Şimdi Ara

SONY 55X4500 (Full Array Led Local Dimming+10 bit+Referans Panel) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de bunu soru olarak soracaktım .bunda da x4500, sv685 in bir tık önde olması lazım.sony işlemcileri çok iyi genel olarak konuşulursa.7 yıl öncesinin high end panellerinden bildiğimiz SONY X4500 , TOSHİBA SV685D , SHARP XS1 var bunlar dan başka paneli kalın olan başka full array local dimming yapılan seri varmıydı eski baba serilerden ? teşekkürler
  • Hocam bu konularda uzman değilim ama naçizane kendi görüşlerimi paylaşmak istedim,varsa bir yanlışlık albani gibi konunun uzmanı abilerimiz konuya el atabilirler. Hem x4500 hemde 5090 her ikisini de canlı izlemedim. Ancak bir önceki panelim 55sv685 idi ve x4500 ile aynı panel modülü kullanılıyor s-pva doğal contrast 8000:1 max oran. Bu nedenle üst kalite bir plazma ile aynı resim kalitesini veremezler bence. Şu anki panelim panasonic 65vt30 sv685 ile aralarında ciddi sayılabilecek bir contrast farkı var özellikle de karanlık ortamda.sv685 den önceki kullandığım tv Philips 9705 idi bu da fena değildi ama sv kadar değil. Evet sv685 local dimming den dolayı siyahlarda özellikle diğer led tv lerden çok daha iyiydi ancak bir plazma değil tamam siyahlar tam siyah ama plazmadaki gölge ayrıntıları yok gibi geliyor bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmet Bey,Çoşkun Bey, Uğur Bey,

İyi pazarlar diliyorum.Biraz geç oldu kusura bakmayın. Sorularınıza toplu cevap vereyim.

Oturma odasında 46sv685 var. İki paneli de bana zamanında Can abi aldırdı(albani). Belki Can abi kızacak ama x4500 sv685'den her ne kadar ikisi de aynı teknoloji üretimi olsa da arada fark var. Dediğim gibi bu benim kendi yorumum. Hatta forumda Fatih diye bir arkadaş var Niğde'den. Kendisi de 46SV685 aldı. Sonra 46X4500 aldı. Benim gördüğüm farkların aynısını o da gördü. Zaten hemen sv685'i sattı yerine HX920 aldı. Şuan elinde hem x4500 var hem de hx920 var. Fark ne derseniz. Evet kontrast farkı. Ben mesela birebir Can abinin ayarlarını kullanıyorum. Zaten bu ayarlarda sinema moduna yakın vivid dediğimiz parlak renkler değil. Daha soft renkler. x4500'ü de avsforumdan kendi konusundaki ayarlar ile kalibre ettim. Motion olarak belirgin bir fark yok.Hatta inanmayacaksınız belki SV685 bir tık daha ileri de. Lag'ı da x4500'den düşük tabii burada büyüklük farkı da var,onun da etkisinden kaynaklanıyor.Ama renk üretiminde ve kontrastta bana farklı geliyor idi. Bir de Sony'de ayar çeşitliliği çok derin. içine girdin mi boğuluyorsunuz. SV685'de öyle değil.Çok daha kısıtlı malesef. Ben cihazların üzerindeki rakamsal konstrast, motion gibi değerleri hiç bakmıyorum. Çoğu fabrikasyon makina değerleri ve genelde tüketiciyi kandırmak üzerine kurulu. En basitinden 800 hz(yazılımsal olarak) cihaz ile orijinal 100 hz x4500'ü yan yana test ettim. Açtım bir ps4'de futbol oynadım fark çok bariz belli oluyor. Sonuçta bu paneller bir bütün olarak değerlendirilmeli ve kesinlikle gözle görülüp ona göre yorum yapılmalı. Ben aldığım panellerin hepsini atladım arabaya gittim yerinde gördüm inceledim öyle aldım. Zaten işin en temeline baktığında plazmalar ledlere göre avantajları görüntü ve renk konusunda çok daha yüksek. Haa bu fark x4500 xs1 gibi modellerle kapanmış durumda. SV685 bunların arkasından gelir. Yine tekrarlıyorum bunlar kendi aralarındaki farklardır. Yoksa sv685 halen elit paneller arasındadır. Temiz denk gelirse fiyatı da uygun olursa kesin değerlendirilebilir.

Bu arada panel Uğur Bey'e satılmıştır. Kendisi dün İstanbul'dan arabası ile aldı gitti.Bir hüzün çöktü içime evde boşluk oldu resmen

Güzel günlerde kullanması dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I.K. -- 13 Kasım 2016; 13:6:32 >

• sağolasın egeliilker kardeşim
  • Sağlıklı bir alışveriş oldu, huzurlu bir alışveriş için egeli ilker kardeşimi düşünebilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.