Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bahsettiğim sistemi aldım fakat hoparlör setini yamaha ns-50f olarak aldım çünkü ikisini aynı görüntü ve sesle dinlediğimde bariz bi fark vardı.İyi veya kötü başlangıç olarak bişey aldım açtım kurdum bütün bağlantıları yaptım optic kablomu bağladım fakat gel gelelim dts sesleri alamıyorum.Kullandıklarım samsung b653 lcd ve hdd,hhd'den izliyorum filmleri.Tv modunda ac3 codecli sesleri alıyorum veya the dark knight mesela sinners sunumunu alıyorum dolby olarak ama dts sesleri alamıyorum ne yapmam lazım??

Örnek olarak Batman
    Size.........: 7.94 gigs
    Source.......: Blu Ray
    Resolucion : 1280x720 pixels
    Video specs..: Mkv - x264 @ 6830 kbps
    Audio specs : English 5.1 ac3/640bps

Birde Dts için örnek üsttekini açıyor ama bunu açmıyor

Pirates.Of.The.Caribbean.On.Stranger.Tides.720p.BluRay.x264-REFiNED
    Size: 6.56GB
    Audio Quality: DTS 1510kbps
    Video Quality: x264 23.976fps 1280×544 5373kbps

• sony nin avr atağını bi görebilsek hala adam gibi bi flagship modeli yok adamların
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickelx

sony nin avr atağını bi görebilsek hala adam gibi bi flagship modeli yok adamların

Zaten başlıkda adı geçen ürün tamamen F/P olarak lanse edilmiş giriş seviyesi ve orta sevyeli ürünlerdir .f-ship cihazlar için yazılmamıştır .
    Yinede SONY Es series ürünleri gayet başarılı ürünlerdir bana göre
  • sony es2400 serisini test etiştim gerçekten basları çok iyi doyuruyordu fakat tizler çok kalın ve kalitesizdi 2 günde elden çıkardım daha önce hiç bir avr de böyle bir olayla karşılaşmadım onun için sony ye uzak dururum es7000 niydi dev bir cihzı vardı sony nin onun dışında yeni seriler hep marketing tarzı
  • Tavsiyem üzerine güvenipde alan arkadaşlar için ( Sony str dh 520 ) cihazın gayet saygın bir test sitesindeki degerlendirme ve aldığı puan :

http://www.testfreaks.com/a-v-receivers/sony-str-dh520/
  • arkadaşlar avr 141 ile ilgili küçük bir sorunum var bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba ?

şimdi sorum şu : benim sinema sistemim hk avr 141 + dvd 18 + hkts 9 bu sistem dolby digital özelliğini destekliyor mu, destekliyorsa neden dolby pro logic ve dolby pro logic 2 çıkıyor sadece dolby digital çıkması gerekmez mi ve avr de neden 5.1 ikonu gözükmüyor yoksa avr nin böyle bir özelliğimi yok eğer bu özellikler varsa nereden aktif edebilirim avr den mi yoksa dvd den mi.

eğer bilen arkadaşlar varsa cevaplarından çok memnun olucam, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim... Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mendilcii

Ben bahsettiğim sistemi aldım fakat hoparlör setini yamaha ns-50f olarak aldım çünkü ikisini aynı görüntü ve sesle dinlediğimde bariz bi fark vardı.İyi veya kötü başlangıç olarak bişey aldım açtım kurdum bütün bağlantıları yaptım optic kablomu bağladım fakat gel gelelim dts sesleri alamıyorum.Kullandıklarım samsung b653 lcd ve hdd,hhd'den izliyorum filmleri.Tv modunda ac3 codecli sesleri alıyorum veya the dark knight mesela sinners sunumunu alıyorum dolby olarak ama dts sesleri alamıyorum ne yapmam lazım??

Örnek olarak Batman
    Size.........: 7.94 gigs
    Source.......: Blu Ray
    Resolucion : 1280x720 pixels
    Video specs..: Mkv - x264 @ 6830 kbps
    Audio specs : English 5.1 ac3/640bps

Birde Dts için örnek üsttekini açıyor ama bunu açmıyor

Pirates.Of.The.Caribbean.On.Stranger.Tides.720p.BluRay.x264-REFiNED
    Size: 6.56GB
    Audio Quality: DTS 1510kbps
    Video Quality: x264 23.976fps 1280×544 5373kbps

samsung b serisi DTS'i iletemez. ya tv'yi güncellemeniz ya da media player gibi bir cihaz (WD live/egreat v.s.) alıp onda seyredebilirsiniz. 100 TL'sına kadar düşmüştü.

• tv güncelleme derken değiştirmeyi kastetmiştim.
  • SONY STD-DA5600ES, gerçekten alınabilir bir amfi. Fiyatı da uygun olursa oldukça iş yapar.
  • Arkadaşlar Başlık Sony genel olarak degiştirilmiştir tarafımca , Aslen sadece belirli bir modeli lanse etmek için açılmıştır ama içerik ve paylaşım genele dönünce başlıkda gerekli güncelleme yapılmıştır .Hayırlı olsun sanırım bir çok arkadaş faydasını görmüştür,
  • Satılık Sony Str-Dn 1010 3d amfi. Hiçbir problemi yoktur Amerika bestbuy dan alınmıştır, yeni bir amfi aldığım için satılıktır. ist. içi elden dışı kargo alıcıya aittir. Takas yoktur. Not: voltaj çevirici ile kullanılır... 850 tl--->800--->750tl...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hibo

samsung b serisi DTS'i iletemez. ya tv'yi güncellemeniz ya da media player gibi bir cihaz (WD live/egreat v.s.) alıp onda seyredebilirsiniz. 100 TL'sına kadar düşmüştü.

Hocam yamlışınız olmasın ?

B serisi DTS sesi çözemez, ama AVRye iletir diye biliyorum ben. Bunun için tvden ayar yapmak gerekir.

Aklımda kaldığı kadarıyla ayar :

fimli açtığında tv kumandasından tools tuşuna bas
    ses ayarlarına gir
    altlarda bir yerde "PCM" olan yeri "DTS" olarak değiştir.

sesi çözmeye çalışmadan avrye aktaracaktır.

tabi bendeki C serisi olduğu için ayarları farazi yazdım. eğer bu şekilde olmazsa google'dan tvnin bitstream ayarlarını ara derim.

EDİT : Cevap aşağıda verilmiş. B serilerinde DTS çözülemediği gibi passtruogh ta yapamıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simetri -- 6 Eylül 2011; 14:12:54 >

• DTS'i sadece çözmek değil, passthrough yapamk bile lisansa tabi. Samsung C serisine, panasonic 2011 serilerine kadar bu lisansa para ödemedi. LG-Philips-Sony hala ödemiyor. (sony passthrough yapıyor olabilir)
  • quote:

DTS'i sadece çözmek değil, passthrough yapamk bile lisansa tabi. Samsung C serisine, panasonic 2011 serilerine kadar bu lisansa para ödemedi. LG-Philips-Sony hala ödemiyor. (sony passthrough yapıyor olabilir)

Bilgi için teşekkürler. Bendeki C serisi olduğu için direk çözebiliyor ama B serileri de en azında passtruoght yapıyordu diye aklımda kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simetri

quote:

Hocam yamlışınız olmasın ?

B serisi DTS sesi çözemez, ama AVRye iletir diye biliyorum ben. Bunun için tvden ayar yapmak gerekir.

Aklımda kaldığı kadarıyla ayar :

fimli açtığında tv kumandasından tools tuşuna bas
    ses ayarlarına gir
    altlarda bir yerde "PCM" olan yeri "DTS" olarak değiştir.

sesi çözmeye çalışmadan avrye aktaracaktır.

tabi bendeki C serisi olduğu için ayarları farazi yazdım. eğer bu şekilde olmazsa google'dan tvnin bitstream ayarlarını ara derim.

EDİT : Cevap aşağıda verilmiş. B serilerinde DTS çözülemediği gibi passtruogh ta yapamıyormuş.

Bende bundan sebep bugün gittim media oynatıcı aldım zaten ama hiçte memnun kalmadım tvden hdd aracılığıyla aldığım o berraklığı güzelliği alamadım dolby dijital seslerde bile baya bi fark var DTSi çözüyor ama ses kalitesi beni memnun etmedi yani.Konu avr konusu belki ama doğru düzgün ses alabilmem için ne yapmam lazım kalkıpta tvyi yenileyemem şimdi bağlantıları hdmi ve optik kablo ile sesi tvden alıyorum bu doğrumudur bunun elimdeki sistemle çözümü yoksa eğer iade alırlarsa media oynatıcıyı geri vereyim madem:)
    Sistem
    Samsung B653
    Sony DH 520
    Egreat R6 B
    Optik ve hdmi kablo

• Başka model kullanmadığım için tavsiye edemeyeceğim ancak şu an kullandığım samsung bd-c5500 blu-ray oynatıcı hdd üzerinden media player olarak oldukça başarılı, birçok media oynatıcıdan daha çok formatı var be bluray için kullandığı işlemci harici kaynaktan izlediğiniz kayıtları hakikaten kayıpsız ve yerine göre iyileştirerek aktarıyor. ses açısından amplifikatörünüzle (imzanızdaki dh520 sanırım) gayet iyi randıman alırsınız. (bizzat o ampliyi ve oynatıcıyı bağlayıp denedim) blu ray den avr'ye, avr'den tv'ye birer hdmi ile işiniz çözülür, media player'a nisbeten pahalı (hızlıal.com fiyatı 260 TL) ama kesin bir çözüm... ister ampliden dinleyin, ister tv'den...

ha bu arada, media player almışsınız, ampliye sesi media player'dan bir optik ya da koaksiyel kablo ile alsanız? neden tv üzerinden alıp dolaştırıyorsunuz? hdmi üzerinden tv'ye, media player'dan ampliye ses gider, istediğinizden dinlersiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: mendilcii

Bende bundan sebep bugün gittim media oynatıcı aldım zaten ama hiçte memnun kalmadım tvden hdd aracılığıyla aldığım o berraklığı güzelliği alamadım dolby dijital seslerde bile baya bi fark var DTSi çözüyor ama ses kalitesi beni memnun etmedi yani.Konu avr konusu belki ama doğru düzgün ses alabilmem için ne yapmam lazım kalkıpta tvyi yenileyemem şimdi bağlantıları hdmi ve optik kablo ile sesi tvden alıyorum bu doğrumudur bunun elimdeki sistemle çözümü yoksa eğer iade alırlarsa media oynatıcıyı geri vereyim madem:)
    Sistem
    Samsung B653
    Sony DH 520
    Egreat R6 B
    Optik ve hdmi kablo

fixxxxxer'ın da değindiği gibi, bağlantınız doğru değil. Aynı amfi ve media oynatıcıyı kullanıyoruz, ben oynatıcıdan çok memnunum. Amfiden TV'ye ve oynatıcıdan amfiye HDMI kablo ile bağlantı yapacaksınız o kadar. Media oynatıcı HD sesler de dahil tüm ses formatlarını bitstream(RAW) olarak aktarıyor; yani ses amfide çözülebiliyor. Oynatıcının görüntü kalitesinin de oldukça tatminkâr olduğunu düşünüyorum. Ben oynatıcının ikinci USB girişine bir de USB-DVD-RW taktım; elimdeki Blu-Ray oynatıcı neredeyse boşa çıkmış oldu. Oynatıcıyı geri vermenize gerek olduğunu sanmıyorum.

• Evet bende dün itibari ile cihazımı aldım. Kurcalayamada başladım.Yanlız nedense bu pass.thru ekranı bende aktif değil.üstüne geliyorum ama değişiklik yapamıyorum.bu konuda bilgisi olan varmıdır ?
  • Hayırlı olsun, sanırım dh520 aldınız. Hangi hoparlörleri kullanıyorsunuz?

Pass.thru ayarının aktif olması için; HDMI-->CTRL.HDMI-->CTRL ON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solestar -- 8 Eylül 2011; 9:37:37 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.