Şimdi Ara

SONY BDP-S490 3D Blu-ray player kullanıcı incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
7.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: brkylmz87

quote:

Orijinalden alıntı: izmirden

quote:

bide bişey fark ettim SAMSUNG BD-E5500 3D BLURAY DVD PLAYER ile SONY Bdps490b. Ec2 Blu-ray Player arasında bir model farkı mı var?
    bazı sitelerde model farkı var gibi gözüküyor !!!

Model farkı derken?
    Yani biri samsung'un 3D'li modeli
    Diğeri(benim kullandığım)sony'nın 3 D'li modeli
    Malesef 3D disk ve kopya bluray denemedim ama usb disk ve kopya dvd medyalarda çok başarılı
    Buarada dediğiniz gibi resmi sony sitesinde s590 adında bir bluray player gözüyor,ama bende netteki TR satış sitelerinde hiç rastlamadım.

Pardon ya kopyala yapıştır yaparken samsungun modelinide yazmışım :) Aslında sunu demek istedim bazi sitelerde sony s490 bazilarinda bdps490b ec2 felan yaziyor onu demek istemistim. Fiyat olarakta genel olarak 399tl ama bimekste webe ozel indirim varmis.

http://www.bimeks.com.tr/urun/124058/sony-bdp-s490--3d-bluray-oynatici.aspx

Bu model bayagi kafama yatti genelde mkv formatindaki filmleri izliycem ama yinede donma takilma gec acma gibi sorunlar istemiyorum yani film izlemek kabus olmasin :)

Valla aralarında fark varmı bilmiyorum.
    Ben teknosadan test yaparak aldım usb dics'e taktığım wd 2 tb disc'i sorunsuz gördü mkv'yı bırak bluray film dosyası m2ts'leri bile canavar gibi okudu..
    dvd boş medyaya yazığım 720+1080 bütün medyaları okudu .yalnız çok garip bir durum var;dics'e yazdırdığım mkv'larda bulunan dts hatta dts+ma sorunsuz ancak sadece film+tr sesli yani acc3 lü medyaları görmedi
    Bence bekle biraz turuncu indirimle teknosa 330 tl taksitle veriyor bide istersen 10 bluray film'i 29 tl'ye veriyor(filmler tek cd'li ve bazıları türüne görede olsa yaramaz ama deneme için iyi )
    Yalnız benim sana tavsiyem 1.nereden alırsan al(özellikle teknosa)kapalı/ambalajlı kutu olmasına dikkat et
    2.verilen parçalar tammı diye yanında açtır hatta basitce çalışıyormu diye test et.
    Gönül rahatlığıyla alabilirsin sony s490 mükemmel bir makina
    İyi günler,

• quote:

quote:

quote:

quote:

bide bişey fark ettim SAMSUNG BD-E5500 3D BLURAY DVD PLAYER ile SONY Bdps490b. Ec2 Blu-ray Player arasında bir model farkı mı var?
    bazı sitelerde model farkı var gibi gözüküyor !!!

Model farkı derken?
    Yani biri samsung'un 3D'li modeli
    Diğeri(benim kullandığım)sony'nın 3 D'li modeli
    Malesef 3D disk ve kopya bluray denemedim ama usb disk ve kopya dvd medyalarda çok başarılı
    Buarada dediğiniz gibi resmi sony sitesinde s590 adında bir bluray player gözüyor,ama bende netteki TR satış sitelerinde hiç rastlamadım.

Pardon ya kopyala yapıştır yaparken samsungun modelinide yazmışım :) Aslında sunu demek istedim bazi sitelerde sony s490 bazilarinda bdps490b ec2 felan yaziyor onu demek istemistim. Fiyat olarakta genel olarak 399tl ama bimekste webe ozel indirim varmis.

http://www.bimeks.com.tr/urun/124058/sony-bdp-s490--3d-bluray-oynatici.aspx

Bu model bayagi kafama yatti genelde mkv formatindaki filmleri izliycem ama yinede donma takilma gec acma gibi sorunlar istemiyorum yani film izlemek kabus olmasin :)

Valla aralarında fark varmı bilmiyorum.
    Ben teknosadan test yaparak aldım usb dics'e taktığım wd 2 tb disc'i sorunsuz gördü mkv'yı bırak bluray film dosyası m2ts'leri bile canavar gibi okudu..
    dvd boş medyaya yazığım 720+1080 bütün medyaları okudu .yalnız çok garip bir durum var;dics'e yazdırdığım mkv'larda bulunan dts hatta dts+ma sorunsuz ancak sadece film+tr sesli yani acc3 lü medyaları görmedi
    Bence bekle biraz turuncu indirimle teknosa 330 tl taksitle veriyor bide istersen 10 bluray film'i 29 tl'ye veriyor(filmler tek cd'li ve bazıları türüne görede olsa yaramaz ama deneme için iyi )
    Yalnız benim sana tavsiyem 1.nereden alırsan al(özellikle teknosa)kapalı/ambalajlı kutu olmasına dikkat et
    2.verilen parçalar tammı diye yanında açtır hatta basitce çalışıyormu diye test et.
    Gönül rahatlığıyla alabilirsin sony s490 mükemmel bir makina
    İyi günler,

Goruslerin icin tesk.

Bimekste 399 tl ama bimeksin internet sitesinden alirsak wrbe ozel indirim varmis 326 tl ye geliyor. Webden almayi dusunuyorum o yuzden kontril etme ve deneme sansim olmayacak o yuzden ozelliklerini kullanan birilerinden ogrenmeye calisiyorum.

Bulabildigim en uygun fiyat buradi dahada uyguna bulabilecegimi sanmiyorum herhalde :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ok.Hayırlı olsun.
    İnternet alış veriş(güvenilir bir site oldukça tabi)rahat + yanılmıyosam 1 hafta deneme süren(sorgusuz,sualsiz iade hakkı) var.
    Tekrardan hayırlı olsun ,eğer 3d ve internet olayı hariç,sorucağın bişey olursa yardımcı olurum.
  • quote:

ok.Hayırlı olsun.
    İnternet alış veriş(güvenilir bir site oldukça tabi)rahat + yanılmıyosam 1 hafta deneme süren(sorgusuz,sualsiz iade hakkı) var.
    Tekrardan hayırlı olsun ,eğer 3d ve internet olayı hariç,sorucağın bişey olursa yardımcı olurum.

Tesekkurler ins bi sorun cikmaz :) aldiktan sonra yine yazarim buraya..

• yeni alanlardan yorum isteriz :)
  • online uygulamalarda mubi var mı?

• Bu Bimeks'te satılanın fiyatı baya uygun garantisi Sony Türkiye mi acaba bilgisi olan var mı?
  • İNternete kablosuz bağlanıyor mu ?
  • iyi günler.Konuyu hareketlendirirmi bilmemama bir sorum olacak ve önceki yazılanlarda rastlayamadım.Çok sevdiğim bir yakınımda bu cihazdan var ve ülke kodları durumundan dolayı amerikadan aldığı dvd'leri izleyemiyor.Bu kodları kaldırmanın kırmanın yazılımsal bir yöntemi varmıdır?
    İnternette bir iki kumandaya rastladım v o kumandalar ile çeşitli kombinasyonları girerek kodların kaldırıldığı yazıyor.Çalıştığınıda söylüyorlar ama emin olamadım.Amazondan sipariş edicem ama emin olmak istedim.Varmıdır bilgisi olan yardımcı olabilirmisiniz.
    Teşekkürler.
  • quote:

Merhabalar,
    Dün akşam üstü İzmir-Buca'dan(şirinyer)mağazaya giderek aldığım,ve o arada (bence önemli bir kaç konuda)test etme imkanı bulduğum(teknosa İzmir-Buca-şirinyer şubede çalışan arkadaşlar çok yardımcı oldular)
    Sony s490'ı, testler olumlu çıkınca hemen aldım.Fiyat teknosada 329 tl. ve indirimli 10 tane bluray film ,1 yıl tekno garanti,1 adet altın uçlu hdmı kablo ile 405 tl'ye geldi.405 tl'yide World kartla 8 'e böldüler.

Basit bir incele yapıp,sizlere aktarmak istedim,sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. (kullanılan tv = Sony KDL 40EX500 ses: Sony str de597 anfi
    Ürün bu;
    http://www.sony.com.tr/product/blu-ray-disc-player/bdp-s490

http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/blu_ray_player/1375/110130584/sony_bdps490b_ec2_bluray_player

Player'ın Görünümü pek hoşuma gitmedi,bir tek kumandası güzel ve bayada hızlı ve etkili(tersten bile işlem yapıyor)

S490 Modelinin Sony sitesinde bahsi geçen her özelliği ok.Ancak ben 3d'li televizyon sahibi olmadığın(zaten gözlük kullandığım için,istemem)dan dolayı bu özellği incelemiyorum,ayrıca internet işini de bilgisayardan halllettiğim için kurmakla uğraşmadım(belki hafta sonu zaman bulursam kurmaya çalışiıcam,tabiki kullandığım kabloludan)
    İncelediğim konular :
    1)Her disc'i oynatıyormu
    boş cd-dvd'ye data olarak yazılan formatlar(mkv-mp4-wmv) ayrıca kopya dvd filmleri hiç zorlanmadan okudu
    BD-ROM
    BD-R*2/BD-RE*2
    DVD*3 DVD-ROM
    DVD-R/DVD-RW
    DVD+R/DVD+RW
    CD*3 CD-DA (Müzik CD'si)
    CD-ROM
    CD-R/CD-RW
    Super Audio CD
    okuyamıdıkları (kullanım klavuzunda yazan)
    • Kartuşlu BD'ler
    • BDXL'ler
    • DVD-RAM'lar
    • HD DVD'ler
    • DVD Ses diskleri
    • PHOTO CD'ler
    • CD-Extra'ların veri bölümü
    • Super VCD'ler
    • DualDisc'lerin ses içeriği bulunan yüzü

2.test; 2 adet kaynak usb. Direk 1 tb'lik seagete marka hdd taktım,anında gördü
    Ancak medya playerlar kadar hoş ve detaylı bir menüye sahip değil,menüleri çok basit ve tekdüze
    ana menü sadece dosya görüntüsünde,alfabetik olarak alt alta sıralanıyor.klasörlerin içine girince sadece film ismi,
    Ve filmi oynatıyoruz,burada ki artı kumandadan audıo tuşuna basınca film içindeki sesler (seslendirmeler)sıra ile karşınıza çıkıyor.
    ayrıva bulunan alt yazılarda aynı şekilde ama malesef bu alt yazıları ne büyütebiyoz...kısacası sadece tek tip beyaz bir yazı...
    Bu hdd neredeyse full, 870 gb(450 gb civarı belgesel,200 gb civarı konser,50 gb civarı tv shov ve gerisi müzik klip)
    dosyaların oynatımında bi tek müzik klipler 3-5 adet onlarda xvid 5 miş(oysa sadece xvid olanları oynatıyor.)
    M2TS - TS - MKV - MP4 - wvm ve daha bir çok format
    Yalnız bence büyük bir eksiklik usb kaynağı kapatıp,çıkarmak için bir tuş,nebilyim pc'deki gibi güvenli kapatma/çıkarma yok(veya ben bulamadım)
    zaman bulunca 2 tb lik wd nin hdd sini denicem
    Şimdilik bu kadar, ileride başka konularda da test edicem.

Herkese merhaba, Bu yazımla herkesten destek bekliyorum.
    Geçen hafta Arçelik mağazasından SONY BDP S 490 BLURAY playeri aldım. kataloğu çorba gibi. Bazı sorunları çözemedim?
    1- Menüyü Türkçeye çeviremedim
    2- İnternetten download ettiğim çeşitli formatlardaki filmlerin alt yazıları çıkmıyor? Ama orjinal DVD ve Bluray larde alt yazı görünüyor? Bu sorunu nasıl çözerim.
    3- Bunun haricinde bazı ufak tefek sorunlarımda var bunları skype de yüz yüze görüşerek çözme imkanımız varmı?

Mail : ozcangirisken@hotmail.com.tr
    Tel : 0536 9552323

• izmirden kullanıcısına yanıt
    Üsdat merhaba, bende sacd çalan bir bluray almak istiyorum. SACD konusundaki tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Örneğin SACD orijinalmiydi? Hdd den sacd iso çalabiliyormu? Sacd ile cd ses kalitesini karşılaştırdığınızda bariz fark varmı.....

Yardımınız ve cevabınız için şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar bu cihaz çakma blurey oynatiyormu yoksa sadece orjinalmi oynatiyor bu cihazdan almak istiyorum

• orjinal 3d bluray deneyen oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: psykopat81

orjinal 3d bluray deneyen oldu mu?

Neyini merak ediyorsun ?
    Bende var sıkıntısız kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugr-c

quote:

Neyini merak ediyorsun ?

incelemeyi yapan arkadaşda 3D tv olmadığı için yorum yazamamış

3D performansını merak ediyorum..

ayrıca 3D filmlerde altyazı gösterimini de .. bu cihazda altyazı boyutu - rengi - konumu vs ayarlanmıyor değil mi?
  • quote:

quote:

quote:

Neyini merak ediyorsun ?

ayrıca 3D filmlerde altyazı gösterimini de .. bu cihazda altyazı boyutu - rengi - konumu vs ayarlanmıyor değil mi?

Hocam altyazida bir degisiklik yapamıyorsunuz belki guncellemeyle değişebilir.2 kez orj. 3D bluray syrettim bana göre tatmin edici.genelde ben netten indiriyorum 3D filmleri ve gayet tatminkar.ancak bazı filmlerde altyaziyi görmüyor ne yaptıysam. filmin icinede gomdum ama sonuç ayni.ama genel anlamda memnunum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neyini merak ediyorsun ?

Hocam altyazida bir degisiklik yapamıyorsunuz belki guncellemeyle değişebilir.2 kez orj. 3D bluray syrettim bana göre tatmin edici.genelde ben netten indiriyorum 3D filmleri ve gayet tatminkar.ancak bazı filmlerde altyaziyi görmüyor ne yaptıysam. filmin icinede gomdum ama sonuç ayni.ama genel anlamda memnunum

harddisk bağlayarak mı izliyorsunuz?

orjinal bluray cd lerde takılma vs olmuyor değil mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neyini merak ediyorsun ?

harddisk bağlayarak mı izliyorsunuz?

orjinal bluray cd lerde takılma vs olmuyor değil mi?

orjinal bluray cdlerde takılma falan yok gayet güzel.evet ben netten indirip hdd bağlayarak izliyorum.1TB hdd usb 3.0 sorunsuz çalışıyor

• O kadar mesaj atılmış, kaç kişi sormuş, bi tane kullanıcı çıkıpta kopya bluray oynatıyor veya oynatmıyor dememiş . İlginç ama herkes orginal bluray alıyor galiba. S490 almayı düşünüyordum ama vazgeçtim. Kopya oynatmadıktan sonra işime yaramaz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.