Şimdi Ara

Sony Alpha ( A57 ) Modeli Hakında!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 gün öncesine kadar Nikon D5200 ve Canon EOS 650D arasında gidip geliyordum. Elime alıp incelememiştim ama dün MediaMarkt'a gittim ve elime alıp inceleme fırsatım oldu.
    Şunu söyleyeyim başlamadan;

Profesyonel olarak bu işi YAPMAYACAĞIM...
    Amacım bir uğraş hobi olarak kullanmak. Fotoğraf çekmeyi severim. Anı ölümsüzleştirmeyi, makroları, ve Video Çekimlerini / Ağır çekim ( Slow motion ) falan hoşuma gidiyor. Doğaya çıkıp elime fotoğraf makinasını alıp etrafı çekmek iyi gelir. Bunu da arşivlerim. Neyse ;

1. si Nikona baktım hoşuma gitti ama 5200 serisinde de G lensi almak zorundaymışız sanırım. Bu da fazladan para demek. Öğrenci olduğum için bana çook fazla gelir.
    2. si Canon 650D serisini de pek sevmedim aslında. Lens olarak 2-3 tane olur en fazla alacağım.
    3. sü de Sony nin A58 modelini gördüm bayağı bir hoşuma gitti. Video performası da iyi gibi. Seri çekim hızı ve elektronik vizor olması başlangıç için iyi gibi.

Bin TL'ye 2. el Sony A57 buldum. Garantisi 6-7 ay daha var. 18-55 MM lens ile birlikte. Sony A58 Hoşuma gitti bu da bir üst özellikli maknaymış incelediğime göre A 58 e göre yani. Sizce ne yapsam?

Canon da vazgeçtim sayılır. Nikon D5200 serisi güzel ama bütçeyi biraz aşıyor 2. eli bile 1300 - 1500 tl civarı ve G lensi de alınca uçuyor fiyat.
    Sony de gövdede AF motoru ve buna benzer birşey daha vardı ismini hatırlamıyorum IS di sanırım, bu da lenste ucuza getiriyor.

Yorumlarınız? 1.000 TL 18-55 MM 6-7 aylık garantisi olan ( 2.000 civarı çekim sayısında ) Sony A57 bir hobi için yukarda yazdığım kullanım amacı olarak alsam pişman olurmuyum nikona 300 TL fazla verkemtense?

• Olmazsınız hocam. fiyat çok iyi.
    Tele almak isterseniz bu A57 ye 2. elde
    örn tamron 70-300
    250tl
    50 mm
    200-300 arası. pahalı değil yani çok. A57 çok iyi gövdedir. Rakibi 60D olabilir. ama Ergonomi açısından 60D kullanmadım kıyaslama yapamam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A57 iyi bir makinedir,dediginiz gibi gövdede af motoru ve steady shot yani titreşim engelleme barındırır.Forum alphaya da bakmanizi tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende a57 ile canon 700d arasında kaldım sony özellik bakımından daha üstün ikinci el fiyatlarını baktığım zaman canon herzaman avantaj karar senin

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet572

Bende a57 ile canon 700d arasında kaldım sony özellik bakımından daha üstün ikinci el fiyatlarını baktığım zaman canon herzaman avantaj karar senin

Bir de Nikon D5200 var. 2. el olarak 5200 alınır mı 1100 TL civarına? Cekm sayısı az olan.
  • kişisel tercih ben nikona çok sıcak bakmıyorum gövdede af motoru olmaması ve lens fiyatlarının pahalı olması sebebiyle düşünmedim

• quote:

kişisel tercih ben nikona çok sıcak bakmıyorum gövdede af motoru olmaması ve lens fiyatlarının pahalı olması sebebiyle düşünmedim

Canon 650D ve 700D de de yok sanırım. Veya yanlış biliyorum.. Gold lensler pahalı ama ben en fazla 2 lens alırım mevcut cihazla eğer nikon d5200 alırsam. Bir de ürün yükseltmek için cihazın satılması 2. el piyasası yani çok ölmüyor ve kısa sürede satılır. O da bir etken yani nikona yönelmemde. Yoksa Sony daha iyi bence de en azından A57-58 vs Nikon D5200

Yani nikona yönelmemin
    1- İlerde elimden çıkarmak için satarken 2. el piyasası iyi olması
    2- Lens pahalı ama az ve 2. el lens alacağım için pek etki etmemesi

Sony alırsam ;
    1- Dijital sensör kullanımı kolay oluyor. Mesela netlerken kangi noktayı netlersen orayı kırmızı gösteriyor ve bu da acemiler (benim gibi) için kolay kullanım demek.
    2- Gövdede AF motoru ve Steady Shoot vardı , bu ikisi kullanacağın lenslerde olması önemli değil demek ve bu da lensin fiyatını çoook ucuzlatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticor -- 15 Nisan 2015; 23:55:57 >

• Canon 650d ve 700d de af motoru var. bende zaman zaman sony mi alsaydim diyorum ozellikleri istedigim gibi ancak ikinci el piyasasi cok kotu forum.alphaturkte cok takip ettim arkadaslar istedikleri fiyata satamadiklari icin piyasanin cok altinda fiyata satmak zorunda kaliyorlar veya cok beklemek zorunda kaliyorlar dedigim gibi tercih senin

• quote:

Canon 650d ve 700d de af motoru var. bende zaman zaman sony mi alsaydim diyorum ozellikleri istedigim gibi ancak ikinci el piyasasi cok kotu forum.alphaturkte cok takip ettim arkadaslar istedikleri fiyata satamadiklari icin piyasanin cok altinda fiyata satmak zorunda kaliyorlar veya cok beklemek zorunda kaliyorlar dedigim gibi tercih senin

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Tercih yaparken eksik bilgileri tammalayıp mantıklı bir tercih olması için uğraşıyorum

Sonynin 2. el piyasası aynalılarda çok düşük şu an için. Yakın zamanda satıp cihaz deiştirecek olsam bayağı ucuza gider heralde aldığım fiyata göre.. Onu da satabilirsem.

O nedenle çok düşündürüyor bu durum Sony alma diye

650D veya 700D iyi bir tercih. Lens fiyatları da gayet uygun.

Şu an için 2. el Canon 650D-700D ve Nikon D5200 arasındayım işte. Bakalım hayırlısı. Biraz daha bilgi toplamam gerek sanırım. Nikon VR- G lensleri falan hakkında. Acaba

D5200 Alıp da onun için f1.8 50MM G lensine Canonun 1.8F 50MM lensinin 2 katı vermek ne kadar uygun falan diye

N,kon veya Canon alırsam da 2. el olarak kısa sürede elimden çıkarabilmem beni onlara yöneltiyor. Hayırlısı diyelim artık..

• mehmet572 M kullanıcısına yanıt
    Bir hatanızı düzeltmek istiyorum izninizle. Canonlarda gövdede AF motoru yok.

Konuyu açan arkadaş için, ben bu makineler arasında sonuna kadar Sony A57 derim. Ha evet 2. el piyasası kötü ama neye göre kime göre. Ticaret yapacaksanız Kötü ama fotoğraf çekmek için alıyorsanız çokta vasat bir piyasası yok. Alfakulupte 2 günde satılan makinrdr gördüm, 2 saatte de 2 haftada da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzeltmeniz için teşekkür ederim. Evet gövdede af motoru yok ama af mototrsuz lensi şuanda piyasada yok bütün lensleri af motorlu. Ben 1 yıl boyunca alphakulup sitesini 1 yıl boyunca takip ettim mağdur olan o kadar çok kişi gördümki hatırlarsanız sizede zaman zaman özelden sorular sormuştum. Örnek vermek gerekirse alphaturkte sony a65 modelini bir arkadaşımız 1 ay boyunca 1500 tl den satamadı 1200 tlye düşüt yine alan olmadı. En sonunda sirkeci de ikinci el alan mağazanın birine sattı. Makineni sıfır fiyatı 2900 tl. Sony a57 benim istediğim özelliklerde olan canon ve nikondan üstün bir makine kesinlikle tavsiye ederim. Ama ilerliyen yıllarda almak isteyen arkadaş ister istemez makineyi elden çıkarıp daha üst düzey bir makine almak isteyecektir. O yüzden sony nin ikinci el piyasasının kötü olduğunu belirtmek istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta0

Bir hatanızı düzeltmek istiyorum izninizle. Canonlarda gövdede AF motoru yok.

Konuyu açan arkadaş için, ben bu makineler arasında sonuna kadar Sony A57 derim. Ha evet 2. el piyasası kötü ama neye göre kime göre. Ticaret yapacaksanız Kötü ama fotoğraf çekmek için alıyorsanız çokta vasat bir piyasası yok. Alfakulupte 2 günde satılan makinrdr gördüm, 2 saatte de 2 haftada da.

Evet hocam. Ticaret yapmayacağım ama 2. el olarak ilerde yükseltmek için satmayı düşünüyorum. O nedenle beni biraz kendinden uzak tutuyor Sony. Onun haricinden ben de sonuna kadar Sony derdim.

quote:

Düzeltmeniz için teşekkür ederim. Evet gövdede af motoru yok ama af mototrsuz lensi şuanda piyasada yok bütün lensleri af motorlu. Ben 1 yıl boyunca alphakulup sitesini 1 yıl boyunca takip ettim mağdur olan o kadar çok kişi gördümki hatırlarsanız sizede zaman zaman özelden sorular sormuştum. Örnek vermek gerekirse alphaturkte sony a65 modelini bir arkadaşımız 1 ay boyunca 1500 tl den satamadı 1200 tlye düşüt yine alan olmadı. En sonunda sirkeci de ikinci el alan mağazanın birine sattı. Makineni sıfır fiyatı 2900 tl. Sony a57 benim istediğim özelliklerde olan canon ve nikondan üstün bir makine kesinlikle tavsiye ederim. Ama ilerliyen yıllarda almak isteyen arkadaş ister istemez makineyi elden çıkarıp daha üst düzey bir makine almak isteyecektir. O yüzden sony nin ikinci el piyasasının kötü olduğunu belirtmek istedim

Sanırım bu 2.el piyasası yüzünden Sony den vazgeçtim.
    Çünkü Cep telefonunu da böyle almıştım 2 yıl önce. Zamanında çok iyi bir telefondu ama Türkiye de 2. el piyasası yoktu ve bu yüzden cihazı satıp yükseltme yapamadım. Şu an keşke 2. el piyasası kötü olan telefonumu almasaymışım diyıorum. Bu örnek te beni Sony den vazgeçirmeme neden oluyor açıkcası..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.