Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dn1080'in Türkiye'ye gelmesini bekliyorum. Sanırım çok bekleyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balkanxp B kullanıcısına yanıt
    Denon ve Sony iş birliği ile de hi-res audio ses olayı var bence çok güzel yapmışlar ses çok temiz detaylı geliyor tabi bir avr için değerlendirmek gerekir. Sony de avr olarak 550 modeli ve üstüne bakabilirsiniz genel olarak ben oldukça memnunum diyebilirim

• Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt
    hocam geldi.bende aldım bir tane.avr olayına çoook uzun bir aradan sonra dönüş yaptım (10 küsür sene) şu an garantili 3000 liradan satışa çıktı.ama fazla yerde yok maalesef henüz.
  • Karakan1955 kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Ben de iki gün önce aldım. Bu kadar çabuk gelmesi şaşırttı beni. Fiyatı da fen değil.

• Sevgili Emre Hayırlı olsun Rakam Konusunda Amazon.de de 787 euro şuan bizden Daha Pahalı Satıyorlar Sony Türkiye'nin bu konuda hep diğer ülkelere göre avantajlı fiyatını takdir etmişimdir 1070 modelinde de aynı şekildeydi Rakiplerinin ülkemizde 1.100 - 1.200 liste fiyatlarına satılması sony adına büyük avantaj Tekrar hayırlı olsun
  • Yahu Osedan,

1080 hakketten 3000tl mi?

yaz kardesim 1 tane deneyeyim hemen odada..:)
  • Aynen ben 3000 liraya aldım kemiksiz :)) lakin dedim ya çok uzun zamandır uzağım avr-amfi olaylarına. en son onkyo 706 kullanıyordum ve buna geçtim. ses yüksekliği onkyoda aşırı gereksiz yüksekken bu o kadar yumuşak ve detaylı çalıyor ki anlatamam :) ki kolonlarım 5 para etmezken üstelik :) Lakin kullanıcı sayısı yok denebilecek kadar az olduğu için milyon tane sorumun cevabı karşılıksız kalacağı için şişirmiyorum forumu :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karakan1955 -- 30 Mayıs 2017; 16:10:0 >
  • maşşalah sony kullanıcıları kaçmış herhalde burdan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0sedan

Sevgili Emre Hayırlı olsun Rakam Konusunda Amazon.de de 787 euro şuan bizden Daha Pahalı Satıyorlar Sony Türkiye'nin bu konuda hep diğer ülkelere göre avantajlı fiyatını takdir etmişimdir 1070 modelinde de aynı şekildeydi Rakiplerinin ülkemizde 1.100 - 1.200 liste fiyatlarına satılması sony adına büyük avantaj Tekrar hayırlı olsun

Sırf verdikleri olağanüstü muamele sebebi için bile amazon.de tercih sebebi. Türkiye'deki gibi kabahat sende diye bir anlayış yok. Bu forumda çoğu kişi TR fiyatının yarısına Denon x4300ler x1300ler aldı. Tr de 2400 e satılan Denon Ceol n4 ü ben 700 liraya aldım arkadaşım 900 liraya JBL lsr 305 aldı çiftini TRde 3000 iken. İnsanlar ne yapsın, her soruya sıkılmadan verdikleri muamele de cabası. Ürün belli sebepten gönderilmese bir sonrakinde ultra hızlı kargo ile gönderdiler. Böyle bir yer varken TRdeki satıcıların işi zor...

• Sony STR DN 1080 amazon. de fiatı 675 euro tr teslim yine ayrı fiatı bulur
    https://www.amazon.de/Sony-STR-DN1080-Multi-room-Musik-Streaming-High-Resolution/dp/B01N7PFFHK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1496729560&sr=8-1&keywords=sony+dn1080
    eger tr fiatı 3000 ise fark fazla degil düşünülebilir .
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Tr fiyatı 2800 tl

• Yurt dışından almaya değmez neredeyse birebir aynı fiyatlar. Garantisi de cabası. Gerçekten Sony Türkiye'yi taktir ediyorum.
  • 0sedan 0 kullanıcısına yanıt
    İlginiz ve yardımlarınız için teşekkürler Orhan Bey.
  • merhaba,
    ben de sony dünyasına giriş yapmış bulunmaktayım.

str-dn1080 avr (2.550 / 9)
    ss-cs310cr 5.0 hoparlör seti sistemi (1.000 / 9) Teşhir Ürünü-2 yıl garantili
    sa-cs9 subwoofer (759 / 6)
    indiana Line RD-260 Tavan Hoparlörü (300 / 9) Sony değil

neden sony? uzun bir yolculuk ama en önemli faktör sony nin türkiye de olması.
    genelde bu tür ürünlerde sony çok tavsiye edilmez, diğer ürünlere nazaran.
    ben de önce diğer bilenen markalara yöneldim. denon, yamaha, onkyo, marantz vs
    eğer bu ürünleri yurtdışından getirtme imkanı var ise sorun yok.
    ama türkiye'den almak istenirse fiyatlar neredeyse 2 katı belki fazlası. taksit imkanı yok. garanti durumunu bilemiyorum.
    bahsettiğim ürünler abd den elden getirilirse (sony dahil) çok cazip.
    amazon.de de ise bir miktar gümrük masrafı göze alınırsa sony türkiye fiyatına düşebiliyor. (gümrük masrafı sorun çıkmaz ise iade edilebiliyor)
    sony yi ise amazon.de den almak daha maliyetli. taksit imkanı ise cabası..

bu işler bana çok çetrefilli geldiği, maddi zorluk nedeniyle taksit imkanından dolayı ve türkiye ye yatırım yaptığı için sony i tercih ettim.
    gönül isterdi ki; hoparlör sistemini daha sağlam yapabilseydim. ama yukarıda belirttiğim fiyatlar bile beni şu an ciddi zorluyor.

ürünler dün geldi, tavan hoparlörleri hariç. anca kurup ufak bir deneme yapabilme imkanım oldu.
    şunu öğrenmiş oldum ki; Dolby Atmos çok farklı bir deneyim. sadece tavan hoparlörü meselesi değil. anlatması zor açıkçası.
    sağlam bir hoparlör sistemi ile (aslında diğerlerini deneyimlemedim, anlatımlara göre söylüyorum) sinemadaki imax sistemden daha fazla keyif verecektir.

ben imax filmler hariç kesinlikle sinemaya gitmem. başım ağrıyor çıkarken. ve dün akşam imax i evimde hissettim. daha tavan hoparlörlerini bile bağlamamama rağmen.

fiyat yüzünden hi-fi sistemlere yönelemeyen arkadaşlar bence bu deneyimi ertelememeli.

Allah nasip ederse; ileride ön front hoparlörleri arkaya alıp, ön tarafa sağlam iki front ve bir center hoparlör alarak meseleyi nihayete erdirmek hedefim var.

bu kadar uzun bir girişten sonra ( ) asıl meseleye gelmek istiyorum.

ben daha önce creative 2.1 sonra logitech z506 5.1 ve en sonda samsung ht-h5500 bluray 5.1 kullandım.
    bu avr olayı bana çok yabancı. arkadaşlardan tavsiyeler isterim.
    gerçi belki ayrı bir konu açmak mı lazım bilemedim. çünkü dn1080 yani Dolby atmos çok başka bir şey.
    konu da pek cansız açıkçası.. sony severlere yakıştıramadım.

çok hızlı dönüş yapamasam da elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşmak isterim.

iyi forumlar

• tarikahmet kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Güle güle kullanın. Dolby atmos kaynaklı film nasıl buluyorsunuz?

teşekkürler..

http://hdarsivi.net/index.php?pageid=home&news_page=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikahmet -- 20 Temmuz 2017; 17:52:49 >

bu da şu anlık arşivim.
    iso uzantılı filmlerde sorun yaşıyorum maalesef.
    atmos ses alamıyorum
    mkv lerde sorun yok
    şimdi bir kısmını .iso dışına aldım (m2ts) akşam deneyeceğim
    o da olmazsa mkv ye dönüştüreceğim. 3d den fragat edicez artık
    halbuki oynatıcım 3d bdiso ama nedense atmos oynatamadım

bu sırada belirttiğim site de vip üyelere hızlı indirme imkanı var. kendi internet hızın kadar..

• quote:

Orijinalden alıntı: tarikahmet

merhaba,
    ben de sony dünyasına giriş yapmış bulunmaktayım.

str-dn1080 avr (2.550 / 9)
    ss-cs310cr 5.0 hoparlör seti sistemi (1.000 / 9) Teşhir Ürünü-2 yıl garantili
    sa-cs9 subwoofer (759 / 6)
    indiana Line RD-260 Tavan Hoparlörü (300 / 9) Sony değil

neden sony? uzun bir yolculuk ama en önemli faktör sony nin türkiye de olması.
    genelde bu tür ürünlerde sony çok tavsiye edilmez, diğer ürünlere nazaran.
    ben de önce diğer bilenen markalara yöneldim. denon, yamaha, onkyo, marantz vs
    eğer bu ürünleri yurtdışından getirtme imkanı var ise sorun yok.
    ama türkiye'den almak istenirse fiyatlar neredeyse 2 katı belki fazlası. taksit imkanı yok. garanti durumunu bilemiyorum.
    bahsettiğim ürünler abd den elden getirilirse (sony dahil) çok cazip.
    amazon.de de ise bir miktar gümrük masrafı göze alınırsa sony türkiye fiyatına düşebiliyor. (gümrük masrafı sorun çıkmaz ise iade edilebiliyor)
    sony yi ise amazon.de den almak daha maliyetli. taksit imkanı ise cabası..

bu işler bana çok çetrefilli geldiği, maddi zorluk nedeniyle taksit imkanından dolayı ve türkiye ye yatırım yaptığı için sony i tercih ettim.
    gönül isterdi ki; hoparlör sistemini daha sağlam yapabilseydim. ama yukarıda belirttiğim fiyatlar bile beni şu an ciddi zorluyor.

ürünler dün geldi, tavan hoparlörleri hariç. anca kurup ufak bir deneme yapabilme imkanım oldu.
    şunu öğrenmiş oldum ki; Dolby Atmos çok farklı bir deneyim. sadece tavan hoparlörü meselesi değil. anlatması zor açıkçası.
    sağlam bir hoparlör sistemi ile (aslında diğerlerini deneyimlemedim, anlatımlara göre söylüyorum) sinemadaki imax sistemden daha fazla keyif verecektir.

ben imax filmler hariç kesinlikle sinemaya gitmem. başım ağrıyor çıkarken. ve dün akşam imax i evimde hissettim. daha tavan hoparlörlerini bile bağlamamama rağmen.

fiyat yüzünden hi-fi sistemlere yönelemeyen arkadaşlar bence bu deneyimi ertelememeli.

Allah nasip ederse; ileride ön front hoparlörleri arkaya alıp, ön tarafa sağlam iki front ve bir center hoparlör alarak meseleyi nihayete erdirmek hedefim var.

bu kadar uzun bir girişten sonra ( ) asıl meseleye gelmek istiyorum.

ben daha önce creative 2.1 sonra logitech z506 5.1 ve en sonda samsung ht-h5500 bluray 5.1 kullandım.
    bu avr olayı bana çok yabancı. arkadaşlardan tavsiyeler isterim.
    gerçi belki ayrı bir konu açmak mı lazım bilemedim. çünkü dn1080 yani Dolby atmos çok başka bir şey.
    konu da pek cansız açıkçası.. sony severlere yakıştıramadım.

çok hızlı dönüş yapamasam da elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşmak isterim.

iyi forumlar

Hayırlı olsun.
    Herşeye katılmakla birlikte aldığınız model zaten oldukça başarılı bütün reviewlarda çok yüksek puanlar alan bir model.
    Giriş seviyesi de değil ayrıca. ES serisi değil ama Onkyo 656, Denon X2300 sınıfında belki de daha iyi bir receiver.
    Ek olarak 5.0 hoparlörlerinizi daha iyi hoparlörlerle değiştirirseniz avrnin hakkını çok daha iyi verirsiniz zira paket sistem hoparlörü kullandığınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: tarikahmet

bu da şu anlık arşivim.
    iso uzantılı filmlerde sorun yaşıyorum maalesef.
    atmos ses alamıyorum
    mkv lerde sorun yok
    şimdi bir kısmını .iso dışına aldım (m2ts) akşam deneyeceğim
    o da olmazsa mkv ye dönüştüreceğim. 3d den fragat edicez artık
    halbuki oynatıcım 3d bdiso ama nedense atmos oynatamadım

bu sırada belirttiğim site de vip üyelere hızlı indirme imkanı var. kendi internet hızın kadar..

Ya Nvidia shild tv box alicaksiniz

Ya zidoo x9s alacak siniz

Yada Windows temiz kurup

Lav filtre kurup Audi bölümünü açıp tum formatları işaretleyip

Altta tek kalanı da işaretleyip

Mpc be kurup

Dahili codec leri kapatıp

Harici codec lav gösterip

Film ı mpc be üzerine atın çalışacak

Fakat atmos ibaresini görmeniz için tavan hop ler de aktif olmalı menuden

Aksi halde avr dolby true hd ye indirir

• Teşekkürler..

Üstad, kastettiğim hoparlörlerdi zaten.

Peki bunun ön hoparlörleri arkada idare etmez mi?

Bir de subwoofer..

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.