Şimdi Ara

SONY 55X4500 (Full Array Led Local Dimming+10 bit+Referans Panel) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O kadar net konuştuğunuza göre sanırım elinizde x4500 var ve bununla ilgili sorun yaşadınız doğru mu anlıyorum? Ayrıntılı bahsederseniz sevinirim.
  • albani hocam daha iyi izah eder bu serinin böyle bi derdi var yıllar içinde karşınıza çıkabiliyo benim 3-4 defa duymuşluğum bir defa da görmüşlüğüm var tv amiral gemisi ama böyle bir sıkıntısı da görüldü
  • 2.el 40x4500 almıştım eve geldim yatay çizgiler ertesi gün arkadaşa geri ötürmüştüm tv yi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurla

2.el 40x4500 almıştım eve geldim yatay çizgiler ertesi gün arkadaşa geri ötürmüştüm tv yi

Burada bir hatırlatma yapmak istiyorum. 40X4500 serisi LCD tabanlı iken, 46X4500 ve 55X4500 ise LED aydınlatmadır. Daha önce forumdaki X4500 konularının tamamını okudum ama 46 ve 55 inç olanlarda çizgi hatasına denk gelmedim. Belki bu hata 40X4500 e özgüdür. Sanırım bahsettiğiniz hata VSL hatası diye geçiyor.

Ben 46X4500 kullanıyorum. İkinci el aldım. 7 yıllık mazisi var ama maşallah ilk günkü gibi kondisyonlu. Diğer odada ise 46HX920 mevcut. İki tv de gerçekten güzel ama X4500 RGB LED yapısından mıdır yoksa başka bir mevzu mu var bilmiyorum ama daha geniş bir renk paletine sahip ve her rengin her tonu çok güzel yansıtılıyor. Ses kalitesi olarak ise X4500 açık ara önde. Bir soundbarın yerini rahatlıkla alıyor.

• Aynı serinin ledlerinde de gözüktü inş sizinkinde çıkmaz biraz da şans meselesi galiba
  • CHIP Online
    LG'nin OLED'i mi, Panasonic'in OLED'i mi?
    http://www.chip.com.tr/haber/lgnin-oledi-mi-panasonicin-oledi-mi_59770.html

• 46X4500 satan var mı ya bu 55 ınch de guzel ama odama çok buyuk gelir
  • ugurla U kullanıcısına yanıt
    Bir seneden beridir extreme panelleri farklı platformlardan da takip ediyorum. Pioneer 5090-6090 gibi, Panasonic zt,vt60-ve 65'likleri, Sony'nin hx920'leri satanlar ve alanlar oldu. Fakat X4500'den ne 55 ne 46 hiç kimse satmadı. Alan herkes memnun kimse kıpırdamıyor yerinden sanırım.
    Her gün güncel takip ediyorum. Belki gözümden kaçmış da olabilir.
  • egeliilker kardeşim 55 inch de 1080p rahatsız etmiyo mu? ben 40 inch sony z4500 izledikten sonra lg nin bi panelinde 55 inch 1080p izledim çözunurluk çok hissedilir düştü ve rahatsız etti sony 55x4500 için nasıl bu durum?
    İzleme mesafeniz nedir?
  • 2.5 metreden baktım ama 3 metre 4 metreden de izleyebilirim
  • 2.5-3.5 mt icin 55" ideal mesafe. 46" fazlasiyla kucuk kalacaktir..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Burada kaynak da çok önemli SD kalitesinde HD yayın olanlar var malesef. Benim elimde 4K receiver var. FHD bir panelde 4K bir kanal nasıl görüntü verir gelip görmenizi tavsiye ederim. Burada düz yazı ile anlatmak olmaz

En net kararı bluray bir kaynaktan izleyerek vermek daha doğru olacaktır.

Panel ile koltuk arasındaki izleme mesafem 2,80 metredir. Herhangi bir rahatsızlık yok. Hatta 2,50 metreye kadar da idealdir.
  • Ben sinema izleyicisiyim.. Tv izlemiyorum sadece film... digiturk ve dune hd base 3d kullanıyorum.Geceleri izliyorum.Sırf bu sebepten plazma kullanıyorum... 2 kere 55 panasonic kullandım şimdi 60" lg plazma kullanıyorum... Oled hariç piyasadaki hiçbir tv beni kesmiyor.. renkleri çok parlak çok renkli yani birde siyahlarda çok kötüler.. İstediğim oled de 15-20 bin civarı daha bugun baktım... Biraz daha düşmesi lazım hani veremiceğimden değil ama sınır dışında 2500-3000 dolara satılan tv ye burda o parayı vermek insana enayi hissettiriyor... Alacağımdan değil ama bu tv nin siyah performansını çok merak ettim.İyi bir tv oldugunu biliyorum ama siyahları nasıl acaba ?
  • Devian kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Elinizdeki digiturk sagemcom iq plus mı acaba? Eğer onun üzerinden film izliyorsanız kalite bakımından kayıp yaşarsınız her ne kadar kulladığınız/kullanacağınız panel kaliteli de olsa kaynak önemli. Bunu neden diyorum digiturkün en üst dedikleri modeli de kullandım farklı hi-end receiverlar da denedim. Durum cidden farklılaşıyor. Şu anda da technisatın 4k receiverını kullanıyorum. Bendeki panelin fotoğraflarına bakarsanız siyahlar aslında çok net görünüyor evet sorunuzun karşılığı siyahlar tam siyah. Sebebi panelin üretim teknolojisi gereği arkada local dimming ledler var her bir hücresinde ayrıca rgb led var şimdikiler gibi ucuz beyazlardan değil bu sebepten doğru renk üretimi yapıyor. Bunu nasıl kıyaslıyorum derseniz pionner 5090 6090 da kullandım evlendikten sonra sonynin bu modeli denk geldi direk aldım.Aradaki denge birbirine çok çok yakın. Zaten bu modelin üretim maliyeti çok yüksek olduğu için sony bir sefer bu işe girişti sharpta aynı şekilde. Sonradan panellerin incelmesi ve akabinde kalite seviyesi ortada. Bende mesele vivid sevmem natural renkler çok daha hoş gelir bana. Eğer olurda yolunuz izmire düşerse evime beklerim misafirim olun. Paneli beraber test edelim. Sonuçta bakacak olan bir çift göz bendeki etki azdır sizde çoktur göreceli bir kavram.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• selam , sunny DT-5104HD kullandıgım alıcı.Hiç memnun değilim humax a geçmeyi düşünüyorum (forumda en iyi humax demişler).Digiturk e hiçbirzaman kalite olarak bakmadım zaten , sinema-dizi olayı Tr de tekelinde olduğu için elimiz mahkum digiturk kullanıyoruz.Yoksa memnun değilim görüntüsünden... Ses zaten hep 2.0 , dolby lisansı iptal edildi biliyorsunuz birkaç sene önce o zamandan beri filmler 2 kanallı.. Leş rezil ama izliyoruz işte.

Fotoğraflardan da belli bendeki digiturk ile daglar kadar fark gözüküyor.. Sizin ki normal receiver mı digiturk kart takılabiliyor mu ? Aslında bende prof. bir receiver bulsam keşke üstüne digiturk kartı takabileceğim yani hem digiturk izleyebilecegim hemde receiverın diğer evrensel kanallarını görebileceğim varmıdır piyasada böyle bir olay ?

Siyahların iyi olduğunu tahmin ettim zaten ne zaman paneller inceldi daha uygun fiyat için daha ucuz parça kullanıldı siyahlar bozuldu , bir tv nin bence kalitesi siyahları vermesinden belli olur , natural renk vermesinden belli olur şu andaki çoğu piyasadaki tv nin görüntüsü gerçekle uzaktan yakından alakası yok çok parlak renkler insanları aldatıyor.Teşekkürler istanbulda olmasam gelir incelerdim zira piyada böyle tv ler kalmadı keşke satmasanız ben olsam tv çatlayana kadar kullanırdım Hatta 60"-65" olsa bir şekilde gelip almayı bile düşünürdüm.

• Devian kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar yoğun seyahat etsem de haftasonları evde iken keyifle kullanmaya devam ediyorum. Satılmazsa da üzülmem açıkcası zaten hemen satılmasını da beklemedim yaklaşık 1 senedir ilan aktif durumda. Bu tarz paneller dediğiniz gibi ekstreme ürünler merak işi hobi işi birazda. Soranlar oluyor eve gelip inceleyenler de oluyor.
    Humax almadım humax ın ufakta olsa dezavantajları technisata göre var en azından şu anda yazılımsal olarak. Humax yapsa en kralını yapar ama biraz ağır çalışıyorlar techni yazılım da daha seri cevap veriyor. Humax kanal geçişleri tecnhnisata göre daha yavaş. Sd kalitesi humaxın az daha iyi fakat sd kanal artık referans değil hdler neredeyse aynı ben farkı göremedim renk paletleri bile aynı geldi. Media özellikleri açık ara techni önde humaxın hem çok ağır hem de çok karışık. Ama şu da var sonuçta bunlar receiver media özellik aramk be kadar doğru. Fiyat dengesi de aynı sayılır bu sebepten 2 cihaz da ok dir
    Bu cihazların hepsi cam modül ile çalışabilen cihazlar cam modül desteğini fil box dsmart gibi platformlar veriyor digiturkte şu an yok diye biliyorum eskiden var idi kaldırdılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sn. egeliilkerr . 2 high end tv yi izleme şansınız olmuş. Pio 5090 ve sony X4500. ben ikisinide izleyemedim merak ediyorum, birkaç şeyi öğrenmeyi istiyorum, biraz da tahminim var tabi. 1. si hareketli görüntülerde motion handling vs hangisi daha iyi? benim tahminim pio gibi enazından X4500 de rahatsızlık veriyo mu diyo sorriyim. 2. si hangisi daha canlı ve gerçekçi görüntü veriyor ikisini izleyen bir göz olarak soruyorum.benim hissiyatım x4500 gibi. Son olarak da tek bir tv alma sansınız olsa pio 5090 mı sony 55x4500 mü olurdu ? neden? tv piyasasında amiral olmuş bu iki seçenekden hangisini düşünürdünüz? insanoğlu hep en iyisini mükemmelini ister bundan merakım :)
    Merhaba,
    İyi haftalar diliyorum.
    Aslında elma ve armut kadar farklı bir durum var ortada üretim teknolojileri ve mevcut teknolojileri gereği. Sözel olarak burada orhun hitabesi gibi yazarım da yazarım. Kafanızı çok karıştırmak istemem bu biraz hobi işi zevk işi. Dediğiniz gibi işin içine girince hep bir adım daha ilerisini arıyorsunuz ama şu da bir gerçek bu kadar ileriyi düşününce mükemmel bir tv olmadığını da görüyorsunuz. Herşeyi 4x4'lük yapan bir tv malesef yok. Cell tv var diyeceksiniz belki evet var fiyatları da çok tatlılar :)

Bu paneller iddaa ediyorum piyasadaki 4K TV'lere göre halen çoğu konuda önde olan paneller her ne kadar 2008-2009 model olsalar bile! Bu benim görüşümdür. Ben gözümle hemen hemen çoğunu gördüm denedim test ettim. Herkesin fikri kendinedir. Göreceli bir kavramdır dediğim gibi.

Şimdi gelelim cevaplara...Cevaplar sadece ikisi arasındaki değerlendirmeye aittir. Yanlış anlaşılmasın sakın :)

Motion konusu 5090 bir tık daha iyi. x4500 ps4 bf4 85 sensivity ile oynuyorum. Misafirim olun gelin görün kendiniz karar verin. Teklifim açık ve bakidir. Sonuçta göz bu bana kötü gelen size çok iyi gelebilir. Hareketli bluray film açar birlikte de bakarız.Benim görüşüm x4500 motion ile ilgili olumsuz bir fikre kapılmayacağınızdır.

Ben vivid sevmiyorum. Doğal renkleri daha çok sevdiğimden genelde sinema moduna yakın bir kalibrasyon ile kullanıyorum.Yanlış anlaşılmasın gerçekçi görüntü demek canlı görüntü demek değildir. Hangisi daha parlak daha rengarenk renk verir derseniz bir tık x4500 önde.

Hangisi alırım konusu gerçekten zor bir soru. 5090 daha küçük olduğundan x4500 55 inç olduğundan x4500 alırdım. 6090 olsa o zaman 6090 alırdım.Büyük olması benim için her zaman daha ön plandadır.
    Ben elektrik sarfiyatlarına çok takılmam ikisi de birbirine yakındır bu benim için seçim sebebi değildir. Benim için kriter doğru renk üretebilmesidir.
    Hangisi doğru renk üretir konusu puanlama yaparsam 97/100 x4500 veririm 98/100 6090 veririm. Dediğim gibi 5090 almam x4500 daha büyük.
    Plazmaların kendine has iz bırakma, logo yanığı problemleri, lcdlerin de izleme açısı darlığı gibi kronik problemleri var. Burada f/p değerlendirme yapmak mantıklı olacaktır.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

• ilker hocam merhaba iki tv arasındaki tecrübeleriniz çok açıklayıcı olmuş elinize sağlık ful hd ve local dimming kralı olan toshıba 46sv685 var bu tv ile x4500 karşılaştırsak hangisi ön plana çıkar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.