Şimdi Ara

Sony Alpha A350

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb, Sony A300 ve A350 lerin vizörlerindeki görüntünün çok küçük olduğu (liveView ile ilgili parçaların yer kısıtlamasından dolayı) ve tünelden bakıyormuş gibi rahatsız edici bir his uyandırdığı söyleniyor.

Bilgisi olan var mı? Visör e önem veren biriysek A300-A350 den vaz mı geçmeliyiz?

• Genelde tünel eğimli pentaprizma aynalar var sonylerde kaliteli ama vizörün görüş açısı daralıyor ve bakaçtan bakılan kısım çekilen ile orantısızsa alınmaz.Test fotolarına baksakta anlamayız ama karşılaştırma yapılması gerek şöyleki bakılan alanla çekilenin eşleniği tarzında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asonas -- 15 Nisan 2008; 18:30:58 >
  • başlangıç seviyesi DSLR lerde vizörden görülen, gerçek görüntünün %95ini kapsıycak şekilde oluyo genelde. Nikon D80 de de oyle canonlarda da oyle. A700 de de %95 A100 de de %95.
    Bu konuda sorun olduğunu sanmıyorum. yani yanıltıcı sonuçlar fln vermiyodur.

ama arkadaşımın söylediğine göre (kesin emin olamamın sebebi onun da teknosa da ayak üstü bir kaç saniye inceleyebilmiş olması) gözünüzü vizöre tam dayadığınızda görüntünün etrafında azımsanamıycak siyah bir alan kalıyomuş yani görüntü sanki uzakta gibi görüyormuşsunuz. (compact makinelerin mercimek kadar komik vizörlerine baktığımızda gördüğümüze benzer:) ama o kadar değil tabi)
  • Hımmm zannetmiyorum açıkcası öyle olcağını.Bazı kristal vizörlerde filtre bazlı ışın kırıcılar var Nikon ve Canonlarda bu sarıdır.Yeni çıkan Sonylerde A700de daha koyu sarı siyah karışımı bende şaşırmıştım ama galiba gözü koruma amaçlı olabilir bir filtre vardır.Yabancı forumlarda okumuştum.Teknik bilgim prizmanın çıkartılıp bakılması olur ama o kadar yeterli değil cam filtrelerini çözen aletlere sokmak lazım koruyucu varmı yokmu anca öyle anlayabiliriz oda çok zor.Galiba bunu sağlam tekniki bilgisi olan forumlar çözer oda eski fotoğrafçılar bilir.
    Ankarada bu işle haşır neşir bir yaşlı amcamız vardı ona götürsek anlar belki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Xperia X Compact
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.