Şimdi Ara

SONY 55X4500 (Full Array Led Local Dimming+10 bit+Referans Panel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum üzerinden satılmıştır.
    Panel "RGB" Full array Led + Local Dimming olup dünya da gerçek RGB LED olarak üretilen iki panelden birisidir.

Bir diğeri de bu işin bulucusu Sharp olan XS1 modelidir. Bu paneller özel referans panellerdir. Nette geniş ayrıntılarını karşılaştırmalarını bulabilirsiniz.
    Siyah dengesi Pioneer KURO (5090-6090) kalitesinde olup, 10 bit , 24p true cinema gibi birçok özelliği vardır.

Satma sebebim ;

İş sebebiyle haftanın 5-6 günü seyahat ediyorum evde yeteri kadar vakit geçiremiyorum. TV yattığı yerde duruyor. Sıfır ayarında olup üzerinde çizik bile yoktur. Değerini bilen biri alsın istiyorum.

İsteyen olursa hafta sonu eve gelip yerinde inceleme yapabilir. ( Bluray film , PS4 oyun performansı gibi)
    2009 yılındaki Türkiye'deki satış fiyatı 16.000 TL idi.

Bu tarz paneller piyasada pek bulunmaz alan da satmaz zaten uzun yıllar problemsiz götürür.
    Fotoğraflar, televizyonun farklı ışık ortamlarındaki (karanlık, aydınlık ,loş) görüntüsüne örnek vermek için telefon ile çekildi profesyonel cihazım yok nette daha ayrıntılı fotoğraflarını görebilirsiniz.

Resimdeki görüntüler panel ile birlikte kullandığım 4K receiver'a takılı dsmart cam modül'den alınmıştır.
    Cihaz 60 kg ağırlığındadır. 55" ekran boyutu var fakat ön sağ ve sol tarafında yukarıdan aşağıya hoparlör geldiğinden ebat olarak 60" olarak durmaktadır.
    Daha ayrıntılı bilgiler için telefondan ulaşabilirsiniz.

Fiyat : ugurla'ya SATILMIŞTIR

İlan : http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-televizyon-sony-55x4500-full-array-led-local-dimming-plus10-bit-plusreferans-panel-259431106/detay/

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I.K. -- 13 Kasım 2016; 13:8:3 >

• Panel çok kalite !!! Ankara'da olsaydınız düşünürdüm
  • O paraya oled almak daha mantıklı artık 4K devri başlıyor 🤓

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbox2 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz LG oled ise , özellikle 910 ve 920 modeller ise , geçiniz bir kalem vesselam. Gidip gözümle gördüm daha oledlerinde zamanı var. Fakat Panasonic oled ise saygı duyarım. Eski pioneer ekibini de bünyesini barındıran panasonic ,güzel panel çıkartmıştır. Özellikle cz900 serilerini gözümle görmeyi çok isterdim. Panasonic oledlerinde fiyatı hem çok pahalı hem de Türkiye'de yoktur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TV alacak olsam ve bu seviyede bütçem olsa, şehrimden kalkıp İzmir'e gelir bizzat elden alırdım.

Adam 4 te bir fiyatına bırakıyor. Kaçar mı bu panel abi!

Alana hayırlı olsun diyorum üzülerek.
  • Boyle bir tv halen nasil satilmamis hayret!

• Selamlar, Panel Kullanım Saat Bİlgisi Verebilir misiniz Acaba.

https://www.youtube.com/watch?v=5OwMOBvgX8g
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonskennedy

Selamlar, Panel Kullanım Saat Bİlgisi Verebilir misiniz Acaba.

https://www.youtube.com/watch?v=5OwMOBvgX8g

7000 saat. Bu tarz paneller icin motoru yeni acilmistir daha.

• 7000 saat kullanımda, her gün ortalama 5 saat kullanım varsaysak, bu TV yaklaşık 4 yil her gün kullanılmış gözüküyor. Panel zamanının iyi paneli ama fiyat biraz ucuk kalmış. Bence gazlayan arkadaslara teslimatta bir kolaylık saglayıverinde alsınlar bu fiyata.

• quote:

Orijinalden alıntı: SKYLINE GTR

7000 saat kullanımda, her gün ortalama 5 saat kullanım varsaysak, bu TV yaklaşık 4 yil her gün kullanılmış gözüküyor. Panel zamanının iyi paneli ama fiyat biraz ucuk kalmış. Bence gazlayan arkadaslara teslimatta bir kolaylık saglayıverinde alsınlar bu fiyata.

7000 saatini şu şekilde de okuyabiliriz;

Hesap yaptığınızda ortalama günde 2.5 saat bile kullanılmayan bir panel.

Ayrıca paneli kimsenin de gazlamasına gerek yok söyleminize de anlam veremedim.Neyi ne ile kıyasladığınız burada önemli. İşin içinde olan, panel işlerine gönül veren insanlar zaten paneli bilirler. Para ve nakliye kısmı da bir şekilde halledilir.

• 2010 yilinda satilan bir Tv degil mi bu? 1 Ocak 2010'da satin aldığınızı varsaysak bugüne kadar geçen süre 5 yıl+2.5 ay = 1.900 günlük kullanima tekabül ediyor.

7.000 saat kullanim x 60 dk. = 420.000 dk. eder. Bunu 1900 güne bölersek, televizyonun günlük çalışma süresi 221 dk olarak çıkıyor. Yani 3 saat 41 dakika.

Üstelik bu hesaba göre TV'nin alindigindan bugune kadar istisnasız hergün açıldığı hesaplanarak üretildi. Ki böyle bir durumunda pek mümkün olmadigini düşünecek olursak, rahatlıkla günlük kullanımın 4.5-5 saat olduğunu soyleyebilirim. Öyle iddia ettiginiz gibi 2.5 saat kullanim matematiksel olarakta mümkün degil maalesef.

Gaz konusunda ne demek istedigimi forumu takip edenler anlayacaktir.

• quote:

2010 yilinda satilan bir Tv degil mi bu? 1 Ocak 2010'da satin aldığınızı varsaysak bugüne kadar geçen süre 5 yıl+2.5 ay = 1.900 günlük kullanima tekabül ediyor.

7.000 saat kullanim x 60 dk. = 420.000 dk. eder. Bunu 1900 güne bölersek, televizyonun günlük çalışma süresi 221 dk olarak çıkıyor. Yani 3 saat 41 dakika.

Üstelik bu hesaba göre TV'nin alindigindan bugune kadar istisnasız hergün açıldığı hesaplanarak üretildi. Ki böyle bir durumunda pek mümkün olmadigini düşünecek olursak, rahatlıkla günlük kullanımın 4.5-5 saat olduğunu soyleyebilirim. Öyle iddia ettiginiz gibi 2.5 saat kullanim matematiksel olarakta mümkün degil maalesef.

Gaz konusunda ne demek istedigimi forumu takip edenler anlayacaktir.

Bana laf yetiştirip, matematik kastıracağınız vakti ve enerjiyi keşke yazdığım ilanı okuyarak da yapsaydınız. Hadi okumadınız zor geldi, google amcaya sorup panelin üretim yılına baksaydınız. Panel konusunda engin bilgileriniz (!) için de teşekkür ederim.

Bu arada panel 2008 yılı ikinci yarı üretimidir.

Sevgilerimle

İlker KAYMAK

• Üstat merak etme ben araştırmadan hicbir şeye balıklama atlamam. 2008 Ağustos ayi bu cihazın Sony lansmanı yapıldı. 2009-2010 arasi Tr'de satisa çıktı.

Oldu olacak Sony muhendislerinin panelin uretim semasini cizdigi tarihi ver bari.

Basindan beri anlatmaya calistigim ve anlamadiginiz durum şu.

Bu panel standart ustu kaliteye sahip iyi bir panel. Zamanında satin almak icin cuvalla para verildi. Ancak az kullanildi, çok iyi fiyat yakin olsam valla billa alirim gibi gereksiz atraksiyonlar yapmaya gerek yok. Siz de biliyorsunuz ki, bu panel bu kadar kullanimdan sonra, bu paraya satmaz.

Bu nedenle forumda dolasan ve kulaktan dolma bilgilerle, verilen gazlarla tercih belirleyecek kullanıcıları kendi kanaatimce uyarmak istedim.

Hadi bana eyvallah, hayirli satışlar.

• SKYLINE GTR kullanıcısına yanıt
    quote:

Üstat merak etme ben araştırmadan hicbir şeye balıklama atlamam. 2008 Ağustos ayi bu cihazın Sony lansmanı yapıldı. 2009-2010 arasi Tr'de satisa çıktı.

Oldu olacak Sony muhendislerinin panelin uretim semasini cizdigi tarihi ver bari.

Araştırmadan hiçbir şeye balıklama atlamam diyorsunuz fakat cihazın ne zaman çıktığından bihabersiniz. Yukarıda 2010 diyordunuz. Şimdi 2009-2010 arası diyorsunuz. Arada 365 gün var dikkatinizi çekerim. Benim için bir önemi yok bu işlerin de, bulduğunuz 3 saat 41 dakikayı(!) etkiler de o sebepten söylemek istedim.
    Mühendislerin çizdiği çizim tarihi ile cihazın çıktığı tarih arasında ciddi fark vardır. Bu çizimler çizildikten 1 ay sonra üretime başlanmıyor maalesef.

quote:

Basindan beri anlatmaya calistigim ve anlamadiginiz durum şu.

Bu panel standart ustu kaliteye sahip iyi bir panel. Zamanında satin almak icin cuvalla para verildi. Ancak az kullanildi, çok iyi fiyat yakin olsam valla billa alirim gibi gereksiz atraksiyonlar yapmaya gerek yok. Siz de biliyorsunuz ki, bu panel bu kadar kullanimdan sonra, bu paraya satmaz.

Bu nedenle forumda dolasan ve kulaktan dolma bilgilerle, verilen gazlarla tercih belirleyecek kullanıcıları kendi kanaatimce uyarmak istedim.

Standart üstü kaliteye sahip olduğunu bilmeniz güzel. Bu ayarda hepi-topu 3-4 tane cihaz var. Teknolojisi pahalı olduğundan bir daha da bu tarz üretimler olmadı. Daha çok smart özelliklerin yoğun olduğu, enerji tüketiminin az olduğu kağıttan ince panellere geçildi ve maalesef görüntüyü işlemesi gereken işlemci görüntü dışında bir ton iş ile uğraşmak zorunda kaldı. Gelinen nokta da panellerin durumu ortada. Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok...

"Yakın olsam alırım çok iyi fiyat " demişsiniz bunu diyen veya yazan kim,kimler?

Madem niyetiniz insanları uyarmak o zaman yukarıda bahsettiğiniz gazı veren, kulaktan dolma bilgileri yayan kişi veya kişiler kimler?

Bunları da açık ve net bir şekilde de söylerseniz ve burada o kişileri alıntılayıp cevap verirseniz daha iyi olur. Sonuçta o kişilerinde burada kendini savunma ve söz söyleme hakkı vardır.

Diğer türlü yazdıklarınız kuru ve boş bir karalama kampanyası ve klavye şövalyeliğinden öteye geçmez.

Söylemlerinizde tutarlı, anlaşılır, net ve sade olun lütfen.

quote:

Hadi bana eyvallah, hayirli satışlar.

Teşekkür ederim. Eğer paneli almak gibi bir ciddi niyetiniz var ise benimle iletişime geçmeniz yeterli. Gerekli yardımı yapacağımdan şüpheniz olmasın.

Sonuçta ben şu an paneli paraya ihtiyacım olduğumdan satmıyorum. Gerekli açıklamaları yukarıda yaptım. Şu an aktif olarak da kullanıyorum ve çok memnunum.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I.K. -- 18 Mart 2016; 21:52:40 >

• Piyasada Tv diye satilan Lg leri gorunce ve fiyatlarina bakinca bu tv icin 4000 liranin fazla olmadigini anliyor insan.

Fiyati fazla bulup, kullanim saatine takilan arkadaslar bu paralara hic kullanilmamis 0km Lg, Samsung alabilirler..

Diger taraftan fiyatin fazla oldugunu dusunenler gayet tabi olabilir, ama bunu dile getirmenin uslubu onemlidir. Tv yi ovenleri gazci, satani da kazikci yapmanin luzmu yok.. Ki 4000 lira bu tv icin ucuk bir rakam degildir..

Hayirli satislar..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kullanim saatine takılan arkadaşlar demissiniz ya iste o benim:)
    Şimdi değerli arkadaşım kusura bakma ama öncelikle ya yazılanları okumakta yada anlamakta bir sıkıntı duyduğunuzu düşünüyorum. Ben kimseye "kazıkçı" diye bir ithamda bulunmadım. Bu ilan her turlu yoruma açıktır diye yazıyor mu başta, hah! ben de buna istinaden fikrimi belirttim. İlana çıkan kişi 10 liralık mala, 100 lirada ister, 5 lirada. Birileri bunu pek uygun bulur ama mesafeden ötürü degerlendiremez, birileri de ederinin çok üzerinde bir fiyat belirlediğini iddia eder. Ikiside aynı şey degil mi? Görüşünü belirtmek.

Satışı yapan arkadaş cihazın az kullanıldığını belirtmişti, ben de bunun matematiksel olarak mümkün olmadığını belirttim. O da karşıt görüşünü ekledi. Bu konuyu okuyanlar özgür iradeleri ve akillariyla hangi görüşü tercih ederlerse onlara göre doğrusu odur. "O km" mi alır, Lg, Samsung, Sony, Pany, Tosh, Sunny, Vestel mi alır, 1.250.000 km'de Bedford'mu alır, bence bırakalım da onlar karar versin.

Gaz konusuna gelince mesaj sayım dusuk gozukse de uzun zamandır bu forumu takip ederim. Kullanıcıların profillerine girip, arkadaşlarına, genelde mesaj attığı konulara ve içeriklerine baktığımda az da olsa neden forumda bulunduğuna dair kendimce bir fikir sahibi olurum. 3-5 bin mesajı bulunan üyeler genelde bu tip konulara cok nadir girer ve yorum yapar.

İlginç bi tesadüf olsa gerek, bu konuya yazan arkadaşlarında, ilan sahibi arkadaş gibi çevresi oldukça genismis ki genelde bolca yarbay, emekli yonetici, beş yıldızlılar, galaksideki butun yıldızları toplamış üyelerle arkadaş. Mesela yine ilginç bir tesadüf, sizin profilinize baktigimda da ayni sonuçla karşılaştım. Galiba benim içim fesat, tesadüf olamaz mı? Olur tabii, "yersen papaz eriği" misali demiyorum tabii :)

Bu forumu ticaret amaçlı kullanan, satıcı firmaların ücret karşılığı yorum, inceleme ve yönlendirme yaptırdığı eleman üyeler olduğu söylenir mesela ama ben itibar etmem. Yani bir kullanıcının 50 adet forum mesajı varken 500 küsürden fazla ikinci el mesajı olması onun forumu ticaret amaçlı kullandığı anlamına mı gelir? Ya da birden fazla fake hesabı olan üyeler olamaz mı? Yok canım bunlar hepten fesat düşünceler.

Son olarak üslup konusuna gelelim. Seviyesiz bir düzey mi gördünüz yazilarimda da böyle bir ithamda bulunuyorsunuz? Edebiyle, adabıyla görüşlerimi, düşüncelerimi belirtiyorum ve aynı yaklaşımı taşıyan her görüşü de saygıyla karşılarım.

Konuyu gereksiz yere uzatmamak adına ilan sahibi arkadaşın tarafıma cevaben yazdığı son mesaja cevap yazmamiştim. Ancak üslup konusuna deginmeniz, gaz ve 0 km yaklaşımınız beni yanıt verme zorunda birakti. Kalın sağlıcakla.

Edit:Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYLINE GTR -- 21 Mart 2016; 2:11:49 >

• quote:

Merhaba, kullanim saatine takılan arkadaşlar demissiniz ya iste o benim:)
    Şimdi değerli arkadaşım kusura bakma ama öncelikle ya yazılanları okumakta yada anlamakta bir sıkıntı duyduğunuzu düşünüyorum. Ben kimseye "kazıkçı" diye bir ithamda bulunmadım. Bu ilan her turlu yoruma açıktır diye yazıyor mu başta, hah! ben de buna istinaden fikrimi belirttim. İlana çıkan kişi 10 liralık mala, 100 lirada ister, 5 lirada. Birileri bunu pek uygun bulur ama mesafeden ötürü degerlendiremez, birileri de ederinin çok üzerinde bir fiyat belirlediğini iddia eder. Ikiside aynı şey degil mi? Görüşünü belirtmek.

Satışı yapan arkadaş cihazın az kullanıldığını belirtmişti, ben de bunun matematiksel olarak mümkün olmadığını belirttim. O da karşıt görüşünü ekledi. Bu konuyu okuyanlar özgür iradeleri ve akillariyla hangi görüşü tercih ederlerse onlara göre doğrusu odur. "O km" mi alır, Lg, Samsung, Sony, Pany, Tosh, Sunny, Vestel mi alır, 1.250.000 km'de Bedford'mu alır, bence bırakalım da onlar karar versin.

Gaz konusuna gelince mesaj sayım dusuk gozukse de uzun zamandır bu forumu takip ederim. Kullanıcıların profillerine girip, arkadaşlarına, genelde mesaj attığı konulara ve içeriklerine baktığımda az da olsa neden forumda bulunduğuna dair kendimce bir fikir sahibi olurum. 3-5 bin mesajı bulunan üyeler genelde bu tip konulara cok nadir girer ve yorum yapar.

İlginç bi tesadüf olsa gerek, bu konuya yazan arkadaşlarında, ilan sahibi arkadaş gibi çevresi oldukça genismis ki genelde bolca yarbay, emekli yonetici, beş yıldızlılar, galaksideki butun yıldızları toplamış üyelerle arkadaş. Mesela yine ilginç bir tesadüf, sizin profilinize baktigimda da ayni sonuçla karşılaştım. Galiba benim içim fesat, tesadüf olamaz mı? Olur tabii, "yersen papaz eriği" misali demiyorum tabii :)

Bu forumu ticaret amaçlı kullanan, satıcı firmaların ücret karşılığı yorum, inceleme ve yönlendirme yaptırdığı eleman üyeler olduğu söylenir mesela ama ben itibar etmem. Yani bir kullanıcının 50 adet forum mesajı varken 500 küsürden fazla ikinci el mesajı olması onun forumu ticaret amaçlı kullandığı anlamına mı gelir? Ya da birden fazla fake hesabı olan üyeler olamaz mı? Yok canım bunlar hepten fesat düşünceler.

Son olarak üslup konusuna gelelim. Seviyesiz bir düzey mi gördünüz yazilarimda da böyle bir ithamda bulunuyorsunuz? Edebiyle, adabıyla görüşlerimi, düşüncelerimi belirtiyorum ve aynı yaklaşımı taşıyan her görüşü de saygıyla karşılarım.

Konuyu gereksiz yere uzatmamak adına ilan sahibi arkadaşın tarafıma cevaben yazdığı son mesaja cevap yazmamiştim. Ancak üslup konusuna deginmeniz, gaz ve 0 km yaklaşımınız beni yanıt verme zorunda birakti. Kalın sağlıcakla.

Edit:Ekleme

Bence haklısınız ve yerinde tespitler. Ancak tv. de güzelmiş, isteyen gider alır,kuro.lara ne paralar istiyorlar sahibinden de.

• Panelden anlamayanların girmemesi gereken bir ilan. Hayırlı satışlar. Panel için bir şey yazmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serin_su842

Şu anda Neoplazma kullanıyorum 50" bu tv ye geçmek mantıklı olur mu sizce ayrıca Led olarak bu tv yi Sony Hx950 ve W905 ile kıyaslarsak daha mı iyidir daha mı kötüdür ?

PM'de cevap verdim size.
  • Bu kalite serinin ( X4500) her an patlayabilecek bir çizgi hata sorunu olduğunu da unutmamak lazım kardeşler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.