Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

tv zaten çok pahalıydı yetmiyormuş gibi dolarda aldı başını gitti.

artık zor iner bu tv nin fiyatı.

Yusuf ustanın tesbiti çok doğru.
    İmmeye immezde yukarı çıkmasa bari.
    Zaten millet fiyatından dolayı alamıyordu,bundan sonrası dahada trajedi vitrinden seyret,evine dön
    Yandı gülüm keten helva.
    Can ağbi Elit ile Cevo yu sen kapıştırırsın gari.

• Sedat merhaba

valla bu iki panel çıkıpta kapışırlarsa çok iyi olur ama HIZ konusunda CEVO nun bunu geçeceğine eminim!!!
    hele hele Tosh bu sefer ZF355 gibi bir makine yapmışsa,herkese tozunu yutturur

ELITE ise diğer görüntü işlemlerinde iş yapar,ancak her iki panelde çok pahalı yaw
    CEVO tek beden var o da 55";bu ebat artık pek iş görmüyor helede o fiyatına göre(€ 5.000)
    ELITE te ise 60" ve 70" var,ve bu panel bu ebatları ile iş görecektir;genelde bu gözden kaçıyor!!
    Herifler bu sefer uyanık çıktılar ve USA gibi bir pazarda 46/50/52/hatta 55 bile iş yapamazken bunlar kafadan
    60/70 olarak çıkardılar paneli buda potansiyel alıcıları ciddi tahrik etti!!

Çünkü herifler paso FILM ci!! ve bundan dolayıda F/P paneller olan "büyük ebatlarda" PDP ye yöneliyorlar doğal olarak!
    Pio da PDP dükkanını kapatınca bu FILM ciler ve büyük/çok büyük ebat isteyenlere alacak panel kalmıyordu!
    Dolayısıyla orada 60/70 vede malda süper çıkarsa ciddi satar,sadece ilk zamanlarda fiyatından dolayı zorlanır ama
    birileri gazı verirse,o fiyat laf aramızda hiçte fazla değildir!!! çünkü o ebatlarda Modül maliyeti ciddi biniyor ki buda
    genelde gözden kaçıp ...yaw amma pahalı.... deniyor!!!

Kısaca 55"lik CEVO o ebatla USA/Canada pazarında iş yapamaz! ama Avrupada ise çok güzel iş yapar,ancak bu seferde
    € 5.000 lik fiyatıyla çok ciddi zorlanır ve yine iş yapamaz hale gelebilir!

Benim şahsi görüşüm ise bu iki panelin arasında helede bu fiyatıyla HX9x hiç iş yapmaz ki zaten şuanda hiç yapamıyor!

++
    Ben açıkçası ELITE leri TR de sattırırım! ancak "ENKAY" ortaya absürt rakamla çıkmaması lazım!
    Ayrıca onlar şimdiki fiyatlarıyla çıkarlarsa Butik ürün olarak kalır vitrinlerede ve tek tük "gizli" alıcıları çıkabilir sadece!
    Hala potansiyel Pio 6090 müşterileri var,bekliyorlar şimdilik ve bana bir çok kişi ulaşıyor 6090 için ama mal kalmadı artık
    hatta bunun 2.eli bile son 1,5 senede sadece 2 tane çıkabildi,kısaca kimse 6090 satmıyor,5090 arada çıksada,6090 hiç çıkmıyor!

Ve hem 3D olması hemde çok iyi bir panel olması sebebiyle vede 60/70 gibi ebatları olması sebebiyle ELITE paneli TR de güzel satar

Örneğin 6090 lar 9/9,5 kağıda çok rahat gitmişlerdi,daha sonrada son kalanlar zorlanarak olsada 12 kağıda kadar gittiler,dolayısıyla
    ELITE 60 lar da bu civardan gider,ama ENKAY kalkıpta 15 kağıt derse,çok zor o zaman,sadece o bahsettiğim "gizli tipler" alır ve bunlarıda
    bu tipler çok rahat alırlar

+

Not;Sedat,senden bir şey rica edeceğim,benim Humi yi(5400z)geçenlerde bizim yeğene vermiştim,1 ay kadar onda kaldı,dün geri geldi cihaz
    ama herif RGB ayarlarını değiştirmiş bende uğraşmadım hangi değerlerdi diye;senin A/V ayarlarından bakarak bana
    R/G/B de gördüğün değerleri yazarmısın ltf+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ağustos 2011; 18:41:48 >

• Yusuf kardeş

Sende cebini biraz daha şişir ve sanada bir tane ELITE 60" çakarız,beklediğine tam değer
    itele gitsin o zaman HX9 ları
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Yusuf kardeş

Sende cebini biraz daha şişir ve sanada bir tane ELITE 60" çakarız,beklediğine tam değer
    itele gitsin o zaman HX9 ları

elite ne cevo ne bilmiyorumki ilk defa senden duydum.

googleda yazdım alakasız şeyler çıktı.

bahsettigin tv lerin linkinide koyarmısın.

daha fazla cep zor şişer ev tamiratının 10 günü kaldı 30 milyar diye hesapladık ama onuda yapalım bunuda yapalım derken 50 milyar gitti.

bu tv yi bile babamın almıyabileceginden korkuyorum.

• Yusuf kardeş,evdeki hesap çarşıya uymaz!

Sen nasılsa HX9x ları bekliyorsun,dolayısıyla az daha bekler ELITE veya CEVO ya yazılırsın

++

ELITE için,ben ilk olarak konuyu,daha genel manada Pio destekli olduğu için başlarda doğal olarak
    Pio başlığından işlemeye başladım ama şimdilerde işin rengi teknik-ticari biraz değiştiği için sanırım
    bağımsız devam edecek,ama ben henüz DH den konuyu açmadım,sadece "yeni forumda" şimdilik
    yüzeysel olarak işliyorum,böyle Hi-End paneller benim işimdir herkesin bildiği/tanıdığı
    paneller ile pek işim olmaz veya arada çıkan bazı çok özel Seriler ile benim işim oluyor nedense

HX9x lar artık beni ciddi manada sıkmaya başladı,bu fiyatları ile,yani gazı veriyorum ama çok kontrollu veriyorum!
    "etmeyecek" rakamlarıda sunarken bazı şeyleri düşünmek gerekiyor!

++
    CEVO Engine by Toshiba(55ZL1)

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!!

CEVO Engine(CPU)

++
    Full-array Baclit LED system with LOCAL-DIMMING(512-Zone/3072-LED;bu şuanda dünyada en gelişmiş ve Bölge+LED sayısı olarak tek paneldir)

+++
    Kısaca "düne" kadar tek favori panelim buydu! ama bugün ELITE çıktı,işler biraz karıştı bunları bir kapıştırmak lazım artık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 15 Ağustos 2011; 0:39:47 >

• Herkese merhaba akşam üstü yolum Capacity Sony Center düştü çok ŞAŞIRDIM 52HX900 fiyatı 5699 tl. ye düşmüş!!!! bana kalırsa mükemmel fiyat diyebiliriz hemde 52 inç

46HX900 SORDUM ama malesef yokmuş sadece 52 kaldı elimizde dediler. benim evin salona 52 çok büyük olcağından yapacak bişey yokk offf...

Bence HX9xx ile hx92x arasında çok bifark olduğunu düşünmüyorum..

Arada 2000 tl. fark verecek bi fark kesinlikle yok bence

hx9xx için Intelligent Dinamic LED

hx92x için Intelligent Peak LED diyor Sony!!! hikaye bence ikiside aynı şey

Albani hocam siz nedersiniz ilgilenen biçok arkadaş vardı?

Albani hocam bide bu hx9xx için motionflow 400Hz. pro ve teknik özellik kısmınada bakınca 400Hz olduğu yazıyor,

hx92x içinse motionflow XR 800 Hz. diyo ama panelin teknik özellik kısmında bakınca panel 200 hz. (sadece bir yerde saniyede 800 kareye eşdeğer diyo)

YOksa yine SONY bizi kekliyomu

• Selam forza

-Bahsettiğin HX9x 2010 Modelmi??? yoksa 2011 Modelmi! burası çok önemli!

-52" büyük değildir,ama sen karışık bir izleme yapıyorsan örneğin SD dahil v.s o zaman 52" büyük gelir/gelebilir!
    örneğin 52" den 1080 izleme mesafesi;6,5/7 ft. tir ama SD izlemede 3,5/4/4,5 olacaktır!!

-2010 ile 2011 arasında fark var!!! ama 2 kağıda değermi değmezmi,o senin bileceğin bir iştir,herifler son model
    Hi-End paneli elbette ilk etap ciddi kazık fiyattan satıyorlar ve bu her sene aynen böyledir,bir sene bile geçse hala
    2011 9xx fiyatı ciddi pahalı olacaktır!

-2010 ile 2011 arasında Modül farkı farkı bir kere,ancak sen 52" den bahsediyorsan bu fark yok çünkü Modül Sharp
    ama 46/55 lerde ise Modül Samsung S_PVA ve fark var!!

+SW farkı var
    +Processor farkı var

bu ikisi bu sene daha iyi!!

LED çalışmasına kafanı takma orası aynı!

+2010 Model de RR 400Hz,2011 Model de RR 800Hz;ancak bunlarada takılma,panelin gerçek RR değeri 200Hz dir,diğer değerler yazılımla
    değiştirilmektedir!

++
    Evet Sony sizi kekliyor özellikle Hi-End panellerinde,ama her zaman böyledir

Sony-Eurasia,piyasada rakibi olmadığı müddetçe vede zaten 3-5 tane getirdiği için,ne satış sorunu olur nede fiyat sorunu olur
    ve aynen tok satıcı takılır!!

CevoEngine ile ELITE nin gelmesi,HX9x ları hareketlendirir ama,bunun TR de ne zaman olacağı veya fiyatlarının ne olacağı
    belli olmadığı için,HX9x lar yine yüksek fiyattan satmaya devam eder,ben bu arada 2011 Model olarak satın aldırdığım kişi
    sayısı 9 oldu

++

• Albani hocam merhaba...

--benim baktığım 2010 model 52HX900 modeliydi ve 46'sı kalmamıştı diğer 2 tane daha şubesi var Capacity Sony Center'ın onlarada sordum yoktu.

--Albani hocam şöyle anlatıyım evde DT-plus var. Ama hd 15-16 kanalın zaten 5-6 tanesi seyrediliyo diğerleri gereksiz seyretmiyorum. Gerçi o kanallara öle süper aman aman değiller yayından yayına değişiyo kalite ister istemez Mecburen SD'yi hanım- çocuk seyrediyorlar. Ustat ben biraz korkuyorum 52 büyük gelir diye ama bilemiyorumda çünkü ya DT-plus ya B-ray seyrediyom ben.

-- Geçenlerde 2-3 ay önce size pm. den ulaşıp 2 tane CRT Sony tv buldum alınırmı? Değermi diye bir iki konuşmamız olmuştu. Siz 300-350'den fazla verilmez CRT bitti demiştiniz. Dayanamadım taaa İzmir'e gittim satıcıda şansıma iyi çıktı birazda şans işte bitane kapalı-kutu 29FQ75 CRT aldım Ve yeniden CRT ile SD keyif vermeye başladı
    Ellerinde bitane 32HQ100'de vardı ama taşıma sırasında düşürmüşler güvenemedim arka kapak kısmında ufak bi çatlak vardı almadım.. İstanbuldan sonrada İzmir bana keşfedilmemiş kadar güzel geldi

--- Albani hocam evet 2000 tl fark var ama biri 2010 model 52hxx diğeride 2011 model 46hxx bana kalırsa ben 2010 modeli tercih ederdim. Çünkü hem daha büyük hemde evet biraz sizin dediğiniz gibi çalışma prensipleri ve işlemci olarak mutlaka fark vardır ama bence 2011 modelin 55hxx nerden baksak 9000 tl. vardır aşağı yukarı ve 3500 tl.de fazla verecek kadar değermi bence değmez...

bu CEVO Engine-Elite olayını pek bilmiyorum ustat siz bu aralar baya tavsiye ediyosunuz. Şimdi siz biraz belki sinirleniceksiniz ama biz evde 4 tane Sony eskidi ve çook memnun kaldık hala bi tanesi yazlıkta bozulmayı bekliyoo Onun için azda olsa biraz Sony'cilik var

Ama tabiki HİÇ bişey vazgeçilmez değildir onun için bu CEVO Engine - Elite gelince görmek lazım. Üstat bu ELİTE TR ye gelmesi çokk sürermi??

İyi Günler...

•  SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!!

arklar bu tv nasıl Sony BRAVIA KDL60NX720 60-inch 1080p 3D LED HDTV askerden geldıkten sonra bunu alcam beklemeye degermı
  • Beyler Can Abi Elite'leri bekleyin diyorsa bekleyin.Emin olun ki pişman olmazsınız.Ben tv, uydu alıcısı alırken hep ona danışarak aldım ve hiçte pişman değilim.
  • @Forza;

-Bir hata yapmışsın o CRT yi alırken,keşke bana ulaşsaydın bu arada bende "hala" CRT ciyim vede Sony ciyim
    Evet CRT bitti dedim,ama bu kişiye göre değişir vede benim için kesinlikle bitmedi!! 250-300 kağıt veya 500 kağıt verilebilir,
    zaten bu fiyat bile çok,çünkü ne alanı nede arayanı var!

Son nesil CRT ler(90 ların sonu-2002 lere kadar gibi) efsane CRT ler çıktı;
    En iyisi Tosh,Loewe,B&O idi,sonra sırasıyla Sharp,Phil,Pany,Sony,Thomson ve bir kaç tane daha vardı!

Sony lerde ise en iyisi(USA Serileri hariç) HQ Serileri idi,senin aldığın TV orta kalitedir! keşke 32HQ1x alsaydın(bunun 36 sı ise o zamanlarda
    32" lik LCD den daha pahalı idi) hastası-bileni vede meraklısı bunu alıyordu(DoğuBank tan)

Bahsettiğim yukarıda Markaların "Flat-tube/Square" TV ler,SD lerde bugün hiç bir panelle hatta Pio HD Ready ile bile mukayese edilemezler!!!

Bendeki Sony CRT ise tam efsane(dünyada bunun hastaları ve FAN ları bile vardır!!) KV2100WX Serisi yani harbi "Made in JAPAN" olan TV den
    Modelide ""1987"" dir!!! hala süper resim üretiyor,bende 24 sene çalıştı şimdi Kızımın evine gönderdim,çok ısrar etti SD ler için
    Ben buna en dandik port olan Composite ten Tosh HD-DVD yi bağladım,herkes apışıp kaldı yaw Tokyo Drift filmini taktım ve sonuna kadar
    izledik

Neyse sen yinede o aldığın FQ75 ile hiç bir panelden alamayacağın SD kalitesini alacaksın
    Akıllı adammışsın vesselam!

++
    Gelelim HX9x işine; açıkçası ben işi fiyat kısmına pek bakmam,bunlar sizin cebinizin durumuna vede kararınıza kalıyor gari
    Ancak HX9x 2010 ve 2011 olarakta çok çok iyiler,2011 ler biraz daha güçlü ve performanslı işlem yapsada her iki panelde alanı üzmez!!
    Ben bir sürü kişiye aldırttım,bana hiç dönen olmadı! sadece 2 kişide bazı Modül ve Mura efekti++BB sorunu çıktı ve bunlarda değişti ama
    resim kalitesi v.s olarak hiç bir sorun yoktur

Bahsettiğin 3,5 kağıt fark zaten absürt,düşünmeye hiç gerek yok,ama ben bunların(Hi-End lerin) durumunu yukarıda defalarca anlattım,bu herifler
    böyle yani işine gelirse,herifler HX9x satmanın zaten peşinde hiç değiller,hatta satılmaması onlar için dahada iyi sayılabilir! nasılsa diğer panelleri
    satıyorlar,arada tek-tük nasılsa Sony hastaları çıkıyor ve basıp alıyor(bunlar zaten paraya bakanlar değildir!)HX9x ları!!

2010 ları seneye daha uzuca alırsınız,2011 leride 2013 de alırsınız gari

Bakınız Tosh SV685 ler 2009 Modeldir ve hala satılıyor,yani fiyatı anca düştü 7-8 kağıttan 3-4 kağıda indi ama böyle paneller her zaman
    satar veya Pany PDP 46Z1 de hala satılabiliyor!!! HX9x ların da müşterisi her zaman çıkar(biraz zor çıkar seneye laf aramızda)

+++++++++

@9600GT,sen hayırlısıyla Askere git gel,bu panelide unut!! zaten o zamana kadar da unutursun!
    Tavsiye etmiyorum!

+++++++++

@ELITE TV;bu panel ya çok ciddi büyük bir sürpriz;yada biraz hayalkrıklığıda olabilir
    yani güvendiğimiz dağlara Kar yağabilir!!

USA da Forumlarda inanılmaz bir tartışması ve yorumları ile beraber dedikoduları v.s v.s gırla gidiyor
    Paneller henüz montaj aşamasında Meksika da ve bir kaç haftaya çıkıyor,USA daki Hi-End panel satan Elit Mağazalardan
    satışı çıkıyor,şimdilik Marketlerde filan olmayacak

Bazı Satıcı firmalar Pre-Order ile siparişleri almaya başladı ve ben bazı kişiler gördüm yazılan hatta bir tanesi daha paneli almadan
    imzasına ELITE TV yi yazmış bile

60"/70" ebat tam Amerikalılar için,bu defa Sharp çok uyanıklık yaparak 40/46/52 gibi ufak paneller ile hiç uğraşmamış ve direk nokta atışı yaparak
    60" dan vurmuş ardından 70" i çakmış,ancak Sharp ın tezgahları(glass sub-strate sheet) 70" üstü içinde müsait(105" kadar yolu var)!!!

1-CEVOEngine;benim için daha cazip bir panel(kağıt üstünde ve bazı uzmanlarca öyle ama pratikte nedir henüz bilinmiyor!!) sadece tek ebatı var ve 55"
    bu bizim için yeterlidir ama böyle paneller bizde absürt paraya satılıyor özellikle "TNB" tarafından,tıpkı Sony-Eurasia gibi!!)
    Bu panelin Avrupa satış fiyatını Tosh-Europe € 5.000 olarak açıkladı ama pahalı bulundu Avrupada bile!!!
    Siz artık düşünün TNB ne çeker bu panelin fiyatına!!

Not;ANCAK,ELITE panel USA da tutupta,birazda fiyatı inip,Avrupaya geçerse,CEVOEngine bu fiyattan hayatta satamaz o panelini!!!dolayısıyla buda bize
    yarar bir yerde,çünkü fiyat iner,ama TR de ki TNB de ne olur bilemem gari!

2-ELITE;Fiyatına USA da pek taklınmıyor gibi geliyor bana,aslında yüksek ama beklentilerde aşırı yüksek olunca,şimdilik fiyatı konuşulmıyor panelin,
    bence 2012 de büyük sürpriz bir tek ELITE den gelecektir,CEVO ise plase durumunda!!

++

• eskiden para yoktu ama paranın satın alabileceği kaliteli kusursuza yakın en az hatalı tvlerdi (tüplüler ,efsane paneller ) , - yada biz öyle sandık - , şimdi ise para var ama para sadece en pahalı tvyi alıyor,"EN" kaliteyi alamıyor.

Hep bir tarafı ezik duruyor, hayallerimizi süsleyen tvlerin. Artık okudukça soğur gördükçe tiksinir oldum yeni modellerden amiral model denilen ürünlerden.

İşin projeksiyon tarafı ne durumda merak ediyorum. 70"lere doğru gidiyoruz lcdlerde. peki onları almak yerine 10-15 bin liralık bir projeksiyon alsak (sadece fiyat bazlı konuştum marka model söylemek istemedim) HX9x den 1 adım öteye gider miyiz görüntü kalitesinde ?

Siz ne dersiniz projeksiyonlar bu sefer tvleri ezmeyi başaracaklar mı?

Buradaki kriter sadece film ve oyun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LOSTPLANET::: -- 23 Ağustos 2011; 2:00:15 >

• Arkadaşım,bu işi az-çok biliyorsan veya meraklı isen "Projector" ler hala FILM de bir numaradır ve bunları geçecek panel sistemide yoktur!

Sadece .....LED tabanlı yeni sistem(FED/SED/OLED/TOLED/MOLED/AMOLED/P_MOLED v.s v.s)paneller gelirse ve çok büyük ebat olursa bir yere
    kadar Projector sistemlerini yakalayabilir!!!(yindde çok zor)
    Çünkü Projector işide çok ciddi ilerliyor!!

Ancak Proj.işinde tek sorun acaip pahalı olmasıdır,ve bu işte son durakta yok,şöyleki $ 10/20/50bin ve daha üstü Proj.lar vardır

Ayrı bir dünyadır Projector!! özel ve güzel vede cebi sağlam olanlar için dipsiz bir kuyu misalidir!

Ben daha bu sistemi tamamlayacak Audio dan hiç bahsetmedim bile

++
    Kısaca FILM ci isen önce Sinemaya gideceksin,bu işin en doğrusu oradadır "hala"
    Yada ona en yakın olan Projector system kuracaksın

Paneller bunların bayağı uzağından geçer(FILM ciler için,panelciler için demiyorum;FILM ciler için diyorum;bizde FILM izlemek
    ile TV den görüntü izlenmek hem karıştırılıyor FILM izlemek bilinmiyor hemde absürt ayarlar ile LCD den FILM izleniyor,örneğin Dynamic Mode ile)

Panel işinde ise FILM için,Pio dükkanı her ne kadar kapattıysa da,Pany PDP yinede(Hi-End serileri)FILM izlemede çok keyiflidir ve hatalar TFT-LCD ye göre çok daha azdır!

Ancak bir Proj.system ile görüntü izlemek,panelden görüntü izlemek gibi rahat ve pratik değildir!!! bana tek eksi tarafı budur ama FILM ci Proj.cu adamda buna zaten takılmaz

Panel tip TV ler daha paratik yönden all-in-one cihazlar olarak kabul edersek,Proj.lar tek taraflı bir uygulama için çok kısıtlı çalışırlar,ancak bunu kuran adamda zaten işi bilen
    olduğu için artık geri kalan mekanı karartma v.s işinide halleder bir şekilde
    Yada gece oturur sadece FILM izler ki Proj.cular sadece bunu yaparlar!

++
    Game için,ne kullanırsan kullan,çokta önemli değildir! settings de çok önemli değildir,Proj.cu adam zaten bunada en son bakar!

Bahsettiğin 10-15 kağıt para fena değil ama,bunun üstünede çok rahatlıkla çıkabilirsin,yani çok çıkabildiğin kadar

Ben böyle Proj.sistemleri,paneller ile mukayese etmem,çünkü amaç aynı gibi olsada,aslında durum aynı değildir!helede bu işi bilen birisi olarak
    ve zaten bu kişilerde Proj.ları panel ile filan mukayese etmez!

Teknik olarak o fiyatlı bir sistem zaten HX9x dan çok daha iyidir+bazı klasik panel sıkıntılarıda Proj.da olmaz ve çok daha psikolojik bir rahatlık
    içinde FILM izlersin

Ayrıca HX9x için fiyat bazlı konuşursam,o fiyatın paneli değilki HX9x yani rakam uçmuş gitmiş!!

++

• Albani hocam merhaba

----Evet haklısınız aslında ozaman size ulaşmak istedim CRT için ama sizin Pm. kapalı idi ve ben mail.den ulaşcaktım size ama düşündümki şimdi en-az 40-50 kişiden mail geliyo siz hangisine uğraşcak diye atmadım Bide ben almadan önce CRT pm'den siz bana demiştiniz bulursan Philips Matchline al diye ama bulamadım.

--- Üstat abartmıyım ama 36 ve 32HQ1xx benim gençliğimin hayalimdeki CRT idi ozamanlar bakar bakar eve gelirdik.

--- Aslında alıcamtım 32HQ1xx ama tv'yi sağlam bi şekilde düşürmüşler ve açtırıp baktım biraz hırpalanmış gördüm içim acıdı yine kısmet olmadı.
    ustat bide 2002 ve sonrası çıkan CRT lerde Simetri sorunu olurdu genelde de Sony çok olurdu benim 29FQ75 te hiç görmedim şansa mı??

--- Evet sizdeki KV2100WX serisini biliyorum 4-5 kere izleme şansına erişmiştim bi abimizde mükemmeldi..

---Şimdi ustat HX9xx olayında 46 alırsak Samsung S PVA, 52 alırsak sharp mı oluyoo ???
    bide benim hatırladığım kadarıyla samsung s pva dan yanasız öyle hatırlıyorum?

--- İmzanızda (ex)Tosh 46ZF355, yenisi ise Tosh 46SV685 yazıyor. Şimdi bundan benim anladığım bi paneli 2 sene max. kullanıp arıza vermeden satıp yenisini almakmıdır?

--- Şimdi 2010 52HXxx 5699 tl. ve nakit versek 100-150 daha düşerler gibime geliyoo yada 46HX9xx bulabilirsek.....

İyi Günler

• -DH de PM alışım kapalıdır,eMail den ulaşabilirsiniz veya yeni forumdan veya Blog tan

-Bahsettiğim CRT ler son nesil süper cihazlardır elinde olanlar şanslı insanlardır özellikle 32-36 gibi ebatlı olanlar!
    işin garibi bizde bu cihazlar ya hiç kullanılmazlar,yada bilinmez değerleri v.s hatta kimileri kalkıp,sankim uzman olmuşlarda;
    yaw CRT ler hiç LCD den iyi olurmu veya PDP den derler(SD yayınlar için konuşuyorum!)bu kişiler belliki fizik
    ve matematik ten çok kötü çakmışlar

-Sony FQ lar ile Malezya üretimi USA ve kısmen Avrupa için bazı CRT leri vardı,seri no.larını unuttum,bunlar süper TV lerdir
    Bizde bir ara DBank ta bulunurdu,çok kazık fiyatlı ve sadece bileni ve hastası olanların aldığı cihazlardı bunlar,ben çok kişiye
    aldırmıştım bunları 8-10 sene kadar evvel.
    Bahsettiğin ve almaktan vazgeçtiğim HQ yu ise önce bir deneyecektiniz,bunlar bazı düşmelerde bir şey olmaz veya herhangi
    bir TV tamircisine gitseydiniz olayı anlardınız!

"Geometri" sorunu Sony lerde 70 leden beri hep vardı ancak genelde bu hep az olurdu veya hiç olmazdı ama genelde hep olurdu!
    ancak pratikte resim izlerken bu sorun hiç belli olmaz!! benim CRT 1987 model aldığım günden beri hep vardır ve hepte aynı seviyede
    kaldı,sanırım benim Sony CRT 110/120bin KM yi geçti cihazın kasası eskidi(Ahşap Gül kaplama kasası vardır ve bu CRT
    Arap/Körfez Ülkeleri ile USA/Canada için üretilmişti)kenarlardan açılmaya hafiften kırılmaya başladı ama SDTV de süper
    HD leri inanılmaz gösteriyor en basit Composite bağlantı ile bile

-HX9x larda 46/55/65 Samsung S_PVA Modül kullanılıyor
    Sony lerde 52/60 lar ise Sharp UV2a Modül takılıdır

Ancak Sony lerin USA/Canada/Japan serilerinde büyük ağırlık S_PVA dır,Avrupa ve Global pazarda küçük ebatlar AUO/Sharp olarak
    değişir!!

Evet ben "pratikte" her zaman Samsung S_PVA cıyım zaten kullandığım ama panellerde hep böyle oldu!
    Samy den panel almam ama Modülleri benim için çok iyi

Sony ise Sharp Modüller ile fazla başarılı değil,aynı şekilde Philips te Sharp Modül kullandığı panellerinde sorun yaşıyor!!!
    S_PVA lar en başarılı Tosh larda uygulanıyor

-Ben hala Tosh ZF355 yani Ferrari355 kullanıyor olacaktım ama üzerindeki S_PVA çuvallayınca(çizgi hatası çıktı) mecburen değişimden sonra
    SV685 aldım,yoksa bugün hala Motionhandling konusunda dünyada ZF355 den daha hızlı bir panel üretilmedi,belki CEVOEngine bunu geçebilir
    ama geçemezse artık ya kafamı kıracağım yada paneli

TFT-LCD ler uzun ömürlü olmaz ve 2-3 OK dir ama 4-5 oldumu zorlanır,kaldıki günümüzde artık hiç kimse bir paneli alıpta 5-10
    sen kullanmaz zaten çoğuda gitmez(Pio hariç)

2.el Panel pazarı dünyada yoktur!!yada komik paraya gider,hatta çoğu panel satılamaz bile!
    Tek 2.el pazarı olan ve benim çok fazla kişiye aldırdığım panel Pio dur
    İstersen sana hemen bulayım 1 tane 5090???? 4,5 kağıda işi bitiririz ve bu panelleri hem ilk satanları hemde kullananları çok iyi
    biliriz kesinlikle yamuk-sakat olmaz vede olmadı da bugüne kadar

-2010 HX9x OK dir ve ebat 52 olduğu için bunun artı maliyeti vardır Sharp Modül kullanıldığı için!!! örneğin o panelde S_PVA olsaydı
    kafadan 1 kağıt fiyat düşerdi
    46 bulursan onda S_PVA vardır ve fiyatı düşüktür ama bildiğim kadarıyla bundan kalmadı!

Örneğin efsane Sony X45x panelin üzerinde S_PVA olduğu için son zamanlarında fiyatı çok ciddi düşmüştü ve 46 ları en son 4,5 kağıt
    gibi komik rakama gitmişti!!

yada bas parayı 2010 Model HX9x 52 den al,ama mutlaka almadan önce çıplak gözle paneli incele,netten metten filan sakın alma!!

CAN++

• Sn Albani usta öncelikle merhaba;

--- Bayram öncesi koşuşturmaca ancak gierbildim.

--- Şimdi bendeki HX700 satsam değerinin çook altında bir fiyat veriyorlar ve daha tv. 9 aylık ayrıcada ben ekstradan 250 tl. verip +3 yıl TAM TEMİNATLI (Kırılma, taşıma sırasında düşme, Elektrik arızası vs. vs..) garanti paketide almıştım. ya satıp öyle alıcaz yada pekde satıp-almayıda düşünmüyorum.

--- Artık heralde aralık-ocak gibi sizin dediğiniz gibi fiyatlarda düşünce 2010 model HX9xx alabilirim.

--- 2011 HX9xx ler bu gidişle 1-1,5 sene sonra ancaaa düşer ozamana kadarda beklemek yokk o çıktı yok şöle oldu artık hayırlısı bakalım.

--- benim 2010 model HX7xx de zaten şimdilik iyi fena değil sizinde iyi denilebilecek yorumlarınız vardı. O zamanda dediğiniz gibi MED. Hİ-END

Size hayırlı bayramlar bayramınız şimdiden kutlu olsun.

İyigünler.

• 2.el panel satılmaz veya komik rakamlar verirler hatta alıcısı bile çıkmaz çoğu panelin! v.s bunun tek istisnası Pio lardır!

Panel alınıpta zaten satılmaz,bir şekilde bir başka odaya taşıyacaksın artık veya ne veriyorlarsa,verip kurtulacaksın!

Ayrıca HX7 iyi bir panel,bugün için satmayada gerek gerek yoktur+

Size hayırlı Bayramlar olsun

CAN++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

2.el panel satılmaz veya komik rakamlar verirler hatta alıcısı bile çıkmaz çoğu panelin! v.s bunun tek istisnası Pio lardır!

Panel alınıpta zaten satılmaz,bir şekilde bir başka odaya taşıyacaksın artık veya ne veriyorlarsa,verip kurtulacaksın!

Ayrıca HX7 iyi bir panel,bugün için satmayada gerek gerek yoktur+

Size hayırlı Bayramlar olsun

CAN++

albani hocam bizim bu evdeki sony 46x3500 ün ön camında çok çizikler oluşmuş tamiratta.

sanırım bu cam koruyucu cam. bunun degişme ihtimali varmi acaba pahalımıdır.

birde tv nin her 2 yanındaki görüntü ortasına göre daha koyu gölgeli olmuş. her iki yandan 10 cm 10 cm.

bir arıza oldugu belli ama ne.

1 yıl daha garantim var.

• Yusuf selamlar

O öndeki koruyucu katmanı bulupta değiştirmen imkansız gibi bir şey!!! hiç tavsiye etmem!!

-Siyah ekranda(panel kapalıyken) çizikler görülür(genelde hep böyledir!)
    -Ancak ekranda görüntü varken bu çizikleri göremezsin(ve genelde hep böyledir!)

Şimdi sendeki durum nedir;ekranda görüntü varken;benim tahminim görülmüyor olduğudur??
    bu çizikler uzunluğundan ziyade;daha çok enli(geniş) ve derin olursa görüntü varkende görülebilir!

Bahsettiğim durum gibiyse,aynen,izlemeye devam,aksi halde ise yinede izlemeye devam

++

Diğer sorunu,görmeden tam bir şey diyemem,Modül hatası ise vede Garantin devam ediyorsa;artık bunların Modülleri
    bildiğim kadarıyla bulunmuyor ve panel değişime girer!
    Geçmişte bazı X35x kullananlarda böyle oldu,bunun üzerinde Samsung S_PVA Modül takılıdır,gerçi SonyEurasia,farklı bir Modülde
    takabilirse de,bunu yaparmı bilemem;genelde muadil panel veriyor(sanada 2011 Model Serilerden artık hangisi verir bilemem)
    veya para iadesi yapar(ki böyle yapılan bazı kişiler biliyorum geçmişten!)

Ancak bu panel 2007/2008 Modeldir;Garantisini,yoksa senmi uzattın veya 3+2 lik bir Garantimi idi,normalde şu anda bu panelin
    Garantisi dolmuş olması lazımdı!

1-Servisi çağıracaksın
    2-Resim gönderebilirmisin bana??
    3-Bu panel CCFL tüplü olduğu için;senin tanımın biraz farklı geldi şimdi bana!
    4-2007/2008 Model Samsung S_PVA lar yine çok iyi panellerdi ama riskleride çok fazlaydı!!
    2009 dan sonra düzeldi bu olay biraz!
    5-Modül arızası yoksa,o zaman Inverter ve benzer Board arızasıda olabilir(tamiri kolay bunların!)
    Tüplerde belki arıza olabilir,o zamanda tüpler değişir v.s

++
    CAN

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.