Şimdi Ara

Sony A6000 35mm 1.8 Lens vs İphone 7 Plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar acemi bir fotoğraf çekme sevdalısıyım. Amacım gezip tozarken güzel manzaralarda güzel fotoğraflar çekmek. Ağırlıklı olarak kendi fotoğraflarımı ve manzara fotoğrafları.

Elimde Sony A6000 aynasız model var. 16-50 kit lens ile 3.5 f diyaframlık fotoğrafları yeterli bulamadım.

35mm 1.8 Sony'nin lensini mi alsam yoksa makinemi satıp Iphone 7 plus mı alsam karar veremedim. Arkadaşımda ıphone 7 plus var portre modunda çok güzel çekim yapıyor. Ama Sony 1.8 35mm lens alsam daha iyisini yapabilir miyim sizce ??

Aldığım makine : 3000 tl
    35 mm 1.8 Sony Lens : 2000 Tl

İphone 7 plus : 5500 tl

Çok kararsızım yardımınızı bekliyorum saygılarımla

• Telefonun avantajı çok pratik olması, Eğer çektiğin fotoğrafları sadece instgramda paylaşmak için çekiyorsan telefon almak daha mantıklı olacaktır, Makinayı her an yanında taşımazsın ve kendini çekerken zorlanırsın.
  • Yapamazsın !
    Foto makinalarının fotolarını Photoshop vb. gibi programlarla işlemedikçe pek bir halta benzemezler. Onun için de yine bir cep tele veya PC'ye ihtiyacın olur !.. O ise cep teller bu konuda çooook çok ilerideler. Çekiyon, direk cep telde yazılımlar ile işliyorsun. Nerdeee foto makinaları tam bir teknolojik gerzektirler. SmartPhone boşuna demiyorlar. Hem laptop, hem PC, hem tablet, hem foto makinası hem yutıbır, hem müzik, hem de oyun. Fotoğraf makinası nedir ? Bekle ki iyi lens alcan da, bi sürü ayar çekicen de, iyi foto çekecek amma onu da RAW işlersen görebileceksin de !.. O hooo moruk işi veya profesyonellerin işi gereği kullansınlar bu foto makinalarını. Gerçi işini bilen cep tel ile de pro işler yapıp para kazanıyor. Ben olsam iPhone 7 plus nedir bilmem ama iPhone denince bi durmak gerek diye biliyorum (Yaş 50'yi geçince bizi de anlayın gençler, bizim zamanımızda telefon dahi yoktu TV yoktu telefon ne ki !)

• iPhone kendi içinde renkleri vb çok iyi ayarlıyor, bu yüzden gerçeğe çok yakın görüntü oluşuyor. Yukarıdaki arkadaşların yazdığı gibi telefonda çekip -gerekirse düzenleme yapıp- paylaşmak oldukça pratik. iOS 13 ile fotoğraflar uygulamasına fotoğraf düzenlemesi gelişiyor.

Son olarak: 5500tlye sakın iPhone 7 Plus alma, aktif olarak takip etmiyorum ama kesinlikle değmez.
  • 35mm 1.8 satabilirim. Daha farklı bir lens almayı planlıyorum ilgilenirken özel mesaj atabilirsin
  • 5700 tl ye 8 plus yakalamıştım siz de 5500 e 7 plus almayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.