Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: contix

quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: contix

arkadaşlar bende sizleri uzun zamandır takip ediyorum ve zevkle okuyorum albani üstad ve diğer arkadaşların yazılarını umarım herkes dilediği tv ye kavuşur biran önce...benim sizlere bir sorum olacak bende sony nin ilk modellerinden olan xs1 plazma var tv de hd ready yazıyor fakat hd için hiçbir giriş yok tv de ben bu tv den nasıl hd yayın izleyebilirim digitürk hd reciver ım var herkese kolay gelsin

Selamlar

O panel hala çalışıyormu

2004 Model,Hitachi nin ALIS Modüllü 1024x1024,Sony nin ilk nesil PDP sidir o TV!!!

O yıllarda zaten HDMI port yoktu özelliklede Sony en son HDMI uygulayan üretici olmuştu!

Sanırım sendeki 42" olmalı ve onda sadece 3xScart ve 1xComponent birer tanede S-Video ile Composite portlar olmalıdır

DT Receiver için,mecburen panelin mevcut portlarından birisini kullanman gerekiyor!
    Ancak ben sendeki cihazın arkasında hangi portlar var bilemiyorum,HD-Receiver olduğuna göre,1xHDMI port vardır,
    ancak başka port varmı?? örneğin Component varsa bu güzel ve yeni nesil cihazların comp.çıkışlarıda 1080p ye kadar desteklidir
    ama senin panelin 1080i ye kadardır,ancak yinede gayet güzel izlersin görüntüyü(tabi Receiver ın kalitesiyle orantılı olarak!!)

++

evet albani hocam ilk tv lerden ve 42 receiverde compenent (yeşil,mavi ve kırmızı) var fakat compenent bağlantı yaptığım zaman görüntü var ses yok bunun nedeni nedir acaba yardımcı olursanız sevinirim birde 576p yazıyor

çözdüm ses olayını kusura bakmayın oldukça acemiyim bu konularda albani hocam compotent bağlantıyla scart bağlantı arasında ben bir fark göremedim görüntü herşeyiyle aynı bence

• Component kablo sadece video sinyalini taşır!!! audio sinyalini taşımaz!!

Dolayısıyla Component kablo ilede ancak görüntüyü alabilirsin

1--Ses için Receiver dan,panele Audio portu varsa panelin(IN) olacak (OUT olmaz!!)bir kablo daha kullanman gerekecek(kablo tipide
    şu kırmızı-beyaz ikili stereo ses veya eski sistem görüntü kablosu gibi olanlar)bunu bağlayacaksın,ancak panelin,bahsettiğin
    türden bir audio-IN portu yoksa o zaman bu sistem işe yaramaz!

Not;panel çok eski olduğu için,arkasında hangi portlar vardı,ben onları unuttum yaw

2-Veya ses için,harici bir stereo AVR/Stereo Müzzik seti veya benzer bir harici Speaker sistemi kullanman icap edecektir!

++
    Component kablo ile resim kalitesi çok iyi olur ama ses olayı bu durumda biraz sakat oluyor!

Sen bana paneldeki portları bildirirmisin ayrıca sendeki Receiver ında arkasında hangi portlar var onuda bildir??

Veya şöyle yaparız(ama resim kalitesi düşer)

Receiver da çok büyük ihtimalle Composite portlar vardır Kırmızı-Beyaz-Sarı??

576p(veya "i") doğrudur!! ve 576p desteği varsa buda çok iyi demektir(ancak bunu işliyebiliyorsa tabiki!)
    sen bunlara takılma,bu konuda sıkıntı yok,zaten senin PDP ilk nesil olduğu için,en iyi SD kalitesi bu panelde olur
    (panel tip TV ler içerisinde)

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 12 Eylül 2011; 21:42:41 >

• quote:

Component kablo sadece video sinyalini taşır!!! audio sinyalini taşımaz!!

Dolayısıyla Component kablo ilede ancak görüntüyü alabilirsin

1--Ses için Receiver dan,panele Audio portu varsa panelin(IN) olacak (OUT olmaz!!)bir kablo daha kullanman gerekecek(kablo tipide
    şu kırmızı-beyaz ikili stereo ses veya eski sistem görüntü kablosu gibi olanlar)bunu bağlayacaksın,ancak panelin,bahsettiğin
    türden bir audio-IN portu yoksa o zaman bu sistem işe yaramaz!

Not;panel çok eski olduğu için,arkasında hangi portlar vardı,ben onları unuttum yaw

2-Veya ses için,harici bir stereo AVR/Stereo Müzzik seti veya benzer bir harici Speaker sistemi kullanman icap edecektir!

++
    Component kablo ile resim kalitesi çok iyi olur ama ses olayı bu durumda biraz sakat oluyor!

Sen bana paneldeki portları bildirirmisin ayrıca sendeki Receiver ında arkasında hangi portlar var onuda bildir??

Veya şöyle yaparız(ama resim kalitesi düşer)

Receiver da çok büyük ihtimalle Composite portlar vardır Kırmızı-Beyaz-Sarı??

576p(veya "i") doğrudur!! ve 576p desteği varsa buda çok iyi demektir(ancak bunu işliyebiliyorsa tabiki!)
    sen bunlara takılma,bu konuda sıkıntı yok,zaten senin PDP ilk nesil olduğu için,en iyi SD kalitesi bu panelde olur
    (panel tip TV ler içerisinde)

++

albani hocam benim panelin arkasında;
    3 adet scart girişi
    1 adet komponent(yeşil,mavi,kırmızı) ayrıca sanırım ses için kırmızı ve beyaz giriş var
    1 adet siyah,sarı,kırmızı giriş var (ne işe yaradığını bilmiyorum)
    1 adet av mause girişi var( bununda ne işe yarıyorsa bunu bilmiyorum)
    tv.nin yan kısmında 1 adet sarı,beyaz,kırmızı giriş var bunların üstündedes video girişi var

receiver ın arkasındaki girişler;
    1 adet komponent (yeşil,mavi,kırmızı)
    1 adet sarı,beyaz,kırmızı
    1 adet hdmı
    1 adet ethernet (ne işe yaradığını bilmiyorum)
    1 adet modem(ne işe yaradığını bilmiyorum)
    2 adet scart girişi
    1 adet spdıf (ne işe yarıyor bilmiyorum içinde kırmızı bir ışık yanıyor)
    receiver ın marka ve modeli; next ye-15000 hd (d-smart) digitürk receiver ın arkasında komponent girişi olmadığı için bunu kullanıyorum şu an

albani hocam ben şimdi component bağlantıyı yaptım uydu alıcının menüsünden çözünürlük ayarlarına geldim 576i,576p,720p ve 1080i seçeneklerinden 1080i yi seçtim ama görüntü belli bir süre sonra gidiyor sadece ses geliyordu bu seçeneği 720p olarak değiştirdim doğru mu yaptım bilmiyorum veya doğrusu neyse söyler misiniz hocam verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi contix -- 12 Eylül 2011; 23:24:47 >

• ELITE 70"X5

Picture Mode;Elite Pure

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 13 Eylül 2011; 0:46:43 >

• @contix

1-Senin panel eski olduğu için,her sinyal konfigürasyonu yapılamaz!

2-Panelde ve Receiver da SCART portlar var ama bunu kullanırsan HD sinyalinde sorun yaşarsın
    ve çöz.değeri max.576i/p olur!!! kısaca HD sinyalinde Scart kullanmanın bir esprisi olmaz!

3-Ancak bir ihtimal Scart port(2.nolu ortadaki port) "selectable video&audio signal"(seçilebilir/değiştirilebilir sinyal
    işleme fonksiyonu devreye girer ancak bu durumda da örneğin 1080i HDTV sinyali>>576p ye downscale olur,
    yani yine bir esprisi olmaz,ama görüntüyü izlersin!

4-Senin için en uygun ve HDTV 1080i için kullanacağın tek bir port vardır,o da Component* tir
    böylece video sinyali buradan taşınacak panele+audio sinyali içinde panelin>>> Comp.portunun hemen solundaki iki adet Kırmızı-Beyaz
    "Audio-INPUT" portunu kullanacaksın(stereo olacak)

*Component port sinyal desteği=eski nesil panellerde Component HD desteği sınırlı idi(örneğin günümüzde bu destek 1080p dir ama eskiden
    ya 1080i yada 720 idi!!!!) hatta bazı panellerde HD desteği bile yoktu!!
    Ancak senin panelinin böyle olduğunu sanmıyorum ve 1080i yi işlemesi gerekiyor(veya 720p ye downscale edecektir!!)

Not;Panelin 1080i video sinyalinde bahsettiğin;görüntünün gitmesi sorununu yapıyorsa çok büyük ihtimalle 1080i sinyalini işleyemiyor!!
    ve otomatik downscale işemide yapamadığı için(örneğin 720p ye)görüntüyü hiç işleyemeden tamamen kesiyor!!!

Peki 720p yaptığın zaman Receiver dan;panel bunu açıyormu????

Senin panelin Hitachi nin ALIS tipli 1024x1080pixelli modeli olmalı,İşlemci desteği kısıtlı olabilir!!

++

• quote:

@contix

1-Senin panel eski olduğu için,her sinyal konfigürasyonu yapılamaz!

2-Panelde ve Receiver da SCART portlar var ama bunu kullanırsan HD sinyalinde sorun yaşarsın
    ve çöz.değeri max.576i/p olur!!! kısaca HD sinyalinde Scart kullanmanın bir esprisi olmaz!

3-Ancak bir ihtimal Scart port(2.nolu ortadaki port) "selectable video&audio signal"(seçilebilir/değiştirilebilir sinyal
    işleme fonksiyonu devreye girer ancak bu durumda da örneğin 1080i HDTV sinyali>>576p ye downscale olur,
    yani yine bir esprisi olmaz,ama görüntüyü izlersin!

4-Senin için en uygun ve HDTV 1080i için kullanacağın tek bir port vardır,o da Component* tir
    böylece video sinyali buradan taşınacak panele+audio sinyali içinde panelin>>> Comp.portunun hemen solundaki iki adet Kırmızı-Beyaz
    "Audio-INPUT" portunu kullanacaksın(stereo olacak)

*Component port sinyal desteği=eski nesil panellerde Component HD desteği sınırlı idi(örneğin günümüzde bu destek 1080p dir ama eskiden
    ya 1080i yada 720 idi!!!!) hatta bazı panellerde HD desteği bile yoktu!!
    Ancak senin panelinin böyle olduğunu sanmıyorum ve 1080i yi işlemesi gerekiyor(veya 720p ye downscale edecektir!!)

Not;Panelin 1080i video sinyalinde bahsettiğin;görüntünün gitmesi sorununu yapıyorsa çok büyük ihtimalle 1080i sinyalini işleyemiyor!!
    ve otomatik downscale işemide yapamadığı için(örneğin 720p ye)görüntüyü hiç işleyemeden tamamen kesiyor!!!

Peki 720p yaptığın zaman Receiver dan;panel bunu açıyormu????

Senin panelin Hitachi nin ALIS tipli 1024x1080pixelli modeli olmalı,İşlemci desteği kısıtlı olabilir!!

++

albani hocam receiver dan 1080i yi seçtiğim zaman 6-7 dk.sonra görüntü gidiyor ses kalıyor fakat kanal değiştirdiğim zaman görüntü hemen geliyor,720p seçtiğim zaman görüntü hiç kaybolmuyor...benim panel 1024x1024 çözünürlüğe sahip

• selamlar ,
    arkadaşlar forumu iyice okudum ama cevabını bulamadığımdan soruyorum.
    46NX710 ve 46HX800 modeleri arasında ne farklar ne + lar - ler var?

sayın albani abim bahsetmiş ama 2009 2010 2011 modeller olarak bahsetmiş, bu 2 TV den hangisi 2009 hangisi 2010 dur bilemiyorum.

Lütfen bu yazdığım 2 TV yi karşılaştırır mısınız?
    46NX710 + Transmitter + 2 Gözlük 2990 TL
    46HX800 + Transmitter + 1 Gözlük 3090 TL

bu iki TV de modül işlemci durumları nedir?

Eğer aşırı kalite farkı yoksa NX710 daha hoşuma gidiyor.

Ve son olarak fiyatlar konusunda daha uygun bildiğiniz yerler varsa yazabilir misiniz?
    Saygılar...

Edit: Lag değerleri olarak hangisi daha iyidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih56 -- 13 Eylül 2011; 12:13:32 >
  • @contix

Yukarıda yazdığım gibi panelin "eski nesil" olduğu için HD1080 işlemede sorun yaşıyor(bu aslında panelden kaynaklanmıyor,Sony o devirlerde
    bu işlerde oldukça zayıf ve başarısız idi,Modül ise Hitachi ALIS 1024x1024 ki o zamanların en iyi tekniği idi!)
    Belliki İşlemci 1080 sinyal işlemede sorunlu!!

O panel HDReady sınıfında olmasına rağmen 1080 işlemede sorunlu,öyle anlaşılıyor,ama denemeler yapmak lazım yinede!

Receiver daki AV ayarlarını bilemiyorum;oraya bakıp;hangi değerler olduğunu bana bildirirmisin??
  • Eylül sonunda düğünüm var ve artık bi Tv almak istiyorum, max bütçem 3000 TL
    yukarıda sorduğum 2 Tv yi Karşılaştırabilir misiniz?
  • quote:

@contix

Yukarıda yazdığım gibi panelin "eski nesil" olduğu için HD1080 işlemede sorun yaşıyor(bu aslında panelden kaynaklanmıyor,Sony o devirlerde
    bu işlerde oldukça zayıf ve başarısız idi,Modül ise Hitachi ALIS 1024x1024 ki o zamanların en iyi tekniği idi!)
    Belliki İşlemci 1080 sinyal işlemede sorunlu!!

O panel HDReady sınıfında olmasına rağmen 1080 işlemede sorunlu,öyle anlaşılıyor,ama denemeler yapmak lazım yinede!

Receiver daki AV ayarlarını bilemiyorum;oraya bakıp;hangi değerler olduğunu bana bildirirmisin??

albani hocam kusura bakmayın ama ben çok acemiyim receiver deki av ayarlarına nerden bakıldığını bilmiyorum tarif ederseniz memnuniyetle bildiririm tabii ki receiver ın kumandasından menüye girdim fakat av ayarı diye bir menü yok

• semih56 Haddim değil; ancak daha önce çok net bir şekilde ifade edildi tekrar bir - / + listesi çıkartılmasını istemenize gerek yok eğer bu iki televizyon arasında bir tercih yapmak durumundaysanız ve alternatif arayışınız yoksa 46HX800 alın denilecektir size. NX serisine parar vermeniz gereksiz bulunacaktır. Dediğim gibi haddim değil; belkide burada en son görüş beyan edebilecek birisiyim ancak bana da söylenmiş olanları size aktarıyorum.
  • Syn bbasaran ilginiz için teşekkür ederim;
    ben netten de; direk dh arama motorundan da arattım ama karşılaştırma pek bulamadım.
    albani 'nin yazılarının birinde 2010 modellerinin HX8.. NX7.. arasında modül farkı yok diye birşey okuduğumu hatırlıyorum.
    ancak Hx800 Nx710 2010 modelmidir bilmiyorum.
    yani bu iki model arasında öyle aman aman fark yoksa nx710 almayı düşünüyorum diye sordum.

tüm forumun tüm sayfalarını okumak kolay olmuyor.
    ilgili bi linkte bilenler varsa verebilirler belki diye yazdım.

dediğim gibi ilginiz için teşekkürler...
  • O Seriler arasında çok ciddi bir fark yok ama 2010 ile 2011 arasında İşlemci performası açısından biraz fark vardır!
    Tercihiniz 2011 olsun ama 2010 da üzmez ve mutlaka bir süre görerek izledikten sonra alın yinede!
  • sayın albani hocam lglw5500 55 inç aldım dün itibarıyla...sizden bi konuda yardımınızı bekliyorum .... tv nin teşhir mi yoksa paketlimi olduğunu anlamak için kumandadan servis menüsüne girip çalışma sıcaklığına yani çalışma saatine nasıl bakabiliriz ...yol haritası gösterebilir misniz ...servisten rica ettim ama göstermediler ...teşekkürler saygılar ....
  • merhaba arkadaşlar.ben bu lcd paneldir led paneldir 3D özelliği vardır pek anlamam, bu konuların içinde değildim. yaklaşık 16 senedir tv almadığımızdan dolayı :D sonunda yeni bir tv almaya karar verdik ve 6500 tl civarında bütçemiz var.55 inç almayı düşünüyorum ve şu ana dek görüntüsü hoşuma giden sony hx-820 ve samsung d-8000 oldu.elbet ki daha farklı cihazlarda vardır benim gözümden kaçan.yardımcı olursanız sevinirim.görüşleriniz gerçekten önemli olacak :)
  • Teşekkürler
  • Kanyon da 46hx920 icin 7600 tl dediler. Bu paralel ithalatcilar neden hala 7400 li fiyatlarda yahu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namessar -- 14 Eylül 2011; 12:52:06 >
  • sayın albani hocam sizden yanıt bekliyorum ...lütfen ...saygılar ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namessar

Kanyon da 46hx920 icin 7600 tl dediler. Bu paralel ithalatcilar neden hala 7400 li fiyatlarda yahu?

Ben de Kanyondaki Sony mağazasından 55hx920 aldım.Fiyatı 9.000.-TL ve yanında 1 gözlük ve 2 tane 3d film hediye ettiler. (kutunun içinden çıkan 2 adet gözlük haricinde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viracocha -- 14 Eylül 2011; 17:20:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih56

Syn bbasaran ilginiz için teşekkür ederim;
    ben netten de; direk dh arama motorundan da arattım ama karşılaştırma pek bulamadım.
    albani 'nin yazılarının birinde 2010 modellerinin HX8.. NX7.. arasında modül farkı yok diye birşey okuduğumu hatırlıyorum.
    ancak Hx800 Nx710 2010 modelmidir bilmiyorum.
    yani bu iki model arasında öyle aman aman fark yoksa nx710 almayı düşünüyorum diye sordum.

tüm forumun tüm sayfalarını okumak kolay olmuyor.
    ilgili bi linkte bilenler varsa verebilirler belki diye yazdım.

dediğim gibi ilginiz için teşekkürler...

Bu iki tv arasındaki fark hx800 200hz ,nx710 ise 100hz dir...Görüntü işleme motorlarıda aynıdır...Yani ikiside be3 dür...
    Sony 100hz tv ile yanyana izledim hız konusunda dağlar kadar fark gözlemledim...
    hx in tek sorunu benim açılı izleyememdir , ben tam karşıdan izlediğimde keyif alıyorum ama evdekiler bundan hiç rahatsız olmuyor...Benim gözler pilot gözüdür ayıptır söylemesi :)

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.