Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Can hocam tum sorularima fazlasiyla cevap vermissiniz, tesekkurler. Sizin de belirttiginiz gibi ederinin cok ustunde satiliyor, ama gonul ne yardan ne de Sony'den vazgecince fiyati ne zaman duser acaba diye pusuya yattik bekliyoruz bakalim.
  •  SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: xradiancex

Can hocam tum sorularima fazlasiyla cevap vermissiniz, tesekkurler. Sizin de belirttiginiz gibi ederinin cok ustunde satiliyor, ama gonul ne yardan ne de Sony'den vazgecince fiyati ne zaman duser acaba diye pusuya yattik bekliyoruz bakalim.

yaw bunlarınki çakallık artık!!

heriflerin ben en son X45x den sonra adam gibi bir indirimini Hi-End serilerinde hiç göremedim!

ayrıca X45x i geçen bir panelde yok ortada hem kalite hemde teknik olarak!!!

2010 HX9x lar hala çok pahalı
    2011 ler ise tamamen uçuk ve bu rakam sadece tabiri caizse "enayi müşteri" içindir(TR için)
    bugün dışarda bile bu panelin "fiyatı" konuşulup,insanlar alternatif panellere yönelme durumundular!
    TR fiyatını ise hepten geçtim!!

Herifler EX ile işi bitiriyor zaten,başkada rahat-bol sattıkları bir panelleride yok ellerinde!

Böyle giderse bir kaç sene sonra illaki Sony-Eurasia,öncelikle Bayilik sistemini kaldıracaktır!!!böyle Tekelci zihniyet ile
    mal satma TR de bile kalmadı gari!!
    Bütün ana üreticiler kendileri geliyor teker teker!

++

• Albani özel mesaj attım. Yaardıma ihtiyacım var. samsung d serisi 2011 modelleri başlığında lütfen yardım.

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

"varyasyon" dan kastınız nedir?

Örneğin "HX" panelin o seri için temel ID sidir dolayısıyla SW aynıdır(buda resim kalitesi ve sistem v.s olarak aynı demektir!!)ebata göre
    bunlarda fark olmaz!

ANCAK;Sony bu tip Hi-End panellerinde 2 çeşit Modül kullanıyor

Genelde 40/46/55 ler Samsung S_PVA ve 52/60/65 gibi ebatlarda ise Sharp UV2a Modül kullanıyor!
    veya 37 lerde ağırlık olarak AUO/Taiwan gibi,32 lerde ise yine 2-3 çeşit farklı Modül kullanmaktadır

Dolayısıyla bu Modül farklılığı panelin özellikle Motionhandling başarısını etkiliyor(Sharp lar dünyada en hızlı Modüllerdir
    ama pratikte pek öyle olmuyor!)veya renk üretimi Sharp larda yine daha fazla sature/vivid tir Samsung Modüllere göre
    gibi buna benzer sebeblerden dolayı örneğin HX(bunu salt HX böyledir diye vermiyorum sadece örnek olarak veriyorum!)
    46 paneli ile 52 paneli arasında fark bir şekilde oluyor,SW+HW(Modül hariç)aynı bile olsa!!!

ID si örneğin aynı bile olsa HX/NX/EX v.s gibi,yinede bu bahsettiğim sebeblerden dolayı bir fark oluşmaktadır(teknik durum olarak)

Örneğin ben aslında Sharp çıyım(panel olarak)ama Modül işinde ise birinci tercihim her zaman S_PVA olmaktadır!!kullandığım Tosh larıda
    bu sebebten ilk olarak S_PVA oldukları için tercih ettim

++
    Günümüzde uyanık üreticiler,maliyetleri bir şekilde aşağıya çekebilmek için hem kaliteyi düşürüyorlar hemde Modül işinde çeşitli
    atraksiyonlar yapıyorlar dolayısıyla 46" ve üstünü tercih edin,40 lar artık 32 gibi oldu sayılır!!

Ayrıca 3D efekti içinde panel alacaksınız zaten 46 ile bu iş olmaz en az 50 ister hatta çok daha büyüğü!!!

++

Bu arada bir şahsi yorumumu yapayım bu işleri bilen birisi olarak;
    Sony de öyle 7/8/9 kağıt gibi rakamlara ortada "buna değecek" bir panel filan yok,ben her ne kadar en çok Sony lerin
    bazı serilerini tutsam ve tavsiye etsem v.s olsada yine bu rakamların edeceği bir panel yok ortada!!

Bunlar absürt ve enayi müşteriye verilecek fiyatlardır!!!

Kesinlikle şuanda bu panelin TR fiyatına baktığım zaman,etmez bir rakamlar görmekteyim!!

BAYİ lik sistemi bütün dünyada biteli çok oldu ve üreticiler direk mal satıyorlar!!
    Sony-Eurasia bitirsin bu işleri artık,Muz Cumhuriyetlerinde kalmadı böyle dandik işler yaw

Örneğin Sony panellerinin fiyatlarını yukarıya tetikleyen en önemli unsur budur!!atsın bu Bayileri filan ve malını pazara direk sunsun
    zaten memleket Marketlerden ve çeşitli buna benzer mağzalardan geçilmiyor,kaldımı yaw TEKEL Bayisi gibi sistemler

Birde bu uyuz herifler hala kendilerini bir bok sanıyorlar ve MARKA nın mirasını yemek istiyorlar ama işler çok değişti çok!!

Bu arada Sony-Eurasia da kazıkçının önde gidenidir yani malın fiyatını bir kere bunlar tetikliyor!!sonra Bayiye veriyor birde bu çakallar
    malın fiyatına bindiriyorlar,sonrada "binilen" vatandaş oluyor

Bu rakamları aynen iteleyin gitsin,alternatif olarakta Pany nin PDP leri VT3x gibi örneğin!!

helal olsun hocam ağzına sağlık çok dobra adamsın vesselam

• FlatpanelsHD nin Sony HX929/HX920 İncelemesi;

EX720 modelinden sonra 2011'in üst seviye panelini incelemişler.

Panelin çerçeve ve ön kısmının tamamında,normal cama göre darbelere 6 kat daha dayanıklı,termoplastik bir malzeme kullanılmış(Plexiglass).Tv açıldığında,aydınlanan bir Sony logosu var.Ayrıca çok ince.

Cihazın renk skalası konusunda(özellikle koyu alanlarda)bazı sorunları olduğu,bunun Panasonic VT30'da daha iyi olduğunu belirtmişler.SD görüntüler güzel fakat büyüleyici değil.Bu konuda Plazmalar hala bir adım önde denilmiş.
    HD görüntü kalitesi ise mükkemmel.Çok derin siyahlar,derin ayrıntılar ve vivid,sature bir görüntü denmiş.Kalibrasyon sonrası görüntülerin çok daha iyi olduğunu fakat bazı HD kanallarda local dimming ile halo efekti farkedilmiş.Panel çok hızlı.Rahatsız edici olmamakla birlikte çok az bluring(bulanıklık)var.Fakat panel işlemcisi sayesinde hızlı oyun ve aksiyon sahnelerin de gayet tatmin edici.Input-Lag 30ms olarak ölçülmüş.Site bu değer için 'çok yüksek' ifadesini kullansada VT30 daki değerle arasında uçurum yok.(VT30 19-24ms idi.)

İncelemenin belkide en ilginç yeri burası;Siyah Seviyesi
    Panelin siyah seviyesi 0.00 cd/m2 olarak belirtilmiş.Bu şimdiye kadar ki en iyi siyah seviyesi demektir KURO ve bir çok panel dahil.

Koyu alanlarda,gri ton skalası çok iyi olmadığından bu detay kaybı anlamına gelir fakat,çok önem arz etmiyor demişler.
    3 boyutlu görüntülerde oldukça iyi,crosstalk çok az ama rahatsız edici değil.Yine daha az crosstalk için Plazmalar daha iyi bir tercih olur.Pozisyon olarak ufak yukarı-aşağı(tilt) kafa hareketinde 3 boyut efektinin kaybolduğuda bir anektod.Bu arada 3D modunda local dimming in tamamen aktif olmadığına değinmişler.Menüden etkinleştime ayarının olduğunu fakat çalışmadığı yazıyor.Son olarak,2011 3D gözlüklerde tasarımdan çok hafiflik hissedilir hale gelmiş.

Angle-View(açılı izleme) de renklerin korunduğu bir sistem geliştirildiği açıklanmış.

Sonuç kısmında;mükkemmele yakın siyah derinliği sağlayan bir LED oluşunun yanı sıra,en üst seri panel olmasına rağmen geçen senenin local dimming sistemlerine göre bir fark göremedim.Hala halo efekti mevcut.
    Bunun yanı sıra çok hızlı bir panel,HD performansı çok iyi,SD ler ise iyi.Bugün piyasada 3D LCD / LED modeller içinde en performanslı paneldir.2 boyutlu görüntüler için yine piyasadaki en iyi LCD / LED modelidir.Fakat geçen yılın HX909 / HX900 modeline göre büyük bir iyileşme görmüyorum şeklinde sonuçlandırmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekkir -- 2 Temmuz 2011; 2:27:56 >

• Arkadaşlar konu çok sessiz yok mu alan gören inceleyen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonskennedy -- 3 Temmuz 2011; 13:15:33 >
  • Herkeze slm,55hx920,yı alalı 3 gun oldu,merak ettıklerınızı cevaplamaya calısırım...darısı almayı dusunenlerın basına
  • quote:

Orijinalden alıntı: magnepan

Herkeze slm,55hx920,yı alalı 3 gun oldu,merak ettıklerınızı cevaplamaya calısırım...darısı almayı dusunenlerın basına

hayırlı olsun, güle güle kullan.
  • yerli kanallar açıkken 3-5 foto koyarsan memnun oluruz. ev ortamında görelim cihazı. hayırlı olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: magnepan

Herkeze slm,55hx920,yı alalı 3 gun oldu,merak ettıklerınızı cevaplamaya calısırım...darısı almayı dusunenlerın basına
  • Hocam hayırlı olsun.Ufak bir inceleme ve görüşlerini yazabilirsen çok iyi olur,saygılar...
  • tabıkı yazarım,umarım almayı dusunen vede ılgılenenlerın ısıne yarar,oncelıkle kutu 2011 model bır cıft tdg-br250 3d gozluk,skeype camera ve sub 551 masa ustu aktıf hop.stand ıcerıgı ıle bırlıkte gelıyor,kutudan 3d ıcerık cıkmıyor,kumandası ozel degıl,metal hıc degıl,en kotusude boyle bır urunun kumandasındakı tuslar aydınlatmalı degıl,karanlıkta kullanmak problem,onun harıcınde kullanıslı bır kumanda,ekran ustu menu tasarımı oldukca kullanıslı ve ıyı calısıyor,ps3 xbross medıa menu nun gelısmıs versıyonu,ıcerısınde 21 adt hazır yuklenmıs ınternet kanalları mevcut,ozellıkle hd fragmanlarında bulundugu vıdeo detectıve kanalı cok ıyı vızyondakı fılmlerın hd fragmanlarını takılmadan ızleyebılırsınız,tarayıcıyı test ettım,google ıyı calısıyor,facebook ve skeype denedım hıcbır takılma soz konusu degıl,goruntulu gorusmede goruntu ve ses kalıtesı oldukca ıyı ıdı,bu arada kullandıgım adls hızı uydunetın 1megabıt,yanı en dusugu...tv nın genel fonksıyonlarını merak edenler ıcın,cok kullanıslı vede duzgun calısan bır sensor uygulaması var,sony logosunun yanına gızlenmıs bır dahılı kamera vasıtası ıle oda ıcerısınde bulunan kısılerın hareketını algılıyor ve odada bır hareket sezınlemezse tv once sesı,bır sure sonra odada hareketlenme yok ıse goruntuyude kapatıyor,odaya gırdıgınızde tv otomatık acılıyor,bana gore oldukca kullanıslı vede hos bır ozellık,bunun yanında odadakı ısıga gore ayarları otomatık yapılandırıyor,pro kullanıcılar ıcın goruntu kalıbre ayarları mevcut,tv yı kablosuz ınternet agınıza bırkez bagladıgınızda,tv nın fısını ceksenız dahı actıgınızda tekrar baglanmaya gerek kalmıyor,program ızlerken goruntulu vıdeo cagrısı aldıgınızda otomatık olarak skeype devreye gırıyor,gozlukler usb den ve gercekten cok hızlı sarj oluyor,ızlerken cok hafıfte olsa crostalk mevcut,ama kesınlıkle rahatsız edıcı degıl,gozluklerın tek eksı yanı, ıc ve dıs kasasının lake cılalı olması sebebı ıle 3d ızlerken goruntu ıc kasaya yansıyor,ıster ıstemez gozunuz takılabılıyor,3d goruntu kalıtesıne gelınce sadece panasonıc vt30 ızleyemedım,onun harıcınde oldukca ovgu alan lg cınema serısıde dahıl[ben cok begenmıstım]phılıps ve samsung tan oldukca ıyı,one cıkma oldukca fazla,menude ayrıca one ve gerıye cıkma ıle ılgılı kademelı ayar mevcut, tv 3d sınyalı otomatık algılıyor ve aktıve oluyor,2d-3d cevırımı hd belgesel ve 2d blurayda denedım ıyı calısıyor,sevılen progr.ızleme zevkını arttırdıgını soyleyebılırım,kısıden kısıye degısmekle beraber 3d gozluk bende ne bas agrısı nede baska bır problem yaratmadı,yaklasık 2.30 saatlık 3d ızledım.Fazla vede gereksız teknık ayrıntılara gırmeden tv nın goruntu performansıda bana gore sd yayınlarda cok ıyı,hd yayınlar yoruma gerek bırakmıyor,sıyah performansı cıddı anlamda basarılı,benım ıcın onemlı bır krıter olan sd yayın performansı tamamen objektıf olarak soylemelıyımkı,gercekten cok ıyı,en azından benım kıyasladıgım ve cıddı testler yaptıgım modellerden acık ara onde,sony renklerı malum fosforık ve cok canlıdır,bu modeldede gelenek bozulmamıs fakat bunun yanısıra beyaz dengesı nın ıyı olusuyla beraber,renkler cok daha dogala yakın ve camdan dısarı fırlayacakmıs gıbı duruyor,55 ınch bır tvde taktır edersınızkı bazı handıkaplarda ekran buyumesı ıle beraber gelır,bu modelde bunu cok ıyı dengelemısler,menuden motıonflow da dahıl bır cok ayarı acıp kapamak,sevıyesını dusurmek mumkun,hızlı goruntulerde veya bazen yavas goruntulerdede olusabılen,yapay hareketlenme,cıftlesme,kırılma v.b gıbı olgular mevcut degıl,kasa yapısına gelınce,gorılla glass farkı muhtesem,tv kapalıyken bıle oldukca estekık ve geleneksel kasalardan cok uzak,tabıkı bunlar benım sahsı goruslerım,mutlaka begenmeyende olacaktır,kasa oldukca ınce ve kavıssız,kasanı tamamını ınce grı bır metal cerceve donuyor,sımdılık aklıma gelenler bunlar,merak ettıklerınızı sorun lutfen,ben uzun sure bu modelı alıp ınceleyen bırısını bekledım,onun ıcın............

• hocam kumandasındaışık vardır 4 yıl önce aldıgımız sonylerde bile vardı.

ayrıca ben yurt dişi incelemelerinde gördüm kumanda ışıklı. fotosunu koysana görelim o kumandamı degilmi.
  • bu arada tv nın ses performansı oldukca ıyı,dıyaloglar net vede anlasılır yuksek seste,catlama ve ugultu yapmıyor,aktıf hop.standı deneyemedım,tv yı sıddetle tavsıye edebılecegım,vogels thın 305 askı aparatı ıle duvara astım,gercekten muthıs bır askı aparatı,tek basınıza kurulumu gerceklestırebılır,aparattakı su terazısı ıle duzgun asabılırsınız,tv ıle duvar arasındakı mesafe 1.5 cm,tvyı altan kendınıze cektıgınızde sol ve sagdan ıkı ayak dusuyor ve tv duvara acılı bır sekılde yaslanmıs oluyor,boylece kablo,usb v.s takıp cıkarırken buyuk kolaylık saglıyor,askı aparatı oldukca hafıf vede kucuk boyutlarda ınsan gorunce bunamı asacagım dıye dusunmeden edemıyor,duvarınız saglam ıse problem yok....darty de 200 tl,teknosada 160 tl,teknosa stogunda olmadıgı ıcın darty den aldım....
  • hocam senın yukarı sayfalarda resmını koydugun kumandanın aynısı,ısıklandırma yok,varsada ben bulamadım,cesıtlı resımler cektım fakat,ag yavas oldugundan veya cok kalabalık resımlerı yuklemek cok uzun suruyor ve ıptal etmek zorunda kalıyorum,daha musaıt bır zamanda resım ekleyecegım
  • ....

• ...

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.