Şimdi Ara

Sony Bravia 2020 XH9096 (X900H) [ANA KONU] (855. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.138
Cevap
237
Favori
817.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
11. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 853854855856857
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merkezi uydu ise Manuel seçim ile diseq ayarlarını ve lnb seçimini doğru yapmanız lazım, yöneticiden kim yaptıysa sistemi öğrenin, yada uydu seyreden bir komşunuzun ayarlarındaki değerlere bakın, ben eski evimde öyle bulmuştum :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni güncelleme gelmiş. Yükleyen var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt

Yükledim bi numara olmadı

• vector x-31 kullanıcısına yanıt

Bu indirme hakkında

Avantajlar ve İyileştirmeler

• Program takibi hizmeti uygulamalarının, belirli uzaktan kumanda düğmelerine (TV, Guide ve CH+/-) yanıt vermemesine neden olan bir sorun çözüldü
    • Unicable kurulumları / tek kablolu kurulumlar için programlanabilir anten duvar prizleri desteği sağlandı
    • Güvenlik geliştirildi
  • Selam. Tv’yi kapatıp atıyorum bir kaç saat sonra açtığımda ortada bir süre mavi daire dönüyor, sonra siyah olarak kalıyor ve yayın gelmiyor. Cihazı yeniden başlat yapınca yayın geliyor. Cihazı kapatıp bir kaç sn sonra geri açınca ise bu durum hiç olmuyor. Sebebini bilen var mıdır ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar trendyol üzerinden aldığım gri ışıklandırması olan kumanda son bir haftadır çift basmaya başladı. İlk 2-3 hafta iyiydi. Bir ay oldu alalı daha. Aliexpress yorumlarında da geçen baktım 2-3 ay sonra bozuldu diyenler olmuş. Galiba ucuz etin yahnisi oldu. Gerçi 400tl gibi bir para vermiştim 🤦‍♂️

5-10 basmada bir çift basıyor. Özellikle YouTube da gezinirken çok sinir bozucu olmaya başladı. Bazen 2 sefer atlama yapıyor bu yüzden.

Bu arada kumanda hiç düşmedi. İlk aldığımda eski kumandanın pillerini takmıştım 2 gün sonra pil az hatası verdi ve yeni pil taktım. 2 kere de kapandı işlem yapmadı kumanda. Pilini çıkarıp takınca düzeldi. Kısacası kimseye tavsiye etmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 7 Aralık 2024; 17:17:3 >
  • Ulak76 kullanıcısına yanıt

Hikaye  

• Alfa156 kullanıcısına yanıt

Tv yi kapatıp açıyorum..?? İşte sorun burda Tv yi nasıl kapatıp açıyorsunuz..

Andorid Tv olduğu için bi yerde bu Televizyonlar bilgisayar gibi çalışıyor yani Fişe taktım hemen kumandaya

basıp açılsın diye bişey yok yada TV yi kapadım hemen fişi çektim gitti gibi bişey de yok

ha böyle kullanan varsa Ana kartı veya başka bir devreyi yakması yada Tv yi bozması yakındır.

Ben her akşam Tv yi açmadan önce Akım korumalı Prizin anahtarını açarım TV ye elektrik gider ve

Çat çut diye bir ses gelir o sesi duyduktan sonra yaklaşık 1 dk kadar bekleyip Tv yi kumanda dan öyle açarım

Kapatırkende önce kumanda dan kapatıp yine yaklaşık 1 dk kadar bekledikten sonra Akım korumalı prizden

Anahtarı kapatarak TV ye giden Elektiriği komple keserim.

Yaklaşık 3 yıldan beri hergün ama hergün bu şekilde kullanıyorum hiç bir sorun olmadı Tv de bilginiz olsun.

Benim kastım yeşil tuştan kapatmak yani normalde üretilirken kapatılmasını planladıkları şekilde. Bu şekilde 5 dk sonra açarsanız mesela sorun yok, ama gece kapadınız sabah açarsanız yayın yok. Sizin yaptığınız şekilde hard boot edince cihaz kendini toparlıyor, bilgisayarlardaki kapat aç düzelsin mantığı gibi. Sorun şu; yayın gelmediğinde kanal tarama kısmına girip sinyal seviyesine baktığımda cihaz uydu sinyalini de sıfır olarak gösteriyor. Yani stand by’a geçtikten belli bir süre sonra sinyali cihazın uygulamasına geçiren alt uygulama vs her ne ise o kapanıyor ve tekrar initialize olamıyor geri açtığınızda. Ancak hiç bir değişiklik yapmadan yeşil tuşa basıp yeniden başlat yaptığınızda sıfır açılışta hiç bir sorun yok. Direkt yazılımsal bug bu 🤦🏻‍♂️🤷🏻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfa156 -- 8 Aralık 2024; 13:39:10 >
  • Android tv lerdeki mantığı aynı telefon yada pc lerdeki ram temizliği gibi düşünün, arasıra yeniden başlatmak, uygulama ayarlarından programların ( tv dahil ) ön bellek temizliğini yapmak cihazın işletim sistemini rahatlatır ve uzun süreli kullanımını sağlar, seyretmeyeceğiniz zaman akım korumalı prizi kapatmak doğru bir seçim.

• dionysos66 kullanıcısına yanıt
    Ara sıra yeniden başlatmak pc, tv, cep telefonu gibi cihazlarda olabilecek bir şey ama açıkcası her gün elektriğini kes yeniden ver şeklinde bir kullanımı pratik ve uygulanabilir değil. Kitapçığında da böyle bir yönerge yok, olsa eminim kimse her gün sıfırdan boot edilen bir cihazı almaz. Daha önce de samsung, philips akıllı tvler kullandım, hiç biri böyle sinyal kaybetmiyordu kapatılıp belli bir süre sonra açılınca. Bu sorun çözülene kadar yeniden başlat şeklinde zorunlu olarak ilerlemek durumundayım gibi ama işin normali bu olamaz.

Androidbox ile kullanıyordum, uydu yayını da onun üzerindeki usb-c uydu alıcıdan hdmi’a geliyordu, sorunsuz stand by ve geri açılma şeklinde çalışıyordu o cihaz. Hadi Sony’nin kendi android sistemi var uygulamaları buna kurup kullanayım dedim, iş patladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfa156 -- 8 Aralık 2024; 14:10:23 >
    Android TV yerine çıkan Google TV ler, bu yönden çok daha güzel kapatma tuşuna uzun basınca kapat seçeneği çıkıyor ve komple tablet, telefon gibi kapanıyor, hiç elektrikte harcamıyor. Android TV de kapattıktan 15dk sonra falan güç harcamayı kesebiliyor o da her zaman olmuyor USB, harddisk, ethernet bağlı olmazsa ve ağdan uyandırma kapalı olursa anca, yoksa 10-15W elektrik harcıyor kapalıyken ve elektrik dalgalanmalarında zarar görebiliyor. Güncelleme ile yapılabilecek çok basit birşey ama maalesef uygulanmıyor.

Ayrıca akım korumalı priz markası ne olursa olsun çok bir işe yaramaz, hele tunçmarik yada sözde Alman isimli, markalı Çin malı olanlar, Viko, Belki gibi birkaç iyi marka çok az koruma sağlar. Schneider gibi sıradan regülatörlerde voltajı değiştirmiyor 210 yada 250V da bile müdahale etmiyor, gelen voltajı olduğu gibi veriyor, sadece bu değerleri aşarsa korumaya alıyorKombi regülatörü gibi sabit voltaj veren cihazlar asıl korumayı sağlar, elektrik dalgalanmalarında max +-8 volt stabil elektrik sağlar. İnteraktif UPS de işe yaramaz 200-250V arası elektriği hiç değiştirmeden veriyor. En iyisi online UPS dir ama çok pahalıdır ve kapalı bir dolapta falan değilse açıkta fan sesi rahatsız eder ama %1 toleransla stabil elektrik sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 8 Aralık 2024; 15:19:5 >

Bakın ben tv nin gerekliliği gibi birşey söylemedim, 2021 başından itibaren 65 xh9096 kullanıyorum ve güncellemeler dahil sorun yaşamadım, cihaz kullanılabilirlik faydası açından öneri verdim. 🙏

• elektronik normalde şans işi, bozulacak ürün denk gelebiliyor. ama bu üründe gerçekten çok fazla var. şans işi x2 bozuk ürün gelme olasılığı çok fazla.

yani istediğiniz kadar temkinli kullanın bozulacağı varsa bozuluyor. ben ürünü toplamda 200-250 saat belki kullandım. bozuldu garantisi varken 1 kere servise gitti geldi tekrar bozuldu.

şimdi duvarda siyah ayna gibi yatıyor tertemiz cihaz işten güçten servise gönderemedim.

sorun ne derseniz açılmıyor TV internetteki her şeyi denedim yok. servise gitti geldi kullandım bir süre sonra yine aynı sorun. 15 yıllık lg'yi duvardan duvara vurduk hala çalışıyor.

ha bu arada akım korumalı prizde televizyon. sorun o değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pssmst -- 9 Aralık 2024; 10:7:23 >

bence hard reset yapın youtube da olacaktı

• PES_21_Murat kullanıcısına yanıt
    Onu bir kere yapmıştım daha önce, durumda bir değişiklik olmadı maalesef. Sanırım uydu sinyali ile tv’nin ilişkisini kuran alt uygulama belli bir zaman aşımı süresi sonrası kapanıyor ve cihaz yeniden başlatılana kadar geri açılamıyor.

Temkinli davranmanız iyi bişey. Ama kullandığım hiç bir cihazı sizin yaptığınız gibi yapmıyorum. 4 cihaz hergün bil fiil açık (2ofis,2 ev) evvelki cihazlarda dahil. Hiç sorun yaşamadım. Evvelki cihazlarımıda keyfe keder değiştrdim.

• muratseeen M kullanıcısına yanıt
    Bence de bu cihazlar bu kullanımlara dayanıklı ama şans işi ve elektrik kesintileriyle de voltajla da alakalı

• Arkadaşlar aranızda televizyonda TV box kullanan var mı? Ne önerirsiniz?

• 
Sayfa: önceki 853854855856857
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.