Şimdi Ara

Sony Bravia 2020 XH9096 (X900H) [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.153
Cevap
236
Favori
819.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RNNN

konudaki ilk mesajları oku incelene videosu ve tv ile ilgili yorum var ta ki satıcı şahıs bana laf atana kadar..adam laf atsın ama ben bişey söylemiyim öylemi ne güzel dünya bırakın bu işleri sırf konuşmak için konuşuyorsunuz..
    Senin gibiler yüzünden önemli msj. ları okuyamıyoruz. Bir tv alacağız nefret getirdin be arkadaş. Sana bulaşmamak lazım, sen haklısın en iyi sen bilirsin, lütfen cevap yazma. Ben sadece tv almak istiyorum senin sorunların varsa direkt o arkadaşa yazsan bizde tv almaya çalışsak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killitbhr

https://www.youtube.com/watch?v=O77W3pTrw4E

Sony Bravia XH90 (2020) 4k TV Unboxing and Testing
    Bu video da kutu açılışı ve PS5 oyunları gösterimi dışında hiç bir şey, yani esas testler yok.

• notropil kullanıcısına yanıt
    olduğu kadar detaylı testler gelene kadar bunlarla idare etcez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda, Sony TV konulu başlıkta bir arkadaş XH95 için 85 inç olan modelde, yansıma problemini fotoğraflar ile paylaşmış. İçim ürperdi resmen. Durum çok vahim. Bakabildiniz mi? XH90 da da benzer sorun varsa, alma planımını yeniden gözden geçireceğim.
  • benim anlamadığım yansıma başarısı rtings 9.1 olan tv nin kullanıcı tecrübesi neden bu kadar vasat oluyor.

• MakeTatarGreatAgain kullanıcısına yanıt
    sony nin bu tv lerde yaptığı tek şey yazılım hocam..paneli başka üreticilerden alıyor diğer bileşenleride aynı şekilde montajıda başkasına yaptırıyor kendisinin bu tv lerde yaptığı tek şey yazılım

• RNNN kullanıcısına yanıt
    Sony, TV yapıyor. İş sadece yazılımla olsaydı tüm Android işletim sistemli cihazların dünyada 1 numara olması gerekirdi. Samsung'dan panel alıp Samsung'dan daha iyi TV yapması, LG'den panel alıp LG'den daha iyi TV yapması veya LG ve Samsung'un Sony'nin kullandığı aynı panel üreticisinden panel alıp kullandığında bile Sony'den kötü TV yapmalarının tek sebebinin Sony'nin iyi yazılım yapmasından kaynaklandığını iddia etmek için çok fazla gayret sarf etmek gerekir. Sizi bu inanılmaz gayretinizden dolayı kutluyorum.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    :)) dünyadan haberiniz yok işletim sistemiyle görüntü işlemeyi alakalı sanıyorsunuz birde kalkmış bana yorum yapıyorsunuz ilk önce neyin ne olduğunu öğrenin sonra tekrar konuşuruz..artı sony bahsettiğiniz markalardan panel almıyor oledleri lg den diğer panelleri auodan alıyor diğer markalardan daha iyi görüntü işleme sebebi bu markaların yazılım kısmında sony kadar iyi olmaması...
  • ya şu forumun geldiği hali görünce cidden üzülüyorum eskiden biri muhalefet olsa bile bilgi sahibi olurdu insanlara bişey katardı şimdi yazılanlara bakıyorum adamların dünyadan haberi özgüven patlaması yaşıyorlar görüntü işlemeyle androidin alakası var sanıyor işletim sistemiyle görüntü işlemeyi alakalı sanıyor bunlar için kullanılan yazılımlar işlemciler farklı onlardan bile haberleri yok neyse kendi küçük dünyanızda kendinizi tatmin etmeye devam edin aynen sony tv yapıyor :))
    Dedikleriniz doğrudur hocam.

Tv dünyasına hakim değilim kim neyi nereden alır bilemem ancak android bir arayüzdür sadece. Menüden androide girdiğinizde size kolaylık, uygulama vs sunar. Geri kalan her şey yazılımdır.

Bu büyük çapta iphonelara benzer. Ekranları, rami vs üreticiler başkadır işlemci ve arayüz kendisine aittir.

Zaten bu kadar tekel olmak büyük masraftır toplama bakıldığında. Bir konunun üreticisine ihtiyacınız olduğunda ürünü toptan ürettirirsiniz ki bu size fabrika, çalışan ve giderlerden avantaj sağlar.

Diğer bir bakımdan cnc de işlenmesi gereken bir ürün üreteceksiniz 10 adet. Bunun için tezgah kurmaz, iş yer açmaz, eleman tutmazsınız olana gidersiniz.

Her android kullanan telefon bile aynı performansı sunamıyor kaldı ki aynı işlemcileri kullansalar bile.

Misal snapdragonn xxx işlemcisi bir çok telefonda mevcuttur ancak android sistemi, sürümğ, firmanın ön arayüzü Birçok yönden etkili.

Samsungun eski arayüzü yerine yenisine geçmesi gibi.

Naçizane tavsiyem bilginizi sunmanız. Polemikler hep olacaktır, tartışmalar, diyaloglar, sosyal mesajlaşmalarda anlaşılmazlıklar olur.

Biz bilgilerimizi sunalım tartışmalardan kaçalım :)

• SeniorAwesome S kullanıcısına yanıt
    hocam bıraksalar yazıyoruz zaten ama her dediğimden bişey çıkarmaya kalkıyor adamlar..hayır insanın bildiği bi konu olur karşısındakinin söylediklerinde yanlış bi kısım varsa bunu düzeltir bu böyledir der ona eyvallah hiç problem değil ama bilmedikleri konularda ahkam kesip birde karşısındakini küçük görmüyormu benim ayarları bozan durum bu :) yani nasıl bi özgüven bu ben anlamıyorum..eskiden sony tv işini salmadan önce kendi fabrikalarında kendi üretim montaj vs yapardı sony nin gerçekten sony olduğu kral olduğu zamanlar ama son yıllarda tv işinden uzaklaştı artık ne üretim yapıyor ne montaj ne başka bişey sadece yazılımı kendisi yapıyor paneli başkasından alıyor montajı başkasına yaptırıyor kullanılan bellekler vs aynı şekilde hep x markalardan alınıyor ama bu forumun %90 ı sony i hala eski sony sanıyor anlatmak istediğim durum bu..sony in şuan hala bu piyasada yer bulabilme sebebi yazılım konusunda tr deki markaların sony ile yarışamaması adamlar hala yazılımda kral ama o eski sony kalitesi ve performansı yok..öyle ki 2017 yılında yaptırdıkları xe93 modelinin performansını geçen tv çıkartmadılar hala aynı tv leri makyajlayıp makyajlayıp yeni tv diye insanlara satıyorlar onlarada kızamıyorum gerçi lg de aynı samsungda aynı ileri gideceklerine geri gidiyorlar ama eski sony olsaydı samsung lg gibi markalar kendi segmentinde performans olarak yanına bile yaklaşamazdı işi artık krallıktan maddiyata çevirdiler..

• birde şu konuda bana karşı yazılan tüm mesajları saniyesinde beğenen şahıslar çıkın ortaya bu kadar ürkek olmayın sizde konuşun bilginiz varsa yanlışım varsa düzeltin sırf bana düşmanlığınızdan gerçekle uzaktan yakından alakası olmayın şeyleri bile beğeniyorsunuz bu kadar düşman olacağınız ne yaptım size çok merak ediyorum :)
  • buna nasıl 9.1 verdiler aklım almıyor xh95 bu yansımayla 9.1 ise c9 un 12 falan olması lazım :)

Sony Bravia 2020 XH9096 (X900H) [ANA KONU]Sony Bravia 2020 XH9096 (X900H) [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: MakeTatarGreatAgain

Bu mesaj silindi.
    hocam millet alınacak tv bulamayınca senin tv ye sardı varmı satma niyetin :))
    valla yanlış anlama ama uslubun çok toxic geldi bana,ben forumlara sadece işim düştüğünde giriyorum, hakkında ocusun bucusun diyecek kadar bilgi sahibi değilim, ama burda yazdıkların üstelik sony konusunda sanki konu dışı kalıyor buda kasıtlı sonyi gömme çabası içerisinde olduğunu düşündürüyor insana, "sonynin tek yaptığı yazılım" bunu başka bir konuda söylesen sıkıntı yok ama burada sadece model hakkında bilgi sahibi olmak isteyen insanlar okuduğunda farklı bir amacın varmış gibi düşünebilirler.

Kendi adıma sony markasını diğer markalardan ayrı bir yere koyuyorum, ne yapıyorlarsa adamlar hakkını vererek yapıyor sony büyük ve köklü bir firma olsada tv panel üretimi gibi şeyler sonyi aşıyor, ellerindeki bir çok markayı satarak küçülmeye gitti bu adamlar ki samsung ve lg gibi kore firmaları ucuz maaliyetle piyasada hükmetmeye başladığından beri sonynin kalitesi yeterince kazandırmayacağı belliydi, onun yerine en mantıklı olanı yaptılar bence, eski sony yok deselerde diğer tv üreticileri bence hala sonynin gerisinde geliyorlar.

sony herşeyi mükemmel yapıyordamı beğeniliyor hayır, al işte leş bi ekran parlaması,rtingsin test ettiği modeller amerika pazarına sunulan modeller eğer avrupa modellerinde daha dandik filtre kullanmışlarsa büyük rezillik.

• Hemen hemen hergün sony servisi ile muhatab oluyorum ve adamların söyledikleri tek şey para kazanamıyoruz, keşke sony, lg ve samsung gibi olasalar diyorlarlar; neden diye sorduğumda ise "onlar arızadan ciddi şekilde para kazanıyor ama bizim sonyler malesef bozulmuyor, bozulmayıncada para kazanamıyoruz, sadece kurulumla dükkanı çevirmeye çalışıyoruz" diyorlar.
    Yani anlıcanız Sony hala eski Sony. Malesef burda ki bazı arkadaşlar gelip karalama içerisine girebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: numberten_ank

Hemen hemen hergün sony servisi ile muhatab oluyorum ve adamların söyledikleri tek şey para kazanamıyoruz, keşke sony, lg ve samsung gibi olasalar diyorlarlar; neden diye sorduğumda ise "onlar arızadan ciddi şekilde para kazanıyor ama bizim sonyler malesef bozulmuyor, bozulmayıncada para kazanamıyoruz, sadece kurulumla dükkanı çevirmeye çalışıyoruz" diyorlar.
    Yani anlıcanız Sony hala eski Sony. Malesef burda ki bazı arkadaşlar gelip karalama içerisine girebiliyor.
    alın işte...canlı örnek sonra biz bişeyleri yazınca suçlu oluyoruz..aynen sony bozulmuyor kasasında sony yazan tv ler bozulmuyor aslında bozulmayan auo panel toshiba bellek x marka işlemci anakart ama sorsanız sony bozulmuyor..sony panel üretiyor ya bozulmuyor..samsungun qledlerinde aynı paneller olduğunda aynı marka bellek vs olduğunda aynı parçalar samsungda bozuluyor lg de bozuluyor ama sony de bozulmuyor niye kasasında sony yazdığı için..ya siz gerçekten şaşırmışsınız para için ne dediğinizi bilmiyorsunuz..

• sony ile alakalı gerçekler size gömme olarak geliyorsa evet gömüyorum ve bunu her markaya yapıyorum..buradaki satıcı ve marka aşıkları gibi bazı çıkarlar yada sempati için gerçeklerden uzak şeyler yazmıyorum..mesela tv üreticileri sony in gerisinden geliyor diyorsunuz yazılım hariç sony in diğer markalardan ileride olduğu tek bir konu yok..işletim sistemleri bile komedi girin sony forumlarını okuyun yaşadıkları komik sıkıntılara bakın..yine bu konuda en önde gelen sony 3 yıldır blooming sorununu çözemedi yada çözmedi hala devam ediyor oyun konusunda diğer markaların gerisinde kaldı yani ne yapıyorki bu sony yazılımdan başka tv pazarında en önde marka sony i görüyorsunuz merak ediyorum..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.