Sony Bavaria KDL-40BX400 televizyonum'un hdmi girislerini kullanarak daha once Google Chromecast kullandim, ilk donemlerde sikintisiz kullanirken sonradan pembe ekran ve donma problemleri yasadim. Aldigim Chromecast'dandir deyip bir daha kullanmadim.
Ilerleyen zamanlarda bir Android box aldim. Bununla iptv yayinlarini izleme amacim vardi. Fakat onda da ilerleyen zamanlarda benzer problemler yasadim. Yani once yayiini normal izliyorsunuz fakat sonradan bir anda goruntu pembelesiyor ve bekleyince kendi kendine normale donuyor. Bir sure sonra yin ayni... Ben yine problem cihazdanmi acaba diye bir arkadasima verdim, ona bu sorun yok. Sonra anladimki kendi televizyonumda bir sorun var.
Sonraki zamanlarda bir akrabam bana elinde kullanmadigi baska bir android box'u verdi. Benim eski android boxum ile neredeyse ayni cihazdi. Fakat ilginc sekilde o cihazda herhangi bir pembe ekran sikintisi yasamadim. belki de cok kullanmadigimdandir. cunku o esnada baska bir box siparis etmistim, onu bekliyordum.
Simdi yeni siparis ettigim cihazim geldi. Bu seferki de android fakat bu cihazin icerisinde androidin tabletler icin yapilmis isletim sistemi yok. Direkt TV ler icin hazirlanmis olan Android TV isletim sistemi var. tipki yeni anroidli sony tv ler gibi...
Gel gelelim ayni sorun bunda da var. Sikintinin televizyondan olduguna iyice ikna oldum ve internette biraz arastirma yaptim. Sony lcd tv lerde ve benzer sekilde philips televizyonlarda bu durum cok yasaniyormus.
Bunun bir cozumu varmidir, ozellikle sony konusunda teknik bilgiye sahip arkadaslardan bilgi bekliyorum.
Tesekkurler.
Selamlar bende de chromecast 2 var yeni aldım ve 106 ekran tv de pembe keran oluyor ses yok diğer küçük 50 ekran lcd de çatır çatır sıkıntı yok siz sorunu çözdünüzmü biraz bende baktım netten ama net bir cevap bulamadım hdmi av dönüştürücü veya hdmi scart gibi dönüştürücüler düşünüyorum sorunun hdmi portundan olduğunu tahmin ediyorum scarttan bağlayıp düzelmesini umuyorum ama en ucuz dönüştürücü 60 lira verip çöp olmasıda var bi deneyebilsem bir yede 100 de olsa verecem fikri olan varmı ???