Şimdi Ara

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α'' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.937
Cevap
38
Favori
357.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''
  • minolta 50mm 1.7, iso400, 1/14sn

malzemeler, modem ,mause ve ses sisteminin ışıklarıyla bir kaç misket. can sıkıntısından evde böyle şeyler çekmeye başladım
     ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buffalo -- 26 Kasım 2007; 18:27:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cancannazlican

@buffalo

nasıl cektin bunu boyle ya..cok guzel acaip hosuma gitti..mukemmel olmus..

diyaframı cok guzel kullanmıssın yaratıcılık adına

teşekkür ederim:)

misketler monitörün önündeydi ve monitörden biraz ışık alıyorlardı. hemen arkalarında iki adet mum yaktım , arka planda gözüken ışıklar ise ,yeşil halka aslında modemin lambası, diğer ışıklar ise farenin ve yine arkada yanan tek bir mumun ışığı.

objektifi 1.7 ye aldım ...ve 1.7 nin çok sınırlı alan derinliği bu sonucu verdi . . . canon ya da nikon sahibi de olsanız bu 50.mm 1.8 objektifleri edinin , hem ucuzlar hem de açık diyafram yaratıcı bir şey.

• "buffalo"
    Cansıkıntısı yaratıcılığı körüklemis...
    İlginc bir kare olmus.ELİNE SAĞLIK.
  • sony alfa kullanan arkadaşlar sizlerden daha çok fotograf görmek isteriz.Esirgemezseniz memnun oluruz.alfa 100 çok ilgimi çekti.buffalo ve dnn arkadaşların resimleri harika ellerinize sağlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: palet44

sony alfa kullanan arkadaşlar sizlerden daha çok fotograf görmek isteriz.Esirgemezseniz memnun oluruz.alfa 100 çok ilgimi çekti.buffalo ve dnn arkadaşların resimleri harika ellerinize sağlık.

Öncelikle fotoğrafları beyendiğin için TEŞEKKÜRLER.
    Zaten alfa 100 kullanıcısı olarak şimdilik iki kişiyiz.(Dnn,buffalo)
    Umarım ilerleyen günlerde yeni ALFA sahipleri de aramıza katılıp paylaşımlarını esirgemezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 3 Aralık 2007; 17:42:09 >
  • SONY firmasının önümüzdeki yıl 3 yeni DSLR çıkaracağını açıklamıştı.Özellikle 'dpreview' formunda şimdiden,çıkacak olan yeni modellerin özellikleri sıkça konuşulurken henüz bu modellere ait herhangi bir maket veya görüntü SONY tarafından resmi olarak yayınlanmadı.Fakat özellikle 'dpreview' sitesinin formunda muhtemelen yeni DSLR den birine ait olan ve internete kimin tarafından sızdırıldığı belli olmayan iki fotoğraf yayınlandı.

• arkadaşımın Alfa 100'üyle bikaç amatör deneme yapmıştım, ordan...

• Bunlar da benden olsun

Gerçek bir mülteci gemisi onlarca pakistanlıyı doldurmuşlar sonra yunanistana diye Karaburuna dayımların evinin önüne bırakıp kaçmışlar. Gemiye 2 yıldır dokunan yok içindeki mazot dahi duruyo.

Bu da Aynı şekilden Karaburun'dan Bodrum koyu denizi saydamlaştırmak için polarize filtre kullandım. Ancak denizin tamamındaki yansımaları engellemek mümkün olmuyor onun için hemen soldaki yatın etrafına öncelik verdim.

Bu fotograf da Aydın İzmir otobanı üzerindeki Selatin tünelinden. Aracı mümkün olan en stabil şekilde kullanırken 0,8 sn lik pozlama 16 denemin ürünü. Allah'dan tünel uzunda yetrince deneme yapılabiliyor.

Yakında ev yapımı 500mm f250 objektifimin ürünlerini de koyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pantatpantat -- 4 Aralık 2007; 0:29:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

d40 zaten ebay de 350 dolara kadar inmek üzere. Üstelik dolarda 1.20 Bu arada d40 seviyesinde bir makinanın, d40 a çok az daha özellikler ekleyerek ortalığı süpürmesi bence muhtemel (tabii sadece tahmin, az daha ekleyerek şunu alıyım düşüncesi benim tezime gayet ters duruyor)

Yeni a100 (a100 seviyesi) nasıl olacak bakalım.

Canon d40 nerede 350$ ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ata

quote:

d40 zaten ebay de 350 dolara kadar inmek üzere. Üstelik dolarda 1.20 Bu arada d40 seviyesinde bir makinanın, d40 a çok az daha özellikler ekleyerek ortalığı süpürmesi bence muhtemel (tabii sadece tahmin, az daha ekleyerek şunu alıyım düşüncesi benim tezime gayet ters duruyor)

Canon 'un "D40" diye bi modeli yok malesef, Nikon D40

• quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

Orjinalden alıntı: Ata

quote:

Canon 'un "D40" diye bi modeli yok malesef, Nikon D40

Model araştırmaktan herşeyi karıştırır oldum.Sorumu düzeltiyorum : Nikon D40'ın linki var mı?

• 'Model araştırmaktan herşeyi karıştırır oldum.Sorumu düzeltiyorum : Nikon D40'ın linki var mı? '

Sanırım bu soruyu sorman gereken topikleri de karıstırmıssın.
    Birsüre once bir arkadasımız NIKON D40 650 YTL baslıklı bır konu acmıstı.Bu konu baslığı altında NIKON D40 fıyat ve ozellıklerı hakkında farklı arkadaslarımızdan gelen yorumlar bulunmakta.Yanılmıyorsam o konu suanda 3 sayfada olması gerekıyor.Sorunu oraya veya da 'Ahmet1980 ' isimli arkadasımızdan alıntı yaptığın konu baslığının altına yoneltırsen daha sağlıklı cevaplar alabilirsin.
  • 'pantatpantat'
    Bir ALFA kullanıcısı olarak senide arammızda görmek çok güzel.Fotoğraflar çok güzel.Özellikle tünelde çekilmiş olan.
    Yalnız birşey sormak istiyorum:İlk,gemi fotoğrafında herhangi bir filtre veya güneşlik kullandınmı?
    Fotoğrafın köşelerinde hafif morarmalar varda.Acaba objektifin ucuna taktığın ek parça herneyse tam oturtamadın mı diye düşündüm ilk gördüğümde.
    Birde ev yapımı 500 mm objektifle elde edilecek sonuçları şimdiden merakettim doğrusu.

'tuintu'
    Paylaştığın için TEŞEKKÜRLER.
  • Gemi fotosunda da polarize filtre var photoshopta vigneting olayına müdahale etmek istedim önce ama kendi otomatik vigneting düzeltme filtresinde tonlamalar çok kötü oldu ben de ellememeye karar verdim. 500 mm tele objektif de pinhole şeklinde olacak ama 70mm de çekip digital zoom daha iyi sonuç verecek sanırsam. gövde kapağının üzerine 1mm çapında delik açarak denedim çamur gibi sonuç çıktı. 500mm denemem yattı gibi görünüyor. 500mm pinhole objektifi güneş lekelerini çekebilmek için düşünmüştüm ucuz bir yöntem olarak ancak kontrast namına bişey bulamayınca vazgeçmiş bulunuyorum. Ama belki yaza doğru 1000mm f5 newtonian teleskop alırda birkaç astrofoto denemesi yapabilirim.
  • Daha önce bir yerlere yüklemiştim ama neyse yine yükleyeyim

• "buffalo" fotograflarin hepsi birbirinden muhtesem,bakmaya doyamadim.
    en cokta su engin denizin ortasinda tek basina akip giden balikci teknesi olan fotograflar,eline emegine saglik.

kucuk birsey,fotograflar arsinda bir bosluk birakirsan daha iyi olabilir gibime geldi,tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DM Precious -- 5 Aralık 2007; 8:18:49 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.