Şimdi Ara

SONY AYNASIZLAR Fotoğraf Paylaşım Alanı (E-Mount) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.223
Cevap
53
Favori
132.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony 35mm f/1.8 ile ilk bokeh denemeleri

SONY AYNASIZLAR Fotoğraf Paylaşım Alanı (E-Mount)
    DSC00944 by Narki-A6000, on Flickr

• Sony 35mm f/1.8 ile ilk bokeh denemeleri - 2

DSC00926 by Narki-A6000, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narki -- 29 Kasım 2014; 20:41:58 >

• Narki kullanıcısına yanıt
    Abi, elinde f1.8 lens var, diaframı 4 ve 5.6 da tutmuşsum, bence diaframı düşür :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tpnrck

Abi, elinde f1.8 lens var, diaframı 4 ve 5.6 da tutmuşsum, bence diaframı düşür :)

deniyoruz işte Talhacım , 35-18 ile ilk denemeler bunlar, bazı aksilikler var tabi.. şu fotoda diafram 2.0 mesela

Untitled by Narki-A6000, on Flickr

• Narki kullanıcısına yanıt
    Ayrıca bunda f1.8 abi yavaş yavaş abi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tpnrck

Ayrıca bunda f1.8 abi yavaş yavaş abi :)

flickrda 1.8 gözüküyor ama makinada 2.0 gözüküyor anlamadım makinayada lenslerede yavaş yavaş alışıyoruz
  • theVATANSEVER kullanıcısına yanıt
    50mm ve 35mm in hakkını çok iyi veriyorsunuz gerçekten :)

• Arkadaşlar merhaba.
    Sony α5000 ile aranıza katılmış bulunuyorum. Daha önce fotografçılık deneyimim yok, sık seyahat ediyorum telefon yerine dogru düzgün bişeyler çekeyim diye aldım.
    Başlangıç seviyesinde oldugum için α5000 belirli bir süre beni idare edecek sanıyorum.
    15-500 mm lens ile geldi ürün, almam gereken lensler nelerdir?
    Ayrıca aksesuar olarak ne bakmam gerekir?
    Parçaları araştırdıgınız, satın aldıgınız yerler neresi?
    Cevaplarınız için simdiden teşekkür ederim.
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Galiba 16-50mm lens demek isteniz, bence yeni başladıysanız şimdilik onunla idare edin, ihtiyacınıza göre bişeyler bakarsınız daha sonra. Benim düşüncem böyle..
  • ysf044 kullanıcısına yanıt
    Manuelle çektiğiniz fotoğraflar cidden çok iyiler, haftaya bende manuel kullanmaya başlayacağım tavsiyelerinizi bekliyorum Yusuf abi :)
  • tpnrck kullanıcısına yanıt
    dostum sagol cevabın için, evet 16-50 mm lens demek istemiştim :)
    peki bakalım bir süre kendi lensi ile idare edelim, heralde kullandıkça çözmeye başlarım her teknolojik alette oldugu gibi.
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, çektiklerinizi bekliyoruz :)
    Teşekkür ederim alışırsanız manuel lensle çekim yapmak çok zevklidir, manuel lens seçiminde mümkün olduğu kadar sabit odaklı lensleri seç 24mm, 35mm, 50mm, 85mm gibi lensler bunlarda da diyaframı f1.4 f2 f2.8 gibi lensler daha iyidir her markanın aynı tür manuel lensleri var fakat hepsinin farklı çekim karekterleri var kimisi keskin kimisi soft kimisi güzel pokeh verir bunları örnek fotolarına bakarak seçebilirsin ama seçerken 135mm üstüne çıkma derim çünkü titreşim önleme özelliği olmadığı için nexlerin odaka tuturmak sıkıntı oluyor tele lenslerde ah işte sony son gövdesi olan A7 mark 2 ye eklediği sensör shift özelliğini bu gövdelerede eklemiş olsaydı kimse manuel lens kullanmada sıkıntı çekmezdi diye düşünüyorum
  • ysf044 kullanıcısına yanıt
    Mark2 yi 2 sene sonra alabiliriz anca o zaman düşer fiyatı heralde :D bende helios 44m-4 var onunla başlayım yavaştan diyorum. Kalitesi nasıldır bilmiyorum

helioslar kullanımı kolay kalitesi iyi en ucuz lenslerdir tavsiye ederim bende 44m-6 var çok memnunum pentax k30, sony a58, sony a580, sony a77 de kullandım bu lensi şimdide nex 6 da kullanıyorum çok güzel bir lens pentax 50mm lensi alınca biraz çanta dibinde kalmaya başladı ama vazgeçilmezim diyebilirim
  • nex 6 helios 44m-6

• Nex-5N + SEL1018

• Sisler altında Selimiye...

Nex-5N + SEL1018

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVATANSEVER -- 30 Kasım 2014; 11:02:19 >
  • Nex-5N + SEL1018

• Nex-5N + SEL50

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.