Şimdi Ara

SONY Alpha a3000 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
5
Favori
14.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 ay önce aldığım Helios manuel lensimin adaptörü sonunda geldi. Manuel lens kullanımı çok zor değilmiş özellikle focus peaking olayı güzelmiş.

Tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak;
    Çok yakından bir nesneye odaklanamıyorum Lens kaynaklı mı benden mi kaynaklı :)
    Bir de portre çekerken gözlere odaklanmak istiyorum ama çoğu zaman tek göze odaklanıyor neden olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lowrens

bu bile çok başarılı olmuş tufan bey tebrikler...makina uygun donanımla fiyatının çok çok üstünde isler yapıyo bence....

Teşekkür ederim ayrıntılara takılmazsak sensör kalitesi olarak bence en iyi crop gövdelerden biri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufan erkul

quote:

bu bile çok başarılı olmuş tufan bey tebrikler...makina uygun donanımla fiyatının çok çok üstünde isler yapıyo bence....

Teşekkür ederim ayrıntılara takılmazsak sensör kalitesi olarak bence en iyi crop gövdelerden biri

Fotograflariniz gercekten cok guzel. Yukaridaki sorulara ek olarak manuel lensin uzerindeki F degerini degistirmek fotograflarda degisiklik saglamiyor. F2 ye getirdim oyle kullaniyorum. Yapmam gereken bir sey var mi? Focus Peakingle A modunda cekiyorum fotolari. Simdiden tesekkurler...

• odağı sonsuza almak istiyorum nasıl yaparım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocshooter

quote:

quote:

Fotograflariniz gercekten cok guzel. Yukaridaki sorulara ek olarak manuel lensin uzerindeki F degerini degistirmek fotograflarda degisiklik saglamiyor. F2 ye getirdim oyle kullaniyorum. Yapmam gereken bir sey var mi? Focus Peakingle A modunda cekiyorum fotolari. Simdiden tesekkurler...

Her lensin belli bir odak mesafesi vardır bu eski lenslerde bu daha fazla yani lensten kaynaklı
    Fotoğraftaki net kısımı duvar gibi düşünün diyafram açıldıkça yani sizin lensinizde f2 de duvar incelir yani net alan azalır kısıldıkça net alan artar
    F2 değilde f8 de çekerseniz portreleri iki gözde net olur yada karşınızdaki kişi düz bakması lazım size ki net alan içerisinde kalsın
    Lensi f2 de kullanırsanız hem keskinlik az olur hemde renkler soluk kalır genelde bir yada iki stop ileriye alınır diyafram değerinden
    Amacınız maksimum alan derinliği yada bokeh ise f2 de kalsın :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ocshooter

quote:

quote:

Her lensin belli bir odak mesafesi vardır bu eski lenslerde bu daha fazla yani lensten kaynaklı
    Fotoğraftaki net kısımı duvar gibi düşünün diyafram açıldıkça yani sizin lensinizde f2 de duvar incelir yani net alan azalır kısıldıkça net alan artar
    F2 değilde f8 de çekerseniz portreleri iki gözde net olur yada karşınızdaki kişi düz bakması lazım size ki net alan içerisinde kalsın
    Lensi f2 de kullanırsanız hem keskinlik az olur hemde renkler soluk kalır genelde bir yada iki stop ileriye alınır diyafram değerinden
    Amacınız maksimum alan derinliği yada bokeh ise f2 de kalsın :)

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler. Soylediklerinizi uygulayacagim. F degerinin degismemesi pim basili kalmadigindanmis. Nex basliginda arkadaslar yardimci oldular. Manuel lens ayri bir zevkmis gercekten...

• Buda martı portresi
    Jupiter 200mm f4 ile

SONY Alpha a3000

temp(49) by erkult, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufan erkul -- 29 Kasım 2014; 18:20:29 >

• hazır martı demişken

SONY Alpha a3000  SONY Alpha a3000

hava kapalıydı pek güzel olmadı fotolar ama idare eder

• quote:

Buda martı portresi
    Jupiter 200mm f4 ile

SONY Alpha a3000

temp(49) by erkult, on Flickr

Martıya bakarken gözlerim kamaştı. O nasıl keskinlik ve mavi beyaz uyumudur öyle.

• bu cihaza amerikan eBay'den veya başka bir yerden 250 dolar üst limitli alınabilecek en iyi lensi arıyorum

Tavsiye istiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihazda blurlaşma ve odaklamayla ilgili sorunlarımı birkaç ufak ayarla üzerindeki lensi değiştirmeden kendi üzerindeki lensle çok güzel pozlar elde etmeye başladım.. meğer çekemeyenler ve aynasız olduğundan yakınanlar bilmediği için çekemiyormuş..:)) halledince derin bir nefes aldım.. evde bir kenarda yatan cihazım şimdi elimden düşmez oldu.. çok mutluyum:)

şu an tek sıkıntım gece çekimleri..haliyle arkadaşlarla gece eğlence mekanlarında çekildiğimiz resimlerde çok bulanık sonuçlar çıkabiliyor.. ben eminim ki birkaç ayarla makina bunların da üstesinden gelir..

gece karanlık ortamlarda pozları düzgün yakalamak için ne yapmak gerekli? malum insanlar hareket edebiliyor ve resimler bir an önce çekilsin bitsin istiyorlar..
    bu durumda cihazda hangi ayarları yapmalıyım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trailblazer

cihazda blurlaşma ve odaklamayla ilgili sorunlarımı birkaç ufak ayarla üzerindeki lensi değiştirmeden kendi üzerindeki lensle çok güzel pozlar elde etmeye başladım.. meğer çekemeyenler ve aynasız olduğundan yakınanlar bilmediği için çekemiyormuş..:)) halledince derin bir nefes aldım.. evde bir kenarda yatan cihazım şimdi elimden düşmez oldu.. çok mutluyum:)

şu an tek sıkıntım gece çekimleri..haliyle arkadaşlarla gece eğlence mekanlarında çekildiğimiz resimlerde çok bulanık sonuçlar çıkabiliyor.. ben eminim ki birkaç ayarla makina bunların da üstesinden gelir..

gece karanlık ortamlarda pozları düzgün yakalamak için ne yapmak gerekli? malum insanlar hareket edebiliyor ve resimler bir an önce çekilsin bitsin istiyorlar..
    bu durumda cihazda hangi ayarları yapmalıyım?

Yaptığınız ayarlar nedir? http://tr.aliexpress.com/item/50mm-f-1-4-Compact-Prime-Lens-in-C-Mount-for-all-TV-CCTV-Cinema-cameras/1501656194.html?recommendVersion=1 bu lens bize olurmu bilen varmı acaba

• Arkadaşlar bulduğumuz püf noktaları paylaşalım. Dış mekanda bana göre çok güzel fotoğraflar çekebildim ama konu mankenim kızım olunca paylaşamıyorum :)

Yılbaşı ışıklarından bokeh denemesi :) İstediğim kadar netleyemedim ama bokehler fena değil :)

SONY Alpha a3000
  • @hero0 Cihazi A moduna alin ve diyaframi 7-8 lere getir (diyafram karsiligi f harfidir)
    enstantane kurtarmiyosa iso arttiriniz

enstantane (blurlasma) 1/10000 gibi gosterilir 1/100 ler altina duserse hareket halinde blurluk olacaktir.

@hero0 resim cok guzel cikmis bu resimde kullandiginiz ayarlar nelerdir acaba? ozellikle gece eglence mekanlarinda cekim yaparken ne yapabilirim bilmiyorum..genelde elde cekim yapinca ve insanlar istemsiz hareket edince blurlasma cok oluyor..bu konuda hangi ayarlar gerekli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trailblazer -- 31 Aralık 2014; 14:54:54 >
  • quote:

@hero0 Cihazi A moduna alin ve diyaframi 7-8 lere getir (diyafram karsiligi f harfidir)
    enstantane kurtarmiyosa iso arttiriniz

enstantane (blurlasma) 1/10000 gibi gosterilir 1/100 ler altina duserse hareket halinde blurluk olacaktir.

@hero0 resim cok guzel cikmis bu resimde kullandiginiz ayarlar nelerdir acaba? ozellikle gece eglence mekanlarinda cekim yaparken ne yapabilirim bilmiyorum..genelde elde cekim yapinca ve insanlar istemsiz hareket edince blurlasma cok oluyor..bu konuda hangi ayarlar gerekli?

Sizin uyguladığınız yöntemle çekiyorum bende A moduna Helios'ta manuel olarak F2 alıp çekiyorum. Sizin yaşadığınız sorunu 8 aylık kızımı çekerken bende yaşıyorum :) Durduğu yerde durmuyor. Üstteki örnekte biblolar hareketsiz olduğu için sorun yok :)

• @ocshooter bunu düzeltmenin bir yolu olmali:) yoksa goruntuler dandik cep telefonu kamerasinda bile daha stabil:) yani makina da biz cekemiyoruz diye dusunuyorum:)

• quote:

@ocshooter bunu düzeltmenin bir yolu olmali:) yoksa goruntuler dandik cep telefonu kamerasinda bile daha stabil:) yani makina da biz cekemiyoruz diye dusunuyorum:)

Fazla vaktim olmadigi icin cok fazla deneyemiyorum ama soylediginiz gibi Enstantene degerini azaltmak gerekiyor ama isigin yeterli olmasi icin flas kullanmak gerekiyor. Onu da kizimda kullanamiyorum.

• İlk denemelerimden bir kaçını paylaşıyorum.Fotoğrafları kit lens ile çektim.

Odak Uzunluğu55mm
    Deklanşör Hızı1/125 s
    Açıklıkf/f/5.6
    ISO/Film200

link

Odak Uzunluğu54mm
    Deklanşör Hızı1/50 s
    Açıklıkf/5.6
    ISO/Film100

link

LensE 18-55mm F3.5-5.6 OSS
    Odak Uzunluğu55mm
    Deklanşör Hızı1/125 s
    Açıklıkf/5.6
    ISO/Film100

link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neresionline -- 13 Ocak 2015; 21:43:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neresionline

İlk denemelerimden bir kaçını paylaşıyorum.Fotoğrafları kit lens ile çektim.

Odak Uzunluğu55mm
    Deklanşör Hızı1/125 s
    Açıklıkf/f/5.6
    ISO/Film200

link

Odak Uzunluğu54mm
    Deklanşör Hızı1/50 s
    Açıklıkf/5.6
    ISO/Film100

link

LensE 18-55mm F3.5-5.6 OSS
    Odak Uzunluğu55mm
    Deklanşör Hızı1/125 s
    Açıklıkf/5.6
    ISO/Film100

link

Kit lense göre gayet güzel çalışmalar. Benim kit lenste en zorlandığım makro. kit lensi ter bağlama aparatı ile bağlayıp makro deneyen oldu mu arkadaşlar?

• 18-55mm kit lensin en net görüntü için diyafram değeri kaçtır. Manzara çekimleri için.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.