Şimdi Ara

Sony B Serisi mi Philips GoGear Raga mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu iki MP3 player arasında kaldım. Bu konuda deneyimleri ve bilgisi olan arkadaşlar vardır elbet diye sorayım dedim. İki ürünün de linkini veriyorum aşağıda. Karşılaştırma yaparken fiyat ve hafızayı baz almayın. Onu bir şekilde hallederim ben. Sadece ses kalitesi ve kullanılabilirlik gibi konularda bilgi sahibi olmak istiyorum. Şu anda iki ürünün gözüme çarpan özellikleri, Sony'deki Bass özelliği ve Philips'in FullSound teknolojisi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Sony B Serisi

http://www.sony.com.tr/product/nws-b-series

Philips GoGear Raga

http://www.philips.com.tr/c/mp3-ve-mp4-calarlar/35698/dec/#tabState=0;filterState0=MP3_PLAYERS_SU_TR_CONSUMER%3Dtrue

• Konuyu açalı neredeyse iki hafta oldu arkadaşlar. Yok mu hiç bir fikri olan?
  • ben sony al diyorum. teknosada konuştuğum satış elemanı sonynin en ucuz mp3 çalarına diğer markaların en az 150 lira civarındaki modelleri eşdeğer demişti. kendim de sonynin bu serisini kullandım ve beğenmiştim. sonra e ve s serisini kullandım ve gerçekten memnun kaldım. ben sony diyorum her konuda daha iyi bence. zaten denediğim zaman philipsin sesi daha düşük gelmişti bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysky2013 -- 29 Temmuz 2011; 19:23:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myloo

ben sony al diyorum. teknosada konuştuğum satış elemanı sonynin en ucuz mp3 çalarına diğer markaların en az 150 lira civarındaki modelleri eşdeğer demişti. kendim de sonynin bu serisini kullandım ve beğenmiştim. sonra e ve s serisini kullandım ve gerçekten memnun kaldım. ben sony diyorum her konuda daha iyi bence. zaten denediğim zaman philipsin sesi daha düşük gelmişti bana.

Forumdaşıma katılmak ile birlikte 2 yorumda ben getireyim;)
    Sony bass konusunda philipsi 2ye katlar fakat ben b152 kullandım müzikleri bulmak biraz zor oluyor malum klasör görünümü yok ıd3tagları düzenlemek gerekiyor ayrıca philips raga da kullandım full sound olayı sese biraz derinlik katsada ses yapaylaşıyor. Kullanım kolaylığı bakımından philips biraz önde sony ise tasarımda bir adım önde
    Ses ve tasarım sony
    Kullanım kolaylığı diyorsan philips benim önerim sony;) yanına da sennheiser mx260 falan;) mükemmel olur

• quote:

Orijinalden alıntı: mc_technosoft

quote:

Orijinalden alıntı: myloo

ben sony al diyorum. teknosada konuştuğum satış elemanı sonynin en ucuz mp3 çalarına diğer markaların en az 150 lira civarındaki modelleri eşdeğer demişti. kendim de sonynin bu serisini kullandım ve beğenmiştim. sonra e ve s serisini kullandım ve gerçekten memnun kaldım. ben sony diyorum her konuda daha iyi bence. zaten denediğim zaman philipsin sesi daha düşük gelmişti bana.

Forumdaşıma katılmak ile birlikte 2 yorumda ben getireyim;)
    Sony bass konusunda philipsi 2ye katlar fakat ben b152 kullandım müzikleri bulmak biraz zor oluyor malum klasör görünümü yok ıd3tagları düzenlemek gerekiyor ayrıca philips raga da kullandım full sound olayı sese biraz derinlik katsada ses yapaylaşıyor. Kullanım kolaylığı bakımından philips biraz önde sony ise tasarımda bir adım önde
    Ses ve tasarım sony
    Kullanım kolaylığı diyorsan philips benim önerim sony;) yanına da sennheiser mx260 falan;) mükemmel olur

aynen kardeşim. sonynin b serisini e serisini ve son olarak da s serisini kullandım. s serisinin e serisinden tek farkı dışarıya ses veren bi hoparlöre sahip olması. ayrıca hoparlörün verdiği sesin kalitesi de gerçekten azımsanacak kadar değil. ancak aynı kaliteyi radyoyu dışarıya verirken göremiyorsun ve bu da bence normal. çünkü kulaklık olmadan radyo zaten çekmiyor. ekran netliği de e ve s serisinde gerçekten çok süper. s serisine geçmeden önce sandisk sansa view kullandım. tamam ses kalitesi fena değil ve oldukça yüksek ama sony kadar derin bir ses sunmuyor ve de çok yavaş bir alet. bir çok markayı denemiş olmakla birlikte gerçekten sony şimdiye kadar kullandıklarımın içinde fiyat performans olarak en iyisiydi. bundan sonra da sony kullanmayı düşünüyorum. çünkü bir çok noktada çok daha kaliteli bir deneyim sunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysky2013 -- 30 Temmuz 2011; 18:25:29 >

• İkiside değil, sansa clip yada clip+ klip izliycem diyorsanızda sansa fuze, tr de ucuza yok yurtdışından getirtilebiliyor ucuz ama kaliteli bir mp3 player.
  • Myloo
    bende samsung ypu 2, trekstore(tam bir facia), i river e30 kullandıktan sonra sony e453 modeline geçtim. Samsungun ses kalitesini ne yazıkki diğer m p 3 çalarlarda bulamadım. Taki sony alana kadar i riverda ve samsungta ses geliştirme teknolojileri var. Ama sesleri boğuyorlar. Sony çok dengeli ve müziği tam anlamıyla yaşıyorsunuz. Kullanılan tknolojiler müziği geliştiriyor ayrıca equalizer ayarı ile birlikte bu özellikleri kullanabilmeniz çok daha iyi...
  • 20 yıldır portatif müzikçalar kullanan ve ses sistemleri konusunda teknik bilgisi ve tecrübesi olan birisi olaraşunu söylemek isterim sony nin işte çok eski ve portatif müzikçalar cihazlarının mucidi olarak zaman zaman inişli, çıkışlı dönemler atlatsada hala lider olduğunu düşünüyorum zaten dünya piyasasında en çok lanse olan şu an sony ve apple ipod var philips hollanda kökenli bir firma sony ye yakın bir ünü ve kalitesi var ama maalesef portatif müzik piyasında başarılı olamadı 3 tane philips mp3 çalar kullandığım için şunu söyleyeyim ses sony nin yanında yavan ve vasat sanki adamlar hiçbir teknik cihazla filitre ve mix etmeden direk anfiye vermişler sesi menüsü , donanımları basit, kasası sony kadar şık değil , ve kalitesiz kolay yıpranıyor yazıları siliniyor ve düğmeleri kolay ağrıza yapıyor , birde EN BÜYÜK BELA YAZILIMI ERKEN ÇÖKÜYOR Eğer bilgisayar ile firewire ni yükleyemzsen teknik servise gidim kuz kuzu 5 tl bayılıp yazılım yükletmek zorundasın üstelik kısa sürede çökmeside garanti, hatta bazen yazılım tutmaz hale geliyor o zaman kaldır at değmez , veri kaybına uğramanda yanında, benim 3 philips mp3 çalarım yazılım arızası yüzünden bozuldu tanıdıklarımında öyle , çok sık yaşanıyor haberin olsun...

Sony-b sersine gelince

gerçekten 10 numara mini mp3 çalar ses kalitesi tartışılmaz mega bass çok güçlü ve etkili yanında verilen kulaklıklarda fiyatına göre kaliteli ses veriyor, tasarımı bence mükemmel şık sağlam, kaliteli önemli birşey olmazsa yıllarca kullan , şarj süresi 15 saat gidiyor ama EQ yetersiz 100 hz-10 khz arası vasat onun haricince kulaklık gerçekten çok önemli kaliteli bir kulaklığın varsa gerçekten ses kaliteside 2 kat arttırman elinde işin yarısı kulaklıkta bitiyor yorumda kulaklığa dikkat çeken arkadaşlar gerçekten çok haklı bunu dikkate al bence, bunu yanında en büyük dert yazılım sorunu neredeyse yaşanmıyor, çökmelerse çok az yaşanıyor ,,,,YANİ BENCE SONY -B SERİSİNİ ISRARLA TAVSİYE EDERİM....

Ama öneride bulunmak gerekirse Samsung yp serisinide tavsiye ederim kalite ,sesi tasarım ses kalitesi gerçekten güzel üstelik ses geliştirme yazılımları tüm mp3 çalarlara baskın çıkar stereo genişletme , 7 bant EQ (20 hz-16000khz), güçlü çok seviyeli bass yükseltme , v...s AYRICA 128 Kbit/S-72 Kbit/s-48 kbit/s kaliteli mp3 ses kayıt özelliği , oled veya lcd ekran seceneği bulursan onada bak derim....

• forumda tartışılan konunun güncelliği geçmiş olabilir ama sana başka bir ip ucu vereyim mp3 veya mp4 çalarların ses kalitesi ile uğraşmak istemiyorsan , mp3 dosyasının ses yapısını veya tınısını kaliteli hale getirebilirsin , mp3 dosyasının kalitesini arttıramasın o ayrı konu...

eğer ses sistemleri hakkında tecrüben varsa kulağın iyi ise nette free olarak veye ücretli ses maneger filitreleme ve restorasyon programları var 128 kib/s ve üstü ses dosyalarını filitreleyim ses kalitesini arttırabilirsin bunu dene derim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.