Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ALBANİ BEY MERHABALAR.. HERKESİN SİZE SORDUĞU GİBİ BENDE BİRŞEY SORABİLİR MİYİM ? BU FORMU VE D800 FORMUNU VE SİZİ UZUN ZAMANDIR TAKİP EDİYORUM.. BEN BU SENE 3D YAYINLARININ DAHA FAZLA OLACAĞININ KANAATİNDEYİM.. VE 3D Sİ ÇOK İYİ OLAN + FİLMLERİ ÇOK İYİ İZLEYEBİLECEĞİM ÖZELLİKLE KARANLIKTA!! GÖRÜNTÜ KALİTESİ YANI SIRA İŞTE BAHSETTİĞİNİZ VE ARKADAŞLARIN DA BAHSETTİĞİ ÖLÜ PİKSEL BULUTLANMA ISIK SIZMASI ..VS PROBLEMLERİN EN AZ OLDUĞU BİR TV :) HANGİSİDİR? EYLÜLE KADAR BEKLİCEM TABİ DÜŞÜNDÜKLERİM ŞUNLAR SONY HX 920 (AMA COK YÜKSEK DÜSMESİ GEREK ) , PANY VT30, BUNLARDAN HANGİSİ DAHA İYİ ORTALAMA FİYAT HX920 6.000TL OLDU MESELA :) SİMDİDEN COK TESEKKURLER ..
  • Bu 3D gözlüksüz olarak izlenmeye başlamadıkça geçilmeyeceği inancındayım teknolojik olarak.

Şu an Sony Shop larda bakıyorum bazen 52Z4500 de izlediğim görüntünün üstüne bir görüntü görebilmiş değilim. Ya benim gözde bir problem var yada bu adamalar kriz sonrası teknolojisinde inceden bişilerden götürüyorlar. 46X4500 denk gelmedi bir gün denk gelsede bir izlesem yanarım yanarım ona yanarım (fakat 6" küçük 52Z4500 den tek tesellim o he he)
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonskennedy

MNGB hocam acaba sizin tv yi canlı görme imkanınız oldu mu ? Ben hala görebilmiş değilim,eğer görebildiniz ise bir X4500 sahibi olarak yorumlarınız alabilirmiyiz Saygılar...

Kardeş bu panel efsane ama harbi efsane hem teknik olarak hem kalite olarak hemde her ne istersen!!

Ben en son bir çok kişiye sanırım 1/1,5 sene önce son kalan teşhirleri bile aldırmıştım,artık kalmadı bitti

2.el istersen arada çıkar ve satanlar mutlaka beni bir şekilde bulur,ama senede 1 tane ancak çıkıyor

En son birisinin panelini 3,2 gibi sattırmıştık,kısaca bulursan 2.el X45x anında kap!! sen kapmasan zaten birisi kapıyor
    yada bulursan 2.el bir tane 5090 yinende anında kapın 5 kağıda!!

++

• quote:

Kardeş bu panel efsane ama harbi efsane hem teknik olarak hem kalite olarak hemde her ne istersen!!

Ben en son bir çok kişiye sanırım 1/1,5 sene önce son kalan teşhirleri bile aldırmıştım,artık kalmadı bitti

2.el istersen arada çıkar ve satanlar mutlaka beni bir şekilde bulur,ama senede 1 tane ancak çıkıyor

En son birisinin panelini 3,2 gibi sattırmıştık,kısaca bulursan 2.el X45x anında kap!! sen kapmasan zaten birisi kapıyor
    yada bulursan 2.el bir tane 5090 yinende anında kapın 5 kağıda!!

Albani üstat haklısın,bana kalsa bende 5090 veya X4500 almak isterim bir tane ancak benim panel işi biraz da babaya bağlı olduğu için(Yaş 24) ikinci el pdp ye 5000 tl verelim alalım desem ona anlatamam adam kalp krizi geçirir :)

Yoksa ben çoktan alırdım bir tane 5090 hatta bir ara gözümü karatıp gizli gizli yazmıştım arıyorum diye ancak denk gelmemişti.Kaldiki geçtim 2. el 5090 veya x4500 ü Vt30 için bile ok dedirtemedim.Bizim baba eski vividcilerden :) Bu saatten sonra plazma almam ben diyor ve 3D olsun istiyor.Hatta samsungları çok beğenir,ancak ben samsungları pek sevmem,onuda sony e ok dedirttim.

Bende şu durumda en uygun hx920 serisini belirledim kendime.Ancak bir yandan da pioneer içimde hep uktedir.Bir ara Kuro 46 LCD almaya çok yaklaşmıştım ancak sonra vazgeçtim.Eğer bu pio nun geri dönüşü kesinleşirse belki onuda bekleyebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonskennedy -- 14 Haziran 2011; 19:48:35 >

• @Blade;çok kişiyle muhatap olduğum için,bazı kişileri unutuyorum sen Trabzon da yaşayan kişimiydin acaba? hani Sony Bayisi için
    ....seni yemişler... demiştim(o muydun sen)

Her neyse,aman uyanık olun Sony Shoplara girdiğiniz zaman,bu herifler hala kendilerini başka alemde sanıyorlar;görende bunları Pio
    satıyor sanacaklar,iyiki pio satmıyorlar bu zihniyet ile

-LX9x;ben bu paneli sadece 1 kişiye aldırdım!! çünkü ısrarla lafımı dinlemedi ve gidip "kazıklandı" kısaca ben LX9x alacak hep yolunu
    çevirdim ve aynen HX9x aldırdım geçen sene ve bu sene!!! bazıları bu Forumdadır bazıları dışardan kişiler v.s

-2010/2011;HX9x lar ise piyasadaki en başarılı ve iyi TFT-LCD TV dir!! elbette her panelin artıları-eksileri olacağına göre bununda vardır
    dolayısıyla fazla takılmayın FULL-LED+LD olup olmamasına veya çalışmasına v.s ancak LD yi panel bir şekilde yapıyor!!
    Görüntü kalitesi bana göre en sorunsuz diyebilirim! ama benim için en önemlisi olan Motionhandling başarısı ise çok iyi,her ne kadar
    benim istediğim hızda olmasa bile yinde çok iyi ve her işide gayet güzel yapabiliyor!
    Teknik olarak bundan iyisi zaten yok,yaklaşan LGE/Samy/Phil v.s olsada,toplamda baktığım zaman HX9x en iyisi!

Bunda tek ortak sorun(yurtdışıda aynı fikirdedir,hatta orada insanlar bize göre bu konularda çok daha bilinçlidir!!yani bizdeki gibi "basar alırım"
    zihniyeti yoktur insanlarda!!) HX9x larını fiyatının ciddi derecede pahalı olmasıdır ve kesinlikle bu paranın malıda değildir,bu paraya olsa olsa

"RGB" FULL-LED+Local-dimming olsaydı,amenna derdim ama bu şimdiki HX9x a eyvallah filan demem bu fiyatlarla!!

-Bazı arkadaşlar bana 3D özelliğini v.s soruyor ama benim bununla hiç işim yok,ne verirse eyvallah deyin bence,bugünkü teknikle bu iş bana göre hikaye sayılır!

-@Avukat arkadaş bir şeyler sormuş;Hocam bana 3D ile ilgili bir şey sorma,bana göre yazdığım gibi bu 3D li paneller "züğürt tesellisi" ve bana göre bu işte
    ve genel olarak 2D işinde v.s olarak bakarsam en mantıklı çözümü Pany PDP ler buluyorum;örneğin VT3x serisi çok iyi,ama 3D de çok iyi değil!!
    LGE nin 2011 model panelleri 3D efektinde iyi ama onda da başka teknik sorunlar var v.s v.s
    Kısaca 3D gazına fazla kaılmayın;siz asıl panelin 2D sine bakın burada ne iş yapıyor diye ve 3D olarakta ne verirse eyvallah deyin aynen

Ayrıca bahsettiğin fiyatlar ciddi yüksek,örneğin HX9x 6 kağıt bile bana çok saçma bir fiyat gibi geliyor!!! günümüzde maliyetler üreticiler açısından
    ciddi düştü(kalitede düştü laf aramızda!!) dolayısıyla bu fiyatlar afaki yaw,bunlar fiyat filan da değil ayrıca! TR de ise doğal olarak dahada "kazık" oluyor
    özellikle Sony fiyatları!!

Dünyada artık BAYİ lik sistemide kalmadı!!!bunlar fiyatı yükselten unsurlardır!!! USA/Canada da zaten hiç yoktu;Avrupada da kalktı sayılır,daha doğrusu yok artık!

Bu sene bence siz Pany leri takip edin özelliklede VT3x leri,Sony bu fiyatla iş yapamaz(HX9x larda)kaldıki bana göre VT3x daha iyi bir panel!
    3D işinde ikiside atbaşı sayılır ama mükemmel değiller bu işte!! kötünün iyisi olarak HX9x iyidir aynı şekilde VT3x hatta Samy D8xx de 3D efektinde bu sene
    oldukça çok iyi ama bu panelde başka sorunlar var,bahsettiğiniz malum sıkıntılar v.s

-Sony 2010 Model HX8x lerde güzel paneller,fiyatı oldukça indi sayılır ve alınabilir,ayrıca 2011 Model EX7x serileride bu sene Processor biraz daha iyi hale gelmesiyle
    yine tercih edilebilir bir paneldir!!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: leonskennedy

MNGB hocam acaba sizin tv yi canlı görme imkanınız oldu mu ? Ben hala görebilmiş değilim,eğer görebildiniz ise bir X4500 sahibi olarak yorumlarınız alabilirmiyiz Saygılar...

@ leonskennedy ,

55HX920 Ercan Ticaret'e 1 Adet gelmişti...

Daha vitrine kurulmadan İstanbul'da bir doktara kargolandı...Peşin 8400 TL idi rakam yanılmıyorsam...

Bu aralar işler nedeniyle çarşı pazar gezemedim fakat hafta sonu bakacağım...

HX serileri hakkında ' Albani ' hocam bilgi paylaşımı yapıyor, yurt dışı kullanıcılarının yorumlarınıda burada paylaşıyor takip edin...

Birde yeni bir TV alacaksanız bütçeniz en büyük ekrana yetiyorsa kesinlikle büyük alın...46' yerine 55' daha keyifli olur...

Beni 3D veya TV'nin diğer atraksiyonları ( Web TV - Media Player - USB - DVBS2) pek ilgilendirmiyor, sadece verdiği resim önemli o kadar...

index , nickli arkadaşımız sektörde olduğu için doğru bilgiler paylaşmış....Kotalı satışlar aynen devam promosyonlu olarak...

Tekno marketlerdeki zincir shoplardan ziyade küçük mahalle aralarındaki Sony shoplardan almaya çalışın, çatır çatır pazarlık edip alabilirsiniz...

Ercan Ticaret böyle bir shop olup satışta Ankara'da 1 numaradır. Bazı ürünlerde Sony Toptancısı ve Bölge dağıtıcısıdır...Benim bildiğim 25 yıllık bayiliği vardır...

• Bugün Ankara Ankamall Sony Shop'taydım.Malum direkt HX920 yi sordum ve 55'inç kurulu modeli gördüm.

Zaman kısıtlığı dolayısı ile fazla inceleyemedim fakat gerçekten apayrı bir cihaz.Fiyatı net hatırlamıyorum,55 olduğu için çok üstünde de durmadım zaten ve 46 lığı sordum,henüz gelmediğini fiyatınında belli olmadığını söylediler.Bende HX720 nin son fiyatını rica ettim.Gözlüksüz 4.800TL fiyat aldım.Son olarak pazarlık şart gibi gözüküyor.
  • Albani hocam , tesekkur ederim cevap verdiğiniz için.. dediğinz gibi fiyatlar uçuk.. beklemede kalacağız şimdilik sizin gibi üstadların yorumlarını takip ediceğiz... samsung dx serilerini bekleyin bekleyin dediniz indirim oldu herkes aldı sonra sorunlar :).. ucuza alanlar neysede o fiyata d7000 d8000 cok iyiydi bence su teknosanın indirimi olduğu zamanlar ya peki 4.000tl nin üstünde alanlar bence çok fazla fiyata aldılar ilk.. o yüzden beklemede fayda var.. Saygılarmla ..
  • Ancak şöyle bir durum vardır;daha doğru bir ifadeyle "gerçekler" vardır şöyleki;

Panel bugün en yüksek fiyattan çıkar,1 senelik süreçte aşağıya giden bir eğride fiyatı düşerek devam eder ve 1 senenin sonunda biter,
    bu durum bütün dünyada aynen böyledir,sadece USA/Canada da bu süreç çok hızlı seyreder!

Bir diğer ifadeylede;bekle-bekle nereye kadar,diyebilirsiniz!!! ama bence ilk aylar ve özellikle Sony de bir 6 ayın geçmesi gerekiyor
    ama bazı Serilerinde 1,5 sene bile geçse hala fiyat oldukça yüksek olabiliyor! örnek;2010 Model HX9x lardır hatta HX8x lerde
    öyle sayılır bana göre!!

Sony bu şekilde bir sistem kurmuş ve herifler bu konuda bana göre çok başarılıdırlar(ben her ne kadar beğenmesemde,gerçekleride görmekteyim!)
    Ayrıca bu tür "atraksiyonlarda" Sony üretici olarak bu işlerinde "piridir"!!!
    Değil bugün 70 lerde bile böyleydi bu herifler,yani tezgahı bu şekilde herifler 33/35 sene önce kurmuşlar ve çok sağlam gidiyorlar!!
    Herifler bu konularda müthiş uyanıklar!! kısaca bu işin Satış kısmında dünyada bir numaralı üreticide Sony dir ama şimdilerde diğer
    iki Koreli(Samy&LGE)Sony yi solladılar bu tür işlerde

Kısaca paranız varsa bayılın ve alın,ama dönüpte hiç geriye sakın bakmayın sadece ilk çıktığı zaman hemen malın üstüne balıklama atlamayın
    ve bir kaç ay bekleyin,hele hele Sony de Hi-End panelleri fiyatı düşsün diye beklerseniz;daha çok beklersiniz ancak zaman içinde elbette
    fiyatı düşüyor ama insanıda sinir ediyorlar,hatta istenen seviyeye de yine gelemiyorlar!!!

Sony Hi-End için fazla beklentiniz olmasın,siz cebinizi biraz sağlam tutmanız gerekiyor!!birazda aylar boyu beklersiniz,sonrada kaç paraysa basar alırsınız
    Adamların sistemi bir türlü kırılamıyor!!

Her üretici için(panel işinde)en büyük ve tek pazar USA/Canada olduğundan dolayı,sadece burada fiyatlar kullanıcılara batmaz!! zaten orası için
    "özel" fiyat verilir ve insanlarda fazla beklemeden alırlar Sony Hi-End leri,ancak bu durum bizim Kıtamız için böyle değildir ve insanlar şikayet ediyor
    2011 HX9x fiyatları için;ama üreticiler bu pazarlara hiç bakmaz;onların tek pazarı ve onları yaşatan USA/Canada pazarıdır!!

• Fiyatların USA' dan buraya doğru gelirken artması, arkadaşların da bahsettiği gibi kesinlikle pazar satışlarına göre değişen bir durum. USA' da fiyatlar TV çıktıktan 15 gün sonra düşmeye başlıyor. Avrupada bir nebze düşüyor ama Türkiye gibi pazarlarda 6 ay sonra indirim başlıyor. Zaten son modellerin gelmesi de özellikle Sony için konuşuyorum, Türkiye için çok geç oluyor.

Bu arada sizinle paylaşmak istediğim 1-2 rakam var. Avrupada geçen yıl 70 milyon LCD panel satılmış. Avrupa'da değil ama Avusturalya'nın nüfusunu bilen var mı? 22 milyon. Kaç adet LCD panel satılmış biliyor musunuz 2,5 milyon. 10 kişiye 1 panel. Türkiye'de durum nasıldır tahmin edersiniz. 70 milyon ülkede 1,5 milyon satılmış. Gerçi bu da iyi bir rakam sonuçta ama az.

Hem ülkemizin (daha doğrusu vatandaşın) ekonomik durumu, hem de cihazların pahalı olması satışları da böyle düşük tutuyor. Halbuki fiyatlar biraz daha aşağı çekilse satışlar da artacaktır.

• Selam üstadlar,
    Halen led tv'de krarsızlık diz boyu.
    PHILIPS 46PFL9705 LED TV
    SONY KDL-46HX820 ya da 920 BRAVIA LED TV
    Toshiba'nın artık teşhirleri kaldı.
    Para mühim değil asıl kriter görüntü kalitesi, hareketli sahnelerin arkasında kırılmalar olmaması, yani cam gibi billur bir seyir keyfi yaşayalım artık.
    Yardımlarınız için teşekkürler.
  • rehber3 slm,para problemınız yok ıse,nacızane tavsıyem 55hx 920,seyır keyfını maksımuma cıkartmak ıcın 55 ınch ve uzerı tavsıye ederım,plazma takıntınız yok ıse panasonıc 55vt30 da oldukca ust duzey bır urun,tabıkı son secenek sıze kalmıs,teknık ayrıntılara fazla takılmadan gonul rahatlıgı ıle bu ıkı modelı cıddı olarak dusunun,burada yazmamın gerek olmadıgını dusundugum, dıkkatlı gozlerce gorulen ve bılınen panel sorunlarını bır kanara bırakır ısek,teknık detaylara fazla gırmeden[ hem ısın ıcınden cıkamazsınız hemde dogru bıldıklerınızıde unutursunuz,bunu soylerkende yuzeysel bır ınceleme yapıp alın gıdın dıyemem]sadece bır panalde olması gereken ılk krıter goruntunun akıcılıgı,dogallıgı renk skalasının vıvıd olmaması[bu tabıkı tercıh meselesı]ozellıkle sd yayın kalıtesı,sonrasında 3d kalıtesı ve bunları tamamlayan kasa kalıtesı ve ergonomısı,dolayısı ıle bu ıkı paneldede aradıgınız ozellıkler fazlası ıle var,benımde yaptıgım gıbı,panel tecrubesı gercek anlamda ıyı kısılerın,yorumlarını goz ardı etmeden ve gercekten uzaklasmayarak,bılgı dagarcıgınız dahılınde,bu yorumları suzerek ve nıhayetınde kendı gozlem ve testlerınızle panelı almak daha mantıklı dıye dusunuyorum,saygılar....

• quote:

Orijinalden alıntı: rehber3

Selam üstadlar,
    Halen led tv'de krarsızlık diz boyu.
    PHILIPS 46PFL9705 LED TV
    SONY KDL-46HX820 ya da 920 BRAVIA LED TV
    Toshiba'nın artık teşhirleri kaldı.
    Para mühim değil asıl kriter görüntü kalitesi, hareketli sahnelerin arkasında kırılmalar olmaması, yani cam gibi billur bir seyir keyfi yaşayalım artık.
    Yardımlarınız için teşekkürler.

Para mühim değil derken,ne kadar çıkma yapabiliyorsun! 10-20-50bin filan gibimi yani bunun adını koyarsan benim için daha kolay olur??

Phil 9x(Sharp Modüllü)kağıt üstünde uçan bir panel ama nedense pratikte çakılıyor!!
    2009 model 9704 de böyleydi,yani çıktığı gündne beri hep sorunlar konuşuldu Avrupada(TR de pek bilinmez,neredeyse kazık fiyatındna dolayı hiç satılamadı!)
    2010 model 9705 de aynen 9704 gibi çıktı,kağıt üstünde cihaz süper ama buda hikaye çıktı!!Avrupada hep sorunları tartışılır oldu!

Ancak resim kalitesi çok çok iyi,buna karşılık Motionhandling te anlaşılmaz sorunları var,Local-dimming teknik olarak çok çok iyi ama stabilite yok!
    kısaca bir acaip panel ve ben çok korkarak bunu tavsiye ediyorum,hatta etmiyorum sayılır!!

Bana göre teknik olarak,Phil;Sharp Modül kullandığı panellerinde ne stabiliteyi nede başarıyı kesinlikle yakalıyamıyor!!!fiyatlarının pahalı olmasıda;
    Sharp Modüllerin çok pahalı olmasındandır!

++
    Diğer bahsettiğin Sony ler içinden ise tabiki Hx9x(2010 veya 2011 model olarak OK) sen hangi modelnden bahsediyorsun?

++
    Son bahsettiğin Tosh hangi seri?? şayet benimde kullandığım SV685 ise;bu panelde çok çok iyidir ve 2009 Modeldir!
    FULL-LED+LD dir ve dünyadaki en iyi LD yapan paneldir ve üstelik 64 Zone ile bunu başarıyor!!!
    CEVO da ise 512 Zone+3020 LED ile geliyor yeni paneli(şayet gelebilirse!!)
    SV yide tavsiye edebilirim+

• sayın magnepan,
    Cevabınız için teşekkürler. Ölçüler salon için aşırı büyük sayılır benim tercihim 46 inç'lerde.
    Sanırım tercih Sony'e dönecek. Philips'e pek rağbet yok sanırım. Bulunamadığından Albani'nin SV 685'leri unutacağız artık sanırım.
    820 ile 920 arasında görüntü kalitesi açısından bir fikriniz ( ya da fikri olanlar ) var mı?
  • Sayın Albani,
    Cevabınız için teşekkürler.
    Para derken 4000TL kadar limitli.
    Sizin meşhur Toshi SV685 artık hemen hemen ( vitrindekiler hatiç) hiç kalmadı.
    Başta gönlüm renk netliği açısından Sharp idi ( ama görüntüler sanki sarı yada soluk turuncunumsu bir perde varmış gibi geldi ) sonra Philips'e yönelir gibi oldu onda da sizin anlattıklarınızla biraz teredddüt oluştu.
    Sanırım HX290 ama 46inç makul fiat olursa tabii. Yoksa HX820 olacak en son 3650TL gibi fiat aldım. Yine de 46HX920'nin fiatlarını bekleyeceğim.
    Sizce 820 ile 920 arasında fikriniz ne olabilir sayın üstad.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rehber3

Sayın Albani,
    Cevabınız için teşekkürler.
    Para derken 4000TL kadar limitli.
    Sizin meşhur Toshi SV685 artık hemen hemen ( vitrindekiler hatiç) hiç kalmadı.
    Başta gönlüm renk netliği açısından Sharp idi ( ama görüntüler sanki sarı yada soluk turuncunumsu bir perde varmış gibi geldi ) sonra Philips'e yönelir gibi oldu onda da sizin anlattıklarınızla biraz teredddüt oluştu.
    Sanırım HX290 ama 46inç makul fiat olursa tabii. Yoksa HX820 olacak en son 3650TL gibi fiat aldım. Yine de 46HX920'nin fiatlarını bekleyeceğim.
    Sizce 820 ile 920 arasında fikriniz ne olabilir sayın üstad.
    Teşekkürler.

Kardeş sen "para mühim değil" derken,bende cebin çok sağlam zannetmiştim ve sana ona göre panellere git diyecektim
    neyse şimdi canlının resmini gördüm,neyse buda fena para sayılmaz!

HX9x için defalarca yazdım geçen seneden beri,alınır bir panel diye! 2010 model bir çok kişiyede zaten HX9x aldırdım,bunlar hayatlarından
    memnun oldukları için başlıklara dönmezler bunların bazılarıda LX9x gazı yemişlerdi ve onlarında birisi hariç hepsinin yolunu çevirip
    HX9x aldırmıştım!!geçen günde birisininin yolunu çevirdim,sanıreım o da son anda EX7x aldı 2011 Model+

Sharp ları geç bir kalem;bunların iyi panelleri Avrupa da olmaz,olsa ilk ben alırım bir Sharp çı olarak
    Ancak bu senin sonuna doğru sanırım Pio Sharp ile ortak LCD üretimine başlıyor;bu olay gerçekleşirse aynen Pio LCD ye gidiyorum!!
    son 6 aydır bir bunu bekliyorum birde Tosh tan şu bir türlü çıkamayan CEVOEngine ı bekliyorum işin kötü tarafıda bunlar acaip pahalı yaw

++
    HX8/9 aynı Samsung/Sharp Modülleri kullanıyor ebatlarına göre!! ben teknik olarak bu Modüller arasında bir fark görmedim duymadım!!
    zaten Samsung S_PVA ların 2008 den itibaren böyle hi-End panellerindeki Modüller hep aynı olmuştur Samy/Tosh/Sony panellerinde!!

Ancak SW olarak ve kullanılan Filtre elemanı v.s olarak+SM ayarları v.s olarak HX9x daha iyi!!! bunlar Sony veya diğer üreticiler için eski "numaralardır"
    kısaca bir modelden atraksiyon yaparak 3-5 model üretmek(daha doğrusu çıkarmak)zaten dünyada Sony ile başlamıştır!!!
    Bunuda ustalıkla yaparlar ve sen şimdi bunlara takılma!

HX9x alacaksan OK dir+

• hx920 ıle hx 820 arasında,can beyın soyledıgı gıbı aman aman bır fark yoktur[adınızı yanlıs bılıyor ısem,lutfen duzeltın]
    arka aydınlatma sıstemı
    hx920 ıntellıgent peak led
    hx820 dynamıc edge led
    hareketlı goruntu gelıstırme sıstemı
    hx920 motıonflow xr 800
    hx820 motıonflow xr 400...bu ıkı ozellık harıcınde,donanımsal ve yazılımsal hıcbır farkı yoktur,gerek kasa yapısı,gerek kullanılan materyalların aynı oldugu kanısındayım ve pratıkte bu ıkı ozellıgınde hıcbır fark yaratmayacagına emınım,bu sony ve dıger fırmalarında uyguladıgı bır satıs sıtratejısıdır,ıkı modelı yan yana koyun ıkı goruntu arasında fark bulmanızın htımalı oldukca dusuktur,sonuc olarak hx 820 daha uygun ve mantıklı bır secenek olacagı kanısındayım....phılıps;e gelınce kalıtesı bence cok ust duzeyde olan panellerı var ve sahsı fıkrım,dogal renk ve goruntu bakımından oldukca onde paneller uretır,su anda halıhazırda kullanmakta oldugum 47pfl 8404 model tv;den oldukca mennunum, sd yayın performansı cıddı anlamda kalıtelı ve ıyı bır panel,ben panelı buyutmek ve farklı bır marka kullanmak adına sony;e yoneldım,yoksa 3d secenegı sızın ıcın onemlı degıl ıse phılıps ınceleyın derım,lakın bana gore 3d phılıpslerde dıger markalara oranla sorunlu oldugu kanaatındeyım....

• Phil de 2009/2010 Hi-End Sharp Modüllü panellerin hepside sorunludur!

Bu panel "kağıt üstü" ile "pratikte" birbirinden iki ayrı uçta olan paneldirler!!!

TR de bu 9xx serisi bilinmiyor ama ben çok iyi biliyorum hem teknik hemde pratik uygulamasını!!dolayısıyla çok az kişiye
    o da korkarak tavsiye ettim veya ediyorum!

Diğer Phil lerden ise sadece 8x serisi bana göre çok daha stabil ve başarılı(yine Sharp Modüllü olanlar ama LGD Modüllü olanlar ise
    daha az sorunsuzdur!)

++
    Her Üreticinin malı gazlamak için slogan tanımları vardır;bununda mucidi Sony dir
    Zaten bu TV işinde bütün böyle slogan tanımların mucidi son 35 senedir Sony olmuştur!!

İşin garibide bunların çoğu sallama/palavra tabirlerdir çünkü teknik olarak böyle şeyler yoktur veya olamaz zaten
    Dolayısıyla örneğin "PEAK" veya "DYNAMIC" gibi uçu tamamen açık tanımlar ise hepten palavradır!!!

"Dynamic" her alanda kullanılan bir tabirdir ama hiç bir zaman somut hiç bir şeyide ifade etmez!!!
    "Peak" ise yine Dynamic gibi ucu sonsuz ve somut hiç bir şeyi ifade etmez!!

Bu uyanık çekik-gözlüler,şeytanı bile dereye on defa götürür ama su içmeden geri getirirler,malın satışını hep böyle tetiklerler ama herifler
    acaip tanımlar ve terimler buluyorlar yani cuk oturuyor,bu arada bu çakallar kendilerini uyanık geçindiriyorlar ama diğer tüm kullancılarda
    bunları aynen "yiyor" yaw

"Dynamic contrast ratio" palavrasını Samy buldu,şak diye cuk oturdu,şimdilerd eherkes bunu kullanıyor!!

Bugün en baba panel(TFT-LCD sınıfından)max.ANSI değeri olarak 2500/3000;1 CR de çalışıyor ama bu çakalların Dynamic CR değerleri ise
    milyon/mega/ultra gibi saçma hatta alay eder değerlerde sunuluyor!!
    ülen Modülün(Samsung S_PVA olsun veya AUO/Taiwan olsun,çünkü en yüksek CR değerleri bunlarda vardır!)max CR si ya 5bin yada 8bin ama
    çoğu 5binliktir,nasıl oluyorda veya kim ölçüyorda Dynamic te milyon çıkıyor(halbuki en fazla Dynamic te bir kaç yüzbin ancak çıkarken bu çakallar
    kafadan milyondan başlatıyorlar yaw )
    Bu arada MEGA contrast nedir Beyler ülen varmı böyle sallama tanımlar,tam ucu açık "MEGA" salla sallayabildiğin kadar!!

++
    Geçmişte bir Mağazada bir sallamacı Satış elemanı;Samy yi tanıtıyor vatandaşa;o vatandaş sonra soruyor,elemana;bunun contrast oranı nedir diye ve
    Satıcı cevap veriyor ...efendim bu modellerde contrast "sonsuz"...... acaba bunudamı o Satıcıya yada Mağazaya Samy söyledi;gelen müşteriye
    ......sonsuz contrast üretiyor..... deyin diye

yaw bunlar dünya devi üreticiler değilmi???? bu herifleride "capon" yada Koreli diye hemde çok çalışkan ve dürüst sanırsınız değilmi!!!
    evet çok çalışkanlar ama....

Panel işinde inanılmaz yalan-yalnış "panel efsaneleri" üretiliyor;zaten ortada aslında gerçek-doğru bilgide kalmadı gibi!!

++

Sonuç olarak ltf böyle absürt sloganvari tanımlara v.s bilgi diye verilen saçmalıklara takılmayın!!!

CAN

• sony KDL-52HX900, almayi dusunuyorum hx9x serilerinde nasil dir. ex serisinden daha iyimidir. sd ve hd goruntu acisindan.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.