Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar cihazı kulaklık ile kullanmak için tam olarak kulaklığı nereye takmam gerekiyor ben biraz deneme yaptım ses alamadım hoparlörlerle aynı anda ses almak istiyorum, yardım rica ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyni

arkadaşlar cihazı kulaklık ile kullanmak için tam olarak kulaklığı nereye takmam gerekiyor ben biraz deneme yaptım ses alamadım hoparlörlerle aynı anda ses almak istiyorum, yardım rica ediyorum

PHONES girişine takacaksınız. Kulaklığın jakı 3,5mm ise resimdeki gibi bir adaptör kullanacaksınız.

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU
  • Ama aynı anda hoparlörlerden ses alabileğinizi sanmam.
  • quote:

arkadaşlar cihazı kulaklık ile kullanmak için tam olarak kulaklığı nereye takmam gerekiyor ben biraz deneme yaptım ses alamadım hoparlörlerle aynı anda ses almak istiyorum, yardım rica ediyorum

aynı anda ses alabilmeniz için cihazın içinde kulaklık amplifikatörü olması gerekiyor bildiğim kadarıyla; bu şekilde kulaklığı takıp ses alıyorsunuz, hoparlörlere de ses gidiyor, sadece kulaklık dinlemek isterseniz hoparlör seçicisinden hoparlörleri kapatıyorsunuz. Ama bu ve birçok avr'de (stereo amplifikatörde de) kulaklık takıldığı anda hoparlörleri kesip ana amplifikatör çıkışını düşürerek kulaklığa yönlendiriyor. komiktir ki bir dönem kullandığım giriş seviyesi pioneer vsx-609rds'de ayrı bir kulaklık amplifikatörü vardı ve bunu yapabiliyordu ancak şimdiye dek elimden geçen birçok avr ve şu an kullandığım orta-üst seviye sayılabilecek marantz sr7400 yapamıyor... cihazın içinde ayrı bir kulaklık amplifikatörü olup olmadığı ise kullanım kılavuzunda filan yazmıyor, ancak servis şemalarını inceleyerek anlaşılabiliyor ki bu receiver'ın sevis şeması (muhtemelen yeni model olduğu için) henüz ortalıkta yok. ama kulaklık takıldığında hoparlör sesini kestiğini denemelerim esnasında gördüm, yani tam olarak istediğiniz özellik yok gibi görünüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fixxxxxer -- 30 Ağustos 2011; 16:17:05 >

• Bugün marmara foruma gittim teknosa bimeks derken satürne uğradım aslında niyetim 5.1 bakmaktı açıkçası profesyonel biri değilim bu konularda samsung b653 lcd'im var ona göre bi sistem düşünüyordum 700-800 civarında bişey falan bakıyordum fakat gerçekten bu işin profesyoneli diyebileceğim bi satış elemanıyla karşılaştım ve bana biraz daha verin almışken profesyonel bir sistem alın dedi.Resimdeki fiyata bakmayın 1200 liraya veriyorlar.Ne dersiniz tavsiye edermisiniz?? Pioneer S3 TB-Sony DH 520
    http://i51.tinypic.com/fdairn.jpg
  • İmkanınız varsa dinleyin, beğenirseniz alın. Fiyat uygun, hoparlör seti 600 TL'ye gelmiş oluyor. Ama dinlemeden alır ve beğenmezseniz pahalıya almış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: solestar

İmkanınız varsa dinleyin, beğenirseniz alın. Fiyat uygun, hoparlör seti 600 TL'ye gelmiş oluyor. Ama dinlemeden alır ve beğenmezseniz pahalıya almış olursunuz.

Hoparlör seti normalde ne kadarki biliyormusunuz?
  • Pek fazla bulunan/satılan bir hoparlör seti değil sanırım. 650-1000 TL arası fiyatlar gördüm internette.
    Bu hoparlörler Pioneer vsx520 ile takım yapılarak Vatan'da satılıyordu, aşağıdaki sayfada hoparlörlerle ilgili ipuçları bulabilirsiniz belki.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46597925/tm.htm
  • teşekkür ederim..
  • Sayın mendilcii eğer elektroniğe meraklı biriyseniz ve bu forumu takip ediyorsanız bu seti aldığınıza kısa bir süre sonra pişman olacacaksiniz. Çünkü hoparlörler çok amatör.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Sayın mendilcii eğer elektroniğe meraklı biriyseniz ve bu forumu takip ediyorsanız bu seti aldığınıza kısa bir süre sonra pişman olacacaksiniz. Çünkü hoparlörler çok amatör.

ne tavsiye edersiniz?
  • butçe sorun yaratmaz ise ve mekan çok aşırı buyuk degilse Bose acoustimass 6 alın Harman Kardon HKTS serisi alın mirage mx alın dali fusion alın alacak çok şey var ama
    önce butçe sonra tarz ve zevk sonra bir yerden başlamak lazım ne kadar düzgün bir sistemle başlarsanız başlayın eger ama sadece kaliteli ses degilde bende bu hobide varım ise zaten sonu yok bence rahat olun hobi olacak ise sadece zararı az edecegınız guncel ve duzgun bılındık talep goren urunlerle başlayın yeter.
    zira tavsiye bir yere kadar malum taşıma su ile degirmen bir yere kadar .
  • Öncelikle mekanınız için uydu tipimi yoksa kule tipimi ona karar verin.
    Hazır paketlerdeki subwooferlar Sony,pioneer vb markalarda bence kötü onlardan uzak durun.
    Acele etmeyin.
  • Stereo'su ve müzikal performansı nasıl bu serinin ? Deneyip kullananlar bundan bahsedebilirse memnun olurum.
  • quote:

Ama aynı anda hoparlörlerden ses alabileğinizi sanmam.

ses çıkışını tv+amp yapıp kulaklığı da tv ye takıp hem ses sisteminden hem de kulaklıktan ses alabilirim herehalde akşam deneyeceğim inşallah
  • quote:

quote:

ses çıkışını tv+amp yapıp kulaklığı da tv ye takıp hem ses sisteminden hem de kulaklıktan ses alabilirim herehalde akşam deneyeceğim inşallah

Bu şekilde yaptıgınızda ne gibi bir + elde edeceksınız anlayamadım ?
  • merhaba arkadaslar bende 1 senedir bu bolumu takip ediyorum ama gerek fiyat gerekse isteklerim acisindan bu zamana kadar bir karar verememistim.Sonra bu ilani gordum biraz arastirdim.Su iki urun cazip geldi fakat ikisi arasindaki farki pek cozemedim.400 tl gibi bir fiyat farki var sebebi nedir?Hangi ozelliklerden oturu ve degermi?

http://www.hepsisony.com/?urun-3239-Sony-STR-DH520-7-1-Kanal-AV-Receiver.html

http://www.hepsisony.com/?urun-3422-Sony-STR-DH820.html

tesekkurler...

• biraz daha arastirma yapip ikisinin ortasi bir urun buldum.STR-DH720

sanirim almam gereken bu genede siz bilirkisilere danismak istedim.Sizce bu urun nasildir.Turkiyeye gelis tarihi ile bir bilgi yok.Yurt disi fiyati amazonda 300$ turkiyedede 800 civari olur diye tahmin ediyorum.

http://www.sony.com.tr/product/hfc-amplifier/str-dh720#pageType=TechnicalSpecs
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

quote:

quote:

Bu şekilde yaptıgınızda ne gibi bir + elde edeceksınız anlayamadım ?

babamın kulağı çok iyi duymuyor sinema sisteminin sesini açtığımda filmdeki diğer seslerin yüksekliğinden konuşma sesini babam net olarak duyamıyor ondan dolayı kulaklık yolunu düşündüm

• Gerçekten size ihtiyaçmış ilk bakışta anlam katamadım babanız için geçm,ş olsun
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.