Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Ben yemedim zaten

XBR USA/Canada ID sidir!!

• arkadslar slm,bende sony 55hx920 ıle ılgılenıyorum,bu forumuda takıp edıyorum,fıyat oldukca yuksek,duruma gore 55 hx820 alabılırım,ıst dısında oldugum ıcın henuz gorme fırsatım olmadı,en kısa zamanda ıst gelıp canlı olarak goruntusunu test etmek ıstıyorum
  • forumdan takıp ettıgım kadarı ıle bu model ıle cıddı olarak ılgılenen yusuf arkadasımız,yusuf bey bu anlamda sorum sıze,ıst dısında oturdugum ıcın 55hx920 modelının fıyat bılgısını ınternetten ve magazalara tel acarak ogrenmeye calısıyorum,yuz yuze bır gorusme yapamadıgım ıcın saglıklı bır fıyat bılgısıne sahıp degılım,sızden rıcam bu model ıle ılgılı aldıgınız en dusuk fıyat bılgısını bızlerle paylasmanız,su an gordugum kadarı ıle morfare en uygun fıyat veren yer....
  • SONY HX920 SERİSİ (Yeni)

Ankara Fiyatları.....

55HX920 ------ 8550 TL ----- Axses'e 12 Taksitli Fiyattır. Kampanya dahilindeki tüm hediyeler ile birlikte 30/06/2011 tarihine kadar 5 Yıl Garantilidir.

46HX920 ------ 7250 TL ----- Axses'e 12 Taksitle aynı kampanya hediyeleri ve 5 Yıl garantilidir.

Türkiyenin her yerine kargo ile gönderirler, forumdan çok arkadaşımız buradan alışveriş yapmıştır.

Bu fiyatlar biraz daha gevşer ilerleyen günlerde...

Sony Shop Ercan Ticaraet Telefonu : 312 324 26 27 (Hasan Bey)
  • sayın mngb bılgı ıcın tesekkurler,taksıtlı fıyatı dıger fırmaların fıyatından ıyı,fırma ankarada degılde ıst olsa cok ıyı olurdu,tabıatım geregı alacagım urunu cok ıyı arastırıp bılıyor olsamda,gormeden ve urunu kendım bızzat teslım almadan alısverıs yapmam mumkun degıl,fıyat konusunda bılgı ıcın tekrar tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: magnepan

sayın mngb bılgı ıcın tesekkurler,taksıtlı fıyatı dıger fırmaların fıyatından ıyı,fırma ankarada degılde ıst olsa cok ıyı olurdu,tabıatım geregı alacagım urunu cok ıyı arastırıp bılıyor olsamda,gormeden ve urunu kendım bızzat teslım almadan alısverıs yapmam mumkun degıl,fıyat konusunda bılgı ıcın tekrar tesekkurler

@magnepan,

Rica ederim, Ercan Ticaret Ankara'da fakat diğer firmasıda İstanbul'da ismi BÜROTEKNİK 'tir....

Google dan arart bulursun iletişim bilgilerini...İncele önce orayı...

Sonra Hasan bey ile görüş sana oradan iletişime geçeceğin bir isim verir, gider görüşürsün...

Kolay gelsin...
  • Bu Ankaradaki firma,benim bildiğim ve bir zamanlar X45x lerini çok kişiye aldırdığım firmamıdır???

Eğer öyle ise firma OK dir+

Ancak fiyat OK değil,kimse acele etmesin!!

Ben gazı verdim ama,ama bu fiyatlı mala değil tabiki!!

Sony bu sene dışarda da(özellikle Avrupada)HX9x ları çok pahalı satıyor ve insanlar ortak konusuda bu fiyatıdır!!!

++

Not;bu arada bir fake şerefsiz vardır İzmirden Gürcan(onu bilen bilir Klima bölümünden)bu dümbük bugün yine TV Bölümüne gelip bir şeyler
    saçmalamış ve sanırım Yöneticide silmiş bunları,az sonra bende bu şerefisizi çizdireceğim,her msg atanın yemine gelmeyin ltf!!
  • Albani hocam ; evet Ercan Ticaret orası aynen dediğiniz gibi....

Bende oradan X4500 alanlardandım.... lakin servis evde kurulumda kırmıştı paneli...

Bir ay sonra şansım güldü ....istanbuldan daha ucuza bulunca hemen kaptım...

Eurasia Garatili tabiki...

Saygılar....

• Bu arada 40/46/55 gibi Samsung(SLCD)nin S_PVA Modül kullanılan HX9x panellerin;yine klasik Clouding,Backlight-bleeding sorunları devam ediyor
    ancak bu sene oran olarak daha düşük olsada,devam etmektedir!!!

ANCAK,bu sene birde "Banding" sıkıntısı vardır!!

A-Sharp Modül kullanılan(52/60/65 gibi ebatlarda)panellerde bu daha çoktur!

B-Samsung Modül kullanılan(40/46/55 ebatlarda)panellerde ise hem banding hemde,"horizontal-pan-banding" dediğimiz
    camera yatay taramalarından oluşan band efekti(daha çok bu olmaktadır!!)

AVF den izlerseniz bazıları 2 defa bile panelini değiştirmiştir veya çeşitli şekillerde çıkanları vardır!!!

Bu sorun eskiden sadece bir üretim tekniği olarak Sharp Modüllerde olurdu ki,bunu tam olarak herifler halledemediler!
    Samsung larda ise ne hikmettir bu sorun eskiden yokken şimdilerde(son 2 senedir) özellikle horizontal-banding yapmaktadır!!!

C-Ayrıca birde Vertical-line-band dediğimiz sorun vardır Samsung S_PVA larda!!

Ben daha çok işin teknik ve perde arkasını izlediğim için,bunları açıkçası sevmiyorum

İnsanlarda haklı olarak şunu diyorlar(dışarda)...bu kadar par verdik değmezmiş ve bu sıkıntı neden hala var v.s v.s yani elbette
    kullanıcılar haklı bu durumda!!!

Benim buradaki kısa teknik yorumum ise şudur;

1-Local-dimming dedikleri işi iyi yapamıyorlar ki bu olayın bu sistemlede ilişkisi vardır

A-Örneğin efsane X45x de ki bu panel "gerçek" FULL-array(RGB)+LD paneldir=112 Zone vardır ve LD çalışmasında sıfır hatalıdır
    diyebilirim,yani en iyi budur diğer bu konudaki en iyisi ise benimde kullandığım SV685 dir(bunda üstelik 64 Zone olmasına rağmen
    bu LD sisteminde en iyidir diyebilirim)

B-Örneğin 55HX923 de ise 102 Zone vardır ama sorunludur!!! veya 52HX923(Sharp Modüllü olan panel)de ise 96 Zone vardır buda
    sorunludur!!

Özetle sistem(LD)tam verimli ve stabil çalışmamaktadır!!!

2-Panelin HIZI yeterince hızlı değildir ve 66ms average ile bu iş aslında istenen hızı veremez ki camrea-pan-scan da horizontal band
    yapmasının bir göstergeside HIZ ile ilgilidir!!!

Aynı sorun LGE ve Phil FULL-LED+LD li panellerinde de vardır!!! çünkü hızları LGE de 70ms ye kadar çıkarken Phil de 90ms ye kadar
    çıkabilmektedir!!!

SV de ise average ms değeri 45/48ms dir Game mode ta ise 0-18ms dir!!!

+++
    Bir diğer teknik yorumum ise şudur;panellerin bu hızları "genel" manada kötü veya çok değildir ve çoğu işlemide rahatlıkla yapar!!
    ancak yüksek hıza ve cam-pan-scan a dayalı işlemlerde veya Game olayında v.s v.s işlerinde bir şekilde çuvallama yapacaktır!!

50-70ms ile çoğu işi(Game hariç)yapabilirsiniz!!

+
    Yabancı TEST Siteleri ise "yorum" konusuna genelde hiç girmezler!!! zaten çoğunun değerleride birbirini tutmaz,birisi paneli uçurur diğeri
    yaya bırakır ve açıklanması gereken yerleride hep es geçerler!!

Bu msg son olarak toparlarsam ve başlıkta Sony HX9x ise;hala dünyada hiç bir panel yada Sony panel diyelim buna;X45x i geçmiş filan
    değil hatta yaklaşamıyor bile!!(bunu gerekirse sonra açacağım,çünkü yabancı test siteleri çok ciddi hileli/aldatıcı/yönlendirici/ve tabiki
    ciddi taraflı!!! bunuda yabancı,normal kullanıcıların yorumlarını okuyunca çok rahat anlıyorum

++

• quote:

Orijinalden alıntı: mngb

Albani hocam ; evet Ercan Ticaret orası aynen dediğiniz gibi....

Bende oradan X4500 alanlardandım.... lakin servis evde kurulumda kırmıştı paneli...

Saygılar....

OK+anladım

Ancak sen otur oturduğun yerde!!! hiç maceraya filan kalkışma,elindeki panelinde "kıymetini" bil ve onun-bunun gazına-yeminede sakın gelme
    yoksa veririm odunu

Bir ara bizim Pio cularda böyle maceralara kalkıyorlardı hatta hala bir kaç kişi var!! ama ben odunu gösterdim onlara

2009 Model bazı paneller,bugün hala bu işte liderdir!!!(bilen anlayan bilir bunları)

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: mngb

Albani hocam ; evet Ercan Ticaret orası aynen dediğiniz gibi....

Saygılar....

OK+anladım

Ancak sen otur oturduğun yerde!!! hiç maceraya filan kalkışma,elindeki panelinde "kıymetini" bil ve onun-bunun gazına-yeminede sakın gelme
    yoksa veririm odunu

Bir ara bizim Pio cularda böyle maceralara kalkıyorlardı hatta hala bir kaç kişi var!! ama ben odunu gösterdim onlara

2009 Model bazı paneller,bugün hala bu işte liderdir!!!(bilen anlayan bilir bunları)

++

Hocam,

Elimdeki paneller şuan için yeterli...Sizin tabirinizle GAZA-YEME gelmem hocam...

Ben panel işini 2015 yılına kadar kapattım...(kelepir 60' bulursam kaparım...o ayrı... 6090 hariç malda yok piyasada alınabilecek)

9731 10 yılı devirdiğinde onu köye postalar ; ( Siz pek 10 yıl giden panel olmaz dersiniz fakat 6 yılında 9731 )

Salona 60' TFT-LCD veya üstü bir panel kapar yola devam ederiz...

Birde hocam forumda link atan çakallar çoğaldı...

Ben bildiğim samimi olarak görüştüğüm yerlerin fiyat bilgileri ve iletişimlerini paylaşıyorum....Forumdaki arkadaşlar yararlansın diye....

Saygılar...

• Evet senin X45x daha çoook gider,ne zamanki ya Sharp yada Sony çıkarda(veya bir başka üretici ama çok zor buda!)
    "RGB"-FULL-LED+LD yapar o zaman buna bakarız X45x sahipleri olarak!!

6090 ise geçen gün öğrendiğim kadarıyla Çiftehavuzlar Digicom da bile bitmiş(bilgi yinede doğru ise!)bunun haricinde
    TR de kalmadı gibi geliyor bana!!!

X45x sonra şimdilik gidilecek adres yok!!
    Ben 3D olayını filan veya panellerin bilmem intertten şuralara giriyor yok buralara çıkıyor yok MKV leri açıyor v.s v.s
    işlerinde olmadığım için bunlara görede bir yorum yapmıyorum,bunlar benim için hikaye işlerdir;sadece 3D belli bir zaman
    sonra daha iyi hale geldiği zaman bunuda devreye alırım!

Kaldıki AUO/Tosh gözlüksüz 3D panelleri üretti bile(test aşamasında hala!!)yakında bu tür paneller çıkacak,ama benim için bunlar kriter değil!
    Üreticiler,bazı şeyleri ticari olarak ele aldıkları için,yayıncılar ile anlaşıp yayınları 3D açısında cazip hale getirtiyorlar ama ortada pratikte
    henüz 3D efekti için stabil ve doğru bir sistemde yok!!

Ayrıca işin en önemli kısmı ise herifler hala çok Hızlı panel üretemiyorlar!!!asıl sorun burada!!
    Herifler Kasayı süper yapıyorlar Ferrari/Merso/BMW v.s v.s gibi ve bunlar süper ama Motor hikaye yaw
    Kasa Merso dan ama Motor Hacı Murat tan gibi aynen

2008 Model Tosh ZF355 den Hızlı bir panel henüz dünyada hala üretilemedi!!! ama şimdiki panellere baktığınız zaman Full+ful hatta fülün fulü v.s gibi
    hani Arabalarda böyle deniyor ya ama bastınmı Hız mız hikaye ama Arabada yok yok

• @mngb @albani

şuan ev savaş alanı gibi. eve dogalgaz döşeniyor kapılar pencereler herşey sıfırdan yapılıyor. o yüzden hemen alamayız şu işler bi bitsin.

ama siz ikinizin ankaradaki bayiyle bir ahbaplıgınız veya yakınıgınız varsa 55hx920 yi bana 7.500 e versinler hemen gidip alim ankaradan evde kutuda kalsın.

yoksa eylüle artık alırım.

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!!

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!!

• birebir gidip konuşmadım ama her zaman en uygun fiyatları morfare veriyor. bizde 3.5 sene önce sony 46x3500 ü onlardan almışdık. ayrıyeten 1 tv daha almışdık arkadaşa onlardan. büyük ihtimal gene onlardan alırız fiyata baglı tabi. bu arada yukarda arkadaşın verdigi fiyatlarda güzel ama hala kazık fiyatlar.

quote:

Orijinalden alıntı: magnepan

forumdan takıp ettıgım kadarı ıle bu model ıle cıddı olarak ılgılenen yusuf arkadasımız,yusuf bey bu anlamda sorum sıze,ıst dısında oturdugum ıcın 55hx920 modelının fıyat bılgısını ınternetten ve magazalara tel acarak ogrenmeye calısıyorum,yuz yuze bır gorusme yapamadıgım ıcın saglıklı bır fıyat bılgısıne sahıp degılım,sızden rıcam bu model ıle ılgılı aldıgınız en dusuk fıyat bılgısını bızlerle paylasmanız,su an gordugum kadarı ıle morfare en uygun fıyat veren yer....

• Yusuf sizin bu Ev nerede kardeşim???

Sony-Eurasia çok tok Satıcıdır ama Bayilerinde biraz esneme vardır ve KAR Marjını düşürerek bir şeyler yaparlar
    ANCAK böyle son Model cihazda fazla oynama yapmazlar,zaten ellerinde de çoğu kere bu paneller olmaz ve fazla
    stoklu çalışmazlar bunlrda v.s

1 kağıt kafadan kıracağını sanmam ama Eylüle kadar beklersen zaten o fiyatın altına iner kesinlikle 7/7,5 kağıt olabilir
    hatta dahada düşer!

Ben o vatandaşla hiç görüşmedim ama belki kendisi beni tanıyabilir!

Bence sen önce evi bir hale-yola sok,panel işi kolay ayrıca bugünden paneli alıpta bir tarafa atmak olayı
    günümüzde bu tür cihazlar için doğru değildir!! hani Buzdolabı veya Çamaşır Makinesi olsa onu al at bir köşeye

++

Not;Bu Morfare benim bildiğim kadarıyla kazıkçı bir firma değilmi??ben öyle biliyorum,yoksa herifler Göztepeye gidince pazarlık
    yapınca rakamları aşağıyamı çekiyorlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Haziran 2011; 15:16:49 >

• üstadlar herkese selamlar Albani hocam merhaba yeni model hx serileri gerçekten çok güzeller ama bu full led local dimming olayının kalkmış olması hx serisini bozmuş ve yakışmamış gerçekten bu fiyatlarada baktığımızda değmeyecek rakama satılıyor hx serileri gerçekten bende yakın zamanda 52lx900-55nx810-55ex720 modelleri arasında çok kararsız kalarak testlerim izlenimlerim sonucu daha uygun fiyata olması ve daha akıllıca olacağı için 55ex720 modelini aldım Albani hocam bilir epey ilgilenmiş yol göstermişti sağolsun hala buralarda 52lx900 modeline 6900 lira 55nx810 modeline ise 7200 lira fiyatlar isteniyor bu serininde dizayn ve bazı benim kullanmadığım ek özellikler hariç ex serilerine bir üstünlükleri yok hx serisininde bu yeni modeller ile kırpıldığı için bir espirisi kalmamış gibi gözüküyor bekleyip 2010 hx serilerinin fiyatı iyice düşünce almak daha mantıklı bence sony bu fiyat politikası ve yeni seriler arasındaki asıl önemli olan panel özelliklerini her seride üç aşağı beş yukarı aynı tuttuğu sürece satış yapması çok zor illaki satacaktır bilmeyenlere sony centerda çok gördüm adam gelip sony centerdaki görevlinin indirdik fiyatını çok demesi eski 10 bin küsür liralık etiketi ve şimdiki 6900 liralık etiketi gösterip ve paneli yere göğe sığdıramaması sonucu 52lx900 modeline gözlük ek garantisiyle 7400 lira verdi çıktı bende bakıyordum tabi şaşkınlıkla ne paneli ve diğer panelleri inceleme nede başka birşey sony ise tamamdır mantığı kısacası ben 55ex720 ile 5 yıl garantisi bitene kadar devam ederim salonda ardındanda olmaz ama belki olurya sony ilerde hx serilerini düzeltir ve fiyatıda normale indirirse o dönemde şöyle 60'' lik bir hx serisi alırım ama sony aynı kafada giderse bende gider inadına Albani hocanın önerdiği bir pioneer tv alırım herkese kolay gelsin dilerim herkes istediği panele kavuşur.

saygılar...

• ev urfa ve istanbulda. ama tv urfaya gidecek urfadaki x3500 de bana gelecek.

bende hem urfadayım hem istanbulda gidip gidip geliyorum.

morfare kazıkçı degil. internet üzerindendende bak bütün sony shoplardan daha ucuz yazarlar. oraya gidincede indirim yapiyorlar. ben zamanında dolaşmadıgım sony shop kalmadı en uygun onlar vermişdi. morfaredenn sonra olivyum ucuz verio genelde.
  • Selam arkadaşlar.
    Sayın Albani ustadan bir ricam olacak. Buradan tvler hakkında bilgiler almaya çalışıyoruz. Bunu yaparken herkes bütçesine uygun bir tv üzerinde yoğunlaşıyor. Tabiki bütün LED lerde sıkıntılar var. Benim Albani ustaya sormak istediğim sorunsuz olan HX9xx serisine bütçemiz yetmiyor maalesef bu paneli alamıyorsak 46HX800 şu an Morfarede 3200 TL fiyatla satılıyor. Acaba bu panel sizce nasıldır. Alınabilir mi. Diğer Samy, LG vb. sıkıntılı marka ve panellerin yerine değerlendirilebilecek bütçemize de uygun bir seçenek midir? Tabiki bu modelin de bazı sorunları olabilir ancak uygun bir fiyata düştü. Daha fazla düşmesini beklerken maalesef stoklarda da kalmıyor.
    Sizden ricam 46HX800 hakkında fikirlerinizi öğrenebilirsem ve ok derseniz bu paneli almak istiyorum. Teşekkürler.

Edit: İmla Hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 44asenturk -- 14 Haziran 2011; 15:58:35 >
  • Bizim bir tanıdık İstanbul'da çok tanınmış bir Sony bayi. Büyük avmlerde birer mağazası var ve uzun yıllar ben ve arkadaşım Sony ürünlerimizi hep oradan aldık. Ancak Sony Eurasia nın fiyat politikası değişince pek Sony yüzü göremedik. Yüksek fiyat çekmelerinin nedenlerinden biri de bildiğim kadarı ile bayileri ile yaptıkları sözleşmelerden kaynaklanıyor. Eurasia bayisine bir kota veriyor ve bu kotayı geçerse o bayiye daha fazla indirim ve promosyon veriyor. Bayileri A,B.C diye sınıflandırıyor bu şekilde. Promosyon olarak benim bildiğim mesela bir seriden 10 tv satarsa bir tane bedava gibi. Aslında kar marjları epey yüksek hem bayinin hem de Eurasianın. Bu sistem hala devam ediyor mu bilmiyorum. Adamlar burunlarından kıl aldırmazlar sanırsın ki % 5 kar ediyor.
  • MNGB hocam acaba sizin tv yi canlı görme imkanınız oldu mu ? Ben hala görebilmiş değilim,eğer görebildiniz ise bir X4500 sahibi olarak yorumlarınız alabilirmiyiz Saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.