Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu avr ye 500 TL civarında hoparlor sistemi önerebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emperorkhan

bu avr ye 500 TL civarında hoparlor sistemi önerebilir misiniz?

ikinci el ama;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-jbl-scs-200-5-mukemmel-fiyat-56077970/detay/
  • quote:

Orijinalden alıntı: solestar

Hayırlı olsun, sanırım dh520 aldınız. Hangi hoparlörleri kullanıyorsunuz?

Pass.thru ayarının aktif olması için; HDMI-->CTRL.HDMI-->CTRL ON

Daha hoparlörleri almadım.Onuda araştırmaya başladım.Şimdilik evdeki eski 5.1 ses sisteminin kolonlarını sürdüm.Sizin önerdiklerinize de baktım.Fakat pek kolay bulunacak durumda değiller.Ya biraz daha bekleyip bütçeyi arttırıcam yada canlı dinlediğim bir yerden fikir edinicem.
  • Bence hop konusunda da bütceyi zorlamak lazım biraz zira hop ve avr bir takım oluyor biri kaliteli digeri ucuz tatminkar olmuyor hatta bana göre hop avr den bile önemli
  • Sanırım STD-DA 7100ES modeli de gelecekmiş.
  • 7100 modeli 4 sene öncesinin modelidir.
  • merhabalar benım bir sorum olucaktı.film için sistem toplamayı düşünüyorum ve bende formlarda sony avr str-dh520 modelini gördüm ve fiyatıda çok makul geldi peki ben bu recevıer yanına kolonları paket değil ayrı ayrı almak istiyorum bu avr ye 7.1 hoparlor takabilirmiyim
  • Evet, amfi 7.1 kanal olduğu için amfiye 7 adet hoparlör ve bir adet aktif subwoofer bağlayabilirsiniz.
  • Merhaba,

SONY STR-434L PROGRAM FM-AM RECEİVER AMPLİFİER edinmiş bulunmaktayım.

caps:http://www.google.com.tr/imgres?q=str+434L+radio&um=1&hl=tr&sa=N&tbm=isch&tbnid=Z7TGVnb7jfJb6M:&imgrefurl=http://www.radiomuseum.org/r/sony_str434l.html&docid=o2uB1VxGeYoGcM&w=500&h=185&ei=2CZtTue_HovOswbL5qnwBA&zoom=1&iact=hc&vpx=250&vpy=111&dur=20&hovh=136&hovw=369&tx=197&ty=54&page=1&tbnh=59&tbnw=159&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:1,s:0&biw=1024&bih=681

tuning de şöyle bir problem var;

ayarladığım istasyon bir kaç dakika dinledikten sonra sabit kalmıyor ve +/- 10 kayma yapıyor. bu halledilebilir bir sorunmudur?

uzman kişilerin yapacağı genel bir temizlik cihazın performansını düzeltir mi? yada çözüm yolu nedir?

Yardımlarınızı rica ederim.

Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: legademajr

Merhaba,

caps:http://www.google.com.tr/imgres?q=str+434L+radio&um=1&hl=tr&sa=N&tbm=isch&tbnid=Z7TGVnb7jfJb6M:&imgrefurl=http://www.radiomuseum.org/r/sony_str434l.html&docid=o2uB1VxGeYoGcM&w=500&h=185&ei=2CZtTue_HovOswbL5qnwBA&zoom=1&iact=hc&vpx=250&vpy=111&dur=20&hovh=136&hovw=369&tx=197&ty=54&page=1&tbnh=59&tbnw=159&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:1,s:0&biw=1024&bih=681

ayarladığım istasyon bir kaç dakika dinledikten sonra sabit kalmıyor ve +/- 10 kayma yapıyor. bu halledilebilir bir sorunmudur?

uzman kişilerin yapacağı genel bir temizlik cihazın performansını düzeltir mi? yada çözüm yolu nedir?

Saygılarımla,

Bence onarımı mumkundur ama bu onarım ne kadar verımlı olur konuda tecrubelı elektronıkcı arkadaşlara danışmakda fayda var diye düşünüyorum .
    Hayırlı olsun bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: legademajr

Merhaba,

Saygılarımla,

Konu hakkında son durum nedir merak ettim açıkcası belki başımıza gelir bilgimiz olsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mendilcii

Bende bundan sebep bugün gittim media oynatıcı aldım zaten ama hiçte memnun kalmadım tvden hdd aracılığıyla aldığım o berraklığı güzelliği alamadım dolby dijital seslerde bile baya bi fark var DTSi çözüyor ama ses kalitesi beni memnun etmedi yani.Konu avr konusu belki ama doğru düzgün ses alabilmem için ne yapmam lazım kalkıpta tvyi yenileyemem şimdi bağlantıları hdmi ve optik kablo ile sesi tvden alıyorum bu doğrumudur bunun elimdeki sistemle çözümü yoksa eğer iade alırlarsa media oynatıcıyı geri vereyim madem:)
    Sistem
    Samsung B653
    Sony DH 520
    Egreat R6 B
    Optik ve hdmi kablo

fixxxxxer'ın da değindiği gibi, bağlantınız doğru değil. Aynı amfi ve media oynatıcıyı kullanıyoruz, ben oynatıcıdan çok memnunum. Amfiden TV'ye ve oynatıcıdan amfiye HDMI kablo ile bağlantı yapacaksınız o kadar. Media oynatıcı HD sesler de dahil tüm ses formatlarını bitstream(RAW) olarak aktarıyor; yani ses amfide çözülebiliyor. Oynatıcının görüntü kalitesinin de oldukça tatminkâr olduğunu düşünüyorum. Ben oynatıcının ikinci USB girişine bir de USB-DVD-RW taktım; elimdeki Blu-Ray oynatıcı neredeyse boşa çıkmış oldu. Oynatıcıyı geri vermenize gerek olduğunu sanmıyorum.

Değiştirdim dediğiniz gibi bağlantıları hdmi üzerinden görüntüyü optik kablo ilede sesi alıyorum şuan bi şikayetim yok çok fazla profesyonel olmasada sistemim sonunda evde sinemanın keyfini daha güzel almaya başladım hele o transformers filmini defalarca izletir bu sistem:)verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..

• quote:

quote:

quote:

Bende bundan sebep bugün gittim media oynatıcı aldım zaten ama hiçte memnun kalmadım tvden hdd aracılığıyla aldığım o berraklığı güzelliği alamadım dolby dijital seslerde bile baya bi fark var DTSi çözüyor ama ses kalitesi beni memnun etmedi yani.Konu avr konusu belki ama doğru düzgün ses alabilmem için ne yapmam lazım kalkıpta tvyi yenileyemem şimdi bağlantıları hdmi ve optik kablo ile sesi tvden alıyorum bu doğrumudur bunun elimdeki sistemle çözümü yoksa eğer iade alırlarsa media oynatıcıyı geri vereyim madem:)
    Sistem
    Samsung B653
    Sony DH 520
    Egreat R6 B
    Optik ve hdmi kablo

fixxxxxer'ın da değindiği gibi, bağlantınız doğru değil. Aynı amfi ve media oynatıcıyı kullanıyoruz, ben oynatıcıdan çok memnunum. Amfiden TV'ye ve oynatıcıdan amfiye HDMI kablo ile bağlantı yapacaksınız o kadar. Media oynatıcı HD sesler de dahil tüm ses formatlarını bitstream(RAW) olarak aktarıyor; yani ses amfide çözülebiliyor. Oynatıcının görüntü kalitesinin de oldukça tatminkâr olduğunu düşünüyorum. Ben oynatıcının ikinci USB girişine bir de USB-DVD-RW taktım; elimdeki Blu-Ray oynatıcı neredeyse boşa çıkmış oldu. Oynatıcıyı geri vermenize gerek olduğunu sanmıyorum.

Değiştirdim dediğiniz gibi bağlantıları hdmi üzerinden görüntüyü optik kablo ilede sesi alıyorum şuan bi şikayetim yok çok fazla profesyonel olmasada sistemim sonunda evde sinemanın keyfini daha güzel almaya başladım hele o transformers filmini defalarca izletir bu sistem:)verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..

Yine tam doğru olmamış Yani en iyisini tercih etmemişsiniz. Hem görüntü hem ses için oynatıcıdan amfiye tek bir HDMI kablo yeterli. En ideali bu.

• Optik kabloya ihtiyaç yokmu yaniii?
  • Hayır,yok. HDMI bağlantının güzelliklerinde biri de bu zaten. Ayrıca HD ses formatlı filmleriniz varsa optikten HD ses alamazsınız, HDMI'dan alabilirsiniz.
  • quote:

Hayır,yok. HDMI bağlantının güzelliklerinde biri de bu zaten. Ayrıca HD ses formatlı filmleriniz varsa optikten HD ses alamazsınız, HDMI'dan alabilirsiniz.

peki öylede dediğiniz gibi yapar hdmi ile avr ve player arasında bağlantı yaparsam tvden görüntüyü nasıl alıcam?kafam durdu:)
  • Sanırım aşağıdaki cümlem dikkatinizden kaçtı veya yanlış anlaşıldı.
    "Amfiden TV'ye ve oynatıcıdan amfiye HDMI kablo ile bağlantı yapacaksınız o kadar"

Sonuçta 2 adet HDMI kablo kullanacaksınız; biri amfiden TV'ye, diğeri de oynatıcıdan amfiye. Siz oynatıcıdan doğruca TV'ye bağlantı yaptığınız zaman amfinin olanaklarından ve amacı doğrultusunda yeterince faydalanamamış oluyorsunuz.
  • Satılık Sony Str-Dn 1010 3d amfi. Hiçbir problemi yoktur Amerika bestbuy dan alınmıştır, yeni bir amfi aldığım için satılıktır. ist. içi elden dışı kargo alıcıya aittir. Takas yoktur. Not: voltaj çevirici ile kullanılır... 850 tl--->800--->750tl...
  • Bir süredir bende ev sinema sistemi arayışları içindeyim.
    Daha düzgün ve derli toplu olması açısından paket sistemlere yönelmiş durumdayım.Sony nin 2011 model
    BDV-E980W 5.1 3D Bluray ev sinema sistemi çok iyi görünmekte.Sony nin avr ve hoparlör setleride güzel fakat
    bu ses sistemide gerek özellik gerekse tasarım olarak iyi duruyor.
  • Merhabalar, bugün bende str-dh520 sipariş ettim genel piyasaya kıyasla makul bir fiyat oldu isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim..ayrıca hop olarak elimde mevcut eski sistemimin kolonlarını kullanacağım yine sony onlarda bağlayınca yorumlarımı yazarım..
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.