Şimdi Ara

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.832
Cevap
13
Favori
198.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony TR web sitesinde 55HX920 Teknik özelliklerde....

DAHİLİ TUNERLER (Başlığında)

DVB-T (dijital karasal yayın)
    VAR

DVB-C (dijital kablolu yayın)
    VAR

CI+
    VAR

Analog
    VAR

diye yazıyor....

Zaten bu artık DVB-C ve CI+ yeni standart oldu artık...HD içerikte....

DVB-T hikaye onun yerine DVB-S2 olsa daha iyi bence...

TR ye gelirmi gelmiz mi henüz bilmiyorum fakat ; 60HX920 gelirse alacağım tek cihaz...3D için....
  • evt gerçekten varmış çok teşekkürler hocam. ben sony shop sitelerine bakıodum hep onlarda yazmamışlar demekki.

bu işe çok sevindim çünkü paralel ürün almak taraftarı degildim.

• AVRUPADA 3 FARKLI MODEL VAR. TEK FARKLARI DAHİLİ TUNERLERİNDEKİ FARKLILIKLAR.

ŞİMDİ BUNLARDAN HANGİSİ DAHA İYİ BİZE LAZIM OLAN TUNERDİR.

HX920

DVB-T (digital terrestial) YES

DVB-C (digital cable) YES
    CI+ YES

Analog YES

--------------------------------------

HX923

DVB-T2 (digital terrestial) YES

CI+ YES

Analog YES

-------------------------------------------------------

HX925

DVB-S2 (digital satellite) YES

CI+ YES

Analog YES
  • HX920 deki mevcut tunerler TR için yeterli...

AB ülkeleri 2012 yılında tamamen Dijital Yayına geçecek DVB-T2 yeni standartı olacak bu yayının...

TR de bu işler biraz geç olur...Bizde hedef 2014 fakat ; Alt yapı ve kapasite yokki....DVB-T bile hayata geçirilemedi...

Kablo TV ( Teledünya ) DVB-C ile çalışıyor zaten...CI+ ile ne satacaklar ki...

TV deki DVB-S2 lerle uydu kablo ile HD içerik dahil izlenebilir...Bedava olanlar sadece....

Ben DB deki cift DVB-S2 Tuner + CCam ile hepsini izliyorum zaten....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mngb -- 14 Mayıs 2011; 23:29:09 >
  • peki hd920 deki tunerle uydudaki yerli hd kanalları şifresiz veya şifreli izleyebilirmiyiz yoksa dvb s2 mi lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: mngb

HX920 deki mevcut tunerler TR için yeterli...

AB ülkeleri 2012 yılında tamamen Dijital Yayına geçecek DVB-T2 yeni standartı olacak bu yayının...

TR de bu işler biraz geç olur...Bizde hedef 2014 fakat ; Alt yapı ve kapasite yokki....DVB-T bile hayata geçirilemedi...

TV deki DVB-S2 lerle uydu kablo ile HD içerik dahil izlenebilir...Bedava olanlar sadece....

• HD için DVB-S2....

Gerekli bilgiler aşağıdaki linkte mevcut.....

http://www.dvbsupport.net/data/?View=entry&EntryID=40
  • çok teşekkürler. o zaman sony hx 925 alıcaz uydudan hd yayınları almak için. tr cihazına niçin koymamışlar anlamak mümkün degil.

quote:

Orijinalden alıntı: mngb

HD için DVB-S2....

Gerekli bilgiler aşağıdaki linkte mevcut.....

http://www.dvbsupport.net/data/?View=entry&EntryID=40

• Beyler panelin Tunerinemi kaldı bütün olay!!!

Ext.olarak alırsınız güzel bir Receiver olay biter veya CS ile işiniz varsa zaten eliniz mahkum
    böyle bir cihaz alacaksınız
    En azından alırsınız bir DB... OK dir+

Panelin int.Tunerinden bir cacık olmaz,ama CS ile işiniz olmayacaksa ve DVB-C(veya S)size yetiyorsa o zaman
    yine olur tabiki

Takılmayın panelin int.Tuner özelliklerine+
  • quote:

HX920 deki mevcut tunerler TR için yeterli...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

SONY 55HX920 +++ SONY 46NX720 +++ SONY 46HX820 3D LED TV İNCELEMELERİ !!!

siyahlar çok iyi görünüyor da ben bu resme 4 yıllık notebook dan bakıyorum bizim televizyonun siyahları bana siyah gelmiyo notebook un ekranı daha mı iyi göz yanılgısı mı acaba :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Gavuzla

quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

siyahlar çok iyi görünüyor da ben bu resme 4 yıllık notebook dan bakıyorum bizim televizyonun siyahları bana siyah gelmiyo notebook un ekranı daha mı iyi göz yanılgısı mı acaba :)

Siyah testi öyle yapılmaz maalesef. Birçok tv ışık altında siyahları gösterebileceğinden çok daha siyah gösterir

http://www.youtube.com/watch?v=-iv8pqbSvS8
    Bu videoyu izleyebilirsin. Bu tvler siyah kalitesinde D8000 le başbaşa.Bu sene sony ninişi zor. Samsungun tasarım kalite ve fiyatlandırmasıyla baş etmesi zor gözüküyor.

Ayrıca 3D kalitesinde bluethootlu samsung gözlüklerinin daha başarılı olduğu söyleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 15 Mayıs 2011; 14:29:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler panelin Tunerinemi kaldı bütün olay!!!

Ext.olarak alırsınız güzel bir Receiver olay biter veya CS ile işiniz varsa zaten eliniz mahkum
    böyle bir cihaz alacaksınız
    En azından alırsınız bir DB... OK dir+

Panelin int.Tunerinden bir cacık olmaz,ama CS ile işiniz olmayacaksa ve DVB-C(veya S)size yetiyorsa o zaman
    yine olur tabiki

Takılmayın panelin int.Tuner özelliklerine+

kardeşim takmayın demişsin ama digiturk yakında sadece cı+ modülle çalışan irdeto kartların dağıtımına başlayacak hatta başladıda örnek arçelik all in one tv reklamları ızlıyosunuzdur tv de,al kartı tak tv ne ligtv gibi 8 10 kanalı 3 d veya hd olarak izle cihazsız hemde + kayıt yap tv üzerinden şu anda ben digiturk plus uyesiyim her ay sırf hd yayınlar ızlemek için 20 tl verıyorum ama hx 925 aldığım zaman bu sorunum kalmayacak benım için olmazsa olmaz bir özellık tv lerde dvbs 2 hd uydu alıcılı ve cı+ tv..... bunun için SONY 55HX925 BU ALEMDE KRALDIR +

• @foxy

Benim anlatmak istediğim;siz panelin görüntü kalitesine bakın olayıdır!!!

yani panel diğer özellikleri süper yapıyor onu açıyor bunu açıyor CI+ v.s OK iyide panelde resim kalitesi dandik ise ne yapacaksın o zaman

Benim bahsettiğim durum budur,siz panelin resim kalitesine bakın diğer işleri yapacak zaten alternatifleriniz vardır ve "takılmayın" bu olaya fazla

Kaldıki HX9x dan bahsediyorum,şimdi kalkıpta CI+ yok var veya eksik demenin bir alemi yok kardeşim!

Bu Seri hem 2010 hemde 2011 in piyasadaki en iyi TFT-LCD kategorisindeki panelidir
    dolayısıyla sen paneli alacaksan bunun için almalısın,CI sına mısına fazla takılma

++
    Yusuf sanada ben bu paneli odunu vererek aldıracağım,artık başka adreslerde haybeye dolaşma,bak sıcaklarda bastırdı,başına güneş geçebilir
    sen şimdi HX9x için bütçeni toparlamaya çalış,çünkü ciddi pahalı bu meret yaw

AVR+Speaker işin geçiyorsan o zaman sana tavsiyem Logitech Z-55x almandır bana göre F/P olarak en güzel çözüm!
    bir tanede panelin altına BD çekersin olay biter+

• Alıcaz Alıcaz İnşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

@foxy

Benim anlatmak istediğim;siz panelin görüntü kalitesine bakın olayıdır!!!

yani panel diğer özellikleri süper yapıyor onu açıyor bunu açıyor CI+ v.s OK iyide panelde resim kalitesi dandik ise ne yapacaksın o zaman

Benim bahsettiğim durum budur,siz panelin resim kalitesine bakın diğer işleri yapacak zaten alternatifleriniz vardır ve "takılmayın" bu olaya fazla

Kaldıki HX9x dan bahsediyorum,şimdi kalkıpta CI+ yok var veya eksik demenin bir alemi yok kardeşim!

Bu Seri hem 2010 hemde 2011 in piyasadaki en iyi TFT-LCD kategorisindeki panelidir
    dolayısıyla sen paneli alacaksan bunun için almalısın,CI sına mısına fazla takılma

Albani hocam burada sana katılmıyorum...

Gidip en iyi kalite paneli aldıktan sonra bu panele kıytırık bir uydu alıcısından görüntü yollamak boşa harcanan paradır. Medeni memleketlerde bunlar sorun olmaz zira kablo tv şebekesi, vhf-uhf yayınlar stabil ve yaygındır, operatörlerin çoğu modüllü üyelik verir.

Ama bizim memlekette zaten vhf-uhf yayın yok gibi, kablo tv nin hali içler acısı. Dolayısı ile tv seyretmenin yegane yolu çanak çömlek işlerine bakıyor. E bizim operatörlerinde verdikleri uydu alıcılarının da kalitesi belli. Piyasadaki uydu alıcıların çoğu kopya dvd ayarında görüntü veriyor, o kadar para verdikten sonra harici uydu alıcı bağlamak tv nin ayağına pranga vurmak gibi birşey.

• Kardeş neye katılmadığını ben anlamadım??

Ben sadece panelden bahsederken,bunu görüntü kalitesinden bahsediyorum!!

-Panellerin dahili Tunerleri iyi değildir veya bir yere kadar idare eder!!

-Bahsettiğin DT/DS;genel manada yayınları kötü vede verdikleri Receiver lar dandik!

-İş Çanak-Çömleğe kaldımıda en önemli aktör burada SD&HD-Receiver dır!!! iyide hangi Marka nın
    hangisini v.s alacaksın,sorun burada!

-Yani sen şimdi panelin Tunerinemi kaldık/kalacağız diyorsun?? yada bu dahamı iyi diyorsun??
    Kısaca sen HX9x aldığın zaman,"TV yayını izlemeyecekmisin"???? yada bunu nereden izleyeceksin!
    Panelin Tuneride sadece bazı Serilerde DVB-S/S2 olarak bulunuyor!

-Daha öncede defalarca yazdım HX9x Serisi 2010/2011 in en iyi TFT-LCD TV sidir valla fiyatına karışmam gari
    çünkü malum firma TR de bu Hi-End serileri çoook kazık satıyor!!

++
    Yerli malum Platformlara üye olacaksanız,isterseniz Pio panel alın yine resim kalitesi bir yere kadar olacaktır!
    Ayrıca bana görede bunlarda DT,oldukça kötü(özellikle SD leri!!)HD leride bana göre aman aman değil!
    Diğer DS ise SD lerde çok daha iyi,HD lerde ise biraz daha iyi,ancak bu ikiside SD&HD olarak,bu kullandıkları sistem
    dar-band kullanımı v.s v.s teknik sebeblerden dolayı bunlarda fazla bir cacık olmaz!!!!

Almanların bazı SD kanalları bizimkilerin HD leri gibi yaw
    HD Dizi çekiyoruz diyorlar bunlarda hikaye!! arada benim görüntü kalitesi çok iyi olan Kati912 den kontrol ediyorum;ülen bunlar
    ne biçim HD diyorum

"Yeni nesil" neredeyse hatta tamamında "HD-Receiver" larda SD resim kalitesi ciddi kötü!!
    CS işi kullanıyorsanız işiniz çok daha zor(e2 den dolayı)!!!

"Eski nesil" SD-Receiver lar ise SD kalitesinde oldukça iyi veya çok iyi;hele hele 8-10 sene öncesinin Nokia/Kyoto/Echostar/Humax/Aston/TD gibi
    SD-Receiver lar "süper"
    Bende bu sebebten 11 senedir "hala" Humax ırcı5400z SD-Receiver kullanıyorum bunun bende ayrıca 2006 Model HD-Receiverıda var!
    Şuanda Kati912 kullanıyorum ve resim kalitesi mükemmel(ama SD lerde elbette bir Humi gibide değil!!)

++
    Sonuç olarak özellikle TR de gerek platformlar gereksede kullanılan bu Receiver lar ile,çok iyi resim kalitesi alınması imkansızdır ancak CRT
    kullanıyorsanız bunlarda sorun olmaz,dandik bir Receiver bile CRT lerde çok iyidir

++

• albani hocam bu cihaz yeni çıkacakmış önerirmisin bize.

http://www.satshop.tv/Dreambox-DM-7020-HD
  • Cihaz hk.hiç bir bilgim yok+

DB yi CS işi için düşünüyorsan,elbette bu işte en iyisi diyebilirim!

Ama görüntü kalitesinde öyle değil!

Ayrıca bu cihazların CS işinde özellikle CCCam olayında "Enigma2" ile çalıştığından dolayı
    resim kalitesi düşmektedir!! hatta ciddi düşmektedir v.s

Bunlar bana göre değil,bundan dolayı ben Kati912 de "org.image" üzerinden kullanıyorum
    ama buda ciddi sıkıntı demektir CS de ama resim kalitesi süper!benim içinde ana kriter
    bu olduğu için CS işini ikinci planda tutuyorum!

Ancak çok büyük çoğunluk CS yi yapsın,nasıl yaparsa yapsında oldukları için onlara zaten
    her Receiver OK dir
    Ben almıyorum varsın kalsın!

CS+CCCam vede sorunsuz bu işleri isteyenler için DB her zaman daha doğru tercih oluyor,bundan dolayıda
    fiyatı hep "kazıktır"!!

++

• çok sagol hocam cevap için.

diyelimki şifre çözme önemli degil o zaman Kathrein 912 en iyi hd ve sd yayın kalitesine sahip cihazmıdır.

bu markayı ilk defa duyuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.