluştu. Darbe falan kesinlikle yok. Durduk yerde oluşmuş. Böyle birşey olabilir mi? Bilgisi olan var mı? Evde çoluk çocuk yok, zaten ikinci tv olarak alınmıştı. Bu süre içinde çok az izlendi. Bugün mediamarkta gittim konuştum, darbe olmadan ekran çatlamaz, kullanıcı hatası diyorlar. Cinler periler mi vurdu cihaza? Ekranın dış kısmında hiçbirşey yok. Görüntüde de hiçbir problem yok. Ama yakından bakınca boydan boya içerdeki ekranın üzeri çatlak. Yeni panel mi satın almak lazım şimdi? Bir tv ye iki tv parası mı vericez durduk yere? Çok can sıkıcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comoergosum -- 18 Ekim 2013; 23:05:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: comoergosum

Bu şubat ayında mediamarkttan 55hx920 tv almıştım. Daha 5 ay bile olmadan televizyonun ekranında bir çatlak oluştu. Darbe falan kesinlikle yok. Durduk yerde oluşmuş. Böyle birşey olabilir mi? Bilgisi olan var mı? Evde çoluk çocuk yok, zaten ikinci tv olarak alınmıştı. Bu süre içinde çok az izlendi. Bugün mediamarkta gittim konuştum, darbe olmadan ekran çatlamaz, kullanıcı hatası diyorlar. Cinler periler mi vurdu cihaza? Ekranın dış kısmında hiçbirşey yok. Görüntüde de hiçbir problem yok. Ama yakından bakınca boydan boya içerdeki ekranın üzeri çatlak. Yeni panel mi satın almak lazım şimdi? Bir tv ye iki tv parası mı vericez durduk yere? Çok can sıkıcı.

İyi günler, öncelikle geçmiş olsun. Televizyonun durduk yere bu hale gelmesi gerçekten çok ilginç. Bu tv.nin ön camı Corning Gorilla Glass denen özel bir cam olmasına rağmen çatlaması büyük şanssızlık. Size tavsiyem en yakın Sony Center'a gidip tv.ye TAM TEMİNAT-EK GARANTİ yaptırmanız olacaktır. Bu sayede;

Tam teminat tanımı
    Tam teminat, cihazın mekanik veya elektrik arızasına / bozulmasına yol açan
    ani ve önceden görülemeyen fiziksel durumları kapsamaktadır.

Herhangi bir onarımın kapsama alınabilmesi için, hasarın aşağıdaki örnek
    olaylardan birisinin meydana gelmesi gerekmektedir:

• BRAVIA TV kazara düşmüş veya düşürülmüştür.
    Bunun anlamı şudur: BRAVIA TV taşınırken düşürülmüş, doğru takılmış
    duvar askı aparatından yere düşmüş veya devrilmişltir.
    • BRAVIA TV, bir dış cismin çarpması ile kazara hasar görmüştür.
    Uzaktan kumanda veya top gibi cisimlerden kaynaklanan
    hasar olabilir.

açıklaması gereği tv.ye gereken onarım veya ücretsiz değişim yapılabilecektir. Detaylı açıklama ve bilgi için:
    http://www.avrupatr.com/SONY-BCC-Y5-05-3-YIL-EK-GARANTI-TAM-TEMINAT,PR-634.html

Sonucu buradan yazarsanız daha sonrası için biz de bilgi sahibi oluruz. Kolay gelsin

• hx920 nin ön koruyucu camı , gorilla glass dır. öyle kolay kolay kırılmaz. tenis topu vb nesneler tv ye atarak test ediyorlardı kırılmıyordu.

büyük ihtimal birileri ya tv yi düşürdü , ya sandalye v.b bir madde taşirken ekrana çarptı kırıldı , korkudan size söyliyemiyordur.

diger aklıma gelense belki ilk aldıgınzda çok küçük bir çatlak vardı , görmediniz. o zamanla kendi kendine belki büyümüştür. böyle bir olay gorilla glass camlarda oluyormu bilmiyorum.

servis ön koruyucu camı degişir , masrafı ne kadar tutar bilmiyorum.
  • benım soruma cvb yazan yokmu arkadaslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: seydihan83

benım soruma cvb yazan yokmu arkadaslar

fat32 yapıp deneyin.
  • fat32 de kac gb yukleyebılıyorum peki??
  • Beyler selam , bende geçen hahta KDL-46HX920 aldım kullanan arkadaşlardan biraz tv ile ilgili bilgi alabilirmiyim tşk.
  • Yusuf Miroğlu kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

hx920 nin ön koruyucu camı , gorilla glass dır. öyle kolay kolay kırılmaz. tenis topu vb nesneler tv ye atarak test ediyorlardı kırılmıyordu.

büyük ihtimal birileri ya tv yi düşürdü , ya sandalye v.b bir madde taşirken ekrana çarptı kırıldı , korkudan size söyliyemiyordur.

diger aklıma gelense belki ilk aldıgınzda çok küçük bir çatlak vardı , görmediniz. o zamanla kendi kendine belki büyümüştür. böyle bir olay gorilla glass camlarda oluyormu bilmiyorum.

servis ön koruyucu camı degişir , masrafı ne kadar tutar bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comoergosum -- 25 Eylül 2013; 21:00:49 >

• Ek garantiyi, ürün alışınızdan itibaren 120 gün içerisinde satın almanız gerekmektedir.

açıklamalarda böyle yazıyor. sizin tv 120 günü geçtiyse olmaz, boşuna almayın sonra.

ayrıca ; tv yi belki servis gelip görmeden bu garantiyi başlatmıyorlar'dır.

Bişi yapmadan önce servislere sorun, 55hx920 nin ön gorilla glass camını ne kadara degişiyorlar.
  • Arkadaş Şubat ayında aldığını yazmış, yani henüz 4-5 ay olmuş alalı. Garanti için süre burada (http://www.morfare.com/asp/product/5350/Sony-BCCY505-3Yil-Ek-Garanti-ve-Tam-Teminat) 360 gün deniyor
    Ben tv.yi aldıktan 6ay sonra Tv'yi aldığım Sony Center'a gidip sadece tv.nin seri numarasını vererek yaptırmıştım. Yani kimse tv.yi görmek istemiyor, müsterih olabilirsiniz. Hatta satıcı isterseniz tv.yi yere atın-düşürdüm deyin yenisiyle değiştirirler demişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogrudur , ben hiç böyle ek garanti falan almadım. o yüzden net bir bilgim yok.

yukarıda sizin verdiginiz linkte 120 gün yazısını okuyunca , uyarayım dedim.

http://www.avrupatr.com/SONY-BCC-Y5-05-3-YIL-EK-GARANTI-TAM-TEMINAT,PR-634.html

Ek garantiyi, sadece Sony Eurasia A.Ş. tarafından ithal edilmiş televizyonlar için satın alabilirsiniz.

Ek garantiyi, ürün alışınızdan itibaren 120 gün içerisinde satın almanız gerekmektedir. Fatura tarihi 120 günü geçen ürünlerde ek garanti yapılmamaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

2011 Modelleri,2013 de alırsınız,merak etmeyin
    Örneğin 2010 Modelleri,şuanda hala ciddi kazık,yani pek rahat alınamıyor!
    Böylece hesabı ortaya çıkıyor,Sony deki Hi-End panelleri ancak 2 model eskiyince
    alınabilir seviye geliyor(o bile zor laf aramızda)

Beri yandan ben 7 kişiye 2011 HX9x aldırdım
    Bu arkadaşlardan 2 tanesi DH de üye ama hiç bir şey yazmıyorlar,sadece izleyici bunlar
    2 kişide sorun çıktı bu arada!(Clouding-BB;diğerinden ise Modül hatası ve değişime girdi bunlar)

Kısaca panel çok iyi ama parası ciddi pahalı ve değecek bir panelde değil(parasına göre konuşuyorum tabiki,
    yoksa Sony leri en çok tavsiye eden de benimdir,Hi-End serilerinde)

Daha öncede yazdım,Sony-Eurasia nın hiç umurunda değildir bu paneller! herifler zaten kurumsal olarak diğer
    panellerini çok güzel satıyorlar,buda Hi-End panellerin çoğu insan için alımını zorluyor!!bahsettiğim alanlar
    ise,zaten parasına bakan veya takılan kişiler değildir!

Ayrıca,Avrupada da pek gitmiyor hatta hiç gitmiyor diyebilirim HX9 lar veya çok ciddi zorlanıyor,ama Sony-Europe
    için bu durum yine sorun değildir,Avrupa satışlarıda aynen TR deki durum gibidir!

USA/Canada da fiyatlar daha makul olsada,alternatifler yine bu panelin işini bozuyor!! orada da herkes "pahalı"
    dye konuluyor ama Sony bu ana üreticiler içinde en "uyanık" olanıdır;bütün bu işlerin atraksiyonlarını bulanda
    Sony dir,veya bir seriden 3-4 çıkarmak işlerinide bulan Sony dir,kısaca satışa v.s yönelik her ne bulunduysa
    bunların mucidi her zaman Sony dir

++
    Şu sıralar USA da bir "ELITE" fırtınası esiyor ve millet buna yazılmış,bende buna yazıldım tabiki
    size tavsiyem,sizde yazılın buna
    Bir kaç ay içinde olaylar iyice netleşir,çünkü fiyatı USA da bile "kazık" bulundu şu günlerde!
    Kağıt üzerinde panel uçuyor gibi ama birde pratikte görmek lazım,bir review okudum ve bana "tarafsız" geldi
    (çünkü böyle "tarafsız" review bulmak günümüzde çok zorlaştı gari)

Ben bu konuyu yeni Forumda(displayrep.....) işliyorum,burada şimdilik işlemiyorum!!

2011 olarak şimdilik tek ses getirecek panelde bu oldu zaten;"ELITE"

Bir diğer sürpriz ve bir senedir takip ettiğim panel ise şu çıkması yılan hikayesine dönen Tosh "CEVO Engine" panel ki
    buda çok çok iddalı bir makine!!

ELITE ile CEVO fena kapışacak gibi görülüyor!

Benim bir tahminim ise şudur;(çok kısa vade de değil ama!) ELITE ve CEVO(hatta USA da sadece ELITE bile çıksa)
    örneğin HX9x ları fena vuracaktır!!!(çünkü rakip olarak TFT-LCD kategorisinde bunların karşısına çıkan bir başka
    panel henüz yoktur,dolayısıyla mukayese olayı HX9x lar ile yapılmaktadır!) bu vurmada HX9x ların fiyatını
    aşağıya indirebilir,ancak buna bir etkende ELITE nin fiyatının inmesine dayanıyor ki USA da insanlar uyanık ve böyle
    absürt paraları orada artık kimse vermiyor ve adam dükkan kapattırıyorlar!!!

Bu sırada CEVO Engine da çıkarsa ki bu zaten Avrupaya da aynı an da çıkacaktır USA ile birlikte,buda ciddi etkileyecektir
    ELITE ile HX9x ları

Sonuç olarak bu 3 panelde piuasa çıktığı anda kapışma ciddi olacak buda elbette tüketicilere yansıyacaktır,artık dünyada
    panel potansiyel müşteri profili zihniyeti değişmiştir ve B&O ile LOEWE hariç,hiç kimse yüksekten uçamaz!!!

++
    45.dereceden ""ELITE""(panel 70"X5FD modelidir)
    Modeli "X5" diye geçiyor,"BMW-X5" de olabilir,ilerleyen günlerde,hele hızını bir görelim
    Bizim efsane Tosh ZF355 ler "Ferrari-355" idi

2011 Modelleri,2013 de alırsınız,merak etmeyin

Hocam resmen geleceği görmüşünüz ya helal olsun valla

• TV bugün kuruldu muazzam bir görüntü kalitesi var üstelik daha film modu için ayarları yapmadım

• hayırlı olsun , güle güle kullanın.

Malum , 2 yıllık model hx920. kullanim saatine bakmak isterseniz aşagıdaki konu yardımcı olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_77128058/f_//tm.htm#77358841
  • 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.