Şimdi Ara

sony a 6000 ve benzeri makina tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    fotoğraf hobime vakit kısıtlılığı nedeniyle yaklaşık 3 senedir ara vermiş bulunmaktayım. bu sürede oldukça çok şey değişmiş.
    eskiden şu yarıporfesyonel, power zoom modellerden bir tane makinam vardı. (öğrenciyken)
    manzara ve potre fotoğrafları çekmeyi seviyorum. ayrıca aliemle felan hatıra fotoğrafları çekmekte kullanacağım.
    daha önceden makina kullandığım için az çok diyafram, iso ve pozlama süresi değerlerini kullanabiliyorum. manuel ayarda kullanabiliyordum ama photoshop vb bilgim sıfır.
    mesleğim göz hekimiyim, önümüzdeki sene uzman hekim olarak çalışmaya inşallah başlayacağım. ve önümüzdeki sene hastalarımın göz fotoğraflarını arşivlemeye ihtiyaç duyacağım.
    şimdilik bütçem 2500-3000 tl civarında.

sizlere aslında iki konuda danışmak istiyorum.
    taşınabilirliğin benim açımdan önemli olduğunu düşünüyorum (bir önceki makinem dslr lerin giriş sınıfından bile küçük olmasına rağmen her yere götüremiyordum). çekilen fotoğrafları inceledim aynasız makinelerin sensör kalitesi bence gayet yeterli düzeyde. ufak tefek eksikleri taşınabilirlik adına gözardı ediyorum ama lens cephesinde aynı fikirde değilim. dslr lerin tabi ki lens çeşitliliği çok fazla ve fiyatı uygun. ancak büyük boyutlu bir makina alsam çok büyük ihtimal evde boş boş yatacak. bu konuda bütçemi göz önünde bulundurarak sony a 6000 almayı düşünüyorum. sizin araştırmamı önerdiğiniz veya tavsiye ettiğiniz bşaka hangi modeller olur?

ikinci husus lens meselesi. internette a 6000 lerin kit lensini inceledim ilk başta beni memnun edeceğinden eminim ama bir süre sonra yeterli gelmeyeceğini düşünüyorum. o yüzden kit lens yerine daha geniş mm aralığı olan hangi lensleri araştırmalıyım. ayrıca kit lens almadan kitlens hariç direk başka bir lensle alabileceğim bir site biliyormusunuz. (sony cephesinde keskinliği iyi olan lensler bütçemi açıkçası zorluyor) sigma gibi üreticilerin bu konu da bir çözümü var mı. örnek olarak zeissin 16-70 mm f4 çok kaliteli görünüyor veya bir 18-105 g lens var video için öneriliyor ancak fotoğrafta kullanılabilir mi, veya ne kadar memnun eder?

bir de hastalarımın göz fotoğraflarını arşivlemek adına nasıl bir lens öneririssiniz.

(not: fotoğrafçılık merakım eğer gerçekten ciddi boyutlara ulaşırsa sonyden sonra ff bir cihaz almaya yönelirim. bu sırada tecrübem artmış olur. inşallah 1 sene sonra gelir durumum ciddi şekilde değişecek)
    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• kayihani K kullanıcısına yanıt
    bir macro lense ihtiyacınız var. göz fotoğrafı çekeceğinize göre odak uzunluğu fazla olmasına gerek yok.60mm, 50mm,35mm macro lensler falan yeter. 1:1 büyütme yapanlardan olmalı. carll zeis in 50mm macrosu olabilir. lakineli veya lensi şu gözün içine baktığınız alet var ya ona bağlayabilirseniz süper olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 20 Şubat 2015; 22:09:34 >
  • O alete bağlanınca belli bi odak istiyor 35 mm üzeri sanırsam işe yarar ya da araya bir optik sistem istiyor. yoksa cep telefonu ile bile çekilebilir. Çok da denedim fotoğraf çok geriden çekilmiş gibi oluyor birde kadrajın ancak yüzde onuna görüntü giriyor. güzel bir makro tekniği çok kaliteli görüntü alınabilir diye tahmin ediyorum. Bu arada o muayene cibazları için kameralar var medikal malzeme olduğu için uyduruk görüntüleme sistemine 3 haneye yaklaşan miktarda para istiyorlar. Cihaza alırsam Parası devletten çıkacak bence yazık. Yanlış anlaşılmasın fotoğraf makinesi alırsam ben ödeyeceğim lensler makine hepsi bana ait. Benim karım ise bir toplantıda sunum durumunda daha kaliteli içerikle sunum yapacam.
    Cevabınız için teşekkür ederim. Makro lens tecrübem yok. Konuyu araştırıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Sony A6000 ve m4/3 sistem kullanıyorum. Sony'deki APS-C sensör gerçekten başarılı ancak m4/3 lerin de kendilerine göre avantajları var. Bunlar gövdeden titreşim engelleme, dokunmatik ekran, ekrana dokunarak odaklama, küçük ve kaliteli lens seçenekleri olarak özetlenebilir.
    A6000 fiyatından az daha uygun fiyata Olympus OM-D E-M10 alabilirsiniz. Buna bir Olympus m.Zuiko ED 60mm 1:2.8 Macro Lens eklerseniz 1:1 büyütme yapan süper keskin bir sisteminiz olur.
    m4/3 sistem APS-C kadar dar net alan derinliğ vermez. Bu makroda avantaja dönüşür ;)
    Bir de Olympus MAL-1 Macro Arm Light ile aydınlatma sağlayabilirsiniz.
    Flaş bilgim zayıf. Makro ring flaşları da bir araştırmak lazım.
  • cevabınız için teşekkür ederim sony a 6000 aldım. bazı dezavantajları olduğunu biliyorum ancak bu işe bi yerden başlayayım dedim. 4/3 sistemdeki 2x crop olayı makro için avantaj. ama fotoğrafta ilerlemeyi düşünürsem caon lens çevirici ile canona yatırım yaparım diye tahmin ediyorum. ciddi pahalı olmakla birlikte lens cephesinde canonda ciddi seçenekler mevcut. (sonye yönelmemde bi etken oldu açıkçası)
    şimdilik kendimi geliştirmrm gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.