Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

HX9x TFT-LCD kategorisinde 2011/2010 olarak en iyi paneldir!!!
    Processor olarak stabilite ve Motionhandling başarısı çok iyidir ve diğer rakipleri böyle değildir;min LAG lı paneller piyasada(CRT ye göre)
    50/60ms den başlıyor ve çoğunda ciddi veya belli bir seviyede motion sorunları vardır,bazıları bunları göremiyor ama!!

Panel işine Hi-End olması kronik/klasik sorunularının olmayacağını göstermez,neticede hepsi aynı Modülü kullanıyorlar!!

++
    HX9x dışarda da bu fiyatı bakımından tepki aldı/alıyor!

Sony Eurasia,en son X45x lerde çok ciddi indirim yapmıştı 2 sene kadar önce,sanırım herifler uyandılar ve bir daha kesinlikle yapmıyorlar
    2010 Model HX9x lara baktığımız zaman bunu anlıyoruz,2011 ler için çok bekleriz,bende bu arada sıradayım

++
    CAN

Sn. Albani hocam merhabalar...

Benim HX700 e alıcı buldum fakat tv'yi almadan da satmak istemiyorum açıkkçası FAkat bu fiyatlara tv almak hiç de akıl karıdeğil!!

Geçen gün 2010 model HX9xx fiyatları ne durumda diye bi kaç yere baktım,

Ama bakmaz olaydım 6800tl. fiyat çektiler Bide demez mi bu tv'de siyah seviyesi iyi DEgil alacaksan hx92x all diyee
    bende sen takıl kafana göre dedim çıktım dışarı

Bi tv. ye 7000 tl vermek nekadar mantıklı beni düşündürüyoo

heralde 1 sene daha beklicez

İyi Günler

• İlgilenen arkadaşlar 46HX920 capacity sony de 7599 tl yazıyor. belki pazalıkla 7400 tl. ye çekilebilir sonuçta nakit- yada tek çekim için çook ses çıkartcaklarını sanmam AMA hala çok pahalı yaw!

bu Sony Eurasia yıllardır ömrümüzü tüketti hep! Bakalım nereye kadar böylee......
  • quote:

Leon bu görüşle sen olaya bakarsan hiç panel alma!!

Sıfır sorun sadece Pio lardadır(bu sıfır mutlak sıfır değilse bile diğer Markalarla mukayese bile edemezsin,örnek TF/DH ti tek tek okuyacaksın,bak bakalım
    binlerce Pio dan kaç tane sorun çıktı,ya ya 2 ya 3(değil bile)

Bu panellerin sen görüntü/video/resim v.s işlerine bakacaksın,ben bu işlerden anladığım halde bakmıyorum bazı şeylerine,çünkü nereye baksam
    hata buluyorum CRT ye bakarsam kafama çok rahat ama

Dışarda her yazan "doğru" demek değildir,oralarda da inanılmaz amatör/fanatik/yanlı veya bir boktan anlamayıp ahkam kesen v.s v.s
    insanlar vardır,tek bir cümlesine bakmak yetiyor bazılarının,takılma bunlara fazla!

HX9x TFT-LCD kategorisinde 2011/2010 olarak en iyi paneldir!!!
    Processor olarak stabilite ve Motionhandling başarısı çok iyidir ve diğer rakipleri böyle değildir;min LAG lı paneller piyasada(CRT ye göre)
    50/60ms den başlıyor ve çoğunda ciddi veya belli bir seviyede motion sorunları vardır,bazıları bunları göremiyor ama!!

Panel işine Hi-End olması kronik/klasik sorunularının olmayacağını göstermez,neticede hepsi aynı Modülü kullanıyorlar!!

++
    Yukarıda yazmıştım özellikle DH yi milyonlar izliyor,yani girip yazı yazan tabiri caizse 50-100 kişi ama milyonlar izliyor vede biliyor burasını!

Ben şuana kadar bu "sessiz izleyicilerden" 6 kişiye HX9x satın aldırdım,1 tanesinde ise panelde kötü Mura/BB efekti oluştu,Servis paneli aldı
    sanırım bu hafta Merkezden değişiyor! işte size sorun!!!

++
    HX9x dışarda da bu fiyatı bakımından tepki aldı/alıyor!

Sony Eurasia,en son X45x lerde çok ciddi indirim yapmıştı 2 sene kadar önce,sanırım herifler uyandılar ve bir daha kesinlikle yapmıyorlar
    2010 Model HX9x lara baktığımız zaman bunu anlıyoruz,2011 ler için çok bekleriz,bende bu arada sıradayım

++
    CAN

Hocam 2011 hx820 ler nasıldır sony ?

• x45x den sonra xbr-12 bekliyordum aradan yıllar geçti xbr-12 haber duymaz oldum.
  • Bildiğim kadarıyla RGB ledlerde maliyet yüksek olduğundan çıkarmadılar.
    Zaten şimdiye kadar tek model çıktı (x4500).
    Bir zamanlar çok konuşuldu xbr12 modeli hk. ama ortaya şimdiye kadar bir şey çıkmadı.
    Selamlar.
  • Gerek Japonyadaki Kriz gereksede,Sony nin rakiplerinin müthiş baskısı,artık bunların elini rahat hareket ettirmiyor!

Koreli iki uyanık,her yerden tokatlıyor "caponları"!!

++
    RGB LED-Full array Baclit+Local-Dimming olarak bugüne kadar dünyada sadece iki adet panel çıktı;

1-Sharp XS1(bu teknoloji Sharp a aittir!!)
    2-Sony X45x

Her ikiside 2009 modeldirler ve dünyada dikkatinizi çekerim en iyi efsane panellerde bu yılda çıkmıştır nedense

RGB-LED çıkarmanın bugün için hiç bir üreticiye bir getirisi yoktur!
    Hatta bırakın RGB-LED çıkarmayı daha FULL-LED+LD li panelleri bile 4-5 panelde ancak görmekteyiz!!!
    Buda maliyeti arttırtığı gibi ,üreticiler bu işide tam beceremiyorlar,bu konuda bugüne kadar çıkmış en iyi örnek Tosh SV685 seridir
    (X45x/XS1 dahil)

LGE ve Phil bunu başarılı beceremiyor aynı şekilde Sony HX9x da böyledir(farklı yapıda olmasına rağmen)

Dolayısıyla şimdilik bu tam "beceremedikleri" vede maliyetide yüksek olan FULL-LED+Local-dimming işinde uyanıklar kaçıyor!!

++
    Ancak yeni gelecek ELITE ve CEVO Engine panellerde ise FULL-LED+Local-Dimming mevcuttur

+
    HX9x bu fiyatla bizde satılamaz,ama Sony-Eurasia nın da bu panel satılsın veya satılacak diyede hiç bir kaygısı kesinlikle yoktur,
    zaten malı bile adam gibi getirmiyor!!!ayrıca herifler tok satısı ve 2010 Model HX9 lar bile çok kazık
    En son X45x den sonra bu herifler bir daha böyle ciddi indirim yapmadılar!
    Bunlar giriş seviye paneller ile çok güzel satış yapıyorlar TR de gerisi ise "Butik" satışlardır örneğin ben 6 kişiye hiç çaktırmadan
    bunu aldırdım ve bunlar Forumlarda filan olan tiplerde değildir

+

• Albani hocam merak ediyorum doğrusu. Led lcdleri led tv diye tanıtmak ne kadar doğru? Hiçbir mağazada bu böyle tanıtılmıyor.bu arada hala plazmadan yanayım.
  • Bunu bahsettiğin şekilde tanıtmak "çakallıktır"

Bunun mucidi ise Samy dir(her bir sallamanın mucidi de Samy dir bu arada)

Hatta geçtiğimiz aylarda İngiltere de Samy bu sebebten Dava edilip Mahkum edildi,ama umurlarında
    bile değil!

"LED TV" diye ilk uydurup kullanan Samy olmuştur! sonrasında çoğu da kullanmaya başladı!

"LED TV" diye bir zaten olamazki

"LED LCD" veya "LED LCD TV" tanımıda aslında doğru değildir!!!

Doğrusu ya TFT-LCD yada kısaca LCD dir

Panelin baclit sisteminin EEFL/HCFL/CCFL/LED v.s olmasının sistemin teknik işleyişi/yapısı v.s alakası yoktur çünkü
    TFT-LCD bir ışık kaynağına ihtiyaç duyarlar!!!! bu sebebten bunu teminen baclite bir ışık kaynağı koyarsınız,bu kadar
    basit

Ayrıca LED ler CCFL den çok daha ucuz ve basit bir sistemdir,ancak ışık gücü CCFL ye göre daha fazladır+

++
    Sen PDP den yanaysan,bu güzel ama Pio dükkanı kapattı biliyorsun,yani "en iyi PDP" yi alma şansını kaybettin gari
    Ancak az beklersen sana taze çıkan Sharp&Pio nun ELITE LCD sini verebiliriz

SElamlar

CAN+

• quote:

Bunu bahsettiğin şekilde tanıtmak "çakallıktır"

Bunun mucidi ise Samy dir(her bir sallamanın mucidi de Samy dir bu arada)

Hatta geçtiğimiz aylarda İngiltere de Samy bu sebebten Dava edilip Mahkum edildi,ama umurlarında
    bile değil!

"LED TV" diye ilk uydurup kullanan Samy olmuştur! sonrasında çoğu da kullanmaya başladı!

"LED TV" diye bir zaten olamazki

"LED LCD" veya "LED LCD TV" tanımıda aslında doğru değildir!!!

Doğrusu ya TFT-LCD yada kısaca LCD dir

Panelin baclit sisteminin EEFL/HCFL/CCFL/LED v.s olmasının sistemin teknik işleyişi/yapısı v.s alakası yoktur çünkü
    TFT-LCD bir ışık kaynağına ihtiyaç duyarlar!!!! bu sebebten bunu teminen baclite bir ışık kaynağı koyarsınız,bu kadar
    basit

Ayrıca LED ler CCFL den çok daha ucuz ve basit bir sistemdir,ancak ışık gücü CCFL ye göre daha fazladır+

++
    Sen PDP den yanaysan,bu güzel ama Pio dükkanı kapattı biliyorsun,yani "en iyi PDP" yi alma şansını kaybettin gari
    Ancak az beklersen sana taze çıkan Sharp&Pio nun ELITE LCD sini verebiliriz

SElamlar

CAN+

Albanez hocam sony nin 2011 model hx820 nasıldır ?

• İyidir+
  • quote:

İyidir+

Nerede bulabilirim bu seriyi sony centerlara gelmemiş daha ne zman gelir veya nerede bulabilirim bilginiz var mı ?
  • Hocam Hx820 yi Sony Center larda arama boşuna daha gelmedi.Ben Mediamarkt ta gördüm,bulunduğun ilde varsa MM oraya git incele.Fiyat olarak da 5999 gibi bir hediyesi var
  • HX8/9 Serileri çok pahalı olduğu için;SonyEurasia Bayileri olan SonyShop lara sorarak getirtebilirsin!

Veya bir süre beklersen diğer Mağazalara da gelecektir,ancak kolay bulunmaz!teşhirede pek açmak istemiyorlar
    böyle panelleri!

Siz bu 2011 panelleri,2012 de arayın zaten yakında 2012 Modeller çıkıyor,herifler bir Seriyi çıkaramadan/getiremeden
    bir yeni Modeli geliyor

Avrupada bu işler böyledir(TR dahil),çünkü Hi-End Serilerde vede özellikle Sony de fiyatlar "kazık" dolayısıyla hem pazara çıkması
    çok geç oluyor hemde fiyatı çok yüksek olduğu için satılamıyor ve bir sonraki seneye sarkıyor!!!

Düşünsenize 2011 i neredeyse deviriyoruz daha ortada mal yok yaw ayrıca alanda tek tük,kısaca aslında alanda yok aman aman!

Sadece Japan/Canada/USA marketler için böyle değildir,hem daha senesi girmeden çıkar hemde şu zamanlarda artık alan aldı,ve 2012
    leri bekliyor herifler

Sony Eurasia nın TR de belli bir pazarı ve satış stratejisi vardır ve bunuda senelerdir bozmuyor!!!
    Giriş seviye ve orta seviye(ama ağırlık giriştir)panelleri satarak bu işten para kazanıyor,dolayısıyla herifler Hi-End panellerde
    felaket tok satıcı oluyorlar

++
    Selamlar

CAN

• quote:

Orijinalden alıntı: leonskennedy

Hocam Hx820 yi Sony Center larda arama boşuna daha gelmedi.Ben Mediamarkt ta gördüm,bulunduğun ilde varsa MM oraya git incele.Fiyat olarak da 5999 gibi bir hediyesi var

Leon

Sen cebini biraz şişir ve biraz bekle sana ELITE çakacağım

"ELITE" için yakında müşteri listesi hazırlayacağım Türkiye için

• Albani hocam bu fiyatla biz mi Elite çakarız yoksa Elite mi bize çakar orası biraz karışık
  • Sen şimdiden para biriktirmeye başla
  • quote:

Sen şimdiden para biriktirmeye başla

Çokmuş be hocam 6000 vermem o cihaza hx900 olsa seve seve veririm. Peki 46 nx720 ye dersiniz xR 200 hz vs.
  • quote:

Sen şimdiden para biriktirmeye başla

46 nx720 ye nedersin albanez hocam .. bide 100 hz diolar ama XR 200 diolar nasıl oluyor anlamadım :S
  • tv zaten çok pahalıydı yetmiyormuş gibi dolarda aldı başını gitti.

artık zor iner bu tv nin fiyatı.
  • 2011 Modelleri,2013 de alırsınız,merak etmeyin
    Örneğin 2010 Modelleri,şuanda hala ciddi kazık,yani pek rahat alınamıyor!
    Böylece hesabı ortaya çıkıyor,Sony deki Hi-End panelleri ancak 2 model eskiyince
    alınabilir seviye geliyor(o bile zor laf aramızda)

Beri yandan ben 7 kişiye 2011 HX9x aldırdım
    Bu arkadaşlardan 2 tanesi DH de üye ama hiç bir şey yazmıyorlar,sadece izleyici bunlar
    2 kişide sorun çıktı bu arada!(Clouding-BB;diğerinden ise Modül hatası ve değişime girdi bunlar)

Kısaca panel çok iyi ama parası ciddi pahalı ve değecek bir panelde değil(parasına göre konuşuyorum tabiki,
    yoksa Sony leri en çok tavsiye eden de benimdir,Hi-End serilerinde)

Daha öncede yazdım,Sony-Eurasia nın hiç umurunda değildir bu paneller! herifler zaten kurumsal olarak diğer
    panellerini çok güzel satıyorlar,buda Hi-End panellerin çoğu insan için alımını zorluyor!!bahsettiğim alanlar
    ise,zaten parasına bakan veya takılan kişiler değildir!

Ayrıca,Avrupada da pek gitmiyor hatta hiç gitmiyor diyebilirim HX9 lar veya çok ciddi zorlanıyor,ama Sony-Europe
    için bu durum yine sorun değildir,Avrupa satışlarıda aynen TR deki durum gibidir!

USA/Canada da fiyatlar daha makul olsada,alternatifler yine bu panelin işini bozuyor!! orada da herkes "pahalı"
    dye konuluyor ama Sony bu ana üreticiler içinde en "uyanık" olanıdır;bütün bu işlerin atraksiyonlarını bulanda
    Sony dir,veya bir seriden 3-4 çıkarmak işlerinide bulan Sony dir,kısaca satışa v.s yönelik her ne bulunduysa
    bunların mucidi her zaman Sony dir

++
    Şu sıralar USA da bir "ELITE" fırtınası esiyor ve millet buna yazılmış,bende buna yazıldım tabiki
    size tavsiyem,sizde yazılın buna
    Bir kaç ay içinde olaylar iyice netleşir,çünkü fiyatı USA da bile "kazık" bulundu şu günlerde!
    Kağıt üzerinde panel uçuyor gibi ama birde pratikte görmek lazım,bir review okudum ve bana "tarafsız" geldi
    (çünkü böyle "tarafsız" review bulmak günümüzde çok zorlaştı gari)

Ben bu konuyu yeni Forumda(displayrep.....) işliyorum,burada şimdilik işlemiyorum!!

2011 olarak şimdilik tek ses getirecek panelde bu oldu zaten;"ELITE"

Bir diğer sürpriz ve bir senedir takip ettiğim panel ise şu çıkması yılan hikayesine dönen Tosh "CEVO Engine" panel ki
    buda çok çok iddalı bir makine!!

ELITE ile CEVO fena kapışacak gibi görülüyor!

Benim bir tahminim ise şudur;(çok kısa vade de değil ama!) ELITE ve CEVO(hatta USA da sadece ELITE bile çıksa)
    örneğin HX9x ları fena vuracaktır!!!(çünkü rakip olarak TFT-LCD kategorisinde bunların karşısına çıkan bir başka
    panel henüz yoktur,dolayısıyla mukayese olayı HX9x lar ile yapılmaktadır!) bu vurmada HX9x ların fiyatını
    aşağıya indirebilir,ancak buna bir etkende ELITE nin fiyatının inmesine dayanıyor ki USA da insanlar uyanık ve böyle
    absürt paraları orada artık kimse vermiyor ve adam dükkan kapattırıyorlar!!!

Bu sırada CEVO Engine da çıkarsa ki bu zaten Avrupaya da aynı an da çıkacaktır USA ile birlikte,buda ciddi etkileyecektir
    ELITE ile HX9x ları

Sonuç olarak bu 3 panelde piuasa çıktığı anda kapışma ciddi olacak buda elbette tüketicilere yansıyacaktır,artık dünyada
    panel potansiyel müşteri profili zihniyeti değişmiştir ve B&O ile LOEWE hariç,hiç kimse yüksekten uçamaz!!!

++
    45.dereceden ""ELITE""(panel 70"X5FD modelidir)
    Modeli "X5" diye geçiyor,"BMW-X5" de olabilir,ilerleyen günlerde,hele hızını bir görelim
    Bizim efsane Tosh ZF355 ler "Ferrari-355" idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ağustos 2011; 18:22:28 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.