Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu yeni gelen Sharp'larla ilgili topik var mıydı? Bulamadım da.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sami Ertaga -- 2 Şubat 2013; 1:09:40 >
  • slm arkadaşlar bende hx920 var ben internetten filim indirip izlemek istiyorum.bunu en rahat sorunsuz nasıl yapabilirim.ilk seçenek bir tane media oynatıcı mı almalıyım yoksa hdmi çıkışlı bir laptop mu almalıyım hangisinden daha iyi verim alırım rahatça filim izlerim.yardımcı olursanız sevinirim.
  • merhaba
    46 nx 720 kullanan arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim .Ben 3d seyrederken arkaplanda daha belirgin olmak üzere görüntüde gölgelenmeler oluyor.Ne ayar yaptıysam olmadı . Yani çift çizgi çift süliyet gibi .aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varmı.? derinlik ve dışa çıkma zaten bunları geçtim ama bu problemden dolayı 3d seyredemiyorum . 3d yi digitürkten izliyorum bunun nedenide olabilirmi* ama kızımın odasında lg 3d var oda digitürk bağlı onda bu sorun yok olsa ondada olurdu. yorumlarınızı bekliyorum.
  • arkadaşlar 46 nx 720 de 3d (digitürk) izlerken görüntü gölgeli özellikle arka plan çift çizgili görüntü var çift siüyet gibi. ne ayar yaptıysam olmadı. yan odada lg 3d var yine digi bağlı onda hiç bir sorun yok. bu modelde performans bumudur yoksa tv veya gözlükte sorunmu var. yardımcı olursanız sevinirim.dışa çıkma derinlik zaten vasat bide bu problem olunca 3d hiç seyredilmez oluyor.
  • Haluk Bey selamlar

Hocam ayarlar ve diğer sordukların bu başlıkta var araman gerekiyor,yine de takılırsan bana ulaş ok+

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: sc34

arkadaşlar 46 nx 720 de 3d (digitürk) izlerken görüntü gölgeli özellikle arka plan çift çizgili görüntü var çift siüyet gibi. ne ayar yaptıysam olmadı. yan odada lg 3d var yine digi bağlı onda hiç bir sorun yok. bu modelde performans bumudur yoksa tv veya gözlükte sorunmu var. yardımcı olursanız sevinirim.dışa çıkma derinlik zaten vasat bide bu problem olunca 3d hiç seyredilmez oluyor.

Arkadaşım NX serisinde 3D efekti stabil ve doğru çalışmaz!genelde bazı Sony lerde de bu sorun vardır!
    Crosstalk-ghost efekti oluyor gördüğün gibi!

LGE panel ise 3D-FPR dir,böyle sorun olmaz ama onda da hem resim performansı iyi değildir hemde 540satırdır!
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: sc34

arkadaşlar 46 nx 720 de 3d (digitürk) izlerken görüntü gölgeli özellikle arka plan çift çizgili görüntü var çift siüyet gibi. ne ayar yaptıysam olmadı. yan odada lg 3d var yine digi bağlı onda hiç bir sorun yok. bu modelde performans bumudur yoksa tv veya gözlükte sorunmu var. yardımcı olursanız sevinirim.dışa çıkma derinlik zaten vasat bide bu problem olunca 3d hiç seyredilmez oluyor.

Arkadaşım NX serisinde 3D efekti stabil ve doğru çalışmaz!genelde bazı Sony lerde de bu sorun vardır!
    Crosstalk-ghost efekti oluyor gördüğün gibi!

LGE panel ise 3D-FPR dir,böyle sorun olmaz ama onda da hem resim performansı iyi değildir hemde 540satırdır!

peki bu iade sebebimidir ? olmaması gereken bir sorunmudur?yardımcı olursan sevinirim.

• O paneli o haliyle iade almazlar!!

NX Serisi için çok yazıldı ve ben de yazdım v.s 3D de bu panel çok iyi değildir veya sorunludur veya biraz sorunludur v.s diye

Aslında tabiki "olmaması" gerekiyor ama durum gördüğün gibi ve bazı panellerde özellikle 3D-SG sistemde durum yaklaşık böyledir bazı veya çoğu panellerde!

Geriye tek çare kalıyor yinede;ya aldığın yerden bir değişim durumu olabilirmi veya Servis çağırıp durumu göstermek ve belki paneli
    alıp SW yeniden yüklenir ki bunu da pek yapacaklarını sanmam sonra da "abi normaldir" deyip çekip gidebilirler,ancak sen yinede bu seçenekleri
    bence dene,her zaman rutin işler olmaz ve ayrıcalıklar da olabiliyor şansa bağlı olarak

Örneğin paneli nereden aldın??

• quote:

O paneli o haliyle iade almazlar!!

NX Serisi için çok yazıldı ve ben de yazdım v.s 3D de bu panel çok iyi değildir veya sorunludur veya biraz sorunludur v.s diye

Aslında tabiki "olmaması" gerekiyor ama durum gördüğün gibi ve bazı panellerde özellikle 3D-SG sistemde durum yaklaşık böyledir bazı veya çoğu panellerde!

Geriye tek çare kalıyor yinede;ya aldığın yerden bir değişim durumu olabilirmi veya Servis çağırıp durumu göstermek ve belki paneli
    alıp SW yeniden yüklenir ki bunu da pek yapacaklarını sanmam sonra da "abi normaldir" deyip çekip gidebilirler,ancak sen yinede bu seçenekleri
    bence dene,her zaman rutin işler olmaz ve ayrıcalıklar da olabiliyor şansa bağlı olarak

yetkili sony bayinden aldım.

• ok+ o zaman şöyle bir teklif yapabilirsin onlara(ancak kabul ederlermi bilemiyorum,yine de Bayi oldukları için böyle bir opsiyonları vardır ve senin lehine bunu kullanabilirler!)
    "fark vererek" örneğin HX75/85 lerden birisini alabilirsin! bunu düşün ve adamlara teklif et,Servis olayı yaklaşık dediğim gibi olacaktır çünkü bu konuda ellerinde fazla bir
    imkanları yoktur veya direk sorun var deyip Rapor tutarlarsa zaten direk değişim olur,ancak Sony de bu da biraz zor ihtimaldir çünkü Merkez genelde veya çoğu işlemde
    Tamir yoluna gider!!

Bence sen işe ilk etap da Bayi ile görüşerek başla ve "fark vererek bir değişim" durumunu da öne çıkar,çoğu pozisyonda bu teklif senin elini güçlendirebilir!

++
  • quote:

O paneli o haliyle iade almazlar!!

hocam, 3D disinda bu panel(nx) nasildir?

• idare eder! fiyat cazip ise ki zaten eski modeldir güzel fiyata olursa alınabilir ama 3D sinden fazla bir şey beklemeyin!
  • Albani hocam 46hx820 ile 46hx920 arasında panel kalitesi olarak bir fark var mıdır? Yoksa fark engine sistemleri gibi detaylarda mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminsayin

Albani hocam 46hx820 ile 46hx920 arasında panel kalitesi olarak bir fark var mıdır? Yoksa fark engine sistemleri gibi detaylarda mıdır?

Selam Emin, o Seriler 2011 Model olup Modülleri aynıdır(Samsung S_PVA) ve bugünkülerden(Samsung VA-PSA 2012 Model) biraz daha iyidir!
    Engine farkı var ama fark olarak ortada ciddi bir fark yok,hatta 2011 ler Modül artısı sebebiyle biraz daha iyidir!(açı verme/doğru renk üretimi)
    ancak motion farkı yok

HX8 hala kaldımı yaw ve fiyat nedir?? hele ki cazip bir fiyata da bulursan kaçırma derim sana!
  • Yok hocam halihazırda kullanıyorum hx820 yi Fatih bey den almıştım enfes bir alet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Albani hocam 46hx820 ile 46hx920 arasında panel kalitesi olarak bir fark var mıdır? Yoksa fark engine sistemleri gibi detaylarda mıdır?

Selam Emin, o Seriler 2011 Model olup Modülleri aynıdır(Samsung S_PVA) ve bugünkülerden(Samsung VA-PSA 2012 Model) biraz daha iyidir!
    Engine farkı var ama fark olarak ortada ciddi bir fark yok,hatta 2011 ler Modül artısı sebebiyle biraz daha iyidir!(açı verme/doğru renk üretimi)
    ancak motion farkı yok

HX8 hala kaldımı yaw ve fiyat nedir?? hele ki cazip bir fiyata da bulursan kaçırma derim sana!

Albani hocam,

Ben teknosa da buldum. şuan 55HX850 yi 4999 tl ye veriyorlar ama teşhir ürünü. yani en azından 1 yıldır çalışıyor alet. ne dersin?

• ustad tavsiyeniz üzere sony düşünüyorum.40ex650(50hz işl.100hz) receiver ile beraber 1500-1600 tlye geliyor..bütçemden dolayı 40hx750 (200hz işl.400hz)alamıyorum+receiver 2300tl gibi fiyatı var..3d önemli değil.40ex650 de hareketli görüntülerde sıkıntı yaşarmıyım.mağazalarda pek birşey farkedemedim.veya siz 1500-1900tl arası bir tv tavsiye edermisiniz dahili uyduluda+3d lide olabilir şartta değil yeterki görüntüde sıkıntı olmasın..cevabınızı bekleyeceğim.şimdiden teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: isbabur

quote:

quote:

ancak motion farkı yok

Albani hocam,

Ben teknosa da buldum. şuan 55HX850 yi 4999 tl ye veriyorlar ama teşhir ürünü. yani en azından 1 yıldır çalışıyor alet. ne dersin?

Ben o fiyata 55HX920 aldım geçen cuma. Benimki de teşhir ama iyi durumda. Teşhir ürünlerinde mutlaka pazarlık yapın. Normalde verebilecekleri dip fiyatı vermezler. O tv yi (eğer bir yıldır oradaysa) en az 500tl daha indirimli alabilirsin.

İyi forumlar.

• @albani Hocam ben de bahsettiğim gibi geçen cuma 55HX920 aldım. Ama görüntü ayarlarını tam yapamadığım için sanırım, tam istediğim gibi bir izleme keyfi alamadım. HD yayın, 720p, 1080p, film izlemek için verebileceğiniz bir ayar var mıdır? Ne yalan söyleyeyim mağazada diğer televizyonların yanında 100 metreden anlaşılan görüntü farkı ve renk canlılığı varken eve gelince aynı görüntüyü alamayınca sükutu hayale uğradım. Aynı akşam arkadaşımın phillips pfl8007 sinde daha iyi görüntü vardı. Özelden yazabilirsiniz, pm kapalı olduğu için buraya yazdım.
  • 55hx920 sıfır bulmak mumkun mu evdekı tv sonunda cortladı..sesde gıttı göruntude..farz oldu artık almak....
  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.