Şimdi Ara

Sony a7R2 bu saatten sonra alinirmi / kronik problemi varmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar basliktada belirtildigi gibi 3. nesilin eli kulaginda sayilir ( temizinden 5 6 ay ) bu saatten sonra a7r2 almak mantiklimi

1600€ ya 0 olarak alabiliyorum ve cikabilecegim max butce bu benim icin

planlarim sony a6500 uzerinde idi video da fotograf kadar onemli benim icin bu yuzden a7mark2 yerine a6500 tercih ettim bir yandanda fullframe ile crop resim olarak cok farkettigi icin gonlum hep a7 de idi daha sonrasinda bir fiyat hesabi yaparak a7r2 alabilecegimi farkettim ve bu benim hem video konusundaki problemlerimi hemde fotograf kalitesi yonundeki endiselerimi yok etti zira a7r2 video yonuylede a6500 kadar olmasada basarili bir makina ( slog 2 / 4k 100mbit 5-x steadyshot)

almanyada yasiyorum ve elimin altinda ucuz temin edebilecegim cok fazla eski fullframe manuel lens bulunmakta objektif olarak herhangi bir sikintim yok fullframe olarak

1 tane helios 85mm alip onunla baslangic yapmayi dusunuyorum

Konuya geri donerisek bu saatten sonra a7mark2 almanin bir sakincasi varmi veya kronik bir problemi varmidir bilgisi olan arkadaslar cevaplarise cok sevinirim

motorlu tripod ile derin uzay fotograflari cekme planlarim var bu yuzden cozunurlukte nekadar fazla okadar iyi

• Derin uzay fotoğraflarını Helios ile mi çekeceksin
    Uzay fotoğrafları için Sony bence uygun değil. Gürültü azaltma teknolojisi ufak yıldızları fotoğraftan siliyor. "Star eater" diyorlar hatta Sonylere. Onun dışında A7RII çok çok iyi makine ve bilinen kronik bir problemi yok (aslında var: Berbat pil ömrü, kötü menüler, tam kare videoda bayağı kötü "jello effect" vs..).
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Derin uzay fotoğraflarını Helios ile mi çekeceksin
    Uzay fotoğrafları için Sony bence uygun değil. Gürültü azaltma teknolojisi ufak yıldızları fotoğraftan siliyor. "Star eater" diyorlar hatta Sonylere. Onun dışında A7RII çok çok iyi makine ve bilinen kronik bir problemi yok (aslında var: Berbat pil ömrü, kötü menüler, tam kare videoda bayağı kötü "jello effect" vs..).

evet bir yanlis anlasilma olmus helios baslangic icin alicagim lenslerden birtanesi sadece

Derin uzay fotograflari icin elime para gectiginde takip motoru ve bunun icin ozel kaplamalar uygulanmis diger dalga boyundaki isiklarida gorebilecegim lenslerden almayi dusunuyorum bunlar icinde ileride bi 1000 euro kadar para ayiracagim su an icin 1600 euroya makina ve 100 euroya 2 tane eski lens alip bununla baslamayi dusunuyorum

elimde hali hazirda birkactane body var ilk fullframe olarak bu makina olacak

• Bak millet imza topluyor "star-eater belasını hallet" diye:

https://www.change.org/p/sony-remove-the-star-eater-on-sony-a7-a7s-r-mk-i-ii-and-a9-cameras
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Bak millet imza topluyor "star-eater belasını hallet" diye:

https://www.change.org/p/sony-remove-the-star-eater-on-sony-a7-a7s-r-mk-i-ii-and-a9-cameras

evet hocam siz dedikten sonra inceledim o olayi atilan mektuplar postalar vb seylere gelen cevaplar bunun duzeltilecegi yonunde olmus hep benim merak ettigim konu 1. seride olan problemler fixlenmis durumdami cevaplarinizdan anladigim kadari ile normal herkeste ortayacikabilecek kronik olmayan problemler disinda bir problem yok

• Evet A7RII'de bunlar haricinde kronik problem yok.
  • loses kullanıcısına yanıt
    Hocam 100 euroya hangi 2 manuel lensi alıyosun. Bunlardan biri helios 85mm (40-2) se fiyat lensler için gayet güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıvan Ç

Hocam 100 euroya hangi 2 manuel lensi alıyosun. Bunlardan biri helios 85mm (40-2) se fiyat lensler için gayet güzel.

hayir hocam birtane helios 44-2 onun yaninda 2 tane prime 135 ve 85 mm daha markasina karar veremedigim lenslere bakicam 1.8 85mm ve 125 2.8 dusunuyorum

ilk once youtube da falan incelemelirene bakiyorum

Edit: bu arada o lense sirf o bokeh efekti icin okadar para verilirmi dusunmeye basladim 350 eurolara cikmis fiyati cin mali 1.4 1.2 85mm ler bulunabilir biraz daha ustune para koyup
    keskinlik olarak daha kotu olmaz heralde aklinizda bu arada oneri varsa degerlendirmek isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loses -- 28 Eylül 2017; 10:56:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.