Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!!

• maşallah diyelim nazar degmesin :)

çok şık bir tv.

kumandanın arka tarafında bir tuş var. o ne işe yarıyor o ışık tuşu olmasın. kitapçıgını oku muhakkak ışık vardır.
  • ....

• tesekkur ederım darısı senın basına,arkadakı tus tv on-of tusu...
  • öndede aynı tuştan var ilginç.

bu arada dahili uydu alıcısı varmı yoksa kendi uydu cihazındanmı izliyorsun.

quote:

Orijinalden alıntı: magnepan

tesekkur ederım darısı senın basına,arkadakı tus tv on-of tusu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: magnepan

tesekkur ederım darısı senın basına,arkadakı tus tv on-of tusu...

hocam nerden ve kaca aldınız yazarsanız sevinirim selamlar
  • kardesım hayırlısı olsun usb den mkv oynatıyormu karanlıkta izlerken bulutlanma varmı bıde pes 2011 oynadınmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: astalagulu

kardesım hayırlısı olsun usb den mkv oynatıyormu karanlıkta izlerken bulutlanma varmı bıde pes 2011 oynadınmı ?

kardesım hayırlısı olsun usb den mkv oynatıyormu karanlıkta izlerken bulutlanma varmı bıde pes 2011 oynadınmı ?

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: astalagulu

Kardeş kusura bakma ama alemsin yaw!!

7-8 kağıtlık panel alan adam bunamı bakar şimdi!

Yada MKV bir kritermidir!

Ayrıca Sony panellerde bu tür atraksiyonlar yoktur!

Sen böyle bir panel arıyorsan ilk adresin Samy olsun veya LGE!!

100-200 kağıda istediğin tipte MediaPlayer var,alır bağlar çok daha sorunsuz filmlerini izlersin!

Yada alırsın bir Samy panel onunla izlersin!

HX9x ile Dxx seriside bu arada kesinlikle ne teknik nede resim kalitesi olarak mukayese edilmez

++

• şu sony de biraz kafa olsa, şu tv yi 5000 TL ye pazara sürer, ne samsung kalır, ne LG. muhteşemmiş gerçekten, çok beğendim. güle güle kullan
  • Hocam ellerinize sağlık çok güzel ve teşvik edici resimler Sizden ricam panelin gece performansından bahsetmeniz.Kenarlarda ışık sızması veya blooming var mı acaba göze batacak kadar ? Mümkünse gece arka fon siyah bir sahnede resim ekleyebilirmisiniz ? Özellikle film bitiminde ki yazılar kısmı çok belirleyici oluyor bu konuda,saygılar...
  • Birde yurtdışı forumlarda çoğu kişinin kullandığı ayarları yazayım,belki denersiniz...

Scene: Cinema
    Picture Mode: Cinema 1
    Backlight: 7 (Seems high, but it's actually 2 notches lower than minimum backlighting with Ambient Sensor off)
    Picture: 98
    Brightness: 49
    Color: 52 (Motionflow "Clear" seems to slightly reduce colors as well, when paired with the backlight setting this makes things pop as they would on "Standard")
    Hue: 0
    Color Temperature: Warm 2
    Sharpness: 50
    Noise Reduction: Off
    MPEG Noise Reduction: Off
    Reality Creation: Off
    Smooth Gradation: High
    Motionflow: Clear (Turning this to "Standard", "Smooth", or "Off" will throw the calibration off!)
    CineMotion: Auto 2
    Black Corrector: Off
    Adv. Contrast Enhancer: Off
    Gamma: -1
    LED Dynamic Control: Standard
    Auto Light Limiter: Off
    Clear White: Low
    Live Color: Off
    White Balance: Default
    Detail Enhancer: Off
    Edge Enhancer: Off
    Ambient Sensor: On (This must be on for these settings to look right!)

Bu arada ufak bir tavsiye Ambient sensor ve Led Dynamic Control seçeneklerini açarsınız daha iyi görüntü ve siyah performansı elde edersiniz,saygılar...

• Bende düzeltme yapayım o zaman!

Movie mode için;

-Backlight;1/3 seviyesinde açın(örneğin 100 lük skalada 33/35 gibi)!!!!

ANCAK;bu dediğim seviye 2D içindir!!! 3D içerikte ise biraz arttırmak icap ediyor(%20-30 gibi arttırın)

-Ambient sensor(Movie mode ta)FILM i daha doğru ve az ışıklı ortam gibi(örneğin Sinema salonu gibi)
    ortam gece zifiri karanlık ise "ON" yapın!!! ancak bu kimisine karanlık gibi gelebilir ama doğrusu budur!
    yok size illa kranlık gibi geliyorsa o zaman OFF yapın!

Gündüz fazla farketmez,gece farkeder bu sistem!!

-LED Dynamic control;her zaman ON(OFF a alırsanız panel;CCFL gibi sabit ışıkta çalışır ve bir özelliği kalmaz!)

-Detail enhancer&Edge enhancement;FILM lerde içeriğe göre ON/OFF ayarlanır!

-White Balance;dokunmayın,normalde aletle ölçüm yaparak bu set edilir!

-Gamma;yine FILM lerde içeriğe göre ayarlanması gerekebilir!

-Motionflow;Samy/Sony lerde normalde zor bir ayardır,Tosh gibi basit sistemleri yok bunların! ve içeriğe göre daha hassas
    çalışırlar(aslında bunun full otomatik olması gerekiyor ancak bunu yapmak ise marifet istiyor!! Tosh Chipset in ilgili parçası lazım ama
    bunuda kimse kullanmıyor,pahalı olduğu için!!)

Test için şöyle yapın(Samy ve Sony lerde);BD media oynatın(veya PS3/Xbox/PC gibi kaynaklardan) çıkış frekansınıda 1080p/24Hz ayarlayın!!
    24fps işlemesi genelde zordur,FILM ise aksiyon olsun!!!(hızlı sahneler içeren) bu durumda panelin Motion durumunu kontrol edin!!!
    Ve gerekiyorsa çeşitli ayarlar yaparak denemeye devam edin!

24fps işlemesi zordur,burada panel çuvallayabilir! dolayısıyla deneme-yanılma ile paneli tanıyın

Normalde Sony ler bu konuda oldukça iyidir ve Hi-End panelleride insanı pek üzmez!!!

Uyarı;eğer imkanınız varsa 24Hz testi için

Elinizde 1 adet BD org.içerik olsun(aksiyon filmi 1080p/24Hz olan)

A-BluRay den deneyin bu mediayı
    B-PS3 den deneyin ayrıca!!!

Normalde/Genelde her zaman BD Playerlar bu konuda daha iyidir!!!

Örneğin aynı içerikte PS3 zorlanırken işlemede,BD zorlanmaz v.s!!!

-Contrast(Picture);98 çok yüksek!!!! Movie mode için 90-92 OK dir!!(hatta içeriğe göre veya sizin zevkinize göre "Sinema" ya
    daha yakın olması için 86-88 de olur/olabilir)

Colour;52 bence biraz sature kalır!!! çünkü WARM2 zaten reddish yapıyor resmi!!! sanırım bu seti veren eleman vividçi/satureci oluyor
    46-48 deneyin öncelikle!!!(2D içerikte tabiki!)

++

CAN

• Evet üstat benim verdiğim kısıtlı bilgileri açılayıcı bir şekilde tamamlamış Albani üstat yurtdışı forumlarda blooming(45 dereceden sonra) ve crease effect (kenarlarda görülebilen çizgiler) saymazsak X4500 den iyi olduğunu söyleyenler var,siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
  • leonskennedy....Malum ıs guc,daha henuz panelı cıddı anlamda set etme ve ınceleme fırsatım olmadı,bıraz ayarları karıstırdım,merak ettıgınız konu ıle ılgılı resımlerı en kısa zamanda eklemeye calısacagım,mıroglu,tv nın dahılı hd uydu alıcısı var ama ben harıcı hd uydu alıcı kullanıyorum....astalagulu,mkv v.s gıbı formatları denemedım usb,den fılm ızlemıyorum,sadece hdd usb,den bazen keyfe keder prog.kayıt ıcın kullanıyorum,oncelık ust duzey kalıtede fılm zevkı oldugu ıcın usb konusu ılgımı cekmıyor...
  • Hocam böyle bir paneli ilk alan siz olunca ister istemez herkes size odaklanıyor Acele etmeyin boş olduğunuz bir ara eklerseniz seviniriz,teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonskennedy

Evet üstat benim verdiğim kısıtlı bilgileri açılayıcı bir şekilde tamamlamış Albani üstat yurtdışı forumlarda blooming(45 dereceden sonra) ve crease effect (kenarlarda görülebilen çizgiler) saymazsak X4500 den iyi olduğunu söyleyenler var,siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Kardeş yurtdışı diye bu heriflerde her bir şeyi biliyorlar manasını çıkmasın,orada da çok kazma/dallama ve özellikle
    Marka Fanatikleri vardır!!!

Şimdi kim uyduruyor bu panelin X45x den daha iyi olacağını,bu bir kere teknik olarak mümkün değilki,bu panel ayrıca
    yine SV den iyi değil teknik çalışma olarak!!

Ama yinede kendi kulvarında bana göre 2011 Model TFT-LCD ler için "bugün" için en iyiside HX9x dur,yani her bir şeyi
    yerine doğru oturtmak gerekiyor!!

Ayrıca bu panelin doğru renk üretimide bir 5090 gibi değildir!!hani sen Pio ile ilgileniyorsun ya
    Siyahlarda ve siyahların çalışmasında bir 5090 olamaz!!

Blooming effect doğrudan açıylada ilgili değilki!!

Not;blooming normalde FULL-LED+LD li panellerde bile oluyor;örneğin koyu zeminde beyaz obje kenarındaki harelenme gibi efektlerde
    oluyor,bunlarda FULL-LED+LD li panellerin ortak sıkıntısıdır!

Kısaca bütün panellerde zaten bir şekilde teknik olarak bazı sıkıntılar aynen mevcuttur!

Siz Üreticilerin bazı sallama bilgilerini geçin bir kalem;bunlar "klasik" panellerdir!!!

ayrıca TFT-LCD panellerde(örneğin HX9x gibi bir panelde) 45derece çok fazla açı demektir ve bu panelin max.izleme
    açısıda 30derecedir(veya 30 ile 35 arasıda olabilir ama 45-50derece "OLMAZ"

Burası teknik ayrıntıdır,fazlasını geçiyorum ama üzerinde Samsung S_PVA Modül olanda açı daha fazla olurken,52/60 gibi Sharp
    Modül olanda ise açı çok daha dardır(20-25derece gibi)

Ancak bu açı olayını çoğu insan bilmez,hatta görmez bile

Tavsiyem bu tip bazı panelleri sıfır açıyla izleyin!!!! veya en fazla 10-15derece olsun!

Parlak katmanlı+Filtreli(veya 2 filtreli v.s)tip panellerde ise açı daralır(Tosh SV gibi örneğin) ve bunlar ince teknik ayrıntılardır
    ama üreticiler palavradan hep 178derece diye ilan ederler ülen IPS-Japan Modüller bile 110/120dereceyi ancak verirler!!

++

Jaggies effect/edge-jag(kenar tırtıklanması) bütün TFT-LCD panellerde vardır(PDP lerde dahil)buna takılmamak lazım;çünkü bu bir panelin
    fiziksel pixel yapısıyla ilgilidir!!!ebat büyüdükçe daha belirgin olur v.s

Bu Testi yapanlar klasik bazı şeyleri sırayla bakarak değerlendiriyorlar ama "doğru yorum" yapmıyorlar!!!

Ancak jaggies efektinden çok "moire effect"(yüzeysel dalgalanma) olayına bakmak lazım,bu kazmalar bunuda genelde es geçiyorlar ve sonra da
    Uzman Testi diyorlar

Takılmayın böyle teknikten uzak veya insan gözünün göremeyeceği veya pratikte işinize yaramayacak veya panelin doğal oluşan bazı sıkıntılarına!

++

• YUKARI:)
  • Kardeş hx920 ler sony bayilerinde satışta.
    Dün bir yakınıma sony nx 700 aldım kampanya vardı.Form istanbul sony bayisinde.
    HX 920 yi biraz izleme fırsatım oldu. cihaz görünüye önem verenler için on numara .
    Siyah seviyesi,renkler,kontrast görüntü herşey fevkalade .
    Anladığım kadarıyla cihaz lokal dimming yapıyor.gerektiği yerde arka ışığı kendi ayarlıyor.
    Kötü bir yanı var cihazın fiyatı 55 inç fiyatı 9750 gibi
    Bu başlıkta cihazı yakından takip eden ve inceleyen Yusuf miroğlu,nun bu tv için
    yanıp tutuşması boşa değilmiş açıkcası bende bu tv den etkilendim.
    Selamlar.
  • @damasyus

biri beni söylemiş hemen geldim.

dün bende cappacitydeydim ve inceledim cihazı. şahane süper. fiyat magazadan magaya degişiyor.

hepsi sonyde 9100 tl. hatta 8900 e düşmüşdü ama dolar kurundan bidaha pahalı yaptılar.

2 poz çekebildim ama iphone 2g kötü çekiyor birde ekranda 3d bişi oynuodu o yüzden net degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 28 Temmuz 2011; 20:33:46 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.