Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha öncede sanırım yazdım 2010 ile 2011 Modeller arasında fark var(ben diğer ıvır-zıvır özelliklerden bahsetmiyorum ve bunlarla da işim yok
    vede size verdiğim bilgilerde de bunlarla ilgili dikkat ederseniz hiç bir şey yazmam;sadece 3D hariç!!)

2011 de Modül farkı var(teknik olarak bazı ayrıntılar söz konusu)+SW farklı ve daha iyi!!+Engine daha stabil ve performanslı!!+SM den
    panelin pre-set(Default)ayarları daha düzgün v.s v.s

Ancak ortada elbette abartacak veya çok fark vardır denecek bir durumda söz konusu değildir ve hala cazip fiyatlı bir 2010 Model Sony
    panelide alabilirsiniz!

++
    2011 de ise HX8x ler de HX9x gibi direk tavsiyemdir daha sonrada daha az bütçeli HX72x/NX72x lerde alınabilir(bunların hepside
    direk veya yardımcılı 3D li panellerdir{EX7x dahil)

Bazı Serilerde ise klasik her zamanki Sony hilesi vardır(bunu neredeyse tüm üreticiler de yapmaktadır!)
    Bir "ana Seriden" bazı özellikleri lock/unlock yaparak;3-4 tane model çıkarması gibi

++

• ELITE 70"X5FD den alınma resimler;

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!!

++
    Konuyu bir süredir yeni forumda işliyorum,panel bugünlerde USA da satışa çıktı!

60">>$ 6.000,-
    70">>$ 8.500,-

Ancak bunlar açılış fiyatları ve daha şimdiden $ 400/500 lük düşüşler olan mağazalarda var,örneğin BestBUY gibi!
    Paneli çok yeni alanlar oldu,ama tam bir detaylı review henüz yok,ancak bazı uzman yorumları olsada ben bunlara
    temkinli yaklaşıyorum(hatta tutmuyorum bile)

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 7 Eylül 2011; 16:05:14 >

• Elite'a ait kareler gerçekten çok ama çok sağlam duruyor. Bende HX konusunda ne var ne yok diye bakmak istedim HX820 de fena durmuyor... ama kampanya beklemeye devam ;)
  • ELITE hangi marka ... sonyhx920 almıyalım elıte mi bekliyip alalım albani usta ....
  • Önce acele etme!!
    Paran varsa cebinde kalsın;ama döviz al o parayla

ELITE almak isteyenler ise biraz fazla para toplamaları gerekiyor yoksa;o zaman şimdiden sıkı bir para toplamaya başlayın

++
    "ELITE" konusu hk.Pio başlığında geçtiğimiz aylarda detaylı bazı bilgiler verdim;hatta daha eskilere gidersen(geçen sene veya bu sene başları gibi)
    konu hk.daha fazlada bilgiler bulabilirsin veya yeni foruma gelir orada bakarsın,konuyu oradan işlemeye başladım!

++
    Kısaca "ELITE" konusunu okursanız,bu Markanın ne olduğunu öğrenirsiniz,çünkü bildiğiniz bir marka gibi değildir,ama siz markaya filan takılmayın
    şimdi,panele bakın,ayrıca üreticiside SHARP

++
    HX9x bildiğiniz gibi çok iyi bir panel ama ELITE gibi değil;işte burada şimdilik USA da bir tartışma yapılıyor ama bana göre bu panel teknik olarak
    ve HW v.s olarak HX9x dan çok daha iyidir!!!

Dediğim gibi acele etmeyip,özellikle USA daki normal kullanıcı yorumlarını almak gerekiyor,ben Test Sitelerine pek güvenmiyorum ve bunların
    yorumları özellikle günlük pratik panel kullanımında çok eksik kalıyor!!

Herifler diğer yandan bu panel için "KURO Killer" demeye başladılar ama bana göre biraz erken "Killer" olabilmesi için

2012 ye damgasını vuracak tek panel gibi görülmektedir bu ELITE ler!

++

• bekliycem albani usta bekliycem eliteyi.... beni de listeye yazın elite listesine ... zaten bekledik şimidye kadar biraz daha bekleriz ... 37 ekran beni çıldırtsa da bekliycem ...bu elite lcd led mi plazma mı ... lcd ledse bekliycem ve al dediğiniz zaman alcam ....
  • 46HX920 alanlar ya da fiyat alanlar yazarlarsa sevinirim. Şu an için benim gördüğüm fiyatlar 7500TL civarında. 5000 civarlarına düşerse bu tv'yi düşünüyorum.
  • 7500 tl nedir ya beklede düşsün düğün geldi daha alamadık
  • ama 46 inç 3D de iyi değilmiş...performans iyi olması isteniyorsa en az 55 inç olması gerekiyormuşş..öyle diyorlar ustalar...zaten arada da fazla bi fark yok 46 inç 7500 diosunuz ...55 inç de 8250 tl ...
  • Beyler burada asıl konu başlığı olan panel veya benim bahsettiğim bir kaç panel fiyatları ya pahalı yada çok pahalı olanlardır!

Hi-End Sony panellerde,ayrıca fiyat kolay kolay düşmez veya biraz mantıklı rakama düşmesi içinden üzerinden bir sene geçmesi gerekiyor

Elbette bütçesi müsait olanlar veya bunlara takılmayanlar,rahatça alabiliyor ama burada herkesi düşünmek gerekiyor,zaten bütçe sorunu
    olmayanlar veya bunlara bakmayanlar Forumda da değiller veya üyedirler ama yazı yazmazlar v.s,örneğin benim bu tip panellerde muhatap
    olduğum kişilerin hemen hepsi böyledir,alır panelini,bir dahada uğramaz,sadece arada gelir bazı bilgileri alır yine gider!

++

Şu anda bu başlıkta zaten böyle bir kaç arkadaş var HX9x kullanan ama onların 3-4 katı insan ise yine Forumda ya üye veya değil ama bu
    panelleri almış ve kullanıyorlar,bir kaçında sorun çıktı onlarıda hallettik veya yol gösterdik v.s bu şekilde gidiyor!

++
    Bugün bir kaç Sony Bayisini gezdim,fiyatlar aynen "uçuk-kaçık" hatta özellikle 2010 Modellerin 55 lerine baktım ve el-insaf dedim
    ülen soyguna çıkmış bu SonyEurasia
    Ancak adamların hiç umurlarında değil,çünkü ayda yılda bir kaç Hi-End ancak satacağı için o Bayi;diğer panellerin satışına bakıyor sadece

+
    Bu arada ben kimilerine bekleyin derken,sakın fazla takılmayın bu lafıma çünkü Hi-End Sony lerde fiyatlar öyle kolay kolay düşmez ve sonra
    çok fazla beklersiniz!!

• ya hocam özür dilerim ama siz de bi bekleyin diosunuz bi beklemeyin ...napcaz şimdi biz ya ....
  • Kardeş yazdıklarımı sırasıyla takip ediyorsan,ne demek istediğimi anlarsın!

Neticede burasını herkes takip ediyor(ekonomik güç olarak diyelim!) ve bende herkese koşun alın diyememki!
    kaldıki böyle bir sorunu olmayan zaten gidip alıyor
    Ancak rakam böyle yüksek olunca da çoğu insanda maalesef koşamıyor!

Sen artık kendini bir sınıfa sokup dilediğin gibi elbette hareket edebilirsin!

-ELITE için zaten kısa vadede TR için bir şey yok,mecburen beklenecek veya uzun süre de beklenebilir,ENKAY bunun fiyatını
    artık ne yapar onuda bilemem gari,ayrıca her iki ebatıda getirecekmi buda belli değil! belki 60" lık gelir,70lik olan gelmez
    veya ikiside gelebilir veya hiç gelmez,ayrıca panelin Avrupa Kıtasına ne zaman geleceğide meçhul,şuanda sadece USA ve Çin
    pazarına çıkıyor

-HX9x lar içinde durum ve fiyatlar ortada ve takip eden büyük çoğunlukta her ne kadar bazıları almak istesede;fiyat ciddi olarak yüksek
    ve bunlar elbette bekleyecek veya gidip bir başka Marka alacaktır,tercih onların!

-Fiyat elbette zaman içinde düşecektir ama Sony lerde böyle panellerin fiyatı çok geç ve zor düşmektedir!

++

• albani hocam ben elite alamam vallahi iyide olsa alamam.

ailecek markacıyız. herşey sony hepde memnun kaldık.

şimdi ben gidip eve elite die bi marka aldırsam 9-10 milyara kötü çıksa zırt pırt bozulsa beni evde linç ederler.

tamiratta bitti sayılır ince işler kaldı. şimdi bile istesek alırız ama indirim olmasını bekliyoruz 7.5 gibi olunca alıcaz.

tabi tv 7.5 inene kadar sony gider 2012 modelini tanıtır evdeki kardeşlerimde baba bekiyelim daha iyisi çıkacak demezlerse.
  • Yusuf sana o zaman Pany den PDP 65VT3x alalım,istermisin??
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Yusuf sana o zaman Pany den PDP 65VT3x alalım,istermisin??

can hocam merhaba bir email attim size cevaplayabilirseniz sevinirim saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Yusuf sana o zaman Pany den PDP 65VT3x alalım,istermisin??

panasonic markasını oldum olası begenmişimdir.

çok kaliteli aletler yaparlar.

vakti zamanında 10 küsür sene evvel bir 37 ekran panasonic almışdık tüplü hala duruyor benim diyen sony den daha güzel gösteriyor. bizden görüp gidip alan çok adam oldu iş yerinde. 1 kere bile servis yüzü görmedi ilk gün nasılsa hala öyle.

almak isteriz ama sana birkaç soru sorayım bazıları komik olabilir idare et çünkü plazmaları burn-in yüzünden 5 yıldır takip etmiyorum.

1- burn-in hala devam ediyormu bir kanal veya oyun v.s çok ekranda kalırsa hala lekesi duruyormu ekranda.

2- evdeki ışıkları nesneleriş ayna gibi yansıtıyormu plazmalar hala.

3- lcd ledlere ye göre 2 kat güç ve kullanım ömrü olarak hala yarı ömürlümü plazmalar.

4- neden sony hx9 degilde panny vt3x i öneriyorsun + ve - si nedir.

5- ve tabiki fiyatı ne kadar 65 inçin bir küçük boyu olarak ne var.

çok sordum ama seni biliriz yazmayı bilgi vermeyi seversin :)

çok teşekkürler saygılar.

• Yusuf kardeş

1-EVET,ancak buna ait çok fazla bilgi ve bazı durumlar v.s Pany başlığında vermiştim geçtiğimiz zamanlarda

2-EVET;ama çoğu LCD lerde de durum yaklaşık aynıdır!

3-Yeni nesil PDP ler artık eskisi gibi fazle çekmiyor,ama elbette bir LED-LCD den nin yaklaşık 2 katı çeksede bu değer
    200-300W ile ortalama sınırlıdır,buna takılma sen şimdi!
    Ancak ömür konusunda ise durum senin yazdığının tam tersidir,PDP ler LCD lerin 2 katından bile fazla yol yaparlar

4-HX9x de OK dir ama Pany VT3x Serileride bunu aratmayacak kadar sıkı bir paneldir!! yüksek bütçeli kişilere bunuda öneriyorum,
    hani eskiden olsa zaten direk Pio derdim ama onlar artık PDP Dükkanını kapattılar artık ve LCD olarak ELITE ile döndüler sayılır

Kısaca Pany VT3x demem sadece bir tekliftir ve 65 den küçük 55 ve 50 de vardır tabiki

En önemli artısı renklerin daha doğru üretimi(bu konuda çok iyidir)+3D de ise şuan için dünyadaki en iyi paneller Pany PDP lerdir
    Ve bu seri Hi-End dir! gerçekten çok iyi bir paneldir ve elbette HX9x içinde ciddi bir alternatiftir!!

5-Ben fiyatları genelde takip etmediğim için bilemiyorum ama bunu sende öğrenebilirsin,bu arada bizim Orhan(osedan)Pany de satıyor,
    sanırım böyle özel panellerde özel fiyat alabilirim,ancak piyasalar bu konuda çok değişken ve fiyat konusunda net bir şey yinede
    söylemek zor olabiliyor(Orhan TF/DH deki neredeyse tamamı üyelere Pio ları satan referansı çok temiz bir dostumuzdur)

++
    CAN

• sağol albani hocam detaylı cevabın için.

tahmin ettigim gibi sevmedigim birçok olay plazmalarda devam ediyor.

o yüzden sony hx920 alırız gene
  • Neyse sen az daha bekle,nasılsa HX9x lar bitmez seneye bu zamanlar da bile bu panel bulunur,tıpkı 2010 Model
    HX9x ların bugün hala bulunabildiği gibi!

++
  • bugün baktım panysonic VT30 55 inç plazma 6.239 tl .iki şarjlı gözlük içinden çıkıyor .. ama elektrik tüketimi 300 watt gibi saatlik.mesela günde 10 saat tv izliosanız bu ayda pahalıya patlayabilir diye düşündürüyor insanı ...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.