Şimdi Ara

Sony A6000 hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
2.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler.Objektif çeşitliliği 100 lira gibi bir parayla alabileceğimiz adaptörle canonun tüm lenslerini neredeyse A6000 de de kullanma imkanı tanıyor. Bundan dolayı taşıma kolaylığı, ergonomi ve hız açısından A6000 daha mantıklı geliyor bana.
  • rock4everb kullanıcısına yanıt
    Haklısınız Hemen Mediamarkt ı aradım sipariş geçmek için ama ürün tükenmiş. Yılbaşına kadar sürem var. Biraz daha bekleyip alacağım inşallah. Yorumlarınız için teşekkürler.
  • muratbkk kullanıcısına yanıt
    tükenmiş mi ? haha yok canım doğum günü kampanyası diyor yarın falan yenilenir stokları internetten al zaten mağazada kampanya olacağını sanmıyorum site girmiş yeni yaşına galiba çağrı merkezini arayıp uğraşma bence
  • O fiyattan devam ederse bugünlerde sipraiş edeceğim inşallah. Sağolun hocam.
  • 1 sene önce 2300tl den satılıyordu bu makine şimdi mediamarkta 1600 tl den satılıyor.
    bence çok iyi bir fırsat.
  • hocam çevirici işine girersen her lensi her mount ta kullanıyosun ama verim ne kadar veriyo o sıkıntı. bidefa f stop düşer,düzgün converterlar öyle ucuz şeyler değil,ayrıca af kullanımı büyük sıkıntı. bunun yanında sonsuz odak zatne biçok lenste kullanamazsın
  • oguzhanozturk kullanıcısına yanıt
    F stop mu düşer?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhanozturk kullanıcısına yanıt
    Öncelikle f stop düşer mi? Bu demek onu bilmiyorum. Ayrıca neden böyle bir şey söz konusu?
    YouTube da izlediğim videolar da sağlam fotoğrafçılar Servet değerinde lenslerle kullanıyorlar. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum hocam. Yine bilgilerinizi, tavsiyelerinizi almak isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratbkk kullanıcısına yanıt
    bence oğuzhan bey teleconventer ile AF adaptörleri karıştırmış. 1.4x teleconterler de f değeri yükseliyor ya onla karıştırmış.
    SONY LA-EA adaptörlerde f değeri değişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcudur_abbas -- 17 Kasım 2015; 22:24:10 >
  • Bir çok kamera ve lens modellerini deneme fırsatım oldu bu işlerle yakından ilgiliyim. Fotoğraf tutkusunda öncelik bütçedir. Bütçeye göre en iyi performansı sağlayacak ürünü almak lazım. yani her yazıp çizilene bakmayın derken bunu kasdediyorum. bahsettiğiniz her aparat ve aksesuar ekstra para dmeek bunu göz önünde bulundurarak alışveriş yapacaksanız 1600 tl bütçe ile gidip giriş seviyesi cihaz almayın . Ha şöyle bir durum var 18-135mm lens vardır ve IS ise tadından yenmez. ama bunun dışında aynasız candır ya at cebine git çek fotoğrafını çok faydalı gerçekten
  • Ben de nx300 önereyim bari. Adaptör ve focus peaking özelliği ile her markanın lenslerini kolaylıkla kullanabilirsiniz. Dokunmatik, dönebilen ekranı var ve bu çok büyük kolaylık. Samsung'un kit lensi daha iyi kalitede.

Ayrıca diğer lensleri de çok kaliteli ve ucuzdur. Lens kaliteleri Sony ile başa baş.

45mm 1.8 lensi 275 liraya alabilirsiniz. Aynı lens Sony'de 800 civarında. Samsung 45mm 3D lensi 440 lira. Bununla 3d videolar çekebilirsiniz.

50-200mm Samsung'ta 350 lira iken Sony'de 650 lira.

Samsung'ta 30mm f/2 300tl iken Sony'de onun muadili olan 35mm f/1.8 900tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Ben de nx300 önereyim bari. Adaptör ve focus peaking özelliği ile her markanın lenslerini kolaylıkla kullanabilirsiniz. Dokunmatik, dönebilen ekranı var ve bu çok büyük kolaylık. Samsung'un kit lensi daha iyi kalitede.

Ayrıca diğer lensleri de çok kaliteli ve ucuzdur. Lens kaliteleri Sony ile başa baş.

45mm 1.8 lensi 275 liraya alabilirsiniz. Aynı lens Sony'de 800 civarında. Samsung 45mm 3D lensi 440 lira. Bununla 3d videolar çekebilirsiniz.

50-200mm Samsung'ta 350 lira iken Sony'de 650 lira.

Samsung'ta 30mm f/2 300tl iken Sony'de onun muadili olan 35mm f/1.8 900tl.

samsung kamera piyasasından çekildi alan kullanıcı en fazla 2-3 sene sonra sadece aldığı lenslerle kullanmak zorunda. Sony ise her zaman kamera üretiminde bir devdi aynı şekilde devam eder diye düşünüyorum.

Sony bilgisayar ve televizyon piyasasından çekilip görüntü sensörleri üzerine yaırımlar yapacağını açıklamıştı zaten. yani önümüzdeki yıllarda sony daha dehşet makineler yapacak. hatta rakibi toshiba nın sensör üretimi birimini bile satın alacağı söyleniyor.

yani samsung fotoğraf piyasasından çekilip cep telefon piyasasına önem verecek, sony ise bilgisayar ve televizyon piyasasından çekilip sensör üretimine ağırlık verecek.

bence önümüzdeki yıllarda fujifilm ve panasonic te fotoğraf makinesi piyasasından çekilecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcudur_abbas

Sony bilgisayar ve televizyon piyasasından çekilip görüntü sensörleri üzerine yaırımlar yapacağını açıklamıştı zaten. yani önümüzdeki yıllarda sony daha dehşet makineler yapacak. hatta rakibi toshiba nın sensör üretimi birimini bile satın alacağı söyleniyor.

yani samsung fotoğraf piyasasından çekilip cep telefon piyasasına önem verecek, sony ise bilgisayar ve televizyon piyasasından çekilip sensör üretimine ağırlık verecek.

bence önümüzdeki yıllarda fujifilm ve panasonic te fotoğraf makinesi piyasasından çekilecek.

sony bilgisayar piyasası değil televizyon ve telefon üretimine ara verecek durduracak demek ağır olur biraz. canon nikon sony baki kalır sonuç olarak .

sony bilgisayar piyasasından çekildi zaten bakınız.
    http://www.sabah.com.tr/teknoloji/2014/02/06/sony-artik-bilgisayar-uretmeyecek

televizyon satışları da pek iyi değil o departmanıda satıyor. Sony nin en çok kar ettiği bölüm playstation ve görüntü sensörü satışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcudur_abbas -- 18 Kasım 2015; 10:18:00 >
  • pardon düşerden kastım yükselir :D yani değeri düşer. neyse. herşeyin çözümü var işte ama fiyat performans önemli. mesela bir canon 50 mm 1.8 180 tl civarı.onu başka bi gövdede kullanim deseniz adam gibi af li converter aynı fiyatlara geliyo :D ha beş binlik lensin olur. alırsın üçyüz liralık dönüştürücü o zaman değer.
    Öncelikle kesin bir durum yok. Ayrıca Samsung çekilse bile bir NX1 gerçeği var. Keşke çekilse de çok uygun fiyatlara NX1 alabilsek. Crop makineler içinde NX1 kadar iyisi yok ve bundan 5 sene sonra bile iyi bir gövde olacaktır. Ayrıca Samsung'un premium lensleri de var. Şimdiki lenslere ek olarak 16-50 f2-2.8, 50-150 f/2.8 ve 85mm f/1.4 gibi lensler de çok iyi fiyatlara gelecektir. O yüzden lens fiyatları diğer markaların ikide veya üçte biri iken kullanıp birkaç sene sonra hepsini çöpe bile atsanız diğer markalara verdiğiniz ekstra paraları düşününce maddi olarak zararınız yok. Bu fiyat seviyelerinde seneler sonrasını düşünmek yerine şu anda uygun geleni almak lazım. Parası olan istediği makineyi alsın tabii ki ama bütçesi kısıtlı olanlar Samsung ile çok daha uyguna güzel ve kaliteli bir sistem kurabilirler. Benim dediğim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 18 Kasım 2015; 11:32:45 >
  • quote:

Öncelikle kesin bir durum yok. Ayrıca Samsung çekilse bile bir NX1 gerçeği var. Keşke çekilse de çok uygun fiyatlara NX1 alabilsek. Crop makineler içinde NX1 kadar iyisi yok ve bundan 5 sene sonra bile iyi bir gövde olacaktır. Ayrıca Samsung'un premium lensleri de var. Şimdiki lenslere ek olarak 16-50 f2-2.8, 50-150 f/2.8 ve 85mm f/1.4 gibi lensler de çok iyi fiyatlara gelecektir. O yüzden lens fiyatları diğer markaların ikide veya üçte biri iken kullanıp birkaç sene sonra hepsini çöpe bile atsanız diğer markalara verdiğiniz ekstra paraları düşününce maddi olarak zararınız yok. Bu fiyat seviyelerinde seneler sonrasını düşünmek yerine şu anda uygun geleni almak lazım. Parası olan istediği makineyi alsın tabii ki ama bütçesi kısıtlı olanlar Samsung ile çok daha uyguna güzel ve kaliteli bir sistem kurabilirler. Benim dediğim bu.

ben bu piyasanın içinde olduğum için söylüyorum. ucuz diye samsung cihaz almak ne bileyim ancak böyle bebek fotoğrafları genel gün içerisinde basit standart fotoğraf çekenler için olması gerekir diye düşünüyorum. NX1 kaliteli bir model evet ama hem pahalı hem de bir lens gerçeği var. sanırım incelemediniz lens fiyatları baya pahalı düşeceğini de sanmam zaten firma çekiliyor türkiyeden bu kesin

Bunlar çok teknik konular değil. İşin içinde olmaya falan gerek yok.

Siz ucuz ile kalitesizi karıştırıyorsunuz galiba. Samsung lenslerin avantajı kaliteden ödün vermeden ucuz olmaları. Ben a6000 alıp şu anda kullandığım lenslerin muadilleri ile takviye de edebilirdim fakat şu anda çektiklerimden daha kalitelilerini çekmeyecektim. Ayrıca en azından 2 katı para vermiş olacaktım. Öyle basit fotoğraflara talim etmek isteyen biri de değilim. A6000 sahipleri sanki inanılmaz fotoğraflar çekiyorlar da Samsung alsalar mı çekemeyecekler?

Bu arada lens fiyatlarını tabii ki biliyorum. Pahalı dediğiniz lensler hangileri? Premium olanlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 18 Kasım 2015; 12:11:40 >
  • quote:

Bunlar çok teknik konular değil. İşin içinde olmaya falan gerek yok.

Siz ucuz ile kalitesizi karıştırıyorsunuz galiba. Samsung lenslerin avantajı kaliteden ödün vermeden ucuz olmaları. Ben a6000 alıp şu anda kullandığım lenslerin muadilleri ile takviye de edebilirdim fakat şu anda çektiklerimden daha kalitelilerini çekmeyecektim. Ayrıca en azından 2 katı para vermiş olacaktım. Öyle basit fotoğraflara talim etmek isteyen biri de değilim. A6000 sahipleri sanki inanılmaz fotoğraflar çekiyorlar da Samsung alsalar mı çekemeyecekler?

Bu arada lens fiyatlarını tabii ki biliyorum. Pahalı dediğiniz lensler hangileri? Premium olanlar mı?

tama msiz nx3000 ile daha iyi fotoğraflar çekiyorsanız ben birşey demiyorum öyleyse kolay gelsin :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.