< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artizz -- 16 Mayıs 2014; 22:17:15 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artizz -- 16 Mayıs 2014; 22:17:15 > |
Fotoğraf kompozisyon açısından karmaşık, yalnızca tek bir papatya olsa daha iyi olurmuş; sağ alttaki leke (!) olmasaymış iyi olurmuş; dikkat dağıtıcı bir sürü unsur var. Ayrıca ön plandaki papatyanın tamamına odaklanılmamış, yarısı bulanık, nereye odaklanıldığı belli değil. Çok fazla gölge var, dikkati dağıtıyor. Ayrıca ön plandaki papatyanın alt kısmı kesik, arka plandakinin de üstü kesik. Işık kullanımı iyi değil. Epey bir color cast var. Diğer fotoğraflarda da benzer birçok sorunlar söz konusu. Ha, ne, pardon, burası fotoğraf sergi sitesi değildi, değil mi? Dalmışım birden. Peki ama neden bu kadar çok fotoğraf var burada?
|
Gövde de titreşim önleyicisi olmayan makine alınmaz bence. Düşük ışık koşullarında iso ya yüklenip resmi kumlandıracağıma, titreşim önleyici sayesinde enstantane yi uzatıp düşük iso da resim çekmek bence çok önemli bir detay. Ayrıca takılan tüm lensleri titreşim önleyicili kullanmak harika bir şey. Hatta 30 yıllık manuel lensleri bile titreşim önleyicili kullanabilmek harika bir şey. Örneğin tamron adaptall 80 - 200 f2,8 lensim var. Lens ağır ve 200 mm de kullanımı hiç kolay değil. Çok kaliteli bir lens ve sonuçları tüm zorluklara değiyor. Bu lenste 200 mm de netleme yaparken titrediği için netleme yapmak çok zor ve imkansıza yakın hatta. Ama titreşim önleyiciyi devreye aldığınızda görüntü netleme sırasında bile ekranda sabit duruyor. Bence teknoloji ilerleyecek ise işte böyle kolaylıklar sağlayarak ilerlemeli. Böyle bir lensi ben 800 tl ye aldım. Oto netleme yapan ve içinde titreşim önleyicisi olan bir lens olsaydı, kafadan 10.000 tl olurdu fiyatı. Aynı kaliteyi 800 tl ye gövde de titreşim önleyici olduğu için kullanabiliyorum. O nedenle makine ne olur ise olsun gövde de titreşim önleyiciden vazgeçmeyin. Hatta bu sayede oto lense de para vermeyin. Benim gibi tüm lensleriniz manuel olsun.
|
Fotoğraf kompozisyon açısından karmaşık, yalnızca tek bir papatya olsa daha iyi olurmuş; sağ alttaki leke (!) olmasaymış iyi olurmuş; dikkat dağıtıcı bir sürü unsur var. Ayrıca ön plandaki papatyanın tamamına odaklanılmamış, yarısı bulanık, nereye odaklanıldığı belli değil. Çok fazla gölge var, dikkati dağıtıyor. Ayrıca ön plandaki papatyanın alt kısmı kesik, arka plandakinin de üstü kesik. Işık kullanımı iyi değil. Epey bir color cast var. Diğer fotoğraflarda da benzer birçok sorunlar söz konusu. Ha, ne, pardon, burası fotoğraf sergi sitesi değildi, değil mi? Dalmışım birden. Peki ama neden bu kadar çok fotoğraf var burada?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forum13 -- 4 Mayıs 2014; 23:09:48 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|