Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açıkcası yazılanları okudukça bilgileniyoruz (biraz zorlanmakla beraber) bu bağlamda emek veren herkese öncelikle kendi adıma ve faydalananlar adına teşekkür ederim. Aslında "dekoratif" olması açısından Samsung LED'ler hoşumuza gitmişti ve genel olarak yorumlar ve detayları araştırınca resmen soğduk... Şimdilerde Sony cihazlara takılmış durumdayız, 52" ve üzeri (ki salonumuz için biraz büyük kalmasına rağmen) bir Sony için niyetlendik 52" diyorum (modelini tam hatırlayamadım bir cihaz bu) çünkü önünde bir cam/koruma paneli (teknik kavramı bilmiyorum) var ve bu bizim evdeki 12 aylık ufaklığın gazabına karşı ekranı koruyacaktır diye ümidi taşıyoruz. Neyse çok uzatmak istemiyorum Önünde paneli olan 3D ve LED özellikleri barındıran bir Sony için bana minik bir sufle verebilirseniz artık gidip televizyonu almak isterim. Harici bir playerim var, fırsar buldukça dizi vs film izlemenin (ve haberler) dışında çok fazla televizyonla işim olmuyor. Sony bayii bana bugün 55" NX serisi cihaza 5.800 den kampanyalı olarak 4.900TL bir cihaz birtane 46" 2.400 TL ve birtane de ?" HX cihaz için kampanyalı 3800TL. fiyat verdi, ama dediğim gibi resmen maymuna dönmüş durumdayım ve artık sıkıldım... Bu bağlamda beni bilgilendirip yönlendirecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

• bbasaran,eger bahsettıgınız cıhaz sony 55 nx810 ıse,gecen senenın cok ıyı bır panelı,panelı ınceleyın kapalı kutu ıse almanızı tavsıye derım,fıyatına gelınce cıkıs fıyatı 8500 tl ıdı,su anda alınabılecek fıyata geldıgını goruyorum(4900 tl fıyat nx810 aıt ıse) 3D ıle ılgılenıyor ısenız panelın 3D performansıda ıyı,bu modelın harıcınde daha ıyı ve rahat bır 3D ve 2011 model lcd almak ıstersenız de,tavsıyem LG 55LW570S olur,bu modelıde 55" 4500-5000 tl arası bulabılırsınız,yınede son karar sızın bu ıkı modelde buyuk elektronık marketlerde bulunuyor,yanyana karsılastırma yapabılırsınız,3D cok onemlı degıl dersenız tavsıyem sony nx810 dur....sımdıden hayırlı olsun,ıyı gunlerde kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Ben tavsiye etmem o paneli,kağıt üstünde güzel bir panel ama bildiğimiz FULLLED+LD li ve diğer teknik özellikli paneller gibi değildir!
    Motion sorunu var,stabilite sorunu var v.s benim açıkçası tavsiye etmediğim ve genelde uzak olduğum LGE panellerden bir tanesidir+

LGE den yeni LW serilerine bak(F/P panel olarak+3D için) veya eski seri LE85x,bunlar alınabilir paneller+

++

İlginize teşekkürler... LG dışında önerilerinizi de bekliyorum. Benim için netlik, hareketli sahnelerde netlik önemli... Film ,dizi,maç vb. izlemek amacı taşıyorum... Tabi tek tv yetmez. Bir ses sistemi oynatıcı dahil (bluraylı) , bir hd uydu alıcı hepsi birarada almak istiyorum.. Aynı marka olsa daha mı uyumlu olur acaba? Bütçe olarak 5.000 civarı.... Teşekkürler...

• Sn.basaran

Sony lerden 2010 Model olarak ilk tercihin HX9x lar olsun(46/52 vardır) bildiğim kadarıyla "hala" pahalı
    vede hala inat ediyorlar düşmemek için!

Yine 2010 Model olarak,HX9x olmazsa o zaman;HX8x veya NX8x de olabilir(NX de 3D yoktur;diğerlerinde vardır)

Veya 2011 lerden yine HX9x tabiki ama buda absürt rakamlı doğal olarak
    veya HX7/8 de olabilir+

Bu Sony lerin yanında LGE hiç tavsiye etmem!!

3D içinde ben sadece Pany PDP lerden VT Serisini tavsiye ediyorum!
    veya illa 3D li panel olacak ve LCD olacak vede ucuz yollu olacak dersen o zaman F/P panel olan LGE LW ler olabilir!

++++++

Sn.Okan

Sende Sony den 2010/2011 Model 3Dli panelleri takip edebilirsin veya 3D daha öne çıkıyorsa o zaman sana da yine
    Pany den VT3x diyeceğim

Netlik ve hızlı sahne çalışması v.s olarak Motionhandling çalışması ise;panellerin ortak sıkıntısıdır;sadece PDP ler LCD lere
    göre daha hızlı oldukları için artıları vardır,ama bunlarda sıfır hatalı değildir ve sıfır LAG lide değildir,sen nasıl bir hız arıyorsun
    bilemiyorum ama bir CRT hızında bu paneller "olamaz"

Ses sistemi benim işim değildir,bunu diğer arkadaşlar cevaplıyacak,ama burada limit sonsuzdur,nasıl bir sistem olacak bu!!
    Ben all-in-one sistemli compact ses sistemlerini tavsiye etmiyorum,ama bunlar kısıtlı bütçeli olanlar için olabilir;ben normalde
    AVR+Speaker sistemleri tavsiye ediyorum ama bunlarda ciddi bütçeli rakamlara çıkabiliyor!

Marka uyumu diye bir şey söz konusu değildir bu external cihazların panellerle kullanımında!

++

• magnepan Çok teşekkür ederim. LG hiç bakmamıştım temelde 3D öyle çok önemli değil ama olmasına da hayır demeyeceğimiz de kesin; Önerdiğiniz LG de ekranın önüne bir cam daha varmı? Direkt ekrana teması önleyen? Bakalım tekrar elektronik marketlere dolanacağız galiba.

albani Diğer forumlarda da yorumlarınızı yaklaşımınız için faydalanan herkes adına tekrar teşekkürler. HX serisi üzerine yoğunlaşacağım; birde model numarası/kodu aklımda olmayan Sony 52" olduğunu hatırladığım ve ekranın önünde bir camın olduğunu, 3D olduğunu, yanında daha iyi 3D gözlük verildiğini ve ayağı normal (şu krom görünümlü tüm boydan boya uzanan dikdörtgen ayaktan değil) olduğunu hatırladığım bir model var; acaba bu ürünü biliyormusunuz ve buna ne dersiniz?
  • @basaran

Sony lerin hemen hepsi iyidir!
    52/60 ebatlarda Sharp Modül kullanılıyor;40/46/55 ler de ise Samsung kullanılıyor+

Bahsettiğin 52 ise 2010 Model olmalıdır,LX9x/HX9x/NX8x/EX7x serilerinden olabilir,2011 lerde 52 bildiğim kadarıyla yok+
    HX9x ise OK veya NX8x de OK dir

++
  • albani çok teşekkür ederim. Sanırım söylediklerinize göre çok yanılma olasılığımız yok asgari 52" sony olacaksa cihazımız. Ben şu cihazın tam model numarasını öğreneyim önce. Bu şekilde hem size zahmet veriyorum hem zihnim allak bullak oluyor.
  • arkadaşlar bende sizleri uzun zamandır takip ediyorum ve zevkle okuyorum albani üstad ve diğer arkadaşların yazılarını umarım herkes dilediği tv ye kavuşur biran önce...benim sizlere bir sorum olacak bende sony nin ilk modellerinden olan xs1 plazma var tv de hd ready yazıyor fakat hd için hiçbir giriş yok tv de ben bu tv den nasıl hd yayın izleyebilirim digitürk hd reciver ım var herkese kolay gelsin
  • Fazla Puro içme
  • albani ;), günlerdir puro içemedim vallahi :D

Hemen gidip sizlerden almış olduğum bilgiler ışığında cihazlara tekrar baktım. HX serisi dediğiniz gibi high end ama fiyatları da öyle; durduk yere katlamaya gerek yok. İki cihaz arasında kararsız kaldım;

55" LX900 4490 peşin veya 4725/10 ay bu cihazda birde 2 adet aynı ( pahalısından(!) ) gözlük veriliyor. Ürün ellerinde son teşhir ürünü.
    55" NX720 5650 peşin veya 5969/10 ay

Bu cihazlardan birisini mi yoksa onların yerine şu cihaz dediğiniz bir ekran varmı? Altyazı sorunu formatına göre yaşanabilir ama biz pek duymadık dediler, oturma odasında yaklaşık ve kabaca 30 derecelik bir açı ile izliyor olacağız, sorun olmayacaktır dediler vs. vs. ama benim daha çok sizler gibi daha deneyimli kullanıcılardan alacağım yorumlar bağlayacaktır. Artık delirmeden cihazı alayım.
  • @basaran

-2010 Model LX9x;bu panelden aynen kaç!! Sony nin hiç satamadığı vede başarılı olmadığı vede üretimden kaldırdığı tek panel budur!
    Bak ben geçen sene bir çok kişiye HX9x aldırmıştım;ancak bunlar aslında hepside LX9x a gidiyorlardı hepsini yoldan çevirip doğra
    adrese yolladım,bunların bazılarıda DH de üyedirler,çeşitli başlıklarda geçen sene msg larıda vardır ve herkes daha sonra olayı anladı tabiki,
    HX9x gittikleri için

-Sony nin "kendini beğenmiş" ama dünyadan haberi olmayan Satıcılarını filan geç bir kalem;onlar hala Sony mirası peşinde koşuyorlar ama
    bunlar bitti gibi artık kısaca o heriflerin sakın gazına geleyim deme!
    Satamadıkları için LX leri şimdi böyle ciddi düşük fiyata veriyorlar,yinede o Seriyi çok zor satarlar!

-NX7x 2011 olabilir ama o Seride bana şimdilik pahalı geliyor(tercihin HX7/8/9 lardan olsun!!)
    kısaca ben NX7x ye o parayı vermem!!
    Peki 2010 Model HX8x bulunmuyormu??? buda OK dir+

Acelen yoksa bir süre beklemede kal,Kurban Bayramı ve Yılbaşı Kampanyaları için
    Bu sene işler nanay,2011 neredeyse bitti ama herifler daha 2011 Modelleri yeni çıkarıp satıyorlar,dolayısıyla bütün Mağazalar
    paso Kampanya ile malları eritmeye çalışıyorlar,çünkü geriden 2012 ler gelmeye başlayacak ve bunlar sıkışmamak için,dikkat
    ederseniz,bu sene Kampanyalar hiç bitmiyor(gerçi bunlarından artık ciddiyeti kalmadı gibi ama fiyatlar çok daha çabuk düşüyor
    bu vesileyle ve buda vatandaşa yarıyor!)

-Sony deki Hi-End ler ise bu Kampanyalardan nasibini almazlar

++
    Bahsettiğin "altyazı" formatı nedir;benim altyazı ile işim olmadığı için bilmiyorum,yoksa bahsettiğin,panele ext.HDD/MPlayer v.s bağlayınca
    ortaya çıkan altyazı sorunumudur??? ama bunlar hk.bilgim yoktur+

++

İzleme açısı 30 derece;bana göre fazla ve tavsiye etmiyorum TFT-LCD panellerde böyle geniş açıları!!!
    Gerçi Sony lerde 30-35derece sınırdır ama benim tavsiyem sıfırdan başlayıp max.20-25dereceye kadar çıkmak!!

Tekrar uyarıyorum,Satıcıların dediklerini hiç duyma!!!

Not;
    1-bak yukarıda birisine Pio 5090 istermisin diye sormuştum(2.el)sanada soruyorum bunu??
    2-Pany PDP istermisin(3D de en iyi panel olarak VT3x serisi)???

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 3 Eylül 2011; 22:14:42 >

• bende bir ara sony lx serisi tv almayı düşünmüştüm yaşadığım şehirde ki sony bayisi bana lx serilerinde problem olduğunu ve üretimden kaldırılacağını yerine daha kaliteli ve daha ucuza satılacak modelin çıkacağını söylemişti şimdi şükrediyorum almadığıma :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: contix

arkadaşlar bende sizleri uzun zamandır takip ediyorum ve zevkle okuyorum albani üstad ve diğer arkadaşların yazılarını umarım herkes dilediği tv ye kavuşur biran önce...benim sizlere bir sorum olacak bende sony nin ilk modellerinden olan xs1 plazma var tv de hd ready yazıyor fakat hd için hiçbir giriş yok tv de ben bu tv den nasıl hd yayın izleyebilirim digitürk hd reciver ım var herkese kolay gelsin

Selamlar

O panel hala çalışıyormu

2004 Model,Hitachi nin ALIS Modüllü 1024x1024,Sony nin ilk nesil PDP sidir o TV!!!

O yıllarda zaten HDMI port yoktu özelliklede Sony en son HDMI uygulayan üretici olmuştu!

Sanırım sendeki 42" olmalı ve onda sadece 3xScart ve 1xComponent birer tanede S-Video ile Composite portlar olmalıdır

DT Receiver için,mecburen panelin mevcut portlarından birisini kullanman gerekiyor!
    Ancak ben sendeki cihazın arkasında hangi portlar var bilemiyorum,HD-Receiver olduğuna göre,1xHDMI port vardır,
    ancak başka port varmı?? örneğin Component varsa bu güzel ve yeni nesil cihazların comp.çıkışlarıda 1080p ye kadar desteklidir
    ama senin panelin 1080i ye kadardır,ancak yinede gayet güzel izlersin görüntüyü(tabi Receiver ın kalitesiyle orantılı olarak!!)

++

• albani öncelikle iyi ki varsınınız; aslında bende elektronikte 2. el seçimine pek sıcak bakmıyorum birde plasma olmasın derim ben.
    LX konusunda ise kendimce fiyat çok uygun herhalde bu cihaz olacak diye düşünüyordum. Satıcının anlatıklarını sizin değiminizle "yarım kulak dinliyorum" zaten; çizdik LX serisini.
    Şimdi 55"NX720 5.900 diyelim 52"HX900 fiyatı da sanırım 8.000 civarlarında bu cihazın daha makul en azından bu yukarıdaki cihazların sevyelerine inmesini beklemek mi yoksa daha uygun fiyatlı NX720'yi tercih etmek mi? Dediğiniz gibi yeni modeller de (örneğin bu başlık konusu olan HX920'ler gibi) hemen hemen aynı fiyatlar ile geliyor yani eski ürünü ister istemez daha uygun fiyatla elden çıkaracaklardır....

--
    Altyası konusunda oynatıcı ile alakalı format sorunu konusu çok da önemli değil, gerekirse format değiştirilir.
    --
    İzleme açısını tekrar bir kontrol etmem gerekecek.
    --

Sanırım sözlerinizi dikkate alıp biraz daha beklemek en makul ve doğru karar olacaktır. Tekrar zamanınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• Evet aynen çiziyorsun LX9x paneli

Ancak ben NX7x için o parayı vermem!!!(bu benim şahsi fikrimdir,bana göre ederi o rakam değildir!)

-HX9x şuanda TFT-LCD sınıfında dünyadaki en iyi panel sayılır ama fiyatıda en iyisi ve bu meretin fiyatıda diğer Marka
    panellerinki gibi hemen düşmez,hatta düşmesi için en az 1 sene geçmesi gerekiyor ve hatta o süreç sonunda bile fiyatı
    insanı yinede hasta ediyor

-Bu arada Satıcılarıda çizebilirsin boşver onların dediklerini,onlar mal satmanın derdindedir!

-HX8x leride izlemeye al,tavsiyemdir bu panelde(2010 veya 2011 Model olabilir)

++
    Altyazı v.s ile işim olmadığını söyledim,ben panelin ıvır-zıvır özelliklerine bakmamda anlamamda bana Monitör gibi
    panel olsun yeter,her bir şeyi external kullanırım vede tercihimde böyledir daima

++
    Açı için dediklerimi unutma!! yada mümkünse oturma düzenini yeniden tanzim et!

++
    Evet beklemek her zaman iyidir ama panel işinde fazla beklemekte pek bir işe yaramaz herifler sürekli Seri/Model
    çıkarıyorlar yaw hangisi takip edilecek hangisi alınacak v.s v.s insanı aptal ediyorlar bu çekik-gözlüler

• quote:

Orijinalden alıntı: albani
    Evet beklemek her zaman iyidir ama panel işinde fazla beklemekte pek bir işe yaramaz herifler sürekli Seri/Model
    çıkarıyorlar yaw hangisi takip edilecek hangisi alınacak v.s v.s insanı aptal ediyorlar bu çekik-gözlüler

Gerçekten takip edebilmek bile büyük bir başarı bence.
  • Zaten bu çok hızlı tüketim sisteminde tek amaç var o da mal satmak!

Kalite ile pek işleri yok sayılır;hatta bazılarıda ciddi kalitesiz
    Ayrıca bir çok sorunda devam ediyor,bunuda herkes pas geçiyor!
    ancak bu çakal üreticiler,öyle bir malı sunuyorki,sen adeta kafayı
    bulmuş vaziyette çoğu şeyi görmeden malı alıyorsun

"Kalite olayında";Bu dediklerim için 2 tane üretici hariç,1 tanede dükkanı kapatan üretici hariç
    olmak üzere diğer panel işindeki üreticilerden bahsediyorum!

++
  • Şu gariban bir ekranını alsın sonra ne üreteceklerse üretsinler :D
  • Basaran anlasılan sızın oldukca kafanız karıstı ve bu ıs uzadıkca dahada karısacagından suphem yok,dolayısı ıle sız sony den vazgecmek ıstemıyor ısenız,burada fıyat performans oranı cok ıyı olan su urun karsıma cıkıyor,sony 55nx810...hem kalıtelı hemde sızın aldıgınız fıyatlardan daha makul bır urun, nakıt 5000 tl kadar bulabılırsınız,ama urun tek tuk kaldı kararınızı verıp,urunu kacırmamanızı tavsıye ederım,hepsı sony elınde kapalı kutu olarak 2 veya 3 adt kaldıgını soylemıstı....(plazma olmasın derım)sızın cumlenız....bu onyargıdan kurtulun ve burada tavsıye edılenlerden daha ıyı bır performans almak ve cıddı kalıtede bır panele sahıp olmak ıstersenız,sony 55nx720 gıbı parasını hak etmeyen bır panele 6000 tl verecegınıze,6800 tl ye nx720 ıle karsılastırılması bıle absurt olan,panasonıc 55vt30 alın ve butun dertlerden uzak mukemmel fılm ızlemenın keyfıne varın....toparlayacak olursam....
    lcd olarak....sony 55nx810=5000 tl(nakıt)
    plazma olarak....panasonıc 55vt30=6800 tl(taksıtlı)....buradakı secım sızın maddı olarak hangısıne ulasabılecegınız ıle ılgılı olmalı,her ıkı secımde sızı mutlu edecektır,maddı olarak bıraz daha yukarı cıkabılırım dersenız,panasonıc sızı teknolojı ve kalıte anlamında rakıplerınden,cok daha ılerıye tasıyacaktır....plazma ıle ılgılı sehır efsanelerıne ınanmayın,plazma konusunda referans zaten can beydır(albanı)forumlarda bırcok kısıye plazmanın gercekte ne oldugunu,ne olmadıgını anlatan bende dahıl bırcok kısye plazmanın aslında cok cıddı bır goruntuleme teknolojısı oldugunu,ıspatları ıle gosteren kısı sıze daha genıs acıklamalarda bulanacaktır....sıze tum samımıyetım vede sahsı tecrubemle tavsıyem vt30 dur,nx810-nx720-lg lw serısı v.s bu modeller,vt30 un kategorısınde cıhazlar degıller,bu suna benzıyor...fantastık fılmlerde vardır ya,ölümlüler vs ölümsüzler....
    .............................5000 TL-SONY 55NX810...............6800 TL-PANASONIC 55VT30...........................................SADECE BUNU DUSUNUN VE ALIN

• 65 HX920 Temmuzda gelecekti, Mor Fare'nin dediğine göre ama halen stokta görünmüyor. Gelse bile ucuzlaması için bir yıl bekleyeceğiz anlaşılan. Belki o zaman 5000-6000TL seviyelerine düşer.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.