Şimdi Ara

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α'' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.937
Cevap
38
Favori
357.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu makine ne kadar acaba?

Ben de bir karar veremedim.

Olympus'un bazı modellerinde su geçirmemezlik özelliği bulunuyor ve yazın deniz altında fotoğraf çekmek istiyorum.

Ancak Sony Alfa profesyonel bir makine, aradığın her özellik mevcut en ince ayarına kadar.

Birde aklımda Nikon D40x var, tip olarak çok benziyorlar ama Nikon en iyi markalardan biri ve bunda daha da gelişmiş ayarlar bulunuyor olabilir.

Sonuç olarak fotoğraf makinelerine olan merakım daha yeni ve yanlış bir yazı yazdıysam affola. Ama bana birde tavsiyede bulunursanız çok mutlu olacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: flywalker

hayrını gör

Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Katze

Bu makine ne kadar acaba?

Ben de bir karar veremedim.

Olympus'un bazı modellerinde su geçirmemezlik özelliği bulunuyor ve yazın deniz altında fotoğraf çekmek istiyorum.

Ancak Sony Alfa profesyonel bir makine, aradığın her özellik mevcut en ince ayarına kadar.

Birde aklımda Nikon D40x var, tip olarak çok benziyorlar ama Nikon en iyi markalardan biri ve bunda daha da gelişmiş ayarlar bulunuyor olabilir.

Sonuç olarak fotoğraf makinelerine olan merakım daha yeni ve yanlış bir yazı yazdıysam affola. Ama bana birde tavsiyede bulunursanız çok mutlu olacağım.

ALFA 100 bana 18-70 ve 75-300 Lensleri ile birlikte 850 dolara mağloldu.Aynı seti TÜRKİYE de almaya kalkarsanız sanırım 1600-1700 ytl arası değişiyor.
    Şu anda piyasada hava koşullarına dayanıklı (Yani yağmura,çamura,toza) DSLR modelleri var ama onlarlada da su altı kılıfları olmadan denizin altında fotoğraf çekebilirmisiniz bilmiyorum.Açıkçası böyle birşeye ihtimalde vermiyorum.
    NİKON un özellikle bu piyasadaki büyüklüğü ve kalitesi tabiki tartışılmaz.Ama tutupta D40x modeli ile ALFA 100 ü karşılaştırmak NIKON dan çok SONY e hakaret sayılır
    Doğru bir kıyaslama yapmak isterseniz NIKON un D80 modelini inceleyebilirsiniz.Forumda pekçok D80 kullanıcısı arkadaşımız mevcut.Şahsi fikrimi sorarsanız eğer ALFA 100 ile D80 aynı fiyata satılsaydı tercihimi D80 den yana kullanabilirdim.Fakat SONY nin belkide bu sınıftaki ilk makinası olmasından ve bu piyasada yer edinebilme çabasından kaynaklı fiyat politikasından ve D80 e oranla bence önemli olan birkaç artı özelliğe de sahip olmasından dolayı (gövde de titreşim önleyici olması,sensör temizleyici özelliği,JPEG başarısı,DRO gibi)ALFA 100 ü tercih ettim.
    Netice olarak:söylemek istediğimD80 in,ALFA 100 den kötü bir makina olduğu değildir.Aksine bugün D80 mi ALFA 100 mü diye yüz kişiye sorsanız 3-5 kişi hariç herkezin tercihi D80 olurdu heralde.Sonuçta bu bir tercih meselesi ve ben o 3-5 kişiden biri olarak ALFA 100 ü tercih ettim.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir...

• Peki bahsettiğiniz su geçirmez kılıflardan kullanırsak acaba bir sorun olur mu? Hani su kaçırma vb. ?
  • Böyle birşey olacağını sanmam.Tabi kılıf makinanın orjinal kılıfı ise.Zaten kılıfların fiyatlarını görünce böyle birşeyin olamayacagını anlıyacaksınızdır.Nerdeyse makina fiyatının yarısına satılıyorlar.
    (Böyle birşeyi bugüne kadar hiç kullanmadığımıda belirtmek isterim.Yazdıklarım,duyduklarımdan ve okuduklarımdan ibarettir!Forumda SU ALTI topiği mevcut.Bu topikte fotoğraflarını paylaşan arkadaşlarımızdan daha sağlıklı bilgiler de alabilirsiniz)
  • sualtında fotoğraf çekmek için "housing" gereklidir. bunların da belli bir basınç kaldırma sınırları vardır. (10 metre, 20 metre vb.)

ancak fiyatları da bir dijital makina fiyatıdır genelde
  • Scuba amaçlı kullanımlık bir housing 1000$'dan başlar 800-900$'a da 10-20 metreye dayanan housingler var. Ha dersen ben riski göze alırım 5 metreye kadar dayanan pocket'lar da var; şeffaf torba gibi
  • Bu fotoğrafı bu sabah eşim çekmiş.(Nasıl becerdi bilmiyorum ama fotoğraf çok hoşuma gitti)

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 26 Ekim 2007; 20:31:41 >
  • Kuçu kuçu cok guzel cikmis Sanirim karanlik bir odada cekilmis fotograf, photoshop oynamasi varmi acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuJue

Kuçu kuçu cok guzel cikmis Sanirim karanlik bir odada cekilmis fotograf, photoshop oynamasi varmi acaba ?

Aksine fotoğraf gayet aydınlık bir ortamda çekildi.Hatta aynı anda ve aynı oda da çekilmiş birkaç fotoğraf daha var ama bunda nasıl oldu da arka fon böylesine kapalı çıktı bunu anlayamadım.Fotoğrafın hoşuma giden tarafıda buydu zaten.Bu arada PHOTOSHOP kullanmasını bilmem ve bu programla fotoğraf üzerinde yapılmış herhangi bir müdahale bulunmamaktadır.Sadece herkezin bilgisayarında bulunan 'Microsoft Office Picture Manager' la bir kademe Contrast vermiştim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dnn

quote:

Kuçu kuçu cok guzel cikmis Sanirim karanlik bir odada cekilmis fotograf, photoshop oynamasi varmi acaba ?

Aksine fotoğraf gayet aydınlık bir ortamda çekildi.Hatta aynı anda ve aynı oda da çekilmiş birkaç fotoğraf daha var ama bunda nasıl oldu da arka fon böylesine kapalı çıktı bunu anlayamadım.Fotoğrafın hoşuma giden tarafıda buydu zaten.Bu arada PHOTOSHOP kullanmasını bilmem ve bu programla fotoğraf üzerinde yapılmış herhangi bir müdahale bulunmamaktadır.Sadece herkezin bilgisayarında bulunan 'Microsoft Office Picture Manager' la bir kademe Contrast vermiştim.

Tamam o zaman..A100 ile baska fotograflarda bekliyoruz

• Buda aynı fotografın orjinal hali ve boyutu

http://www.zshare.net/image/437213975b5c35/
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dnn

quote:

şu veya bu şekilde tüm makinelerin çektiği fotoğraflar az çok dijital müdahaleyi gerektiriyor. gerektirmese bile azıcık müdahaleyle fotoğrafı güzelleştirmenin kimseye zararı yok:)
    ben de çok fazla photoshop bilmem .

ben daha nitelikli ve kaliteli fotoğraf için RAW çekmeni öneririm. RAW çekip SOny nin RAW editörüyle jpeg e çevirmek aslında çok kolay.

picasa da oldukça başarılı.

ben genelde;
    RAW çekiyorum. sony nin raw editörüyle jpeg e çeviriyorum, bu sırada kontrast, +-ev değerini göze hoş gelecek şekilde değiştiriyorum.
    jpeg e dönüşen fotoğrafı photoshopla açıp filter ,sharpen-USM filtresini (84,1,4) şeklinde ayarlıyor ve levels menüsünden auto levels deyip bırakıyorum. bu şekilde çok daha canlı fotoğraflar elde edebiliriz.

aynı şeyleri picasa da da yapabiliriz.

raw fotoğrafı picasa ile açarız. kendimi şanslı hissediyorum seçeneğini seçeriz. genelde fotoğraf daha güzel olur. gölge ekle-ışık ekle seçenekleriyle oynayabiliriz. efektler menüsünden 1 en fazla 2 kademe keskinlik filtresi uygulayıp dışa aktar dersek yine daha güzel bir jpeg elde ederiz.

a100 ün jpegleri de aslında oldukça iyi. ama RAW format, kötü çekilmiş bir fotoğrafı kurtarmamıza daha fazla olanak verir.

• Şu ağna kadar henüz RAW formatında çekim yapmadım.Avantajları olduğu tartışılmaz.Fakat ALFA 100 ün JPEG kalitesi bence kesinlikle tatmin edici.Bazı DSLR modellerinde JPEG ile RAW arasında bariz bir fark varken ALFA 100 de bu fark çok daha düşük seviyede.Benim merak ettiğim şu RAW formatında çekim yapıp gerekli düzeltmelerden sonra fotoğrafı JPEG formatına çevirirken az da olsa kayıp yaşanıyor.Peki JPEG formatında çekilmiş bir fotoğrafla RAW formatında çekilip sonradan JPEG e dönüştürülmüş aynı kareleri yan yana koyduğumuzda gözle görülür bir fark meydana geliyormu?
    Yani bu fark RAW formatında çekim yapıp sonradan bunları düzenlemeye ayrılacak zaman kaybına değecek bir farkmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 22 Ekim 2007; 20:34:25 >
  • Raw ile jpeg arasında mutlaka far olur. kiminde az kiminde çok.

aslında bu sorunun yanıtını kendin verebilirsin, default ayarlarla RAW+ jpeg çek, sonra hiç bir şey yapmadan rawı jpege çevirip iki fotoyu karşılaştır.
  • "Mimar_emre"
    Bugun hangi topige girdiysem yaratmis oldugun kirlilikle karsilastim.Hicte olumlu tepkiler almamissin.Bu ilanini ayri bir baslik altinda yayinlayabilirdin.Sen bunu yapmamissin ama yaratmis oldugun kirlilige karsi tepki gosterenler forumda ayri bir konu acmis bile.Umarim bu durumdan bir anlam cikarabilmissindir.
  • Başımızda mod olsa çoktan uçmuştu arkadaş ama saolsunlar forum Allaha emanet
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Başımızda mod olsa çoktan uçmuştu arkadaş ama saolsunlar forum Allaha emanet

Foruma uye oldugum gunden beri bir MOD isyanidir almis basini gidiyor.Bir yonetim mekanizmasinin olmasi tabiki herkezin yararina olucaktir.Ama forumda zaman zaman belirli araliklarla cezali arkadaslarimizi goruyorum.Sanirim buda o kadarda basi bos birakildigimizi gostermiyor.Ama ilgintir fotograf bolumu olarak eger bir modumuz varsa henuz biz kim oldugunu bilmiyoruz yok eger bir modumuz yoksa bile neden olmadigi hakkinda da en azindan bir aciklama beklemek bizim hakkimiz sanirim.
    Dunku yasana talihsiz olay karsisinda herkez birsekilde kisisel tepkisini dile getirdi fakat bu tur olaylarin birdaha tekrarlanmamasi adina asil tepkinin bizlerden degil forum duzenini saglayan yetkili kisilerden gelmesi gerekiyor.
    Sanirim bir MOD a olan ihtiyac bu noktada ortaya cikiyor.

• Ne öneri\şikayet topiğine bakıyolar, ne şikayetlere bakıyolar ne de bölümümüze. Kaç aydır çabalıyoruz bi mod versinler başımıza diye tınn... TR'nin en kalabalık sitesinde bu böyleyse vay halimize
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.