Şimdi Ara

SONY BDP-S490 3D Blu-ray player kullanıcı incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
7.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dün akşam üstü İzmir-Buca'dan(şirinyer)mağazaya giderek aldığım,ve o arada (bence önemli bir kaç konuda)test etme imkanı bulduğum(teknosa İzmir-Buca-şirinyer şubede çalışan arkadaşlar çok yardımcı oldular)
    Sony s490'ı, testler olumlu çıkınca hemen aldım.Fiyat teknosada 329 tl. ve indirimli 10 tane bluray film ,1 yıl tekno garanti,1 adet altın uçlu hdmı kablo ile 405 tl'ye geldi.405 tl'yide World kartla 8 'e böldüler.

Basit bir incele yapıp,sizlere aktarmak istedim,sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. (kullanılan tv = Sony KDL 40EX500 ses: Sony str de597 anfi
    Ürün bu;
    http://www.sony.com.tr/product/blu-ray-disc-player/bdp-s490

http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/blu_ray_player/1375/110130584/sony_bdps490b_ec2_bluray_player

Player'ın Görünümü pek hoşuma gitmedi,bir tek kumandası güzel ve bayada hızlı ve etkili(tersten bile işlem yapıyor)

S490 Modelinin Sony sitesinde bahsi geçen her özelliği ok.Ancak ben 3d'li televizyon sahibi olmadığın(zaten gözlük kullandığım için,istemem)dan dolayı bu özellği incelemiyorum,ayrıca internet işini de bilgisayardan halllettiğim için kurmakla uğraşmadım(belki hafta sonu zaman bulursam kurmaya çalışiıcam,tabiki kullandığım kabloludan)
    İncelediğim konular :
    1)Her disc'i oynatıyormu
    boş cd-dvd'ye data olarak yazılan formatlar(mkv-mp4-wmv) ayrıca kopya dvd filmleri hiç zorlanmadan okudu
    BD-ROM
    BD-R*2/BD-RE*2
    DVD*3 DVD-ROM
    DVD-R/DVD-RW
    DVD+R/DVD+RW
    CD*3 CD-DA (Müzik CD'si)
    CD-ROM
    CD-R/CD-RW
    Super Audio CD
    okuyamıdıkları (kullanım klavuzunda yazan)
    • Kartuşlu BD'ler
    • BDXL'ler
    • DVD-RAM'lar
    • HD DVD'ler
    • DVD Ses diskleri
    • PHOTO CD'ler
    • CD-Extra'ların veri bölümü
    • Super VCD'ler
    • DualDisc'lerin ses içeriği bulunan yüzü

2.test; 2 adet kaynak usb. Direk 1 tb'lik seagete marka hdd taktım,anında gördü
    Ancak medya playerlar kadar hoş ve detaylı bir menüye sahip değil,menüleri çok basit ve tekdüze
    ana menü sadece dosya görüntüsünde,alfabetik olarak alt alta sıralanıyor.klasörlerin içine girince sadece film ismi,
    Ve filmi oynatıyoruz,burada ki artı kumandadan audıo tuşuna basınca film içindeki sesler (seslendirmeler)sıra ile karşınıza çıkıyor.
    ayrıva bulunan alt yazılarda aynı şekilde ama malesef bu alt yazıları ne büyütebiyoz...kısacası sadece tek tip beyaz bir yazı...
    Bu hdd neredeyse full, 870 gb(450 gb civarı belgesel,200 gb civarı konser,50 gb civarı tv shov ve gerisi müzik klip)
    dosyaların oynatımında bi tek müzik klipler 3-5 adet onlarda xvid 5 miş(oysa sadece xvid olanları oynatıyor.)
    M2TS - TS - MKV - MP4 - wvm ve daha bir çok format
    Yalnız bence büyük bir eksiklik usb kaynağı kapatıp,çıkarmak için bir tuş,nebilyim pc'deki gibi güvenli kapatma/çıkarma yok(veya ben bulamadım)
    zaman bulunca 2 tb lik wd nin hdd sini denicem
    Şimdilik bu kadar, ileride başka konularda da test edicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirden -- 27 Temmuz 2012; 1:14:14 >

• Ben de urunu bugun teslim aldim. Malzeme kalitesi daha iyi olmaliydi, sony'den bekledigimin altinda cikti. İlk acilista yazilim update'ini buldu, 160'li birseyden 400 kusurlu bir surume guncelledi. Denemek icin bir blu ray takip kurcaladim herhangi bir problem gozukmuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Web özellikleri nasıl? 2d >> 3d dönüştürme diyor her tür video için geçerli mi bu? Aktif gözlük mü gerekiyor yada tv nin de 3d desteği mi olması lazım yoksa anaglyph ile mavi yeşil gözlükle mi işliyor?
  • Normal Lcd tv de 3D film (2 ye bölünük Half SBS 15 GB lık ortalama Blueray Rip) Nasıl izlenir? Lütfen yardım

Vestel 42 VF 7011 3D Televizyon aldım. 4 tane 3D gözlüklü, tv ye entegre Dijitürk modüllü ve hd uydu alıcısı içinde. Televizyon sadece gelen dijitürk deki 3D yayını 3D yapıyor. USB Den 3D Film takınca desteklemiyor diyor. İndirdiğim Half SBS 3D filmleri usb den bir cihazla 3D izleme imkanım olur mu yada fazla pahalı olmıyacaksa hem usb den 3D oynatan hemde 3D blueray dvd oynatıcılı bir cihazmı alsam, lütfen yardım bekliyorum....en uygun düşük fiyatlı ürünü arıyom. Lütfen yardım, Şimdiden çok sağolun..........araştırmalarım sonucu bulduklarım bunlar.

sadece usb den 3D film oynatan egreat R6S olarak bu model var;http://www.sanalpazar.com/Egreat-R6s...ci__isp3707746 baktım bu model var. Ama bir arkadaş sadece half sbs blueray 3D rip izleyeceksenblueray 3D iso izlemiyeceksen bu pahalı gelir dedi. fiyat performans olarak ne almalıyım öleyse ? ayrıca bu Dark Mini Mania 2 Full HD 1080p MKV/H.264 / HalfSBS 3D gibi cihazlar tv ilk açıldığında 3 dakkalık modülü tanıma seronomisi oluyormuş, egreat yada microstarda oluyormudur bu tanıma seronomisi acaba bilmiyorum? microstar s1 uydu alıcı tavsiye edende var.http://www.sanalpazar.com/Microstar-...ye__isp4092437 microstar veya egreat tada böle tanıma seronomisi oluyor mu bilmiyorum? ayrıca

bana 1 arkadaş forumdan diyor ki tavsiye edilen cihazlar ortalama 250 tl, sen üstüne 150 daha koy direkt usb girişi olan orjinal 3D blueray oynatabilen (kiralıyarak izlersin) şu cihazları satın al;

1- Philipsin smart tv ve usb özellikli BDP5200 3D Bluray player modeli var. hatta 1 tb a kadar hdd desteği var yani 1 tb hard diskleri tanıyor;

http://www.hizlial.com/u05.006.1245....ay-oynatici-3d

2- Sony de BDP-S490 modeli varhttp://www.hepsiburada.com/liste/son...egoryId=157458

3- benimde aklıma şu geldi; Vestel Bludream 3D BD3000 Bluray/DVD Player vestelci tanıdık olduğu için peşin fiyatına 24 taksite alabilirim sanırım hemde satın almadan orda tv ile deneme şansım olur..http://www.vestel.com.tr/tuketici-el...ray/dvd-player

• slm
    Ürünü (Sony s490) bugün aldım ve şöyle bir inceleme yaptım. Ürün genel olarak kaliteli bir malzeme görünümünde. 2 adet usb port olması gayet iyi (Ön panelde ve arkada). Sadece ön tarafta usb olanlar hdd takılı olunca kötü bir görüntü sergiliyorlar bence. Öncelikle şunu belirteyim, ps3 te ve blueray oynatıcılarda izlemek için tsmuxer ve imgburn ile hazırlanmış olan normal dvd 5 lere blueray format olarak kaydedilmiş mkv leri oynatmıyor. (Daha önce lg bd550 ve samsung bd-d5500 da izlemiştim bu filmleri.) MKV oynatımı gayet iyi. Altyazılar gömülü olduğunda görmüyor fakat filim ile aynı klasörde aynı isimle olduğunda problem yok. Hatta Tükçe karakterlerin tamamı iyi hiç bir sorun yok. Sadece altyazı boyutunu rengini falan değitiremiyorsunuz. Ağ kablosu takılı olunca hemen bilgisayardaki paylaşıma açık klasörleri gördü. Ayrıca bit ayar yapma gereği yok. philips hmp5000 medya oynatıcımın ağ üzerinden takılarak gösterdiği bir kaç filmi takılmadan gayet akıcı biçimde gösterdi. Notebook kablosuz bağlanıyordu bu arada. online içeriğe gelince gerçekten çok çok iyi. İzlemekle bitmeyen videolar, oyunlar, kanal D ve cnn türk kanalları ve dizileri bile uygulamalarla gayet iyi izleniyor. Sony 3D dünyası ile ilgili ayrı bir menü ve videolar bile var. Film fragmanları ve daha inceleyemediğim onlarca içerik var. Ayrıca internet browser ile istediğiniz gibi internette gezinin. Bir kaç siteyi açtım ve gayet iyi ve problemsizdi. internette daha rahat gezinmek için klavye mouse takılabiliyormu henüz denemedim. Ses cd lerinde bariz bir iyileşme ve netlik var diyebilirim. sacd(Super Audio CD) cd dim olmadığı için deneyemedim. Kumandası biraz küçük ama klasik bir SONY görünümünde.Bir çok tv ile uyumlu çalışıyor. LG marka televizyonum ile hemen uyum sağladı.
    Evet elimden geldiğince ürünü anlatmaya çalıştım. Bazı arkadaşlar pioneer bdp140 ile bu ürün arasında kalmışlar. şunu söyleyeyim, bende pioneer vsx520 li htp 200 sinema sistemim var ve bende önce pioneer iatiyordum fakat sony bariz bir şekilde artıları fazla olan bir ürün. sadece görünüm isteyenler pioneer a yönelebilirler ama 1080p mkv leri 720p gösteren ve internet içeriği bir kaç tane olan, altyazılarda türkçe karakter sorunu olan bir pioneer almaktansa sony çok daha mantıklı bence. ilerleyen günlerde ürünle ilgili daha fazla bilgi paylaşabilirim. sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim. Bu arada samsung bd playerlara hiç yanaşmayın neredeyse tüm serilerde mkv izlerken dts seslerde senkron bozulması var.

• selam kolay gelsin. bazı sorularım olucaktı cevaplarsanız çok sevinirim...flash bellek ile veya 1 tb taşınabilir hdd ile usb den half sbs 3D oynatıyormu ? alt yazılı desteklimi. mkv avi divx oynatıyor mu ? wifi den youtubeye girip video izlenebiliyomu ? kopya blueray oynatıyomu ? teşekkürler....
  • Selam,
    İnternet ve 3D özellikleri ile ilgilenmedim,ama diğer konular için şöyle diyebilirim.
    dvd boş medyaya yazılmış (dvd5 ve dvd9)kopya dvd film ve data olarak yazılmış Mkv(720p ve 1080p filmleri) M2ts (mtv müzik klipleri)..vs...bütün formatları okuyor.
    boş medyada olsun takılacak usb kaynağında olsun filmin içine gömülü alt yazıları okuyor.
    Son olarak devamlı kullandığım 2 tb'lik WD marka HDD'yi de anında görüyor,hatta arka usb=2 tb'lik HDD ve ön usb=8 gb flash belleği sorunsuz gördü.
    Kobya blue-ray'ler için ise mantıken kopya dvd'yi okuduysa bunuda okur,denebilir.Ama yinede garanti olarak bir tekno markette test et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirden

Selam,
    İnternet ve 3D özellikleri ile ilgilenmedim,ama diğer konular için şöyle diyebilirim.
    dvd boş medyaya yazılmış (dvd5 ve dvd9)kopya dvd film ve data olarak yazılmış Mkv(720p ve 1080p filmleri) M2ts (mtv müzik klipleri)..vs...bütün formatları okuyor.
    boş medyada olsun takılacak usb kaynağında olsun filmin içine gömülü alt yazıları okuyor.
    Son olarak devamlı kullandığım 2 tb'lik WD marka HDD'yi de anında görüyor,hatta arka usb=2 tb'lik HDD ve ön usb=8 gb flash belleği sorunsuz gördü.
    Kobya blue-ray'ler için ise mantıken kopya dvd'yi okuduysa bunuda okur,denebilir.Ama yinede garanti olarak bir tekno markette test et.

teşekkürler izmirden, son olarak rahatsız ediceğim.

sizce egreat r6s veya himedia 900a tarzı bir cihazmı alsam bunlar half sbs ve 50 gb iso oynatabiliyor ayrıca taşınabilir usb kopya bluray okuyucu tanıyabiliyor...

yada sizdeki sony aletimi alsam? half sbs leri oynatıyor. iso yerine kopya bluray yada orjinal 3d bluray satın alma yada kiralama seçeneği var...........

şimdiden sağolun....

• Anladığıma göre egrate in internet özellikleri kısıtlı. 3d bluray de menu sıkıntısı var önemli ise. İnternet olarak %100 fikrim yok ama Android Box lar kadar imkan verebiliyorsa fiyat ve 3d yüzünden avantajlı olurlar gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Anladığıma göre egrate in internet özellikleri kısıtlı. 3d bluray de menu sıkıntısı var önemli ise. İnternet olarak %100 fikrim yok ama Android Box lar kadar imkan verebiliyorsa fiyat ve 3d yüzünden avantajlı olurlar gibime geliyor.

tam anlıyamadım demek istediğinizi....
  • Egreat de 3d bluray leri menulu olarak kullanamıyorsunuz. Android desteği var, web browserı faln var ama yavaş çalıştığından çok verimli değil.

Sony s490'nın internet imkanları nasıl, yani tutup bi youtube uygulamasından bahsetmiyorum. Web browser gibi bişeyle bi sürü yere rahatça girlebiliyor mu bilmiyorum. Eğer yeterince iyi ise Google tv / android box (hani şu darkın konusu da var onlar gibi olanlar) gibi cihazlardan internete erişmek anlamında geri kalır yanı yoksa bence tercih edilebilir medya playerlara göre. Samsung e5500'ü de tam web browser var diye reklamını yapıyor.
  • quote:

Egreat de 3d bluray leri menulu olarak kullanamıyorsunuz. Android desteği var, web browserı faln var ama yavaş çalıştığından çok verimli değil.

Sony s490'nın internet imkanları nasıl, yani tutup bi youtube uygulamasından bahsetmiyorum. Web browser gibi bişeyle bi sürü yere rahatça girlebiliyor mu bilmiyorum. Eğer yeterince iyi ise Google tv / android box (hani şu darkın konusu da var onlar gibi olanlar) gibi cihazlardan internete erişmek anlamında geri kalır yanı yoksa bence tercih edilebilir medya playerlara göre. Samsung e5500'ü de tam web browser var diye reklamını yapıyor.

egreat da 3d blurayleri menülü olarak kullanamamak ne demek acaba ? web browser yavaşmış duydum.
    himedia 900a yada b hakkında bilginiz var mı acaba ? yada egreat r6s pro.

şimdiden çok sağolun....

• Yani 3d bluray disk isosu içeren bi hdd bağladınız mesela. Sony veya benzeri 3d bluray playerlardaki gibi BD diskin menüsü vs. kısımları varya dvdlerdeki gibi, o şekilde olmuyor. Sadece büyük video dosyasını oynatabiliyorsunuz , filmi yani. Bazıları için hiç sorun oluşturmaz mesela bu. Bazıları da DVD deki gibi BD nin menusunu orasını burasını kurcalamak ister, onun için yazdım.
  • quote:

Yani 3d bluray disk isosu içeren bi hdd bağladınız mesela. Sony veya benzeri 3d bluray playerlardaki gibi BD diskin menüsü vs. kısımları varya dvdlerdeki gibi, o şekilde olmuyor. Sadece büyük video dosyasını oynatabiliyorsunuz , filmi yani. Bazıları için hiç sorun oluşturmaz mesela bu. Bazıları da DVD deki gibi BD nin menusunu orasını burasını kurcalamak ister, onun için yazdım.

anladım teşekkürler. sanırım 1 tane bluray player almalı. hem orjinal hem kopya oynatan.

ayrıca usb girişi olan ki buradan hlaf sbs vs.. 3d filmleri izletebilecek....
  • Eğer sorunsuz bişey isteniyorsa s490 e5500 gibi 3d bluray playerlar çok iyi fiyatları var, e5500 300tl gibi fiyatı var. Bundan sonra neler isteniyor bekleniyor o önemli, mesela tv nin smart özelliklerinden çok çok daha fazlasını verebilecekse, en azından mobildeki gibi telefon tabletteki gibi bi internete rahatça girme imkanı verebiliyorsa yine biçok insanı cezbedebilir. Ben hep htpc taraftarıyım ama dediğim gibi internet açısından yeterince esneklik verebiliyorsa insanları çekebilir. Abartıp torrent desteği de isteyecem :// HTPC olarak en uygununu toplayayım deseniz, anakart+cpu+ram+kasa = fm1 hdmi çıkışlı anakart 125tl, a4 3400 120tl, 2gb ram 25tl, kasa 50-70tl şimdiden 325-350 tl civarı etti. En ucuz bluray sürücü 180-200tl civarında. HDD olmadan fiyat 550TLye dayandı.

Online içeriğe fazla ihtiyacı olmayanlar için gayet uygun fiyat 300tl civarları 3d bluray player olarak. Diğer taraftan işe pc ile esneklik var baya. Bu tür cihazlardaki internet imkanı ve extralar fikir değiştirmeyi belirliyor.

• quote:

Eğer sorunsuz bişey isteniyorsa s490 e5500 gibi 3d bluray playerlar çok iyi fiyatları var, e5500 300tl gibi fiyatı var. Bundan sonra neler isteniyor bekleniyor o önemli, mesela tv nin smart özelliklerinden çok çok daha fazlasını verebilecekse, en azından mobildeki gibi telefon tabletteki gibi bi internete rahatça girme imkanı verebiliyorsa yine biçok insanı cezbedebilir. Ben hep htpc taraftarıyım ama dediğim gibi internet açısından yeterince esneklik verebiliyorsa insanları çekebilir. Abartıp torrent desteği de isteyecem :// HTPC olarak en uygununu toplayayım deseniz, anakart+cpu+ram+kasa = fm1 hdmi çıkışlı anakart 125tl, a4 3400 120tl, 2gb ram 25tl, kasa 50-70tl şimdiden 325-350 tl civarı etti. En ucuz bluray sürücü 180-200tl civarında. HDD olmadan fiyat 550TLye dayandı.

Online içeriğe fazla ihtiyacı olmayanlar için gayet uygun fiyat 300tl civarları 3d bluray player olarak. Diğer taraftan işe pc ile esneklik var baya. Bu tür cihazlardaki internet imkanı ve extralar fikir değiştirmeyi belirliyor.

anladım teşekkürler, s490 e5500 gibi 3d bluray playerları araştırıyorum....

• merhabalar bende 3d bluray oynatıcı arıyorum bugün yarın alacağım ilk önce SAMSUNG BD-E5500 3D BLURAY DVD PLAYER düşünüyordum ama daha önce başka bir forum üyesininde tavsiyesiyle bende SONY S490 üzerinde durmaya başladım.

Bide S590 modeli çıkacakmış galiba internetten araştırdım herhalde çıkmış ama TR de yok anladığım kadarıyla??

Bilgisi olan varmıdır???
  • bide bişey fark ettim SAMSUNG BD-E5500 3D BLURAY DVD PLAYER ile SONY Bdps490b. Ec2 Blu-ray Player arasında bir model farkı mı var?
    bazı sitelerde model farkı var gibi gözüküyor !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkylmz87

bide bişey fark ettim SAMSUNG BD-E5500 3D BLURAY DVD PLAYER ile SONY Bdps490b. Ec2 Blu-ray Player arasında bir model farkı mı var?

Model farkı derken?
    Yani biri samsung'un 3D'li modeli
    Diğeri(benim kullandığım)sony'nın 3 D'li modeli
    Malesef 3D disk ve kopya bluray denemedim ama usb disk ve kopya dvd medyalarda çok başarılı
    Buarada dediğiniz gibi resmi sony sitesinde s590 adında bir bluray player gözüyor,ama bende netteki TR satış sitelerinde hiç rastlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirden

quote:

Orijinalden alıntı: brkylmz87

bide bişey fark ettim SAMSUNG BD-E5500 3D BLURAY DVD PLAYER ile SONY Bdps490b. Ec2 Blu-ray Player arasında bir model farkı mı var?

Model farkı derken?
    Yani biri samsung'un 3D'li modeli
    Diğeri(benim kullandığım)sony'nın 3 D'li modeli
    Malesef 3D disk ve kopya bluray denemedim ama usb disk ve kopya dvd medyalarda çok başarılı
    Buarada dediğiniz gibi resmi sony sitesinde s590 adında bir bluray player gözüyor,ama bende netteki TR satış sitelerinde hiç rastlamadım.

Pardon ya kopyala yapıştır yaparken samsungun modelinide yazmışım :) Aslında sunu demek istedim bazi sitelerde sony s490 bazilarinda bdps490b ec2 felan yaziyor onu demek istemistim. Fiyat olarakta genel olarak 399tl ama bimekste webe ozel indirim varmis.

http://www.bimeks.com.tr/urun/124058/sony-bdp-s490--3d-bluray-oynatici.aspx

Bu model bayagi kafama yatti genelde mkv formatindaki filmleri izliycem ama yinede donma takilma gec acma gibi sorunlar istemiyorum yani film izlemek kabus olmasin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.