Şimdi Ara

Sony A6000 mi Nikon D5550 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Biraz araştırdım. İkinci elde şu iki makineden birinin temizini almak istiyorum. Gezidiğim yerlerde fotoğraf çekinmek ve manzara fotoğrafları çekmek istiyorum. Cihazlara bir mağazada baktım. Nikon daha ağır fakat ele de daha iyi oturuyor. Yani ergonomiklik dışında kıyasa varamadım. Fotoğraf kalitesi olarak hangisi üstündür? Seçimi nasıl yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.R -- 30 Temmuz 2018; 15:17:55 >

• Şöyle bakalım,

https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-200D-versus-Nikon-D5500-versus-Sony-A6000___1171_998_942

Nikon D5500'ün genelde lensleri Sony a6000'e alacaklarınızdan ucuzdur, 2.elde yine lens al-sat işlemi hızlı ve daha az zarar ettirir.

Bir de baktığım kadarı ile D5500 ile D5600 arasında fiyat farkı yok gibi bir şey. Nikon'un pil ömrü nerede ise Sony a6000'in 3 katı kadardır bir de. Sony a6000 aldığınızda mecburen 1 tane de yedek pil de taşımanız gerekir yanınızda. Fotoğraf kalitesi olarak fark yok denebilir. Fakat sony a6000'in elektronik vizörü biraz loş ve ekran tazeleme frekansı düşüktür. Nikon D5500'de ise optik vizör var zaten.

Foto kalitesini bu ikisi için hiç düşünmeyip bu diğer detaylara bakın. Pil ömrü, lens çeşitliliği ve fiyatları vs.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.