Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.883
Cevap
63
Favori
161.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birinci olanı al diğeri full frame
    Evet 1750 tl ye yeter sana cropun en güzel
    Lenslerinden biridir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bende 18-105 F4 yerine 18-200 alayım diyorum ne dersiniz keskinlik konusunda biraz kaybım olur sanırım bunun dışında daha iyi gibi.
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Kişisel görüşüm,tamamen gereksiz.200mm ye uzaması çok bir avantaj değil.Kuş vs çekmek için kısa kalıyor.Elinizdeki lens daha keskin olduğu için,keskinlik kaybı sizi üzebilir.
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    Maalesef lens konusun sıkıntı hala ( Fiyat konusunda ulaşılamaz lensler oldukları için birazda ) sony'de A serisinde bile daha çok seçenek varmış gibi geliyor bana, En azından sigma yada tampron gibi markalar canon'a veya nikon için yaptıkları 17-50 - 70 F2.8 gibi lensler çıkarsalar bir nebze iyi olur.
    Üreticiler çıkarsa bile güncel kurlar ile almak zor olacak.Eski lensler dolar ucuzken piyasaya yayıldığı için daha makul fiyatlı oluyorlar.Sigma ve tamronun yeni lenslerinin hepsi e mount uyumlu olacak zaten.18-105 Yanına bir tane prime alsanız yeterli diye düşünüyorum.Bende 70-200f4,sigma30,pentax50,kitlens var,en çok sigma 30u kullanıyorum.Her işi görüyor gibi düşünebilirsiniz.
    Aynen aslında bende prime alayım diyorum ama arada bir başka fikirlerde geliyor işte aklıma 30mm güzel ama benim için geniş kalır sanırım, 50,55,85 modelleri arasında gibiyim aslında birde sigma F2.8 var 60mm keskinlik olarak zeiss 55'den bile keskin olduğu söyleniyor fiyat olarakda iyi ama ara sıra F1.8in faydasıda olur gibi
    2.8 sigma güzel,uygun fiyatlı denk gelirse değerlendirilebilir.Çünkü dediğiniz gibi optiği güzel.55mm zeissin 1/4 fiyatına satılıyor.Sigmanın yeni 56mm 1.4ü çıktı ama fiyatı 3bin civarı olur.
    O lens'den haberim yoktu sigma olmasa çok fakir kalacak sony tarafı zaten lens konusunda tampron'da katılsa iyi olur aslında, 56mm olanın performansı nasıl olur acaba güzele benziyor.
    Sigma aslında 5 tane yeni lens çıkardı.Hepsi e mount uyumlu.

https://www.thephoblographer.com/2018/09/25/sigma-announces-5-new-lenses-for-the-photo-world-at-photokina/

56mm de çok iyi olacaktır.16 ve 30 zaten süper optiklere sahip.
    Özellikle tele lenslerin çıkması çok iyi olur seçenek olmadığı için sony modelleri aşırı pahalı gerçi bize göre pahalı ama yinede rakip olursa bir nebze düşebilir fiyatları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafkaslı57

Birinci olanı al diğeri full frame
    Evet 1750 tl ye yeter sana cropun en güzel
    Lenslerinden biridir
    Fullframe lensler crop makinalarda sorunlu mu oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar sensör temizliği için servis ile mi irtibata geçmeliyiz?
  • Urahara0 kullanıcısına yanıt
    Sorunlu değilde eğer ileride FF bir makinaya geçmeyecekseniz gereksiz olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sindem09

selamlar sensör temizliği için servis ile mi irtibata geçmeliyiz?

Hayır.

• Urahara0 kullanıcısına yanıt
    Asla pahalı olurlarda o yüzden dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Aynen aslında bende prime alayım diyorum ama arada bir başka fikirlerde geliyor işte aklıma 30mm güzel ama benim için geniş kalır sanırım, 50,55,85 modelleri arasında gibiyim aslında birde sigma F2.8 var 60mm keskinlik olarak zeiss 55'den bile keskin olduğu söyleniyor fiyat olarakda iyi ama ara sıra F1.8in faydasıda olur gibi
    hocam, sigma 60mm f2.8 bir dönem kullandım.Daha sonra sattım.
    Optik kalite keskinlik vs çok iyi, 55mm zeiss den daha keskin olduğu yorumlarına istinaden
    merak edip almıştım.Keskinlik olarak 55mm F1.8 den daha iyi değil,ancak çok yakın diyebilirim.
    Fiyatıda 1/4 olduğu düşünülürse tercih sebebi olabilir elbette.
    Tek rahatsız edici yanı ,kamera kapalı iken lensden lak luk sesler geliyor (netleme mekanizması sistemi gereği)
    Kamerayı açtığınızda ses kesiliyor. Bu bir arıza değil yapısı böyle.
    F2.8 yeterli geliyorsa tam F/P ürünüdür. Tavsiye ederim.

• digi555 D kullanıcısına yanıt
    Daha keskin dememin sebebi şu test hocam tabi bu testleri pek önemsemiyorum ben ama aynı diyafram değerlerinde bariz bir fark var.
    www.dxomark.com
    Sony FE Carl Zeiss Sonnar T* 55mm F1.8 ZA on Sony A6000 vs Sony E 50mm F1.8 OSS on Sony A6000 vs Sigma 60mm F2.8 DN A Sony E on Sony A6000
    https://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Sony-FE-Carl-Zeiss-Sonnar-T-STAR-55mm-F18-on-Sony-A6000-versus-Sony-E-50mm-F18-OSS-on-Sony-A6000-versus-Sigma-60mm-F28-DN-A-Sony-E-on-Sony-A6000__1252_942_745_942_1104_942

Birde birşey dikkatimi çekiyor bu lensi incelerken tavsiye veren hemen herkes bu lensin yerine E 50mm 1.8 önerdiği zaman özellikle oss olmasını ön plana çıkarıyor yabancı forumlarda bile sigma'da yokmu titreşim engelleyici ben var diye biliyorum sanırım sadece orta odak çalışıyor gibi yorumlar gördüm saçma değilmi bu nedir bu durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 10 Ekim 2018; 15:8:4 >

Hocam 19-30-60 f2.8 lensler art serisi,öyle boş lensler değil.Keskinlik puanı da diğer lenslerden yüksek dediğiniz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emphire

Hocam 19-30-60 f2.8 lensler art serisi,öyle boş lensler değil.Keskinlik puanı da diğer lenslerden yüksek dediğiniz gibi.
    kesinlikle, katılıyorum.
    sigma 30mm de kullandım, çok keskin ve kaliteli bir lens idi.
    16-70 F4 zeiss almak için ikisinide satmıştım.
    şimdi tek bir lens ile hemen her ortamda A6500 ü tak çıkar derdi olmadan kullanabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Daha keskin dememin sebebi şu test hocam tabi bu testleri pek önemsemiyorum ben ama aynı diyafram değerlerinde bariz bir fark var.https://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Sony-FE-Carl-Zeiss-Sonnar-T-STAR-55mm-F18-on-Sony-A6000-versus-Sony-E-50mm-F18-OSS-on-Sony-A6000-versus-Sigma-60mm-F28-DN-A-Sony-E-on-Sony-A6000__1252_942_745_942_1104_942

Birde birşey dikkatimi çekiyor bu lensi incelerken tavsiye veren hemen herkes bu lensin yerine E 50mm 1.8 önerdiği zaman özellikle oss olmasını ön plana çıkarıyor yabancı forumlarda bile sigma'da yokmu titreşim engelleyici ben var diye biliyorum sanırım sadece orta odak çalışıyor gibi yorumlar gördüm saçma değilmi bu nedir bu durum
    Hocam, sigma 60mm F2.8 de otofokus var OSS yok.

• 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.