Merhaba arkadaşlar, ilk başta saçma gelebilecek bir kıyaslamayı sizlere danışmak istedim. Uzunca bir süredir Fuji Sx200exr kullanıyorum. 13 yılı devirdik, makinada kullanıma engel majör bir sakatlık olmasa da minör 1 2 sakatlık mevcut. Bu makinamı emekli edip yeni bir makina almayı düşündüm. Ancak araştırmalarım, 13 senede dijital fotoğraf makinalarım cep telefonu gibi ciddi bir çağ atlamadığını gösteriyor. Araştırmalarıma göre Canon SX70 HS makina hoşuma gitti. Bu makina da DSLR-like, ve yüksek zoom kabiliyetine sahip. Detayları araştırırken aklıma sensor boyutu detayı takıldı. Eski makinam 12 megapiksel olmasına rağmen sensor boyutu 1/1.6 inch (8.1mm x 6.0mm) , Canon SX70 HS ise 20 megapiksele karşılık 1/2.3" (6.17 x 4.55 mm). İncelemere baklığımda ise Canon'dan hep "küçük sensorlı makine" olarak sözediyorlar. Ben Fuji makinamı alırken ise (özellikle donanımhaberde) hep büyük sensorlü makine olarak anmışlardı. İki makina arasında 13 değil 8 yıl var. Ancak yeni makina olarak Canon SX70 HS almaktanda eski Fuji Sx200exr ile ölene kadar devam etmelimiyim? Canonun bu makinasının bana megapiksel ve zoom dan başka katabileceği bir artı var mıdır? |
Bildirim